GAISAKA:
GAISAKA:
Dobré ráno :)
Vzbudila jsem se s pocitem, že už mi to dává smysl, ten dojem z tvých reakcí.
Promiň prosím, ale budu reagovat na to, co vnímám, a ne na konkrétní jednotlivé argumenty, které jsou úplně o něčem jiném, než o čem jsem mluvila, a ztratili bychom se v tom.
Připadá mi, že v tobě něco v mých příspěvcích vyvolalo pocit, že ti někdo, násilně a zvenčí, chce vzít něco, co ve tvém životě funguje a považuješ to za důležité....
Ale tak to není. Především to nejde, takovou sílu nikdo nemá ani mít nebude, doba revolucí, kdy někdo někomu cpal svou vizi, jak má žít, už pominula, není už to možné, právě proto, že starej hierarchickej svět, plnej izolovaných neinformovaných lidí ovládaných centrálně, se rozpadá.
Ten novej svět vyrůstá z toho starého sám od sebe. Děje se to organicky, po spirále. Nevracíme se někam, kde už jsme byli, ale tvoříme novou verzi, která je v některých aspektech podobná tomu funkčnímu z něčeho, co už bylo v nižších patrech té spirály, a v jiných je nová.
To funkční se odděluje od nefunkčního samo od sebe. Že něco funguje se pozná z toho, že to zůstane. Jak v realitě a společnosti, tak v individuálním životě. To, co pro tebe funguje, zůstane, a bude růst. To, co není ono, se bude rozpadat. Nikdo ti do toho nebude zasahovat, ale nemá ani smysl proti tomu bojovat, protože to nejde. Všichni jsme se narodili do téhle doby zrychleného vývoje, abychom právě tohle prožili.
Všecky možné archetypy okolo nás se všude kolem v reálném čase očišťují, zůstává z nich to dobré jádro, a to, co nebylo užitečné, odpadává, ztrácí se a bude zapomenuto. Postupně ;)
V minulosti bychom takovej proces nemohli vidět, nežili bychom dost dlouho, ale teď je tak urychlenej, že ho jde vidět v dobře popsané historii posledních několika málo generací, a v posledních letech už i úplně bezprostředně přímo kolem nás. Ten posun k větší svobodě, volnosti, pestrosti a spontánnosti je realita, děje se, milióny lidí jsou do něj aktivně zapojeny a vkládají nekonečné množství energie do hledání a vytváření nových alternativ, jak žít.
Děkuju ti, žes mi pomohl to uvidět, jak to je :)
A taky ukázal, jak ošemetné je snažit se ten proces vysvětlovat a popisovat. To je něco, co mě prostě od přírody zajímá, sledovat to a snažit se to mapovat. A to máme společné s autory té kníhy (s jejich vysvětlením jinak nesouhlasím na 100%, ale je tam mnoho podnětných postřehů). Nejde o to, že by si takoví lidé ten proces vymysleli ;-D Jen je součástí jejich cesty snažit se v něm vyznat. On tu prostě je, je to přírodní síla, a probíhá i bez jakýchkoliv vysvětlení :)