_BENNY: Takhle to třeba zase nemám, rád se nechám inspirovat ostatními, zvlášť v oblastech, které mě zajímají. Ale když se s nimi začnu srovnávat, tak najednou zjišťuji, že vůbec nemá cenu se snažit v té oblasti něco dokázat, protože všichni jsou už stejně daleko napřed a to co bych dělal já bude působit jen jako šmrdlání.
Řekněme, že mě baví natáčet a stříhat video a okukuji, jak se to dělá, aby to působilo profesionálně. Ale než si člověk vydělá na nějaké lepší vybavení, tak ostatní jsou neustále napřed. A vidím, že se k těm, s nimiž se porovnávám, nijak nepřibližuji, naopak oni se mi ještě dál vzdalují, protože mají zkušenosti, finanční prostředky, cokoliv.
Nikdy jsem si nemyslel, že všichni, co něco dokázali, jsou zloději.
YMLADRIS: Já si o sobě nemyslím, že bych byl bůhvíjak chytrý, v určité referenční skupině jsem možná vyčuhoval (ale ne že bych byl šprt, spíš kritickým myšlením), ale to už je dávno. Jak mi zlenivěl mozek, tak mi IQ fakt kleslo možná k průměru. Když píšu věty, tak složitě hledám i základní slova, v mluveném projevu je to mnohdy ještě horší (aspoň můžu zaťukat, že u pohovorů jsem byl víceméně výřečný).
Teď už ta hláška o mé blbosti nefunguje jako nakopávač, ale pouze jako potvrzení faktu.
Ono je fajn radit „Buď bojovník“, ale venku je těch bojovníků kupa, ať už přirozených nebo těch, co se to taky naučili a ti už mě dokážou zpracovat, jakmile začnu vystrkovat růžky.
Ono za tou internetovou clonou to se mnou není tak hrozné, akorát si přijdu čím dál tím víc apatičtější. Každou možnost racionálně rozeberu z různých hledisek a dojdu k tomu, že vše postrádá jakýkoliv smysl.
Občas mě ještě z té apatie vytrhne pocit trapnosti, že to tu spamuju, původně jsem chtěl poukázat jen na to, jak žijí někteří lidé, kteří díky práci nemají ani čas, ani energii, ani moc prostředků na zlepšení své situace.
_BENNY:
Jeffrey S. Rosenthal: Zasažen bleskem (recenze). Blog - Jaroslav A. Polák (blog.iDNES.cz)
http://jaroslavpolak.blog.idnes.cz/c/257222/Jeffrey-S-Rosenthal-Zasazen-bleskem-recenze.html
"Všichni jsme v televizi sledovali vyprávění slavných hudebníků a herců o tom, jak pocházejí ze skromných poměrů a jak se léta zadarmo snažili prosadit, než byli objeveni a zbohatli. Mnozí začínající umělci z takových historek čerpají odvahu k tomu, aby věnovali veškerou energii svému řemeslu s očekáváním stejného úspěchu. Ve skutečnosti však desítky tisíc lidí touží stát se rockovými hvězdami a nikdy se jim to nepodaří. Televize se vyptává jen těch několika málo, kteří opravdu uspěli. Uskutečněné rozhovory jsou vychýleným výběrem z hudebníků snažících se prosadit a poskytují velmi zavádějící obraz."