FRONEMA: je to asi fakt na podrobnejsi hovor u ohne, chci ted jen zminit nektere paralely co mam s tebou stejny
- bylo obdobi kdy jsem hodne energie vynakladala na podporu partnera (psala jsem mu kazdej den dlouhej dopis do kriminalu, kupovala darky, zarizovala kde co, podporovala a uklidnovala jeho matku, splacela dluhy, atd atd atd miliony veci) a nemela jsem uplne moc energetickych prijmu, jako ze by se taky nekdo staral o mne. Ale spousta lidi (nyxaci, ...) se o mne starala, kluci a holky na mne byli hodni. To dela fakt hodne. Cili otazka pro tebe, zda si umis rikat o podporu, zda chapes ze jsi na tezke samaritanske podporujici misi (protoze to tak chces) a zda ti je/neni blby cerpat od jinejch lidi zase pro sebe. Chapu ze to vyzaduje jaksi interakci s tema lidma dalsima, aspon prijit nekam a nechat se opecovavat, na coz mozna nemas willpower, pac jsi zasekla.
- druha vec je ta IT prace. Nechci byt anti-feministicka, ale cim jsem starsi tim vic si myslim, ze IT je jako hlavni napln dne vhodne jen pro velmi specificky typ zen. SAMOZREJME ze na to mame, vyrovname se muzum a kdesicosi, ... ale ja jsem tuhleva oslavila 20 let s informatikou a myslim si, ze mi z toho pomalicku hrabe. Jde o to, ze zeny NUTNE potrebuji pohyb i jine energie, nez je energie v hlave. To treba furt hlasa COnti, a ja ji verim a snazim se to posledni dobou resit, i kdyz k tomu nemam dispozice (lenost, choroby). Deida a s nim spriznene ucitelky tvrdi, ze pohyb a telesne zazitky, energeticka slast je pro zenu naprosto nezbytna, jinak chradne a nemuze s tim hlavou nic delat. Nerikam ti ze mas dat vypoved... proste ano, v IT mame 2x vetsi platy... a je to krasnej geeky svet, muzes udelat spoustu dobra. Ale. Zkus to brat jako bys byla hornik nebo kosmonaut a soustredene o sebe pecovat. Mohla bych dlouho rozepisovat co se da delat, aby den nebyl celej tak 'heady', chapes co zhruba minim, nebo mam? Opet, chce to nejakou pocatecni energii abys verila v investice do toho. Jako kdyz beres leky ktere ti nechutnaji ale pomahaji.
jenze, to do tebe hrozne projikuju sebe, takze ber s rezervou, muze byt vse jinak/ruzne