MTO: Pěkný. Stojí za to přenést se přes poněkud kostrbatej překlad.
Dost to vysvětluje ten pocit, co mi přichází pořád znova, už léta létoucí, že jídlo je ohromně důležitý, a co všechno s náma dělá.
A je příjemný něco si o tom takhle přečíst, stejně jako je příjemný potkat další takový lidi, mezi tou většinou, co si mysli-tváří se, že je jídlo neovlivňuje.
Mimochodem, jak tu byla před chvílí řeč o tom memu, že je jedno, jak a kde žijeme a co děláme, pokud dokážeme být uvnitř šťastní -
tak k jídlu se vztahuje jedna specifická modifikace téhle myšlenky. Mnoho "duchovních zdrojů" nám tvrdí, že je v zásadě jedno, co jíme, pokud jsme u toho v pohodě a pozitivní. Zase taková "praktická" ideologie, která člověku umožňuje nic neměnit ;)
A je na tom opět něco pravdy, myšlenky se kterými člověk jí mají zásadní vliv na energii potravy a na to, jak se zpracuje :) - ale vlastnosti potravy jako takové mají vliv taky, a v nějakém větším měřítku si je odmyslet nebo odkouzlit nejde. Alespoň k tomu jsem došla pro sebe mnohonásobnou zkušeností, věci co přijímám mně ovlivní, psychicky, fyzicky, duchovně, a jejich vliv je takový, jaký je... Dá se to ovlivnit energeticky spíš jednorázově nebo dočasně, když fakt není na výběr, jde se rozhodnout co nejlépe využít to, co je právě dostupné - nebo si užít nějakou malou radost a vzít si z ní to dobré. Ale celkově je rozhodně nejjednodušší a nejúčinnější vybírat si rovnou kvalitní a čisté věci.