• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    Dokud bude v lidech neustále živena, a již od mala jim od školy vštěpována "lokty lokty-přes mrtvoly-soutěživost" namísto v jakéhosi modelu vzájemné závislosti, bude tu stále dost horko. Těmi ostrými lokty soutěživosti, kterými si jedinec v mylné představě vytvoří svou bublinu nezávislosti, prakticky vytvoří přesný opak, a jakýkoliv společenský výkyv jej může velmi lehko připravit naprosto o vše. Neb takto lidé plodí jen závist mezi sebou.

    Namísto hospodářské soutěže jsem pro nastolení hospodářské spolupráce :)
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    JUNIPETRUS: Tohle je výborný kousek :) taky doporučuju
    KAREN
    KAREN --- ---
    INK_FLO: v prazskym byte jsem mela na termostatu nastaveno tusim 21,5 - pres noc to melo udrzovat teplotu na 16, ale topeni bylo v noci prakticky vypnuty (dobra izolace, asi).
    ted v brne presne nevim, ale asi kvuli ne moc dobre tesnicim oknum (a mozna i kdejakejm psychosomatickejm aspektum) mi tu je subjektivne chladnejs;) sice jsem ponekud nestandardni pripad v tom, ze hodne casu doma prosedim a hejbu u toho skoro jen prstama;)), ale topit nad 22 mi prijdeneco jako rozmarily - radsi si beru svetr a teply papuce, nez abych se snazila rozpalovat vafky do bela a kouzlit tropy;) a v noci jsem zas zvykla od detstvi na to, ze se v podstate netopi a jen to chladne... je fakt, ze mam obcas problem s vylejzanim z postele do "studenyho" pokoje, ale vylejzani z postele a casny ranni provoz je beztak takova moje neporesena kapitolka.)))
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    9.3.2009 se konala ve Švýcarsku v rámci TŘETÍ ANTICENZURNÍ KONFERENCE přednáška Andrease Clausse Peníze a právo. Filmový záznam jsme opatřili českými podtitulky a můžete jej shlédnout zde

    Autor přednášky je už dvacet let činný ve finančním sektoru a velmi zábavně a srozumitelně vysvětluje pozadí finanční a hospodářské krize. Ukazuje, proč ke krizi muselo dojít, jaký budoucí vývoj se na nás chystá a jaké existují možnosti ubránit se tomu, aby z úmyslně nastoleného chaosu vyvstal Nový světový řád, vedoucí k zotročení lidstva a přesunu veškerých státoprávních záležitostí do rukou několika málo mocných jedinců.
    Andreas Claus

    Claus - titulky
    http://video.google.com/videoplay?docid=3719610459164146264&hl=sk
    LOOK
    LOOK --- ---
    INK_FLO: 19-22
    HONZAS
    HONZAS --- ---
    INK_FLO:
    netopím vůbec a je tam okolo 20stupňů (zateplený panelák jižní strana)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    A hele, co se nám to objevilo v návrhu budoucího diagnostického manuálu, používaného všemi lékaři, psychiatry etc.:

    International Classification of Diseases (ICM) Revision 11 Alpha

    Ch. 23: Traditional medicine conditions originating from Chinese medicine
    Definition
    This chapter refers to disorders and patterns which originated in ancient Chinese Medicine and are commonly used in China, Japan, Korea, and elsewhere around the world. This list represents a union set of harmonized traditional medicine conditions of the Chinese, Japanese, and Korean classifications. For an extended list of traditional medicine conditions, please refer to the International Classification of Traditional Medicine (ICTM).
    Traditional medicine conditions originating from Chinese medicine
    Definition
    This chapter refers to disorders and patterns which originated in ancient Chinese Medicine and are commonly used in China, Japan, Korea, and elsewhere around the world. This list represents a union set of harmonized traditional medicine conditions of the Chinese, Japanese, and Korean classifications. For an extended list of traditional medicine conditions, please refer to the International Classification of Traditional Medicine (ICTM).

    ICD11 Alpha
    ICD11 Alpha
    http://apps.who.int/classifications/icd11/browse/f/en#/http%3a%2f%2fwho.int%2fictm%231377_63a13dac_fbb6_4e21_9a3c_f0e312d405a2
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    INK_FLO: kamos netopil vubec a pres zimu mel treba i minusovy teploty :D zvyknout se da na vsechno :D
    CRANK
    CRANK --- ---
    INK_FLO: 15-16
    PIZI
    PIZI --- ---
    INK_FLO: 21-22 Celsia.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    na kolik máte doma vytopeno?....my tak na 18 - 20 (přičemž ráno se budíme tak do 15ti), po přestěhování jsem si chvíli zvykal, ale teď mi to velice vyhovuje. Naopak mám ale lehce problém, když jsem u někoho v bytě, kde topí na standartních cca 25 stupňů. Po nějaké době strávené v takovém klimatu začínám být unavený a když jsme takhle někde párkrát přespávali, tak jsem měl problémy usnout. Taky dochází k úsměvným konfrontacím, kdy mám pořád tendence otevírat okna a ostatní nadávají, že je zima :-)
    Napadlo mě se zeptat, protože jsem teď četl nějaký článek o otužování a tam psali, že dřív byli lidi zvyklí na nižší teploty a třeba v ložnicích se často netopilo vůbec a spávalo se při 12ti stupních. Vtipně tam naráželi mj. i na módu různých nízkoenergetických baráků, kdy se vráží velké prachy do toho, aby se mohli lidi potit za málo peněz a přitom by to šlo udělat jednodušeji a prostě si zvyknout na míň stupňů :-)...(samozřejmě to nebyla nějaká konstruktivní námitka proti těmto stavbám, spíš takový bonmot)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    jeden díl z povedeného dokumentárního cyklu...kromě Jirouse a kočovných provazochodců je tam i ten zrzavý dřevorubec, co žije s rodinou v ruině statku

    České milování - O lásce ke svobodě - Video Archív - TV Barrandov
    http://www.barrandov.tv/59431-ceske-milovani-o-lasce-ke-svobode
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    YMLADRIS: dik. takze v konecnem dusledku bych jim stejne zalohy posilal a mozna by mi neco vratili na konci roku.. ale znamenalo by to byt cely mesic na nemocenske, tedy i navstivit felcara.. takze v tomhle state je vlastne levnejsi byt hodne nemocny a nepracovat nez byt zdravy.. jako nemocny mam zmineny limit 500mes/6000rok jako zdravy jsou maxima astronomicke.. neni to nejak nemotivacni .)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Za kalendářní měsíce, v nichž byla osoba samostatně výdělečně činná uznána po celý kalendářní měsíc práce neschopnou nebo jí byla nařízena karanténa podle předpisů o opatřeních proti přenosným nemocem, nemusí platit zálohy na pojistné. Toto ustanovení ji však nezbavuje povinnosti zaplatit při ročním vyúčtování pojistné z celého příjmu (po odečtení výdajů) dosaženého z výdělečné činnosti za rozhodné období.
    V měsících, ve kterých byla OSVČ po celý kalendářní měsíc uznána práce neschopnou a měla nárok na nemocenské z nemocenského pojištění osob samostatně výdělečně činných, popřípadě pobírala takové nemocenské, však nemusí při ročním vyúčtování dodržet minimální vyměřovací základ.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    YMLADRIS: a z dohody o pracovni cinnosti, tam kdybych neodpracoval, tak mi nemaji to z ceho stahnout, takze tam bych neplatil..
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    YMLADRIS: no asi platil. nemocenske si neplatim, takze bych nic nedostal, ale nejak nevim na zaklade ceho bych mohl jako podnikatel neplatit zdravotni... ale mozna se mylim, ja jsem porad zdravy, takze jiste to nevim .)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MORPHLER: kdyz bys byl na neschopence, zdravotni pojisteni bys neplatil. Nebo jo?

    Kua, minim to jako horni hranici ze az budes lyzovat a nekdo ti protrhne hulkou jatra a pak budes rok ve spitale, stejne te to nezruinuje. Co na tom nechapete :)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    YMLADRIS: v tom propoctu (max 500) mi nejak chybi, ze napr me jako podnikatele + pracujiciho na dohodu treba stoji zdravotni pece neco pres 2K mesicne (pojiststeni), ackoli temer zadnou (zubar 1-2x rocne a to jeste doplacim) necerpam.
    HONZAS
    HONZAS --- ---
    PAULMUADDIB:
    jinak každý lék má vedlejší účinky a bylo by hodně podivné, kdyby placebo někoho zabilo:-):-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam