• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    F0N
    F0N --- ---
    EVA_:Na zaklade tohto vhladu, pocitam, ze tvoja firma uz operuje v realite. Mas plus za metaforu. :)
    EVA_
    EVA_ --- ---
    EVA_:
    _BENNY: Transformace je lidská potřeba. Spočívá podle mě v přesměrování se ke kvalitnějšímu životu. Přirovnala bych ji k umění včas a dobře zkrachovat:
    Jednoho dne se člověk rozhodne, že takhle to dál nejde. Pomyslně se rozhodne udělat tlustou čáru. To je začátek. Řekla bych, že někdy život připraví situaci, kdy je takové rozhodnutí nevyhnutelné...

    Takže tlustá čára. Začnou se sčítat aktiva a zkoumat pasiva. U aktiv je základem se z nich nepodělat, počítat, že jimi bude třeba uhradit pasiva a pokorně za ně poděkovat. Někdy vyplavou aktiva, o kterých nemáme ani tušení.
    U pasiv pak jde o jejich prozkoumání. Židi říkají, že i dluhy jsou peníze - jsou. Je třeba se podívat na každou jednotlivou položku, o které má paměť evidenci, zjistit, kde se stala chyba a proč. Prozkoumat nároky jednotlivých věřitelů a snažit se být objektivní. Tady je úskalím projít vztekem a frustracemi, se kterými je dluh spojen, odblokovat ho, on má sviňa tendenci se měnit na nenávist, ta pracuje jen do mínusu. Je třeba také trpělivě čekat, některé průšvihy mají promlčecí lhůty, nemusíme se jimi tudíž zabývat.

    U něčeho se domluví splátky ve výši, kterou jde utáhnout působením aktiv. U jiných dluhů se změnili majitelé, můžeš vyjednávat jiné podmínky.
    Dluhy, které člověk dokáže zbavit nenávisti a pomsty, často dopadají jako v pohádce o princi, který zaplatil za dlužníka, za trest oběšeného a hozeného do příkopu; dlužník se promění ve vlka a prince provází na cestě a zachrání zas jeho. To sice není pravidlo, ale může se to stát.

    Pravidlem ale je:
    1) Dokud se to nezačne řešit, jede firma do většího a většího mínusu a aktiva devalvují. 2) Frustrace z toho, že na člověka připadla ztrátová akce jsou přirozené, ale brzdí. 3) Póza oběti poskytuje pozornost okolí, ta ale není aktivem. 4) Je dobré počítat s tím, že dlouhý kus cesty člověk urazí sám. Bůh nás provázet může, ale řekla bych, že by mu to klidně mohlo být i jedno, protože to, jestli do něčeho takovéhoto člověk půjde, je projevem svobodné vůle, kterou nám dal.

    Současně s tím, jak se firma blíží k nule (=realita) je dobré zkoumat, co skutečně potřebuje k tomu, aby se "nakopla". A pokud se to najde...supr, celá ta "věc" dostane smysl.
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    CONTINUITY: škoda už to je smazané a nemůžu to na netu najít s titulkama
    EVA_
    EVA_ --- ---
    _BENNY: A k...va.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    EVA_: jako mezi cizima
    EVA_
    EVA_ --- ---
    _BENNY: Pořád nevím, jak ses cítil, kdomě toho, že Ti vadili. Smutek? Vztek? Stesk?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    EVA_: mi moje rodice vadili v tom smyslu ze nemeli takovy smysl pro zodpovednost jako ja. nakonec jsem je poslal do haje, nechal je v tom par let vyhnit a cekal az sami prilezou s omluvou ze se chovali nezodpovedne a neadekvatne. zvlast u otce jsem se nacekal par let, ale nakonec jsem se dockal :) neodesel jsem od rodiny protoze bych byl nejakej sigr, ale odesel jsem od rodiny plne sigru :)
    EVA_
    EVA_ --- ---
    _BENNY: Můj táta mi vždycky říkával: "nevěřil jsem svému tátovi, když mi říkal, že některé věci nepochopím, dokud nebudu v té samé situaci, jako je on." Taky se nepohodli. A nepohodlo se takhle víc synů s otci kolem mě. Jeden to pak napálil do tiráku a nechal po sobě spoustu dluhů. Druhý poplatil dluhy, které neudělal, okolí přesto zajímaly jen jeho nedostatky, tak utekl nejdál, kam to šlo. Třetí je alkoholik. Čtvrtý seděl za neplacení alimentů. Pátý utekl na opačnou stranu, než nejdál, kam to šlo, před gambleřinou. Všichni spoluvytvořili disfunkční rodiny. Těžko říct, jestli tuhle destrukci způsobil osud, geny, nebo ten rozkol s otcem. Co lze ale říct je, že rozkol s otcem je v našich zeměpisných šířkách poměrně normální věc.
    Chceš ten svůj pocit z toho, jak ses doma cítil nějak konkretizovat? Zkoušel ses tam vrátit?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    EVA_: no nebylo to idealni, vadila mi tam hromada veci. nakonec jsem se nepohodl s nevlastnim otcem a utekl jsem pryc :)
    EVA_
    EVA_ --- ---
    KUATO: Mě léta, kdy to s manželem moc nefungovalo a sžívali jsme se, učí vážit si toho, že to pak chvíli funguje a toho učení se být spolu. Poslední dobou je pro mě cesta, kterou jsme za dobu trvání manželství urazili důležitější, než to, jestli se zrovna rafem, nebo ne. Protože řečeno po korejsku: hádka v manželství je jako krájení vody nožem.
    _BENNY: Na tělo...jak ses doma cítil?
    KUATO
    KUATO --- ---
    EVA_: presne tak. neexistuje neco jako dokonala poloha vztahu, nebo obecne "dokonalost" ve smyslu uzamcene polohy, do ktere se dospeje a... , nybrz kazdodenni improvizace a balancovani, ktera navzdory svym nedostatkum v prubehu let dovoli vytvorit mnohe cenne. clovek akorat nesmi byt prilisny puntickar a chtit veci hlavne podle sveho a nejlip hned. usetrilo by mi to par let, kdy nam to moc nefungovalo, byt tohoto schopen :o).
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    YMLADRIS: tak mi se treba libi i chlapi kteri umi zpivat, o tom to je :) ja treba nikdy nebyl schopen k nekomu pristupovat nejak specialne s tim ze "tohle je muj bratr, ergo bys ho mel mit vic rad nez jine deti", popr. "pozor, toto je zena, ergo musis automaticky tolerovat to co bys u chlapa nevystal". u te citlivosti me docela vadi ze clovek ma tendence byt citlivy jen co se tyce jeho vlastniho prozivani (citlivy != empaticky), z tohoto pohledu me citlivost nijak nerajcuje a takovemu typu citlivosti se snazim vyhybat jak to jen jde, at uz jde o chlapy nebo o zensky.

    EVA_: fungovalo to navzdory vsem skutecnostem :D
    EVA_
    EVA_ --- ---
    _BENNY: Ad Tvoje tvrzení o neexistenci funkčního modelu. Něco mohlo fungovat docela dobře, protože jsi přežil, naučil ses číst, psát, jsi schopen se o sebe postarat a o něco zřejmě usiluješ, když píšeš do transformace...:-)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    YMLADRIS: jasny, ja momentalne vnimam jako idealni kdyz mas behem mladi jednak prilezitost videt vic ruznych funkcnich vztahu ve svem okoli, a k tomu nejlepe jeste nekoho (klidne i vic lidi), kteri jsou schopni ty vztahy videt, popsat a "vysvetlit"... coz jsme asi nemeli nikdo :)
    EVA_
    EVA_ --- ---

    YMLADRIS: Podle mě ten, kdo se příliš často ujímá vedení a určuje směr, má nějakej mindrák, který si řeší vůdčím chováním. Takový pak bude fakt manipulativní.:-) Ale jinak jasný, díky.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    _BENNY: ja te zas tak neznam, ale dost mozna nejsi zas tak jiny nez prumerny muzsky, akorat o tom otevrene mluvis, jak to mas, protoze jsi premyslivy introspektivni typek a jak zkoumas svet, zkoumas i sebe. Podle mne VETSINA chlapu povazuje PMS za peklo na zemi a maji tendenci zenu spise uzemnovat. Malokdo chape ze to, ze zenstvi vzteka ryci breci zmatkuje je proste jen druha strana mince toho ze zenstvi se smeje tanci zpiva je nadsene, miluje, obdivuje, ma orgasmus a ze dost tezko to jde redukovat pouze na 'pozitivni emoce v mezich zdraveho rozumu'.

    Libi se ti, kdyz holka zpiva. Protoze je citliva a dokaze do toho zpevu dat, co tam Kabati nedaji? Libi se ti, jak holka fyzicky zije ve svem tele, jak je to zivy a idealne plny prijemneho, jak se to dme a pohybuje a zari. Protoze je citliva a dokaze se do prozivani polozit. To samy ale ma s emocemi. Nemuzes jednu vlnovou delku ztlumit. Nebo jen tezko.

    Pro mne je bohyne Amanda. Ta to proste necha bezet :)
    Ale predpokladam, ze toto uz je pro vetsinu chlapu proste moc:

    The Dresden Dolls 'Girl Anachronism' music video - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=sO5APfKnR50


    No, vzal si ji Gaiman, ten to zvladne a vytvorijou neco skvelyho :).

    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KERRAY: parovy vzor rodicu ma urcite brutalni vliv, ale zase na druhou stranu, lidi kteri zazili urcity funkcni ale rigidni model (vztah se dela tak a tak), zase maji problemy, pokud jejich vztah je jiny (snazi se opakovat zcela sveho rodice a po panterce chteji aby byla jako druhy rodic). Pokud idealni vzor nebyl, zas se nemas tendenci na to tolik vazat a muzes si to vynaleznout odznovu, tj vedome se s panterem postupne pozjistovat, jak to vyhovuje vam a jake kombinace pristupu hazou nejvetsi profity
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    ja si myslim ze dominance a submisivita bys e mela stridat, zvlast ve vztahu, pac jeden umi to a druhej tohle a tim padem by mel vist jednou jeden a podruhe druhej ku prospechu vztahu jako celku. samozrejme tohle se da rict i o spolecenstvich. chce to ale uvedomeni z obou stran, neb kdyz se nekdo celou dobu jen veze tak to muze tomu co dela ten motor ubrat energii. proste rovnovaha je potreba, rovnovaha vedome udrzovana vsemi zucastnenymi :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    EVA_: ad management, ja to jako dominantni chovani chapu. Samozrejme zivot kazdeho ma spoustu oblasti, zalezi jaci dalsi lidi jsou kolem nas v danem kontextu.. pokud vidis ze ten tym chaosi a nikam to nevede, a vis, ze ridici schopnosti mas, imho ti diktuje realita ze se toho mas ujmout a nekam to tahnout.

    Ale v beznem slova smyslu 'dominantni' clovek znamena ten, kdo zpravidla, casto, (prilis casto, ...) se ujima vedeni a urcuje smer, tj. je to pro nej typicke.

    Pro vetsinu bych rekla ze je unavne muset byt _porad_ dominantni. A pro vetsinu lidi je zabavne moci byt _nekdy_ dominantni.
    EVA_
    EVA_ --- ---
    _BENNY: Aha, možné. Ad management vs. submisivita a dominance, fakt v tom nemám jasno.

    Manipulace jako snaha někoho zaujmout, získat, no jasně, to tam je přece taky.:-)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    _BENNY: ok, diky, skatulku moznych pricin a zaveru si patricne rozsirim :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam