• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    Řekl bych, že by se k problému jistě s chutí vyjádřili zdejší magici alá kaliph, kteří by jistě potvrdili, že stačí nějaká ta koncetrovaná, rituální mysl a věci se dějí .-) já asi nejsem tak daleko a ani mě to nikdy nebralo - víte kolik karmické neplechy takové zásahy dělají? Masakr... za mě fuj tajbl... já to rád obyčejně přirozeně, jak to samo teče... jen když to teče hladce... ale pak se holt nemůžu divit, že se vezu v proudu, který tu tvoříme všichni společně...
    KUATO
    KUATO --- ---
    GAISAKA: ironie
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    KUATO: Aha, a tady najednou ti pozorovatel ovlivňující pokus (zde je jeho role dle nás "skeptiků" skutečně markantní) nevadí.

    KUATO: Možná jo, asi jo. Jedna věc ale je, že ten proces jede po zcea přirozených drahách, jen nám (dosud, a u některých navždy) neznámých, a není v tom nic nadpřirozeného.
    V tom případě - a to je moje velká výtka - vědomé ovlivňování tohoto druhu nemá nic společného s přirozeností, je to pěkná ego vyčůranost a je projevem neúcty k vesmíru. Samozřejmě z pozice příznivců tohoto přístupu to vypadá přesně naopak, jako velká svoboda atp., viz dámy níže.
    KUATO
    KUATO --- ---
    _BENNY: no, zaciname se zase dostavat nekam, kde uz jsme pred par mesici byli. tak toho asi nechame, pac ani tehdy jsme nedosli nejake shody a nic noveho by asi vyrceno nebylo.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    imho psychosomatiku tu nikdo nerozporoval. jen tu padlo varovani aby nekdo ten subjektivismus v zaverecne fazi nepreklapel na vyklad objektivni reality, to by potom hazelo ty paradoxy typu ptak a letani apod.
    KUATO
    KUATO --- ---
    a co s tim, pani profesori? laska tedy existuje a pusobi. a nenavist? touha?
    PIZI
    PIZI --- ---
    KUATO: Pokud to je vnimatelne, tak to reaguje se svetem. Vnimani vznika interakci neceho s nami.
    PIZI
    PIZI --- ---
    KUATO: laska je vnímatelna a tedy je "meritelna". Treba prostrednictvím toho, že si matka bude každý den zapisovat kolik lásky cítí, atd...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KUATO: jak neda merit? mas EEG, muzes analyzovat hormonalni slozeni atd. takova materska a partnerska laska zcela jednoznacne souvisi s hladinou oxytocinu.
    KUATO
    KUATO --- ---
    _BENNY: ale laska stejne jako jine emocialni stavy je prece picovina, neda se to zmerit! protoze pokud telo na to reaguje (a zkusenosti s detma, nebo rostlinama ukazuji ze ano), tak kde presne konci vnimavost "sveta" kolem nas na nase vyzarovani?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KUATO: jen jestli ta "ovlivnitelnost" neni dana obycejnou zpetnou vazbou - pocituju lasku, telo produkuje ty spravne hormony, neprodukuje stresove hormony, plod se vyviji lepe.
    KUATO
    KUATO --- ---
    _BENNY: jedna vec je tvrdit, ze svet je ovlivnitelny myslenim/pocitovanim, druha je tvrdit, ze svet je plne modifikovatelny myslenim/pocitovanim.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    kdo tu teda veri na to, ze staci si opravdu myslet ze jsem ptak a budu umet letat?
    KUATO
    KUATO --- ---
    GAISAKA: no budiz, dejme stranou castice. co takhle laska, je meritelna/vnimatelna? muze ovlivnit vyvoj plodu odlisne stav, kdy matka dite chce a tesi se z jeho pritomnosti v sobe a stav, kdy matka dite nechce?
    PIZI
    PIZI --- ---
    Jinak výzkumy prý ukazují, že často doporučovaná vizualizace svého cíle jako bych jej už dosáhl, která má pomáhat dosažení, naopak pravděpodobnost dosažení cíle snižuje.
    PIZI
    PIZI --- ---
    CONTINUITY: Však já nemluvím o ničem konkrétním tvém. Bavilo se vás tu na to téma více.
    PIZI
    PIZI --- ---
    KUATO: To je pouze jedna z mnoha možných interpretací kvantových pozorování. Wikipedia má stránku s různými interpretacemi těch pokusů.
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    KUATO: "chovani castic/vln se meni v zavislosti na pozorovateli".
    Možná tak "může se měnit". respektive, my pouze nevíme zda se nemění a proto je nutné s tím počítat, ale jako argument k probíranému tématu to doufám vážně nemyslíš..?!?!?
    KUATO
    KUATO --- ---
    PIZI: no zcela jednoznacne je vhodne definovat sva prani rozumnym zpusobem - mam praci, ktera me naplnuje a je dobre placena vs. mam praci ministerskeho predsedy v Zimbabwe, kde muzu prznit male cernousky a jeste za to dostanu zaplaceno :o)). ono jelikoz je ve vesmiru harmonie, tak pro prani druheho typu je nutno prenastavit radove vic kolecek, aby se zaridilo. a jelikoz prani jsou ruzneho typu a intenzity, tak to nase nevyrazne muze byt klidne zasunute do poradniku a dojit na radu za par tisic let, v uplne jinych podminkach - a po mem nastupu na post a prvnim zprznenem nebozakovi muze prijit prevrat, kdy rebelujici zprzni zase me nejakym bajonetem, jako se to stalo Plukovnikovi :o).

    PIZI: ale to popiras vykoumany fakt, ze chovani castic/vln se meni v zavislosti na pozorovateli :oP
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PIZI: Šmarjá, není to jedno ;))?

    Klidně souhlasím s tvou formulací. Na co myslíš, ovlivňuje jak se chováš, a to ovlivňuje realitu. To mi přijde docela přesné.

    Nemusíš za tím hned hledat nějakou esoteriku o tom, že vesmír naslouchá, nic takového jsem nepsala ;-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam