• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KERRAY: a nez pochcipaji, tak zplundrujou celou krajinu, coz je prece v souladu s prirodou, nebo neni?
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    _BENNY: tím, že po přemnožení pochcípají
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    INK_FLO: jak premnozene kobylky a kralici smerujou k rovnovaze? nesmeruje k rovnovaze spis samotny fakt, ze jsou zdroje omezene?
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    _BENNY: přirozenou vlastností života je imho tendence k rovnováze, ne k tomu, aby zahubil sám sebe...to, že je to teď díky lidem jinak neznamená, že se toto chování vztahuje automaticky na celý život
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    INK_FLO: ano, tou nemoci a nadorem je zivot sam, ktery ke svemu zivotu potrebuje konzumovat jiny zivot. rostliny, zvirata, plankton, whatever.

    CONTINUITY: takze chces rict, ze ja jsem z prirody nejak vyclenen, ze muj zajem se nazrat at to stoji co to stoji a pak teprve resit jestli to fakt stalo za to je proti prirode?
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    _BENNY: to popisuješ spíš chování nějaké nemoci/zhoubného nádoru/rakoviny, než chování života...ale tak každý se ztotožňuje s tím, co je mu blízké
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    _BENNY: S tímhle nesouhlasím. Zájem života je zcela totožnej se zájmem konkrétní Continuity. Potřebuje primárně vzduch, vodu a jídlo.

    Současný chování téhle civilizace směřuje k nedostupnosti toho všeho. S tím žaludkem - přečti si něco o tom, jakým tempem se ničí orná půda.

    Sorry, tohle prostě neberu, ta logika, kterou tu používáte, je šílená, a to, že jí věří i tak inteligentní lidé jako vy, je moc smutné.

    Ale už se k tomu tady vyjadřovat nebudu, je to ztráta energie, boj s větrnými mlýny, nepřináší to nic a je mi z toho jen smutno.


    Zájem života není a nikdy nebyl oddělitelnej od zájmu žádné živé bytosti.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CONTINUITY: nevim co je nemocneho na tom se nejdriv starat o to jak naplnit svuj zaludek a pak teprve o to jestli tim plnenim zaludku nedoslo k poskozeni vlastniho zivotniho prostredi. zajem zivota je mnozit se a konzumovat zdroje dokud ty zdroje nezmizi, pak zivot vyhyne nebo se presune jinam, kde zdroje jsou. delaji to tak mikroorganismy, mravenci, kobylky, kralici, vlci, lvi, mufloni, bizoni... vlastne tezko rict kdo to tak nedela.

    mozna je zajem zivota prece jenom trochu odlisnejsi od konkretniho zajmu konkretni Continuity ;)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    PIZI: dobre, a ted jak vis,ze meli nedostatek vapniku?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    no teoreticky by si slepice meli mit dostatek vapniku v normalni strave, jenze ne vzdycky to funguje a nekdy proste neni a tak maj koznaty vajicka. proto se jim nejjednodussejc davaj prave ty rozdrceny skorapky. muze se jim davat i neco jinyho vidte. papouskum se treba dava sepiova kost a to i bez toho ze by snaseli. proste vapnik so ptakum dodava. normalni ptaci v prirode snesou vajicka asi jak casto? takze oni maj cas si ten vapnik na to nashromazdit. jenze slepice je jinej kalibr, ty jedou vajicka kapacitne a tak potrebujou vapniku vic. a pokud nekdo neveri at si koupi slepice a uci je transmutaci :D
    PIZI
    PIZI --- ---
    JUNIPETRUS: Pamatuju si ty kožnaté vajíčka od babičky. Jako dítě jsem tam byl v kurníku a králikárně zalezlý pořád.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    PIZI: no nejdriv kurnik ten kurnik a slepice porid, pak je muzes studovat:-)

    Treba jak tu psal OGMIOS: ,ze kdyz se jim nedavaj skorapky, tak nemaj dost vapniku, presto se vsadim, ze slepice co skorapky nezerou maj perfektni skorapky, to plati i ptacich. Jak je to teda mozny?

    Ted si mozna matne vzpominam - Babicka mela a ma slepice, a myslim ze se jednou sem videl, ze mezi normalnimi vejcy se najednou vyskytlo prave to bez skorapky.
    Co tim chci rict, ze koznate vejce muzou mit i jinou pricinu. Treba s nedostakem vapniku treba nedostatek drasliku:-)

    K tem studiim slepic v kurniku:
    As Kervran pointed out, the ground in Brittany contained no calcium; however, every day a hen would lay a perfectly normal egg, with a perfectly normal shell containing calcium. The hens do eagerly peck mica from the soil, and mica contains potassium - a single step below calcium in the standard table of elements. It appears that the hens may transmute some of the potassium to calcium.
    Further, if one tests this assumption, it is quickly shown to be true. Hens denied calcium but not potassium, stay perfectly healthy and lay perfectly normal eggs. Hens denied both potassium and calcium will be sickly and lay only soft-shelled eggs. If these sick chickens are allowed to peck only mica - which they will frantically do - everything returns to normal again.
    PIZI
    PIZI --- ---
    Slepice, když mají málo vápníku, snášejí vejce bez skořápky. Jen s kožnatou blánou. K tomu stačí studovat slepice v kurníku, netřeba vědecké žurnály. Nevyvrací to transmutaci prvků, ale vyvrací to tvrzení, že si dokážou vápník vyrobit v množství potřebném pro skořápku.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Biologicka transmutace prvku:
    Tak panove, nez budete neco hodnotit jako nesmysl pomoci co si nejdriv prostudovat nejake vedecke prameny?

    http://www.rexresearch.com/kervran/kervran.htm

    Louis Kervran: La Revue Generale des Sciences Paris, of July 1960 Director of Conferences at the University of Paris

    Transmutation Biologiques (Maloine, Paris 1962).

    These publications were received with scepticism by some physicists because such transmutations were not explainable within the laws of physics then admitted.

    Among the scientists to test his hyphothesis were Prof. Dr.Hisatoki Komaki, chief of the Laboratory of Applied Microbiology at a Japanese University, Prof. Baranger, Head of the Laboratory of Chemical Biology in the Ecole Polytechnique in Paris. J.E. Zundel, at that time Director of a paper company having a chemical analysis laboratory, pointed out that in germinating oats, there was an increase of Calcium of sometimes more that 100% in a medium containing no calcium. From where was this Calcium derived ? Kervran suggested from Potassium, because of a decrease of Potassium (K) quantitatively equal to the increase in Calcium (Ca).


    After many experiments, hundreds of analyses of tens of thousands of grains or plants J.E. Zundel (then Chemical Engineer of the Polytechnicum School of Zurich) confirmed these findings in a lecture in 1971 at the French Academy of Agriculture (Bull No. 4, 1972). He had then used chemical and physical methods of analysis. Later in 1979, Zundel, using the mass spectrometer at C.N.R.S (the Microanalysis Laboratory of the French National Scientific Research Centre), and neutron activation mass analysis at the Swiss Institute for Nuclear Research in Villigen (Aargau), confirmed the increase for Calcium of 61% + or - 2% (average for both laboratories) that is absolutely beyond any statistical dispersion. (There was also an increase of 291% for Phosphorus and 36% for Sulphur). See the article - 'Transmutation of the Elements in Oats' in The Planetary Association for Clean Energy Newsletter, Volume 2, Number 3, July/August 1980.

    Recently a possible explanation for this phenomenon within the framework of modern physics has been evolved by French physicist Oliver Costa de Beauregard, Professor of Theoretical Physics at the Institut de Physique Theorique Henri Poincare (Faculty of Sciences, Paris) who is also Director of the Centre National de la Reserche Scientifique (C.N.R.S.). Costa de Beauregard suggests that such transmutations neither takes place through strong interactions, nor through electromagnetic forces, but through the weak interaction. This takes place through the neutral current of the intermediate vector boson, the so called Zo, particle recently discovered by particle physicists. Kervran's reaction for a biological transmutation from Potassium (K) to Calcium (Ca) in germinating oats is thus explained as being Initiated by neutrino capture (from cosmic rays) and the weak interaction follows mediated by the Z, neutral current (the Zo probably existing as a virtual particle)


    http://www.life-enthusiast.com/ormus/orm_bio_transmut.htm
    http://www.papimi.gr/biological_transmutations.htm
    http://keelynet.com/biology/bioxmute.htm
    LOOK
    LOOK --- ---
    _BENNY: ale konec koncu, proti gustu.. centralni planovani muze fungovat, pouze nebude tak efektivni jako trh. pokud si to tak odhlasovali, neni za tim lobbying, atd, ze.
    LOOK
    LOOK --- ---
    CONTINUITY: ok.
    (imho i s cistyma technologiema dnesni lide dokazou udelaj bordel, cili je to cele zase o zpatky lidech.)
    diky za odpoved na norsko, pochopil jsem z ni ze protlacovani tech zmen 'shora' se ti nelibi. takze zbyva uz jen ta transformace jednotlivcu:)
    PIZI
    PIZI --- ---
    JUNIPETRUS: A na zaver slepici spalit a pricist vapnik v popelu.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    OGMIOS: to by chtelo nejake seriozni zkoumani a vypocty.
    Sledovat kolik presne vapniku sezerou a kolik jich vydaj v podobe skorapek.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    WANAH: nadprodukce ptoravin a stejne nam tu existuje ten hladomor...zajimave
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    BROZKEFF: tak jestli ste nekdy chovali slepice tak vite ze se jim pridava vapnik, davaj se jim rozdrceny skorapky, protoze i v normalnim prostredi kdyz vam litaj po venku a muzou si sezobnout co chtej + to ze je krmite, jima nedava dost vapniku coz se projevuje tim ze skorapky zacnou bejt kozeny. jak se vam tohle stane se slepicema tak vite ze ste je zanedbali a musite jim dat vapnik. takze nic takovyho jako ze by slepice menili jine prvky na vapnik nemuzu z vlastni zkusenosti potvrdit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam