• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    WANAH
    WANAH --- ---
    F0N: jj to mne napadlo i v souvislosti s níže zmiňovanýma pravidlama silničního provozu. Imho v tom spojitost bude, člověk snese jen určité množtví pravidel...
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    F0N: Tak.
    F0N
    F0N --- ---
    DARUMA: myslim, ze velku ulohu hra aj ich kastovny system, ktory tam funguje
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    CONTINUITY: Většina Indů nemá (ekologické) vzdělání. Nemají pořádný systém svozu odpadu. Je to obrovská země s velkým počtem velmi chudých obyvatel. Jsou tak trochu fatalisti - karma a pomíjivost - tak co bych měl teď řešit? Prostě v minulosti házeli na zem banánové listy, dneska hází na zem plastové flašky. Bohužel plastová flaška je plastová flaška.

    Na druhou stranu ten bordel sbírají popelnicové děti a nějakým způsobem ho třídí a kamsi odnášejí a pak z toho mají pár rupií...
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Divadlo Kampa: MUDr. Vilma Partyková - Urinoterapie — iVysílání — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10000000034-divadlo-kampa/211251000300012-duse-k/

    Dr. Partyková u Duška, o půstech a urinoterapii :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Entheogen: Awakening the Divine Within [Full Film] - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=56-MBWXzooY

    Nádhernej filmík, vystupuje tam mj. Grof, Alex Grey, Daniel Pinchbeck
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    SHEALA: Ano, tahle vrstvička tu taky je - a Bangalur je pěkné a mnohem čistší město, než ta na severu... obecně je na tom jih mnohem lépe než sever. Jak píše Ymladris - nedá se to zobecňovat...

    Indie je jako řeka - valí se dějinami jako mohutná Ganga - öd nejchudších po střední vrstvu až po velmi bohaté - negramotní, gramotní i vzdělaní - hinduisti, muslimové, sikhové, buddhisté... - a to vše plyne v jednom proudu dál a dál...

    Čechy jsou proti tumu jak rybníček Brčálník :-) Je to skvělá laboratoř, která na vás vytáhne vždy něco nového...
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    tohle mě fakt baví
    ZAZ - "Dans ma rue" acoustique (Edith Piaf cover) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=MOk5yYLAQvU&feature=related


    ZAZ, thx to SCHWEPZ
    doporučuju!! ta radost v tom ;)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KOSMO: a co takova ta vrstva programatoru a techsupportu z bangaluru?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KOSMO: kámoš ekolog v indii lezl po zdi ze např vesnice nemá vodu. ale to jim nebrání nechat valit hadici volne cele hodiny (nezavrit kohoutek) pac to neni voda toho Inda... je to cizí bila hadice :) z eko projektu. ale když je jich miliarda fakt asi nejde zobecnovat
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    CONTINUITY: Ti přijde na to co chceš slyšet :-)) tady je možný snad opravdu všechno... ale odpovím upřímně, nekorektně, hodím je do jednoho odporně páchnoucího pylte, ve kterém se po kolena brodíme sračkou... nechť mě srovná poklidný Daruma.

    Jak to vidí? NIJAK. Absolutně nijak, protože to nejsou schopní vidět. Pro Inda platí především, že "India is Great". Oni nevidí špínu a ty hromady odpadků rozprostírajíc se po celé zemi - vůbec jim to nedochází - když dopijí čaj, tak ten plastový kelímek nehodí na hromadu nebo do odpadkového koše - prostě upadne od ruky - a tak je to se vším - olej ze servisu nákladáků spláchne déšť - všechno nakonec spláchne monzun - tak co řešit?

    Vidím tu řeku a kanály - na obě strany kam až oko dohlédlo nebylo vidět hladinu - dusící se pod vrstvou odpadků... vidím tu nahé děti - hrající si na hromadách hořících odpadků, u čtyřproudovky na Meerut - je to jejich domov, hned za hromadou mají přístřešek, kde spí a pak už jen zeď... oni v tom vyrůstají - neví co to znamená čisto, uklizeno, pořádek - nikdy nic takového nezažili... Delhi produkuje 2500 trucků odpadků za jeden den... venkov je jiný... náklaďákem se zajede do jezera jako do myčky...

    India Stems Tide of Pollution Into Ganges River
    http://news.nationalgeographic.com/news/2011/11/111123-india-ganges-river-pollution/
    - je vidět, že někdo to řeší - ale nedejte se mílit... to není z čistého zájmu o Zemi :-) znám se s jednou hydroložkou, která tu staví čističky vody za naše prachy - to by nebyl Ind, aby na takových stavbách pořádně nevydělal...
    Environmental issues in India - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Environmental_issues_in_India
    - fakta, jen takové drobné, pro Ymladris...

    Je to pro mě skutečná záhada - jak může civilizace, která nám předala Nauku, mikro=makro, kde vše je projevená bohyně - na obrázcích čisťoučká, překrásná - dopadnout takhle - špinavá, opotřebovaná...

    Chybí tu především vzdělání - to je konec mých analýz - dříve (před třiceti lety) to měli všechno z organických materiálů, za chvilku zetlely - dnes je všechno z plastů - a lidí je mnoooohem více.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    tak asi takhle o tej dnesni spolecnosti :)
    NOVÉ BOHATSTVÍ: Řeč, která změní svět?
    http://www.novebohatstvi.cz/2011/11/rec-ktera-zmeni-svet.html
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    KOSMO: A jak viděj sami Indové zničenost svojí země?
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    MTO: schizandra je fajn :)
    ještě si můžeš dávat čaj Prána od Everest ájurvéda, je takovej kořeněnej a zahřívající a nakopne i bez kofeinu :)
    MTO
    MTO --- ---
    davam si mesic bez kafe a id FLUMO me doporucil tuto bylinu

    E-shop - Byliny - Schizandra čínská - Vegetalismus.cz | Vegetalismus.cz
    http://www.vegetalismus.cz/schizandra-cinska-vyberova-kvalita/detail-4-72.html

    "Plody, zejména semena, mají povzbudivé účinky na CNS, stimulují kardiovaskulární systém a dýchání, ale také zvyšují krevní tlak a zkvalitňují ostrost zraku. Používají se při léčbě astenie, depresivních stavů, nízkého tlaku. Moderní výzkumy zjistily příznivé účinky na jaterní funkce, na jejich detoxikaci a regeneraci jaterní tkáně. Byl prokázán pozitivní zásah lignanů do mutagenních projevů některých karcinogenů. Droga se užívá též při impotenci, mužské a ženské neplodnosti, nespavosti, bolestech hlavy, spontánním a nočním pocení.
    Schizandra je jeden z nejúčinnějších adaptogenů a její pravidelné užívání navozuje fyzickou a psychickou pohodu.
    Působí jako stimulant při únavě a podává se i při chronickém únavovém syndromu.

    Naše klanopraška je výběrové kvality, proto je cena o trochu vyšší než nabízí některé jiné obchody. Na českém trhu se většinou objevuje nekvalitní drobnoplodá varianta z čínských velkoplantáží."
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KOSMO: Jasny. No, mne pripada ze "bez pravidel" je lepsi nez "podle podrobnych pravidel" az v momente, kdy ucastnici plne chapou smysl a detaily tech pravidel a vlastni uvahou se dokazou chovat podobne efektivne i bez nich... Kdyz plne chapu ze fet mi skodi, nemusim si davat pravidlo ze nebudu fetovat - proste nebudu.

    Ale myslim ze drtiva vetsina sveta v teto situaci neni. Optimalizuje se vetsinou na kratkodoby rauš (ted, dnes, v tomto volebnim obdobi). Cili jsem jednoznacne za pravidla stanovena s ohledem na dlouhodoby prospech.

    Čímž chci jenom říct, jak moc různí jsme - tady po Zemi - ono se říká globálně - ale globálně co??? Globální pravidla pro globální uvědomění? Ne ne, to fakt ne, to nebude nikdy fungovat... musíme se to IMHO naučit téměř bez pravidel... ohleduplně, hezky, za vyššími cily...
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    YMLADRIS: Nechce si mi přít o indické přepravě - nicméně stejně mám pocit, že kdyby se vzaly v potaz vzálenosti a počet přepravovaných osob v jednom vozidle - měli bychom ve výsledku nižší číslo, než ta od Brozkeffa :-)

    Původním impulzem nebylo opěvovat Indíky! Nic by nebylo dál - neb nikde jsem neviděl zdevastovanější Zemi :-( Ale spíš snaha ukázat dva naprosto odlišné přístupy ke stejné a dobře známé záležitosti jakou doprava je. Když jsem psal, že těžko budeme hledat globální psaná či uzákoněná pravidla společného soužití na planětě - indická doprava to měla jaksi demostrovat... Nemůžeme očekávat, že lidi budou chápat nějakou reguli stejně v EU a stejně v Asii - nejen chápat, ale třeba jí vůbec přijmout... tím chci zase jen říct, že se budou muset všichni nějak popasovat s rozdílností - toho, že nejsme stejní... přesto však potřebujeme i do budoucna všichni mít co jíst...
    MTO
    MTO --- ---
    MTO: kerka hotova. pokud treba uvazujete o tetovani (nebo slecny a damy o strihani) rad bych vam doporucil id MONCHO :-)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    OGMIOS:

    WILL --- --- 14:40:28 8.11.2011 --- 21:19
    S politikou ideologií a hesel je soudný člověk v koncích, protože nikdy nemá jistotu, že vítězství „našinců“ nebude stejně hrozné jako vítězství našich protivníků. Máme toliko slabou naději, že vítězství protivníků nebude tak hrozné, jak se člověk obává, což je optimismus jen chabý.

    Ondřej Vaculík, http://www.denikreferendum.cz/clanek/11874-odpoledne-s-hejtmanem
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    YMLADRIS: Ono taky, odžít život od zrození po smrt bez jakéhokoli napětí v rozpětí mezi těmito dvěma body rovná se promarněné lidské zrození.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    BROZKEFF: mam k tomu teorii, ze driv treba lidi taky mohli jist jen hrach a zito, presto ale chodili do lesa neco ulovit, i kdyz to neco obcas ulovilo je (medved, ... ruzny zraneni atd.) Proc. Protoze je lidska povaha dosahovat veci. A ta je silnejsi nez pud v klidu bez problemu zit. V dnesni dobe nikdo nechodi lovit, ale obdobne tolerujeme silnicni provoz, kde kazdy rok umre 10.6 lidi ze sta tisic. Protoze chceme rychle, efektivne, dosahovat veci. Ne jezdit 30 kmh nebo i min, aby se hlavne nikomu nic nestalo...
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Opět odbočka jinam


    Zúčastnili jste se někdo přednášky Henriho Monforda? (breatharián / praktikující pokročilé formy čülenu?:-))

    ...we have one practice called Chülen. Chülen means “taking the essence.” The most simple Chülen is eating herbal remedy like vitamin pill, and you don’t have to eat any food. And next is drink water, and next is eat stone, digest stone. And next is eat space. So you don’t have to eat solid food, eat space. (The 12th Kenting Tai Situpa: Shangpa Kagyu Lineage and the Six Yogas)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam