• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KUATO: nemyslim ze by to Benny rozporoval, ale jen upozornuje, ze se na alternativnim leceni vydelava. Pricemz ja pridavam, ze se vydelava i na duchovnim rustu.
    KUATO
    KUATO --- ---
    _BENNY: vezmi si treba alchymii. v nizsim aspektu vyrabi leky, ve vyssim se jeji preparaty vyuzivaji k duchovnimu rustu. neni to materialismus, misto meditaci travit stovky hodin destilacemi, kalcinacemi a digescemi ruznych substanci, destovou vodou pocinaje, pres lih, chcanky a kyseliny pokracuje a rtuti konce a pak tyhle svoje vytvory konzumovat s rizikem, ze se muzes v nekterych pripadech otravit, kdyz se ti neco nepovede? muze se to tak zdat, minimalne ve srovnani s naukama, ktere nepotrebuji nic nez cistou mysl. ale holt jsou ruzni lide majici ruzne dispozice, ruzne nadani a hendikepy. mnozi nejsou schopni koncentrace "bez opor", ale velmi dobre se umi koncentrovat pri nejakem typu zaujeti/prace a ve vytrzeni, ktere se takto dostavi opory odpadnou a dotknou se stejneho jako ti prvni zminovani.

    btw. nutno rozlisovat "materialismus" ve smyslu "prace s materii/hmotou/hlinou" a ve smyslu "zaslepenosti/posedlosti vlastnimi zadostmi a jejich uspokojovani (coz se jaksi deje vetsinou take ve fyzicke rovine, protoze je to nejbeznejsi jev tady, byt ztotoznen s telem a skrze telo se ukajet". prvni neni druhe. prace s hmotou muze vezt k maximalnimu realismu (coz je zadouci jev), protoze ve fyzicke rovine si muzeme overit, zda nase idealy jsou zivotaschopne (kdezto v mentalu nepozname jestli nejaka nase idea nema nejake vedlejsi nezadouci efekty nebo neni uplne nesmyslna).
    PIZI
    PIZI --- ---
    KUATO: Minimálně by tím šlo vydělat milion dolarů po předvedení Randimu. A jinak jistě by se našla spousta výzkumů o kterých momentálně není známo jak se na nich dá vydělat a přesto probíhají.

    Orgoniťáci mimochodem tvrdí, že to rozhání mraky, což je věc, která má velký finanční potenciál.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KUATO: tomu zase nerozumim - existuje poptavka po orgonitech? existuje nabidka orgonitu? existuje oboje. existuje trh. byznys je mozny.

    a znovu, neni to trochu materialismus, pokouset se ovladat pranu pomoci techniky? (netvrdim ze je materialismus spatny nebo dobry, ptam se proc tento pripad materialismem neni)
    KUATO
    KUATO --- ---
    _BENNY: nepochybne by slo manipulovat s pranou pomoci techniky. ale nikdo se seriozni vedecke bazi nezabyva necim takovym. k cemu by to bylo? treba aby byli lidi zdravi (nejnizsi aspekt vyuziti manipulace s ni) - z toho nekouka zadny bussiness, ba naopak, funkcni trilionovy bussiness by to narusovalo.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JUNIPETRUS: tomu nerozumim. ja nerikam ze prana neexistuje, smiril jsem se s myslenkou, ze figuruje na jakesi spiritualni a ne na materialni urovni. ale ty rikas, ze pranu je mozne modulovat pomoci nejakesi hmoty, kousku cehosi. kdyz to jde pomoci sutru, proc by prana nesla merit a ovladat pomoci techniky? a proc to neni materialismus?
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    PIZI: ty totiž i kdybys je cítil, tak bys svým pocitům nevěřil, žejo :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    KUATO: aha jasne) super)))
    PIZI: nj... vsak kazdemu, co jeho jest.)
    PIZI
    PIZI --- ---
    KAREN: Já ne. Já o nich pořád jen čtu od druhých.
    KUATO
    KUATO --- ---
    KAREN: seznamem? my zijem na statku a furt mame takovy ten ritmus - zasadis, na podzim sklidis a do pristi sklizne mas svoje brambory, zeleninu, jabka, ruzne zavareniny, stavy.. tak akorat pohlidam aby bylo i dostatek toho, co prubezne kupujem (a nekazi se :o).
    KAREN
    KAREN --- ---
    KUATO: ,D tak se pak pochlub seznamem
    KUATO
    KUATO --- ---
    KAREN: no, nevim jestli jsou transformacni, ale hodlam si na pristi zimu doplnit zasoby obili, trvanliveho jidla, topiva a munice nad ramec bezneho rezimu :o))
    KAREN
    KAREN --- ---
    PIZI: hmm ja jen citim nejaky vyrazny transformacni procesy, jako by se vic a vic a rychlejs roztacela kola, to je tahleta "prituhavaci" tendence... +
    PSYTKA: jestli je to "bohuzel" nebo ne, to nejak nehodnotim.)
    PSYTKA
    PSYTKA --- ---
    KAREN: to Ja bohužel také.
    PIZI
    PIZI --- ---
    Co čekáš, to dostaneš.
    KAREN
    KAREN --- ---
    PSYTKA: a bude prituhovat. mam takovej pocit tedy...
    PSYTKA
    PSYTKA --- ---
    KAREN: Ach to mě mrzí. Věřila jsem, ze vse špatné uz ji opustilo.
    Tento rok mi přijde Jak osobně, tak celkové velmi zlomový. Ale poslední dny ještě více.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    _BENNY: materialismus je si myslet, ze prana neexistuje, ze sutr je jen kus mrtvy hmoty, a idea orgonitu(jak jsem jsem se dozvedel ze zdesich prispevku) je uplne opacne pojeti.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    neni to trosku materialismus, pracovat s pranou pomoci nejakych siditek? a tedy, muze to vubec fungovat? :-)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PALEONTOLOG: Proč by měl být orgonit proti něčemu ? :)

    Pokud vím, je spíš pro něco :)), pro podporu a posílení životní energie (to je můj hodně laickej a neodbornej pokus o pojmenování toho, někdo to určitě vysvětlí pořádně).

    Orgonity vychází z výzkumů dr. Wilhelma Reicha, který objevil to samé, co před ním například všechny možné východní i západní systémy chápání života - životní energii, které se jinde říká např. prána nebo chi. A podobně jako ostatní hledal i způsoby, jak s ní pracovat, a vůbec praktické aplikace toho poznání. A protože to byl západní člověk žijící ve 20. století, vymyslel fyzické pomůcky, zařízení a technologie :)

    (opravte mě prosím kdyžtak někdo ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam