• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    CONTINUITY: češi jsou takové laxní a přirozeně nedůvěřivé povahy. možná i historicky, jako malinká země v srdci evropy vždy vyčkávali kudy bude foukat vítr a přidali se na tu stranu, aby je to nesfouklo. takže bude nějakou dobu trvat než posbíra národ pořádně odvahy.. ale to pude :)
    já mám pořád před očima to vyprávění kluka z waršavy, který byl u nás na stáži, jak occupy probíhaly u nich ve městě. totální masakr účast, 50 tisíc lidí v ulicích..
    Samozřejmě prý média informovala o všem velice vlažně a účast skrouhla na 5 tisíc ;) ehm

    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    GEN_IO: pořád to probíhá

    účast první den podle zpráv asi 100 lidí na demošce, ale to je podle zpráv, kdoví jak to bylo, až toho kluka potkám, napíšu sem přesnější info.
    bohužel, začátek o čarodějnicovým víkendu zvolili dost nešťastně

    ale pořád se to může rozjet, proto sem taky ten odkaz dávám :)
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    CONTINUITY: jaká byla účast?
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    [ 28. dubna do ulic! (Occupy Prague) / ostatniother / 28.4.2012 / CR - Praha - Praha: pochod od Václavského náměstí, okupační místo Klárov ]

    Zcela náhodou se znám s jedním z organizátorů, opravdu dobrej člověk, kterej vidí, jak věci jsou, a chce s nima něco dělat.
    Ale zatím je to podle všeho malé a slabé a chtělo by to víc schopných lidí, aby to bylo něco platné
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    WILL: jo to jsem si rekl ze zjistim az bude zmena pocasi, takze diky za info i driv. Je to v Polsku?
    WILL
    WILL --- ---
    YMLADRIS: Je to předem nahraných 24 hodin.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    YMLADRIS: skoda. dik. kazdopadne je to pekny ulet.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    YMLADRIS: mas o tom vice informaci?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    dreveny hodiny furt pokracuji, omg...

    http://files.msurma.net/wykop/1120247/zegarek.php
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    Manufacturing: The third industrial revolution | The Economist
    http://www.economist.com/node/21553017
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    bohužel to už je dneska mor který je všude - kvantové vědomí, relativita všeho přece i einstein to dokázal žejo, atdatd

    paušálně ignorovat vše co do tohoto upadne by ale zase vedlo k vyloučení i řady zajímavých věcí vadných "jen" kvůli tomuhle míchání fyziky s metafyzikou
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    PIZI:no, tohle osobně taky moc nemusím, moje vědecká mysl tohle znásilňování nemá ráda. když ale tuhle mysl umlátím klackem aby zmlkla, tak to už jde :)
    PIZI
    PIZI --- ---
    BROZKEFF: Z té přednášky čiší, že nejdřív si zvolil slavný vzoreček a pak docela násilím připasovával myšlenky, který by s tím vzorečkem alespoň trochu souvisely.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Libor Malý (dříve LMC/Jobs.cz/...) na TEDx Prague :)
    TEDxPrague - Libor Malý - E=mc2 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?list=PL22FDF7DFFC1936F8&feature=player_embedded&v=UJE2wxd3qWs#!


    Úlet :)

    Adato Paradigma je občanské sdružení, které vyvíjí online komunitní platformu (Stream3) pro seberealizaci jedince a podporu lidské sounáležitosti.

    Jsme lidé, kteří přemýšlí o dlouhodobé udržitelnosti kvality života. Věříme, že žijeme v době, kdy díky všeobecnému pokroku nikomu nemusí hrozit materiální nedostatek, pokud začneme respektovat a rozvíjet i další aspekty života, které se v dnešní době schovávají do kolonek „svědomí“ či „externality“. Jsme lidé, kteří přemýšlí, zda již začíná být možné společně na tomto světě vytvořit globální společenství spokojených lidí.

    Provoz sdružení i rozvoj Streamu3 jsou v plné výši financovány sponzorskými dary a dobrovolnými příspěvky uživatelů Streamu3.

    Stream 3

    Stream 3 je platforma, která umožní vzájemnou spolupráci lidí, naplněných radostí ze života, napříč společnostmi, hranicemi, politickými zřízeními a náboženstvími a nezávisle na dnešním finančním systému.

    Činnost jednotlivců není motivována očekáváním osobního zisku, ale potřebou realizovat svůj potenciál, svůj smysl života na této planetě, která ale ještě přinese radost i příjemci této činnosti. Produkty a služby, které vstupují do vzájemných transakcí mezi jednotlivci, nemají stanovenou žádnou svoji hodnotu a proto se celý systém podobá nekonečnému a neřízenému, avšak naprosto transparentnímu toku vzájemných darů, které neustále na základě nabídky a poptávky probíhají uvnitř vznikajících a zanikajících komunit, umožňující v každém okamžiku vysokou míru důvěry všech zúčastněných jednotlivců a pomáhajícím jim tak s optimální alokací jejich nabídky.

    Tvoříme nový prostor seberealizace se samovolně vznikajícími, obecně prospěšnými cíli, které v konečném důsledku vedou ke zvýšení blaha všech zúčastněných jedinců. Neziskové, občanské, transparentní, multistrukturní společenství, kde lidé sami rozhodují o tom, kolik svého potenciál do čeho chtějí vkládat, s kým a na čem chtějí spolupracovat, k čemu chtějí směřovat jako jedinci I jako komunity.

    Principy platformy

    Radost, důvěra, transparentnost, komunity, vzájemnost, dar, absence hodnoty, kauzalita, zásluhy.
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    JAXXE: mě se líbí tato pasáž:

    "Obzvláště považuji za vhodné bedlivě zkoumat všechny návody na násilná revoluční řešení v čele s charismatickými vůdci spočívající hlavně v negaci současného stavu bez nabídky realizovatelných pozitivních změn, které by respektovaly existující podmínky. "
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    ANNA: moc pěkně js to napsala! ;)
    ANNA
    ANNA --- ---
    GEN_IO: Jo, to je pak divu, že se ulicemi plouží mátožná tisícovka, na takovouhle radu se většina lidí vy....:)


    Jinak ten Bělohradský naráží právě na to, že ona alternativa de facto neexistuje, protože globalizovaný svět = systém pohltil skoro bez výjimky všechno. Punk není mrtev, punk prodává. Na druhé straně upozorňuje na to, že stávající struktury systému často používají k potopení kritiky námitky, že dokud nemá alternativní řešení, tak nemá právo na existenci. Přitom situace je natolik složitá, že chtít po hrstce prosťáčků, aby našla řešení = de facto otevřeně je poslat kamsi.
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    ANNA: to je na každém k jakým věcem a informacím chce mít přístup. hledej sama, jinde ;) (myšleno samozřejmě v dobrém, drahá Anno;)
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    DOSTA: :)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam