• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    ENKIE: Jak jsi přišel na to, že někdo řeší Číňana ?? ;-D Víš o tom filmu něco, co v tom úvodním textu nebylo?

    - Osobně řeším především to, co vyhazuju do popelnice já ;), to dost.
    - Docela mě zajímá, jak funguje odpadové hospodářství u nás, díky překládání o tom trochu něco vím
    - Všímám si kolem sebe, jak funguje plýtvání v mém bezprostředním okolí, protože takové šílenosti si jednoduše nejde nevšímat, a proto fandím tomu filmu a jakémukoliv médiu, které na to může upozornit víc lidí. Myslím zejména takové to systémové plýtvání, snaha o maximální spotřebu, i když to nikdo nespotřebuje (všecko to vyhozené jídlo, v restauracích, supermarketech....), vyhazování hor věcí, které nepoužil vůbec nikdo, nebo které byly použity jednou, nebo které jsou tak nekvalitní, že přestanou sloužit za dobu naprosto neadekvátní tomu, co to je a kolik energie stálo to vyrobit (oblečení, boty, náčiní, elektronika, věci co by mohly a měly fungovat roky....). Tedy věci, co by se musely řešit systémovýma opatřeníma, a na to si musí dost lidí uvědomit, že nějaká změna je nutná.
    - Zajímá mě problematika odpadu celkově na planetě, protože to je jedna z životně důležitých věcí, a jedna z těch ignorovaných, odsouvaných a neřešených (myslím, že to má i "duchovnější" pozadí - odmítání smrti, odmítání odložení starého, odmítání stínu....)
    - S konkrétními informacemi o tom, jak se k odpadu přistupuje v Číně, jsem se ještě nesetkala ;) Tipuju, že to nebude nic moc pěkného :( V rámci zájmu o problematiku by mě to docela zajímalo, a rozhodně to nebudu přehnaně "řešit", přidám si to do mozaiky informací o světě, to je všechno. Primární zůstane to, na co můžu mít nějaký vliv, což je především ten první bod, a trošku ten třetí.
    THOR_CALYSTERN
    THOR_CALYSTERN --- ---
    SCHWEPZ: přelidnění lze imaginárně použít jen právě v souvislosti s nerovnovážným rozdělením zdrojů a držením veškerého bohatství (většiny) v rukou hrstky vyvolených, ať už bohatých rodů, korporací...

    nepřu se teď o něčí zásluhy a tvrdou práci, u jejich předků to tak bylo (za jakým účelem je věc jiná), teď už se jen vezou - faktem je, že za podmínek optimálního rozložení zdrojů a financí (systém virtuálních peněz, v dnešní době už nepodložen zlatem, by měl být velmi podrobně analyzován a postupně zcela změněn, přestavěn)

    ...jinak tato planeta snese s největší pravděpodobností i několik desítek miliard lidí, koncentrace na některých místech je astronomická, jinde aby živáčka pohledal (je to jen o pohodlí, nikomu se nechce na Sibiř apod., aby zbytečně mrznul) :+)

    další otázkou je, nakolik by se lidstvo neúnosně rozmnožovalo při takovém počtu - VELMI RYCHLE...

    řešením tohoto problému je expanze do přilehlého kosmu a pak dále...

    k tomuhle mě napadá ještě jedna věc – pravdou na jedné straně je, že na to ještě (možná už opakovaně) ještě nejsme (jako rozpolcená společnost) psychicky dostatečně vyspělí...

    jinak něčeho takového dosáhnout nelze... a fašizmus, ani jeho druhá strana mince komunizmus (nechci se tu teď bavit o tom, že skutečný komunizmus nikde ještě nebyl, jen jeho odnože, slátaniny a v neposlední řadě takto byly označovány jiné "levicové" autoritativní režimy) se už opakovaně neosvědčil...
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    CONTINUITY: Me trochu desi lidi, kteri maji potrebu z CR z gauce nebo ze sedacky v kine resit, co nejaky Cinan na druhe strane zemekoule vyhazuje nebo nevyhazuje do popelnice... Trochu mi pripominaji ty, kteri maji nutkavou potrebu resit, co si kdo vpravuje nebo nevpravuje do tela za psychotropni latky, co kdo sleduje v tv nebo cte v novinach atp. A transformace ve stylu "Jeden svet" mi pripada trochu jako neco, co uz zde bylo. Jeste jedna masova psychicka udalost ve stylu osvicenskeho humanismu nebo komunismu, a zijeme v jedne celosvetove totalite.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    CONTINUITY: Hurá. Vypadá to fakt, že Diaspora opět žije. V listopadu loni to vypadalo docela blbě, když spáchal sebevraždu jeden ze spoluzakladatelů a hlavních vývojářů, Ilja Žitomirský:

    http://blog.diasporafoundation.org/2011/11/16/ilya-zhitormirskiy-1989-2011.html¨
    Diaspora* — Diaspora* is Back in Action
    http://blog.diasporafoundation.org/2011/12/07/diaspora-is-back-in-action.html
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    filmík o plýtvání a neplýtvání
    Z popelnice do lednice | Filmový festival Jeden svět 2012
    http://jedensvet.cz/2012/filmy-a-z/21175-z-popelnice-do-lednice
    chtěli byste někdo zajít ?
    hoděj se mi ty druhý dva termíny
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    The Diaspora Project
    http://diasporaproject.org/
    Další alternativní facebook, tenhle už funguje.
    Systém na mě působí sympaticky, ale vypadá to, že zatím tam není moc lidí ani dění, uvidíme jak se to rozjede.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    "Civilizace musí čelit úplné smršti problémů způsobených přelidněním, příliš velkou spotřebou bohatých, používáním environmentálně škodlivých technologií a do očí bijící nerovností," stojí ve zprávě, kterou dalo dohromady 20 minulých laureátů ocenění Blue Planet. To uděluje Program OSN pro životní prostředí (UNEP) a občas bývá nazýváno Nobelovou cenou za životní prostředí.

    Všechny tyto problémy jsou podle nich úzce spjaty se způsoby, jakými lidé řídí svoji společnost. Potřebnou změnu by podle nich zajistila politická opatření, k nimž by mělo zejména patřit:

    * nahradit hrubý domácí produkt jako měřítko blahobytu nějakým jiným ukazatelem; nový ukazatel by měl oceňovat i přírodní, sociální a lidský kapitál a tzv. externí náklady by se měly promítnout do cen
    * odstranit dotace v energetice, dopravě a zemědělství, které vytvářejí environmentální a sociální náklady, za něž v současnosti nikdo neplatí; přecházet k tzv. nízkouhlíkovým technologiím
    * vypořádat se s nadspotřebou a věnovat se problému přelidnění; je potřeba posílit postavení žen ve společnosti, zlepšit vzdělávání a zajistit, aby antikoncepce byla dostupná pro kohokoli
    * změnit rozhodovací procesy tak, aby byl posílen hlas přehlížených skupin; politici musejí nést plnou odpovědnost za svá rozhodnutí a být pořádně kontrolováni parlamenty a médii; při rozhodování by se politici měli snažit ekonomické, sociální a environmentální přístupy spíš spojovat, než aby si mezi sebou konkurovaly
    * chránit a oceňovat přírodní rozmanitost a služby, které lidem poskytují ekosystémy; pro ekosystémové služby vytvořit trh, který by se mohl stát základem zelených ekonomik
    * investovat do znalostí - jak do jejich vytváření pomocí výzkumu, tak do jejich šíření prostřednictvím nejrůznějšího vzdělávání


    Civilizaci hrozí úplná smršť problémů, varují vědci s politiky - Ekolist.cz
    http://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/civilizaci-hrozi-uplna-smrst-problemu-varuji-vedci-s-politiky
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    kdyz tu resite aj to zivotni prostredi, nevite nekdo kde sehnat takovy popruhy se zasobnikem/vakem na sazenicky pro sazece stromku?
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    CONTINUITY: Mám pocit, že úplně zakázat to nejde (nebo to alespoň nešlo dřív), ale lze nastavit, aby jsi označený obličej viděla jen ty a nikdo jiný (takže se ani člověku neobjeví fotka s ním na jeho zdi).
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YMLADRIS: A z reakci jeste toto WTF :) (pro mne - ja kdyz si poslechnu temperovane a normalni ladeni, neslysim rozdil :))

    Mineno jako, houslisti jsou mega husti.

    Hana HložkováFeb 16, 2012 11:34 PM
    U houslí je to všelijaké. Když sedíme v orchestru a hrajeme např. part, který svým zápisem neustále moduluje a u každé noty je nějaké třeba i dvojité předznamenání, ještě si tam tužkou rádi napíšeme nad notu "geses" písmeno "f", aby se nám to lépe četlo (a jsme rádi, že jsme rádi...).
    Když přijde tonálnější melodie, bývá zvykem ladit více "do tóniny", např. béčka v moll strkat trošku níž, citlivý 7.stupeň směřující k 1. zase výš. Hlavně spolu musí ladit všichni hráči nebo sekce.

    Pokud si nacvičím něco sama doma, a pak mě má doprovodit klavír, taky musím někde dát pozor, protože sama se sebou jsem ladila, ale s temperovaným klavírem to bude trochu jiné.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Uz to asi bylo vsude, ale dva posty od Fuky na tema Jsme geeci a skladame filmovou hudbu

    FFFILM: Hudebním skladatelem snadno a rychle
    http://fffilm.fuxoft.cz/2012/02/hudebnim-skladatelem-snadno-rychle.html

    FFFILM: (Část 2) Skladatelem snadno a rychle
    http://fffilm.fuxoft.cz/2012/02/cast-2-skladatelem-snadno-rychle.html

    vetsinu veci si clovek tak nejak sam prebral uz, ale mile a koherentne podany.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Myslím si, že FB sám o sobě není "zlo". Je to užitečnej nástroj. Pokud si je člověk plně vědom, že na něm nemá žádné soukromí, a podle toho se zařídí, zveřejní právě jen to, co si přeje sdílet.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PIZI: aha, fajn :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PIZI: s tím naprostej souhlas :)
    PIZI
    PIZI --- ---
    CONTINUITY: Myslím, že označování na fotkách jde zakázat globálně.
    PIZI
    PIZI --- ---
    CONTINUITY: Netvrdil jsem, že se nemůže nikomu stát. Tvrdil jsem, že záleží na způsobu života nakolik tě veřejnost nějakých informací ohrožuje.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Jeden fenomén musím říct, že mě na FB dost prudí, a to když mě jiní uživatelé označují na fotkách. K čemu je to dobré? Nepotřebuj sdílet svůj obličej kdoví s kým ;) Nedá se s tím nic dělat, jen se s tím smířit nebo nebýt na FB, to je bohužel realita.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PIZI: Hm, jistě, jsou lidé, u kterých fakt není co zneužít. Ale co když se se systémem "neshodneš" na pár věcech, které mainstream nepovažuje za správné a ty ano, a nebo naopak (přístup např. k přírodní medicíně a způsobu života, a zjevně drogám a politice...a někde náboženství a sexu....určitě by se takových aktivit dal napsat dlouhej seznam). To může být v některých zemích zdrojem značné diskriminace.

    Na druhou stranu, vystupovat na FB pod svým jménem a zveřejnit na tom profilu takto citlivé informace je fakt osobní volba, a to dost hustá volba ;) Když mi došlo, co je FB, a jak velkej je a bude, profil pod svým jménem jsem zrušila, a jestli ho ještě někdy založím, bude tam zásadně jenom to, co chci sdílet s celým světem ;) Dělat to jinak mi přijde dost naivní.... Teda záleží, samozřejmě, někdo to chápe tak, že pro něj fakt v pohodě, potom je to jeho volba.
    PIZI
    PIZI --- ---
    Jde o to zda tvůj způsob života vytváří příležitosti kdy se ti zneužitím těch dat dá způsobit škoda. Škoda nevzniká tím, že někdo má moje data, ale tím, že je nějak použije. Pokud žiju v chaloupce v horách, tak moc možností jak má data zneužít nemá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam