• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    CRANK: vlasně ano, je to prakticky ta pomazánka :))

    PIZI: jak uvedl crank..
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PAULMUADDIB: lol, to nevim jak moc ale to moje maly dite kdyz jeste bylo u mamky v brise tak pekne kopalo toho svyho tatu-boha, a pak ze se neda na boha sahnout :D hehehe :D cece, nevim jestlis to zazil, ale az se te dotkne buh/ty se dotknes boha, tak to poznas :)
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    Vzhledem k tomu, že již devátý měsíc žiju s dalšími dvěma osůbkami, které tu však ještě úplně nejsou, začínám si lépe uvědomovat vztah člověka k přírodě a bohu.

    Ne nadarmo se říká "matka příroda" a "otec bůh". Pro nenarozené děti je matka všudypřítomnou hmatatelnou přírodou, vnímanou všemi smysly, na které jsou životně závislé, kdežto otec je nějaké tušené jsoucno, které v době před narozením nemohou nijak vnímat až na vzdálené promlouvání), nemohou se jej dotknout, ani jeho existenci nějak dokázat. Takže jsem pro svoje děti v podstatě bůh :-). A sakra.

    Zajímalo by mě, jestli po smrti budeme taky konečně "seznámeni" s těmito existencemi, budou mít proti nám 8 metrů a 4 tuny, přenesou nás kam potřebujeme, někdy kam nepotřebujeme a budou z našich pravěkých projevů úplně stejně vykolejení, jako my z jejich civilizovaných :-).
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    a vůbec

    Česnek se vyrovná deseti matkám / Garlic Is As Good As Ten Mothers (1980) | ČSFD.cz
    http://www.csfd.cz/film/74658-cesnek-se-vyrovna-deseti-matkam/
    CRANK
    CRANK --- ---
    PIZI:

    Imho rozmačkat a promíchat. Já si tohle dělám ještě s avokádem, pepřem a cibulí. Je to super pomazánka :-).
    PIZI
    PIZI --- ---
    GEN_IO: seznam surovin máme, ale chybí postup. Nakrájet? oloupat? Rozmixovat?
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    SCHWEPZ: tyjo fakt nádhera :)
    navíc z česneku jeden opravdu výborný recept na jakkoliv šílené nachlazení, jestli si mohu sem dovolit:
    1 citron
    2 stroužky česneku (bez takového toho jadérka uvnitř, vždy vyjmout kvůli zbytečnému nezatěžování žaludku)
    2 lžíce olivového oleje panenského

    3x denně 1 lžice, bude chlapík jako rys :)
    během 2-3 dnů ustoupí i ta největší mrcha!

    power to the česnek
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    KAREN: jo, já docela jo. Resp. tak normálně. Letos jsme toho prostě dali víc :) Taková řekněme investice...nebo spíš pokus.
    KAREN
    KAREN --- ---
    SCHWEPZ: hmm) mne to prave prijde jak sileny kvantum - jite hodne cesneku?.))))
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    KAREN: loni jsme měli tak polovinu - a cca 1/3 ze sazenic pokazil brácha, když je vysušoval tak dlouho, až nevyklíčili :D

    A kolik kilo ze 12ti řádků (každý dlouhý tak 20metrů)?
    Jaj...to se těžko odhaduje...hodně proměných...tipnu tak 70-90kg? Ale fakt střílím od boku.
    Určitě bude k distribuci rodině a přátelům a zase něco dát bokem na sadbu na další rok.
    KAREN
    KAREN --- ---
    SCHWEPZ: 12 radku cesneku - prosimte meli jste to uz loni? kolik (kilo) palic z toho ziskas?
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    BUBLINATOR: YMLADRIS: My máme zasazeno jako OZIM dvanáct řádků česneku, ptal jsem se místních, jestli těch -13C bez sněhu zvládnou a říkali že v pohodě. Dám pak na jaře vědět, kolik zelených klíčků vylezlo ,)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Transformace veřejného prostoru?



    A už jste slyšeli o tom, jak ve Vídni před lety začali ve středu města ubírat parkovací místa pro auta..vždy tak po deseti, místo toho lavička a strom...k tomu záchytné parkoviště na periferii, nikterak horentní MHD..a podařilo se: lidi si postupně zvykli - a dnes se od nich chtějí učit i další města.

    Veřejná doprava ve Vídni patří k nejlepším v Evropě. Jako v jediné metropoli tu mohou teď o prázdninách jezdit děti do patnácti let zdarma. Děti ze všech evropských zemí, tedy i z Česka. Výhodu mají také senioři, i ti naši. Mohou si koupit zlevněné jízdenky.
    Do centra Vídně se autem raději nepouštějte - Motožurnál (Český rozhlas)
    http://www.rozhlas.cz/motozurnal/cestovani/_zprava/do-centra-vidne-se-autem-radeji-nepoustejte--935599

    PRAHA/VÍDEŇ – Obyvatelé Vídně vlastnící automobil vykonají každou třetí cestou po městě prostředky veřejné dopravy. Zjistil to dopravní podnik rakouské metropole. Překvapivé je, že tramvaje, autobusy a metro si nacházejí stále větší oblibu právě u řidičů, kteří cestu autem s prostředky MHD v rostoucí míře kombinují. Vídeňský magistrát tomu napomáhá vysokými investicemi do pohodlnosti, spolehlivosti a rychlosti veřejné dopravy, která je tak v řadě případů výhodnější než jízda autem.
    Ve Vídni kombinuje stále více řidičů auto s veřejnou dopravou | Auto*Mat
    http://www.auto-mat.cz/2011/09/ve-vidni-kombinuje-stale-vice-ridicu-auto-s-verejnou-dopravou/
    PEJR
    PEJR --- ---
    JUNIPETRUS: tim chceš říct, že celej tadyten tranformační humbuk je stejně jen fake, nebo jak?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Projekt Vědomý business: Skrze majitele firem lze nejefektivněji šířit dobro | Česká pozice
    http://www.ceskapozice.cz/byznys/podnikani-trhy/projekt-vedomy-business-skrze-majitele-firem-lze-nejefektivneji-sirit-dobro

    Pomůžete ženě s kočárkem na schodech? Koupíte si zeleninu od místního farmáře, nebo nakoupíte v supermarketu? Koupíte si auto, které žere a zatěžuje životní prostředí víc, než je nutné, anebo se trošku uskrovníte? Pojedete autem, nebo metrem? To jsou každodenní volby, které stojí před každým z nás. Je jednodušší zlobit se na zlo tam venku, na ten nedostatek hodnot a etiky tam venku. Je jednodušší chtít napravit „venek“ než začít důsledně u sebe, ve svém srdci. Než svolávat demonstrace, můj recept je „pojmenuj si své hodnoty a každý den je žij“. Když je porušíš, všimni si toho a naprav to. Každý den. Když to bude fungovat, vyprávěj to svým kamarádům. Nenapravujme království jiných, ale opravujme to své.
    BUBLINATOR
    BUBLINATOR --- ---
    holomraz je když mrzne a není sněhová pokrývka. takže tam, kde nejni sníh chránící rostliny svou peřinou, je ten mráz může zlikvidovat celkem snadno. snad něco vyroste ze semene
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    pristi vikend


    Vyhlídka počasí od pátku do pondělí:
    Jasno až polojasno. Postupně až oblačno a místy občasné sněžení. Nejnižší
    noční teploty -15 až -20 °C, v údolích při malé oblačnosti a sněhové pokrývce
    kolem -25 °C. Postupně zmírňování nočních mrazů. Nejvyšší denní teploty
    -14 až -9 °C.

    Upozornění: Velmi silné mrazy budou pokračovat. V mrazových kotlinách se
    mohou zpočátku teploty pohybovat kolem -35 °C


    cili to je ten holomraz co zlikviduje rostliny jak psal tusim kuato?
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    YMLADRIS: Ano, dnešní doba je zrychlená a plná větších změn, než mohl zažít někdo, kdo žil v relativně klidné době v přírodním společenství v cyklickém čase. Neporovnávala bych to.

    Nepochybně to dává bytostem specifické možnosti vývoje, a to je jeden z důvodů, proč tu všichni jsme;). Ten klid někde, kde se "moc neděje", dává zase jiné možnosti.

    Víšco, třeba představa moct prožít život v nějakém domku (nebo chatrči) u lesa a moct pořád prohlubovat např. znalosti bylin a energií, léčení a propojení všeho, a mít na to ten klid a čas a prostor danej tím, že společnost a ekosystém je stabilní a vypadá, že nějakou chvíli vydrží, má taky něco do sebe....
    Myslím si, že to, že se člověk v přírodě s věkem "už nic neučí", protože se na něj nevalí mega mraky informací a změn ze společnosti kolem, je taky iluze. Učí se (pokud chce, je tak založený....) jiné věci, tišší, jemnější.


    YMLADRIS: To je zajímavá asociace ;), pod Kuatovým příspěvkem jsem si představila spousty všelijakých složitých a nekvalitních přístrojů nebo nedomyšlených reforem, všechny ty věci, které taky velice přísně filtruju, a v podstatě pořád hledám způsoby, jak je filtrovat ještě víc, protože si přeju v životě dělat i jiné věci, než jim věnovat pozornost....
    A ty v tom hned vidíš exekutora...;).....věci, ze kterých hrozí exekuce, mi přijdou jednoznačně v kategorii toho, čemu člověk tu pozornost věnuje, protože musí (pokud teda není momentálně nějak mimo, to už je zas jiná věc...)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KUATO: To co pises mi asociuje lidi, kteri "neresi" a pak se divi ze jim exekutor zabavil barak. Ale to neminim jako nejaky protiargument, spis volnou asociaci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam