• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    KUATO
    KUATO --- ---
    a co s tim, pani profesori? laska tedy existuje a pusobi. a nenavist? touha?
    PIZI
    PIZI --- ---
    KUATO: Pokud to je vnimatelne, tak to reaguje se svetem. Vnimani vznika interakci neceho s nami.
    PIZI
    PIZI --- ---
    KUATO: laska je vnímatelna a tedy je "meritelna". Treba prostrednictvím toho, že si matka bude každý den zapisovat kolik lásky cítí, atd...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KUATO: jak neda merit? mas EEG, muzes analyzovat hormonalni slozeni atd. takova materska a partnerska laska zcela jednoznacne souvisi s hladinou oxytocinu.
    KUATO
    KUATO --- ---
    _BENNY: ale laska stejne jako jine emocialni stavy je prece picovina, neda se to zmerit! protoze pokud telo na to reaguje (a zkusenosti s detma, nebo rostlinama ukazuji ze ano), tak kde presne konci vnimavost "sveta" kolem nas na nase vyzarovani?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KUATO: jen jestli ta "ovlivnitelnost" neni dana obycejnou zpetnou vazbou - pocituju lasku, telo produkuje ty spravne hormony, neprodukuje stresove hormony, plod se vyviji lepe.
    KUATO
    KUATO --- ---
    _BENNY: jedna vec je tvrdit, ze svet je ovlivnitelny myslenim/pocitovanim, druha je tvrdit, ze svet je plne modifikovatelny myslenim/pocitovanim.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    kdo tu teda veri na to, ze staci si opravdu myslet ze jsem ptak a budu umet letat?
    KUATO
    KUATO --- ---
    GAISAKA: no budiz, dejme stranou castice. co takhle laska, je meritelna/vnimatelna? muze ovlivnit vyvoj plodu odlisne stav, kdy matka dite chce a tesi se z jeho pritomnosti v sobe a stav, kdy matka dite nechce?
    PIZI
    PIZI --- ---
    Jinak výzkumy prý ukazují, že často doporučovaná vizualizace svého cíle jako bych jej už dosáhl, která má pomáhat dosažení, naopak pravděpodobnost dosažení cíle snižuje.
    PIZI
    PIZI --- ---
    CONTINUITY: Však já nemluvím o ničem konkrétním tvém. Bavilo se vás tu na to téma více.
    PIZI
    PIZI --- ---
    KUATO: To je pouze jedna z mnoha možných interpretací kvantových pozorování. Wikipedia má stránku s různými interpretacemi těch pokusů.
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    KUATO: "chovani castic/vln se meni v zavislosti na pozorovateli".
    Možná tak "může se měnit". respektive, my pouze nevíme zda se nemění a proto je nutné s tím počítat, ale jako argument k probíranému tématu to doufám vážně nemyslíš..?!?!?
    KUATO
    KUATO --- ---
    PIZI: no zcela jednoznacne je vhodne definovat sva prani rozumnym zpusobem - mam praci, ktera me naplnuje a je dobre placena vs. mam praci ministerskeho predsedy v Zimbabwe, kde muzu prznit male cernousky a jeste za to dostanu zaplaceno :o)). ono jelikoz je ve vesmiru harmonie, tak pro prani druheho typu je nutno prenastavit radove vic kolecek, aby se zaridilo. a jelikoz prani jsou ruzneho typu a intenzity, tak to nase nevyrazne muze byt klidne zasunute do poradniku a dojit na radu za par tisic let, v uplne jinych podminkach - a po mem nastupu na post a prvnim zprznenem nebozakovi muze prijit prevrat, kdy rebelujici zprzni zase me nejakym bajonetem, jako se to stalo Plukovnikovi :o).

    PIZI: ale to popiras vykoumany fakt, ze chovani castic/vln se meni v zavislosti na pozorovateli :oP
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PIZI: Šmarjá, není to jedno ;))?

    Klidně souhlasím s tvou formulací. Na co myslíš, ovlivňuje jak se chováš, a to ovlivňuje realitu. To mi přijde docela přesné.

    Nemusíš za tím hned hledat nějakou esoteriku o tom, že vesmír naslouchá, nic takového jsem nepsala ;-D
    PIZI
    PIZI --- ---
    CONTINUITY: Jde mi o to, že tvá vize nemění realitu. Maximálně ji mění v tom smyslu, že to, na co myslíš ovlivňuje i to jak se chováš a jak se chováš to už realitu ovlivňuje. Ale realita nereaguje přímo na to co si myslíš. Reaguje pouze na to, co děláš.

    Ano, naše myšlení je důležité ale mechanismus jakým ta důležitost vzniká je podle mě jiný, než to, že vesmír naslouchá našim myšlenkám a reaguje na ně.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PIZI: a co mám dělat, když to tak fakt je ? ;)

    snad na všecko, co jsem kdy dělala, jsem napřed myslela, dokážu si vzpomenout na konkrétní okamžiky, kdy se zrodil nápad, co by to mělo být, někdy zhruba (jaké by to mělo mít základní parametry, co by to mělo přinést), někdy i úplně přesně
    a i na jiné věci, třeba jak má vypadat místo, kde chci bydlet, jaký lidi chci potkat, cokoliv

    obvykle na co člověk myslí a zaměřuje se, tomu se taky otevírá, a pro to taky něco dělá

    a čemu nevěří, to ignoruje

    není to teda tak, že by to udělal "osud" za tebe. je to tak, že vizí to začíná, a pak samozřejmě musí následovat určité vyladění reality

    a pochopitelně ta vize musí vycházet z toho, pro co mám opravdu předpoklady, a co opravdu dává celkově smysl, když to bude nějaká úplně mimo blbost, která s mou realitou nesouvisí, typu být supermodelka nebo prezidentka USA, tak to fungovat nebude ;)
    PIZI
    PIZI --- ---
    KUATO: Ano v tomto smyslu ano. Šlo mi spíše o vyvrácení přístupu: budu myslet na práci, kterou chci a osud mi ji díky tomu pošle.
    BOBBYLON
    BOBBYLON --- ---
    CONTINUITY: ono se to snadno muze zvrhnout ve vseobjimajici teorie (Obama je prezident protoze si v jedenacti zlomil malicek na noze a byl s tim dva tydny doma a kdyz tak lezel v posteli tak ho napadlo ze: x dosad napad x), ale fakt je ten ze samotnym uzkym tunelem zamereni nikdy nic smysluplnyho a dlouhodobyho nevzniklo. Halt nejsme mozky ve skleneny bance, mame i nohy a ruce a pokud existuje neco jako vyssi zamer, evidentne pocital s pouzitim toho vseho :)
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    PIZI: jo jo souhlas... ono to souvisí s pokorou k běhu světa a lidským omezením... prostě i kdybych se rozkrájel- Šiva ze mě nebude - a tak jest také psáno... pouze podobným se prý člověk může stát... a totálně splynout s ním můžeme až po fyzické smrti... vždycky něco zbývá - nějaká chyba musí být - jinak by existence nebyla možná...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam