• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    KUATO
    KUATO --- ---
    EVA_: ale to prece jde i dnes, kdyz si to clovek zaridi. pokud mam nejakou praci z domu, tak muzu bydlet na venkove a kdyz odpadnou moje potreby typu dovolena, jezdeni letadlem, chodeni do hospod, mejdany, cestovani dal nez kousek, vlastnictvi auta... proste ty veci, ktere zerou penize a zbyde mi jen abych mel na jidlo, tak to moc nepotrebuju a zhruba jsem na tom tak, jak byli ti lovci drive. akorat bych teda nemel mit deti, pac ty by mozna trochu stradaly, nemluve o tom, ze by mi je mohla sebrat socialka, kvuli "zanedbani pece".
    EVA_
    EVA_ --- ---
    CONTINUITY: Ajaj, to mi opravdu něco ušlo, asi jsem nečetla dost pozorně, promiň. Šlo Ti o hlubší sepjetí s přírodou, resp. zjednodušení života?
    KUATO
    KUATO --- ---
    Conti: vis kolik musis zabit treba zajicu, abys nahradila pytel psenice /kdyby ses tim chtela srovnatelne zivit/? 40? 50? A srn? Nebo koz/ovci? 8-15 pocitam. Ono se to nezda, ale mensi prezvykavci toho moc nedaji. Zdaji se velci, ale vytahnes je z kozichu, vyvrhnes velky bachor a mas par kilo na krku a na zadnich nohach, zbytek nestoji za rec. Kdybych si mel vybrat, tak budu radsi zemedelec nez lovec. Obzvlaste, kdybych mel k dispozici brambory :o)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Prosim zapomente na to,reagujete na veci,o ktere mi vubec neslo,to co mi prijde podstatne se ztraci,zrejme na to ted neni vhodne misto a cas
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    KUATO: ;)
    KUATO
    KUATO --- ---
    CONTINUITY: uz jsi nekdy neco ziveho zabila, vykuchala, oskubala/stahla?
    EVA_
    EVA_ --- ---
    CONTINUITY: Paleolitický pojetí v dnešní době je super, tu dietku a a některá další doporučení ráda zkusím:-) Ale zemědělství podle mě muselo vzniknout z nějakého důvodu, nikoli samoúčelně. Venku se sice spí skvěle, ale i ti nejdrsnější (vyjma vojáků a horolezců) to praktikují tak do minus pěti se spacákem a goretexovými kuklami, celty už jsou celkem překonaný. Lovec sběrač se možná nenadřel, ale lovkyně sběračka pravděpodobně musela makat jako šroub, jenom vydělat kůži nějakým tím pěstním klínem muselo být něco (viz materiály o kulturách indiánů). Snadný přechod z jednoho území do druhého by taky asi zasloužil hlubší průzkum, takový opice se mezi sebou pěkně řežou, když bojují o teritoria.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    YMLADRIS:
    STRYX:

    teprve ted jsem si nasel cas abych to cely zkoukl a precetl a ta holka je fakt uzasna :) uplne bojuju s nutkanim napsat ji neco nesmyslne povzbudiveho :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Sympatickej pán.
    Paul Hellyer: UFO Disclosure For Clean Energy - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=fAbFrQpfGM0&feature=player_embedded#!

    Starej člověk, kterej prožil většinu života ve 20. století, navíc v politice, a přitom mluví k věci, není v popření, říká to nejdůležitější úplně hned a rovnou - jaká je situace na planetě, co je potřeba udělat a kolik je na to podle něj cca času.

    Pak dál říká hezky střízlivě různé věci o ufo, to mi přijde taky fajn, protože to není žádnej bláznivej ufolog, ale někdo, kdo s problematikou přišel do styku v realitě a prostě jen nezamlčuje...věřím mu.
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    YMLADRIS: subjugating army - to je nádherný popis - díky. Nikdy jsem o ní neslyšel...
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    Pro mě to slovo ticho znamená především - zastavení - fluktuace myšlenek... mít mořnost se rohlédnout také jinde než jen v rámci probíhající myšlenky... první verš jógasútry.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    _BENNY: nenapada, jinak bych ho uz propagovala.

    obecne pri pojmenovavani toho se snazi poukazat na to, ze svym zpusobem je to neco bazalniho, korenoveho, zakladniho, ze to neni nejak slozene/komplikovane. ticho, prazdnota, stillness, pritomnost, teď, zaklad, esence ja, ... Ale zaroven to ma ohromny dopady a je to paradoxni, takze se to zpresni na 'stillness in action', tehotnou/tancici prazdnotu, fullness, great perfection, laska, power of now, Ja, ... az ke konstatovani ze vlastne vsechno je projevem toho, buh, ...

    V budhisticke skole, kterou nasleduju ja, jeden ucitel pise, ze je mimoradne tezky to nejak presne popsat a ze priblizne/nepresne se to ruznym lidem jevi ruzne, podle toho, z jakych pozic vychazeji. Cili zalezi na tvem pohledu na realitu, jako ceho si toho vsimnes.

    Takze muzu ti rict akorat jak to nejvic pripada mne: subjugating army (tez budhisticky obraz tisic let stary). :) Predstav si jak tvou realitu zaplnuje sila, ktera si postupne vsechno podmanuje, vsechno se ji poddava a podrizuje se ji, neco surrenderuje samo, neco je podmaneno postupne. Jako kdyz slunce sviti na led a ten se rozpousti a pozdeji je vic teplo a vyvstavaji stale nove jedinecne vlocky a padaji do more a rozpousti se. To podmaneni neni "nepratelsky", je to jako kdyz chlap premuze zenskou a ta pod nim roztaje nebot on ji urci smer, nebo jako kdyz se ze zmateneho putovani vratis domu (tam kde vis ze mas byt). Pritom ale ta armada nedela zmeny jako ze by neco menila nebo nicila, ona proste postupne prochazi cim dal vetsim kusem prozivani a narizuje: ted a tady, otevri se a bud s tim co je, v tom jak to je, to je 'dokonaly' (metafora - neni to normalni hodnoceni, neda se rict jaky to je, ale je to uber fajne :)). A je to neco silnejsiho nez jsou normalni nazory v mysli.
    Jenomze, ja jsem zenska a jsem submisivni ale zaroven pysna a cely zivot jsem hledala neco, co by bylo silnejsi nez ja (nedalo by se to rozbit - vis, ze ja rozbiju cokoliv). Takze si myslim, ze se mi to projevuje takhle. Wish-fullfilling jewel. Kdo je jinej, zejmena muz, pozna to jinak. Nejjednodussi zastresujici pojem je laska nebo poznani/moudrost.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    YMLADRIS: a nenapada te nejaky vystiznejsi slovo, nez ono "ticho"? :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    YMLADRIS: hm, taky se mi moc nezda, ze by takova praxe mohla vest k nejakemu vnitrnimu tichu. znam par extrovertu, kteri se v podobnych konceptech vzhlidli ("love for everyone"), ale nepripadne mi, ze by jim to nejak fungovalo. ta volnost a laska vsem atd nakonec vypada tak, ze clovek se zajima o vsechny stejne - nijak. zajima se jen o sebe a svoje vnimani. pricemz jakekoliv zpozorovane negativno = dukaz toho, ze si nekdo onu lasku nezaslouzi.

    modlitby budiz. i kdyz bych i u tech rekl, ze se clovek sice upina k nejake vnejsi entite, ale to jen do doby nez prijde na to, ze ji ma hledat uvnitr sebe. a ano, tai-chi je pro me malo extro :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    YMLADRIS: Tak spíš než jen "být v kontaktu s přírodou", dát si prostor nedělat pořád strukturovaně a plánovaně to samé, ale vytvořit si alespoň "okna", kde můžeš prostě jen být a nechat věci dít.... Dává mi velkej smysl, co píší na té stránce, třeba že není moc přirozené celý den sedět a pak hodinu dřít v posilovně, že lepší je co nejvíce relativně lehčích a hlavně různorodých fyzických aktivit, a nějaké to větší vypětí sem tam....

    Přijde mi teď hodně zajímavé přestat považovat za samozřejmé právě věci, které přišly se zemědělstvím, říšema, hierarchií atd. To všechno je svět, kterej končí, možná že se to všecko vyvíjí po spirále a nová doba se bude v něčem podobat té dávné....a v něčem samozřejmě stavět na té nedávné, a v něčem bude úplně nová.

    Nejde o to, jak se měli nebo neměli lidi v pravěku, jde o zkoumání naší současné reality, a všech jejích "daností", a toho, jestli ty věci tak opravdu musí být a opravdu je to pro nejvyšší dobro všech, nebo jestli se třeba dají nějak modifikovat.
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    JUNIPETRUS: Napovím ti jiná klíčová slova: meze hodnoty zkušenosti...?
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    GAISAKA: analogie neni směšovaní, a ty si asi nepochopil co jsem ti chtel rict. Napovim: klicove slovo 'zkusenost'
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    JUNIPETRUS: Nesprávná implikace. Specifická skupina nebo charakteristika vjemů/počitků jednoho smyslu a debata o ontologické podstatě člověka a vesmíru, to lze asi těžko s vážnou tváří směšovat do nějaké metafory nebo analogie,)
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    GAISAKA: prijdes mi jako barvoslepej filosofujici o barvach.
    "Ne, ne barvy nemaji zadnou validu v objektivnim svete":-¨)
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    CONTINUITY: Jasně,) Naše biologická druhová danost, konkrétně charakter našeho neurokognitivního systému, poskytujou dost přesvědčivý vysvětlení původu a povahy těchto stavů. Podotýkám, nejen extatických, ale i kviescentních /Fischer 1971, klíčová práce dohledatelná u nás v religio klubu/.
    Pokud o něčem víme jak a proč vzniklo a funguje, tedy jsme to vysvětlili, můžeme pak tu stejnou věc sice subjektivně interpretovat /vnitřní ticho není stav, který mozek produkuje po uklidnění systémů, ale nějaký "posvátný" stav mající objektivní existenci/, ale nemůžeme si už jaksi dělat nárok, že naše interpretace bude ve vesmíru něco znamenat.
    Myslet si že vnitřní ticho je něco jiného stav mysli bez validity v objektivním světě /čas-o-prostor/ je podle mýho skromnýho osobního názoru dosti nebezpečný, z nějakýho duchovního pohledu.. Něco jako víra v druhý příchod Micky Mouse,)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam