• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    KUATO
    KUATO --- ---
    _BENNY: "vedecke zkoumani" ma jednu slabinu - vyzaduje, aby se experiment dal opakovat znovu a znovu bez ohledu na podminky kolem nej. a to u "duchovnich" veci nemusi nekdy byt mozne. protoze tady je cela rada faktoru, ktere ovlivnuji "pozorovatele" a skrze nej nebo i primo mimo nej samotny experiment. navic mezi lidmi jsou lide ruzneho nadani. nekteri rekneme maji dispozice pro pronikani do "duchovnich" oblasti, jini je nemaji, ba jsou az zlostni na cokoliv, co jakkoliv duchovnem zavani. muzeme to nazvat treba diskriminaci, ale to nam nepomuze vyresit problem, ze nekterym lidem je z nejakeho duvodu pruzkum techto veci uzavren. neni to zalezitost malo rozvinuteho intelektu, to vubec ne. nevim, cim je to zpusobeno. kazdopadne nekteri z tech druhych (kteri jsou ostatne mezi vedci ze vsech oblasti zastoupeni stejne jako lide z prvni skupiny) budou jakykoliv vyzkum napadat a znevazovat, protoze "vsichni vi, ze je to picovina, aby mesic pusobil i na vodu v tele cloveka, pusobi jen na vodu v prirode a to jen na velke dobre pozorovatelne celky, jako jsou more a oceany".

    ja jsem presvedcen, ze cela rada pristroju, majici nami diskutovany potencial uz byla vyvinuta, ale neni a nebude pouzivana, protoze to tak mnohym vyhovuje. nutno si uvedomit, ze aby se clovek proskrabal mezi opravdu mocne lidi, musi mnohdy jednat velmi tvrde a bezskrupulozne (resp. kdyz je takto schopen jednat, ma cestu mnohem snazsi). "duchovni" clovek (fuj, to je hnusne slovo), proste neni schopen nekterych cinu, ktere by ho popostrcily nahoru (korupce, lhani, vrazdy na objednavku..), protoze je vnimavejsi a je mu neprijemne ublizovat druhym jen ze zistnych duvodu. vi, ze ma dost a nepotrebuje mit nejvic. takze mezi temi opravdu mocnymi je jen malo tech, kteri maji zajem, aby lide "videli" jak veci opravdu ve skutecnosti fungujou, protoze by se "chatra zacala bourit".

    SHEALA: jj, vydelava se na alternativnim leceni, ale ja myslim, ze te v tomhle odvetvi hybou promile penez z cele zdravotnicke branze. myslim si, ze alternativni leceni je takovy trpeny maly braska, trosku hloupoucky a naivni, nemajici zadne certifikaty, zadne vedecke dolozeni sve ucinnosti a presto ti pitomi lidi se ho drzi jako cert krize i kdyz usmevavi vysokoskolsky vzdelani lide v bilych plastich nabizeji vynikajici leky v hezkych barevnych krabickach.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KUATO: nemyslim ze by to Benny rozporoval, ale jen upozornuje, ze se na alternativnim leceni vydelava. Pricemz ja pridavam, ze se vydelava i na duchovnim rustu.
    KUATO
    KUATO --- ---
    _BENNY: vezmi si treba alchymii. v nizsim aspektu vyrabi leky, ve vyssim se jeji preparaty vyuzivaji k duchovnimu rustu. neni to materialismus, misto meditaci travit stovky hodin destilacemi, kalcinacemi a digescemi ruznych substanci, destovou vodou pocinaje, pres lih, chcanky a kyseliny pokracuje a rtuti konce a pak tyhle svoje vytvory konzumovat s rizikem, ze se muzes v nekterych pripadech otravit, kdyz se ti neco nepovede? muze se to tak zdat, minimalne ve srovnani s naukama, ktere nepotrebuji nic nez cistou mysl. ale holt jsou ruzni lide majici ruzne dispozice, ruzne nadani a hendikepy. mnozi nejsou schopni koncentrace "bez opor", ale velmi dobre se umi koncentrovat pri nejakem typu zaujeti/prace a ve vytrzeni, ktere se takto dostavi opory odpadnou a dotknou se stejneho jako ti prvni zminovani.

    btw. nutno rozlisovat "materialismus" ve smyslu "prace s materii/hmotou/hlinou" a ve smyslu "zaslepenosti/posedlosti vlastnimi zadostmi a jejich uspokojovani (coz se jaksi deje vetsinou take ve fyzicke rovine, protoze je to nejbeznejsi jev tady, byt ztotoznen s telem a skrze telo se ukajet". prvni neni druhe. prace s hmotou muze vezt k maximalnimu realismu (coz je zadouci jev), protoze ve fyzicke rovine si muzeme overit, zda nase idealy jsou zivotaschopne (kdezto v mentalu nepozname jestli nejaka nase idea nema nejake vedlejsi nezadouci efekty nebo neni uplne nesmyslna).
    PIZI
    PIZI --- ---
    KUATO: Minimálně by tím šlo vydělat milion dolarů po předvedení Randimu. A jinak jistě by se našla spousta výzkumů o kterých momentálně není známo jak se na nich dá vydělat a přesto probíhají.

    Orgoniťáci mimochodem tvrdí, že to rozhání mraky, což je věc, která má velký finanční potenciál.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KUATO: tomu zase nerozumim - existuje poptavka po orgonitech? existuje nabidka orgonitu? existuje oboje. existuje trh. byznys je mozny.

    a znovu, neni to trochu materialismus, pokouset se ovladat pranu pomoci techniky? (netvrdim ze je materialismus spatny nebo dobry, ptam se proc tento pripad materialismem neni)
    KUATO
    KUATO --- ---
    _BENNY: nepochybne by slo manipulovat s pranou pomoci techniky. ale nikdo se seriozni vedecke bazi nezabyva necim takovym. k cemu by to bylo? treba aby byli lidi zdravi (nejnizsi aspekt vyuziti manipulace s ni) - z toho nekouka zadny bussiness, ba naopak, funkcni trilionovy bussiness by to narusovalo.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JUNIPETRUS: tomu nerozumim. ja nerikam ze prana neexistuje, smiril jsem se s myslenkou, ze figuruje na jakesi spiritualni a ne na materialni urovni. ale ty rikas, ze pranu je mozne modulovat pomoci nejakesi hmoty, kousku cehosi. kdyz to jde pomoci sutru, proc by prana nesla merit a ovladat pomoci techniky? a proc to neni materialismus?
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    PIZI: ty totiž i kdybys je cítil, tak bys svým pocitům nevěřil, žejo :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    KUATO: aha jasne) super)))
    PIZI: nj... vsak kazdemu, co jeho jest.)
    PIZI
    PIZI --- ---
    KAREN: Já ne. Já o nich pořád jen čtu od druhých.
    KUATO
    KUATO --- ---
    KAREN: seznamem? my zijem na statku a furt mame takovy ten ritmus - zasadis, na podzim sklidis a do pristi sklizne mas svoje brambory, zeleninu, jabka, ruzne zavareniny, stavy.. tak akorat pohlidam aby bylo i dostatek toho, co prubezne kupujem (a nekazi se :o).
    KAREN
    KAREN --- ---
    KUATO: ,D tak se pak pochlub seznamem
    KUATO
    KUATO --- ---
    KAREN: no, nevim jestli jsou transformacni, ale hodlam si na pristi zimu doplnit zasoby obili, trvanliveho jidla, topiva a munice nad ramec bezneho rezimu :o))
    KAREN
    KAREN --- ---
    PIZI: hmm ja jen citim nejaky vyrazny transformacni procesy, jako by se vic a vic a rychlejs roztacela kola, to je tahleta "prituhavaci" tendence... +
    PSYTKA: jestli je to "bohuzel" nebo ne, to nejak nehodnotim.)
    PSYTKA
    PSYTKA --- ---
    KAREN: to Ja bohužel také.
    PIZI
    PIZI --- ---
    Co čekáš, to dostaneš.
    KAREN
    KAREN --- ---
    PSYTKA: a bude prituhovat. mam takovej pocit tedy...
    PSYTKA
    PSYTKA --- ---
    KAREN: Ach to mě mrzí. Věřila jsem, ze vse špatné uz ji opustilo.
    Tento rok mi přijde Jak osobně, tak celkové velmi zlomový. Ale poslední dny ještě více.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    _BENNY: materialismus je si myslet, ze prana neexistuje, ze sutr je jen kus mrtvy hmoty, a idea orgonitu(jak jsem jsem se dozvedel ze zdesich prispevku) je uplne opacne pojeti.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    neni to trosku materialismus, pracovat s pranou pomoci nejakych siditek? a tedy, muze to vubec fungovat? :-)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PALEONTOLOG: Proč by měl být orgonit proti něčemu ? :)

    Pokud vím, je spíš pro něco :)), pro podporu a posílení životní energie (to je můj hodně laickej a neodbornej pokus o pojmenování toho, někdo to určitě vysvětlí pořádně).

    Orgonity vychází z výzkumů dr. Wilhelma Reicha, který objevil to samé, co před ním například všechny možné východní i západní systémy chápání života - životní energii, které se jinde říká např. prána nebo chi. A podobně jako ostatní hledal i způsoby, jak s ní pracovat, a vůbec praktické aplikace toho poznání. A protože to byl západní člověk žijící ve 20. století, vymyslel fyzické pomůcky, zařízení a technologie :)

    (opravte mě prosím kdyžtak někdo ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam