• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    JAXXE: mě se líbí tato pasáž:

    "Obzvláště považuji za vhodné bedlivě zkoumat všechny návody na násilná revoluční řešení v čele s charismatickými vůdci spočívající hlavně v negaci současného stavu bez nabídky realizovatelných pozitivních změn, které by respektovaly existující podmínky. "
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    ANNA: moc pěkně js to napsala! ;)
    ANNA
    ANNA --- ---
    GEN_IO: Jo, to je pak divu, že se ulicemi plouží mátožná tisícovka, na takovouhle radu se většina lidí vy....:)


    Jinak ten Bělohradský naráží právě na to, že ona alternativa de facto neexistuje, protože globalizovaný svět = systém pohltil skoro bez výjimky všechno. Punk není mrtev, punk prodává. Na druhé straně upozorňuje na to, že stávající struktury systému často používají k potopení kritiky námitky, že dokud nemá alternativní řešení, tak nemá právo na existenci. Přitom situace je natolik složitá, že chtít po hrstce prosťáčků, aby našla řešení = de facto otevřeně je poslat kamsi.
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    ANNA: to je na každém k jakým věcem a informacím chce mít přístup. hledej sama, jinde ;) (myšleno samozřejmě v dobrém, drahá Anno;)
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    DOSTA: :)))
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    Prosím, když čtu mentální výrony některých zde, nemohli byste mi udělat tu radost, a věnovat prosím 50 minut tomu poslechnout si, jak se o současných problémech baví "velcí kluci"? PROSÍM?!???

    Český rozhlas 6 (živé vysílání)
    http://prehravac.rozhlas.cz/audio/2608741
    ANNA
    ANNA --- ---
    GEN_IO: Přečetla jsem tvůj příspěvek asi 4x, ale žádnou alternativu jsem tam nenašla:))
    DOSTA
    DOSTA --- ---
    jj treba vipassana ... bezte na 10 dni medit a pak dejte vedet ,))
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    *(a ta tady je)
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    ANNA: alternativa je. je velmi rozumná, a tak aby mohla mít rychlý spád a být rychle zavedena, startovní myšlenka/propozice musí být rovněž velmi jednoduchá. a tady je. prostě je :)
    ANNA
    ANNA --- ---
    PAULMUADDIB: Třeba silnější alternativa vzniká v počátku tak, že žádná většinová alternativa ještě neexistuje. Btw. o tom dobře píše i Bělohradský, o vztahu alternativy k tzv. systému. Krom jiného o tom, jak se lid usazuje tím, že nespokojenost nestačí, je potřeba mít alternativu (která je zatím de facto utopická).

    Já dost pochybuju, že hodnocení "nespokojenost nestačí" bude mít dopad, prostě ta nespokojenost tu je. Stejně jako tu, imho, není alternativa přijatelná pro větší počet lidí. Pokud tu je vůbec alternativa pro menší počet lidí, nebo vůbec nějaká alternativa.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DAWYT: je to spatna vec, protoze nepritel meho nepritele neni automaticky mym pritelem. muze nase snahy naopak zdiskreditovat.

    nespokojenost lidi se projevovala i behem nastupu fasismu a komunismu. nespokojenost sama o sobe nestaci, je potreba mit alternativu, a to takovou, ktera ve svych praktickych vyusteni skonci necim lepsim nez nabizi soucasny stav. nez Holesovskou vyzvu, to uz snad radeji ty nejstarsi komunisty.
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    _BENNY: dobrá věc je to proto, že se DEMONSTRUJE! a ukáže se nespokojenost lidí.

    Dobrá věc to je v tom, že tu existuje několik lidí co dokážou projevit svoje mínění nějakým činem. Intošové u kompů toho moc nezmění. Je to dobrá věc také proto, že třeba nějakého intoše to nasere, resp. inspiruje tak, že se odhodlá k nějaké sofistikované akci a třeba pomuže k TRANSFORMACI toho našeho perfektně fungujícího demokratického řádu :p
    EVA_
    EVA_ --- ---
    YMLADRIS: Pokusím se, ale je to poprvé, tak prosím o shovívavost. Knihy napsal Cleese (miluju jeho ruštinu...:-))) s psychiatrem Robinem Skynnerem, zakladatelem rodinné terapie, představitelem behavioralistického (?) směru psychiatrie. "Rodina" je to dialog o tom, jak člověk roste a dospívá, kdy, jak a proč vznikají deprivace a vypráví o terapii - Cleese se u Skynnera léčil.
    Druhá knížka "Život..." píše o tom, jaké to je, když to funguje v rodině, ve firmě, ve společnosti a v kultuře, přičemž se pánové sem tam rozčilujou, když popisují, jak daleko jsou od těch šampionů, co fungovat uměj.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    _BENNY: JJ, klasický problém všech "děkujeme odejděte" a "dinosaurů". Každý má plnou hubu keců, jak je to špatné, ale nikdo nemá alternativu, která by se líbila více než jednomu promile lidí.

    Já alternativu mám, ale bohužel asi taky promilovou :-(
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    GEN_IO: tady i za dobrou věc přišlo demonstrovat 1000 lidí v hlavním městě

    jestli tou dobrou veci myslis Holesovskou vyzvu, ktera ma za cil zlikvidovat nas demokraticky pravni rad a nahradit jej nejakou protodiktaturou vyvolenych, pak ti preju dobry den ;)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    EVA_: ne, uvedes exekutivni souhrn? :)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    ono je to asi i o tom, s kým se člověk stýká...pokud jste obklopení podobně smýšlejícími lidmi, tak je lehčí nabýt pocitu "že je něco ve vzduchu" než když pracujete v továrně nebo na stavbě :-)
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    GEN_IO: GEN_IO: Ale ano, já nežehrám, to je mylný dojem - já jsem s mnoha takovými lidmi denně ve styku a jsem za toto společenství opravdu vděčná.Jen upozorňuji na nezbytný vývoj člověka: nejdřív jsem "zabedněný", pak se mi trošku otevřou obzory, pak je poznávám a zkoumám (a mluvím o tom) a pak nezbývá, než začít to doopravdy žít. A kdo to žije už dostatečně dlouho, už o tom vlastně ani nemluví, protože je to pro něj tak přirozené. A na tenhle poslední stav společnosti se opravdu těším. :-)

    A sama za sebe a svou rodinu mohu říct, že jsme připojeni již řadu let a mohutně. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam