• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    EVA_
    EVA_ --- ---
    F0N: My nevíme, jak to udělat, abychom těm dětem dali co nejvíc lásky můžem, páč sami máme pocit, že nám strašně moc chybí (a funkční definice lásky není). Já sama se snažím, seč můžu, ale myslím, že pokud není matka zdravou autoritou a možná celistvou bytostí, vždycky to bude trošku hraní si na lásku. I s těmi dětmi. Bohužel nám i na to rodičovství chybí návody a příručky, tak si je sháníme, kde se dá. Samozřejmě jsou všichni ti hlásající úžasní, nic proti.:-) Ale přijetím cizího modelu se může imho. člověk začít chovat pěkně chladně, realizuje cizí vizi lásky.

    Korejská matka, když se jí v minulosti narodilo dítě a nelíbilo se jí, mimino vzala a hodila ho na ulici. Pokud ho svými křídly nepřikryly volavky, či se ho neujala vlčice, dítě umřelo. Pouze na přírodě bylo, zda dítě přežije, nebo ne. Pak ovšem bylo vyjímečné...Nevím, nakolik se takto chovají savci všeobecně, u naší kočky jsem viděla něco podobného, prostě jeden vrh koťat opustila, koťata před a po tom vrhu milovala savčí láskou.
    Kromě čehosi, co my strašně blbě překládáme slovem "láska", přičemž to v originále je "citová vazba + něco navíc, co nejde pojmenovat, aniž by člověk popsal tisíce stran, já říkám zvyk a jistota", dávají korejské matky svým dětem dost zabrat. Jejich posláním je, aby se děti měly lépe, než ony. Takže pláč nepláč, bez milosti musejí sedět nad knihami a šprtat. A to od čtyř let.
    PEJR
    PEJR --- ---
    GAISAKA: podařilo se vám to někomu stáhnout? kdybyste pozdíleli, třeba i někde osobně, prodiskutovali a tak?
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    KOSMO: postupne ano, ale mas nejaky rozumny duvod predpokladat, ze to pozdejsi je nejak pokrocilejsi? Ja ho nevidim. Z hlediska vesmiru jsou to vsechno zlomky okamziku. Ve kterych mohou vznikat a zanikat tisice uceni, nektera budou zdroji bliz, nektera dal, vychazet z casove posloupnosti a predpokladat linearni vzestup mi prijde zavadejici. Soucasny svet je duchovne zjevne ve slepe ulicce,nejak se u mnoha tech nabozenstvi zda se zapomelo na vztah se Zemi,zakladnim zdrojem zivota. To podle me svedci o tom,ze mohou byt nekde fatalni chyby nebo zkresleni. Divam se na to,jak se podle toho lidi chovaji a jak ziji,a z toho pohledu nektere formy samanismu davaji hodne smyslu
    F0N
    F0N --- ---
    Diskusia s Naomi Aldort o rodicovstve

    Duše K – Jaroslav Dušek hostí Naomi Aldort — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10000000034-divadlo-kampa/212251000300027-duse-k-jaroslav-dusek-hosti-naomi-aldort/
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    KOSMO: ad "postoj proti..." -- to po mě chceš něco, co udělují ti velcí mistři jako "šeptané instrukce" upadéši, načež žák uzří Věčnost, ve které je vše Jasné, a rozvinuvše neotřesitelnou důvěru v mistra, nauku a stav osvícení, ve kterém spočívá, jej již nikdy neopustí a v této Takovosti (suchness) dále prospívá všem cítícím bytostem až do opuštění svého fyzického těla, které nezapomene rozpustit do esence pěti elementů :ep

    Ale jinak více či méně by k tomu měly snad vést všechny ty jógy, a meditace, a sex, a tak, ne? :)

    Zkus ale mrknout aspoň na tohle, ta druhá část, co chceš, tam sice není, ale třeba tě potěší, že existuje -- jen není volně přístupná :-) a třeba "mysl se povznese pouhým pohledem na tyto stránky" a nebude ta druhá část ani zapotřebí ;)
    http://download.brozkeff.net/ebooks/dharma/Capriles-Loops.pdf

    A ještě se mi vybavuje moc pěkně napsaný "Kámen mudrců" od Ankera Larsena, který jsem měl skoro pocit, že některé ty tajné tibetské techniky vykradl a zveřejnil je nenápadně v tom románu ;) Malý úryvek:
    http://download.brozkeff.net/ebooks/dharma/Larsen_Anker_-_Kamen_mudrcu_(str._448--553).pdf

    :))
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    Deep Ecology and World Religions: New Essays on Sacred Grounds | David Landis Barnhill, Roger S. Gottlieb, American Academy of Religion | digital library Bookfi
    http://en.bookfi.org/book/702178
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    The Nature Principle: Human Restoration and the End of Nature-Deficit Disorder - Free eBooks Download
    http://www.ebook3000.com/politics/The-Nature-Principle--Human-Restoration-and-the-End-of-Nature-Deficit-Disorder_147018.html
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    KOSMO: no až ke zdroji, podle toho, co ze mě ještě zbude, tak se ten zroj jeví :-)

    mandaly jsou taky ze zdroje.

    jinak ad slappy - myslim, že nemyslí kalačakra tantru, ta je nakonec docela šamanská, spíš ty skolny k maskulinímu hiearchismu, pravidlům, příkazům, odříznutí od přírody a od zdroje
    PIZI
    PIZI --- ---
    Vy to slovo "ví" používáte pravděpodobně ve významu "je přesvědčen".

    Když řeknu kdo cvičí, ten ví, říkám tím, že cvičení sebou nese přesvědčení o tom, že mám pravdu.

    Kdo zažil válku veděl, že komunismus je to pravé.
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    HONZAL: OK - nicméně vždycky se nabízí otázka jaká ta zkušenost může být? Kam až sahá?

    Když jsem postnul ten minulý příspěvěk, tak jsem si uvědomil chybu - píšu, že mandalu vytvořili lidé... což je na jednu stranu fakt, protože to tady někdo nakreslil... a na druhou stranu tvrdím, že je to odjinud... neb po jedné takové přímé zkušenosti mi bylo naprosto jasné, že něco takového by lidi v současném stavu nedali dohromady.


    SLAPPY: neřekl bych :-) ty snad vidíš - a vytáhnu těžké kalibry - na Kálačakře nebo na Šríjantře nějakou degradaci... dekadenci? Ono se to povídá od stolu - kdo cvičí ví - kdo necvičí myslí... tím bych to asi uzavřel.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    KOSMO: přímá zkušenost vycházející ze spojení s přírodou je prostá nějakejch konceptů v hlavně, je to živá zkušenost...neni to víra jako náboženská :-)
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    KOSMO: "víš ono to šlo postupně šamanismus - náboženství - nauky... " .... jestli to neni spíš degradace než evoluce?
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    CONTINUITY: "To jejich duchovno je celé založené na přímé zkušenosti, na tom, co se člověk učí v džungli a od posvátných rostlin, ne na víře v něco."

    Přímá zkušenost je jediná jistota, že? Jen si všimni, že oni zase věří v posvátnost rostliny... Co na tom sejde jestli věříš, že je posvátná kytka nebo mandala či mantra? Pořád něčemu věříš a to je důležité, že bez víry to prostě a jednoduše nejde.

    Rozdíl je Conti v tom, že takovou mantru a neřku-li mandalu vytořili lidé za specifickým účelem - je to vrchol evoluce lidského duchoního snažení. Nic nového jsme od té doby nenašli... víš ono to šlo postupně šamanismus - náboženství - nauky...
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    KUATO: neni. Protoze predstavy podstatnym zpusob ovlivnuji nase prozivani a vnimani reality
    KUATO
    KUATO --- ---
    JUNIPETRUS: neni to jedno? struktura naseho tela nam umoznuje pusobit v teto rovine, ktera se manifestuje obdobne - s mnohem vetsim zastoupenim zemniho zivlu, takze dodava mnohem hutnejsi typ zkusenosti.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    CONTINUITY: proc si myslis, ze telo je hmotne?
    Co by se stalo, kdyby zmizela prestava hmotnosti (a nehmotnosti)?
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Povídala jsem si před pár dny znova se šamanem Augustinem.
    A nepřestává mě fascinovat ten přístup k duchovnu jeho lidí.

    Není tam ani náznak nějaké idey, že by bylo něco špatně na hmotě nebo na tom, mít hmotné tělo, není důvod na něm něco potlačovat.
    Právě naopak. Říká, že my lidé jsme božské bytosti a největší zázrak stvoření právě PROTO, že máme všechna těla, od fyzického až po to nejvyšší duchovní, které je v přímém kontaktu s Absolutnem.
    Že vesmír je plný jiných bytostí, ze kterých mnohé mají jiná těla, ale ne to fyzické, a některé nám ho závidí, protože skrze fyzické tělo jsou možné věci, které bez něj nejdou.

    Člověk se učí skrze to, že žije v kontaktu a souladu s přírodou a veškerým životem, a že poznává sám sebe a učí se pracovat se svou energií.
    Člověk má slabosti, například strach, a duchovní rozvoj spočívá v tom, že se je učí překonávat a transformovat a stává se víc sám sebou. Když v tom udělá pokroky, dokáže pak fungovat za jakýchkoliv podmínek a v jakémkoli prostředí (to je jeden bod shody s níže probíraným:).

    To jejich duchovno je celé založené na přímé zkušenosti, na tom, co se člověk učí v džungli a od posvátných rostlin, ne na víře v něco.

    Tohle mi konečně dává smysl, takhle nějak to odjakživa cítím...
    Ale možná je to prostě jen slovník, kterej je mi blízkej, zatímco slovníku těch tradic moc nerozumím ;-D
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PIZI: ok, to je taky pravda ;)
    PIZI
    PIZI --- ---
    CONTINUITY: Ta příčinnost může být i naopak. Čím větší chudoba tím silnější náboženství. Taky to dává smysl.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    LOOK: To je trefný o tom náboženství. Přesný imho. Připadá mi, že čím víc náboženství, který učí jakoukoli formu toho učení, že fyzická realita není důležitá, tím víc chudoby v daných zemích, horší režimy, atd.
    Nejhorší jsou v tom směru ta, která mají nejsilnější tu ideu, že člověk a jeho tělo a hmota (žena) jsou nějak špatné a hříšné.
    Přitom, v jádru všech těch náboženství je pravda, nepochybuju o tom, že jejich zakladatelé byli osvícení, a že inteligentní člověk jako třeba diskutující tady se může té pravdy dobrat a žít ji a může mu to zlepšovat život. Ale zároveň byla IMHO všechna ta náboženství, ve své povrchní formě, později zkomolena a zneužita jako ovládací systémy na udržování společenského statusu quo.

    U nás v Evropě se to začalo zlepšovat, až když se začal šířit ateismus. V tomto směru díky Bohu (lol;) za vědeckej materialismus a s ním spojenou ideu, že by mohlo mít smysl snažit se o snesitelnej život pro víc lidí tady na Zemi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam