• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    CONTINUITY: počítačové hry a vůbec obsluha počítače a různé geekovské věci jsou často spíš právě tím vymístěním vědomí do té obrazovky a toho světa na ní, a totální odtělesnění. viz tělesná pozice a (ne)schopnost udržet rovnou páteř. proti "flow" ve smyslu intenzivního prožívání *tělesně* zakotvené skutečnosti+interakce těla s okolím (resp. jednota těla-a-okolí) to je hodně odlišné. Fyzické tělo je základní spojnicí nás s fyzickým světem, takže skutečnost zakotvená ve fyzickém těle je nadmíru důležitá, ale i to "astrální" tělo je naší součástí a když to ignorujeme, nebo to nemáme pod kontrolou, neumíme se v těch astrálních světech pohybovat... tak taky o něco přicházíme, zejména proto, že je pak snadné padat do materialistického redukcionismu (všechno redukovat na potřeby fyzického těla a fyzické skutečnosti)...

    'Tricky' je ten výraz "plně přítomen". Plně přítomen v *jakém* těle/dimenzi? Když sedím 12 hodin nepřerušovaně u počítače a dělám na tom nějaký hacking, tak splynu s tím obsahem, který modifikuju, a samozřejmě v tom jsem "přítomen" tak plně, že nevnímám nic jiného - pozornost je 100% zaměřená na ty obsahy v tomto světě. Když budu co pět minut přejíždět pozorností do fyzického těla, tak samozřejmě už po dvou hodinách zpozoruju, že to je pro fyzické tělo nezdravé pořád tak sedět na jednom místě, a začnu mít chuť si jít zaběhat... tím vzniká distraktor a i když si řeknu "ok ještě budu půl hodiny potračovat", pokud na fyzické tělo mezitím nezapomenu, bude mě to tak rušit, že už stejně nic pořádného v tom "astrálu" neudělám, protože ty fyzické potřeby převáží. Totéž třeba u potřeby jídla. Mám zkušenosti jak s tím fungováním v mentálních sférách, kdy klesá potřeba jídla, neřeším moc kdy jím, sice jím jakoby "nezdravé" věci typu čokoládová tyčinka, ale zase snínm jednu za celý den, takže je tělo celkem čisté, protože se necpu kontinuálně. Znám i stavy, kdy se si ujíždím na jídle a pak je celkem jedno, co jím protože toho jím "agregátně" víc než je zdrávo, a moc pozornosti je zaměřené na to jídlo (protože nasycenost vede k té blažené otupělosti, víme;))


    Není to jenom o pozornosti ve smyslu soustředěnosti a nerozptýlenosti - to je půlka rovnice
    Tou druhou půlkou je záměr

    Celek tedy je ono známé "intention + attention".
    MTO
    MTO --- ---
    "Lenošící člověk je pro mě filosof," říká Tom Hodgkinson — Osobnosti na ČT24 — ČT24 — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/ct24/exkluzivne-na-ct24/osobnosti-na-ct24/179584-lenosici-clovek-je-pro-me-filosof-rika-tom-hodgkinson/
    EVA_
    EVA_ --- ---
    Bolek Polívka - Nebe na zemi - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=OSbyHKF4lwk&feature=related
    EVA_
    EVA_ --- ---
    YMLADRIS: No...drogy ne, já si v životě nedala ani jointa. Seděla jsem, pozorovala jsem vodní hladinu, hrála mi muzika a já najednou byla vším. Stromem na Václaváku, vodou v potoce, a.t.d., na počátku bylo slovo, trvalo to celkem šest dnů, sedmý den odpočinek, pak obrovská makačka, začala jsem třídit, co se třídit dalo, popsala jsem stohy papíru, ale všechno bylo v pořádku, měla jsem směr, stavěla jsem nový svět. Jen jsem byla zamilovaná, chtěla jsem toho kluka/učitele pro sebe. Byl ženatej a měl svou ženu rád. Když mu došlo, o co jde (nic jsme spolu neměli), začal kličkovat, mít míň času a tak, prostě jsem byla druhá a to se mi nechtělo, jiný způsob nebyl...tak mi prostě bouchly saze, řekla jsem, že chci, aby to skončilo, to asi s úlevou přijal, a ono to skončilo. Ale nejen ten "vztah", ale i ten stav. Byl to "jinej stav", takže to ukončení fakt bolelo. A najednou jsem byla sama v ruinách: celej můj svět byl sesypanej a všechny moje čakra makra představy o nebesích taky.
    Vztahy: povrchní, téměř žádné. Rodina: v troskách, všichni chlapi v dluzích, brácha po smrti. Finance: -15 mega, ručila jsem. Duchovno: průser. I v práci to bylo naprd.
    Je to dvanáct let...osm let jsem vdaná. Narodily se mi dvě děti. Mám splaceno. S rodičema docela komunikuju a oni se mnou. Zmýlila jsem se v nich. Nejsem nejpopulárnější ve vsi, ale když mi dojde nafta na dálnici, přijedou kamarádi i pod vlivem alkoholu a nevykecaji to na mě mýmu muži, který mi neustále říká: "tobě jednou dojde nafta". Duchovno je průser i dál, ale když o tom můžu takhle psát...dík.:-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    HELA: meditace je samoregulujici pokud si ji samoregulujici udelas. Treba hodne nas tady ma zkusenost s tim jogovym AYP tam je to jeden ze zakladnich principu - self-pacing. Praktikovat mas systematicky denne pravidelne furt to samy, a sledovat, co to s tebou dela v dennim zivote. Podle tech ucinku si bud pridavas nebo ubiras ruzne dilky, je to takove lego. Dalsi dulezity princip rika v zasade to samy: Guru is in you; system jsou jen nastroje, na tobe je abys to pouzila a regulovala si to podle toho, jak se citis. Asi nutno zkusit jak by ses s tim citila. kdyztak napr. www.ayp.cz nebo klub na nyxu

    ad walking meditation (da se googlit): mam nejaky drobny zkusenosti z vipassan. Meditacni instrukce je zhruba: oznac si body A a B. Chodis A-B a zas B-A nejakou dobu treba pul hodiny. Snazis se co nejvic si uvedomovat proces chuze, pomalicku jdes, a snazis se vedet co nejvic o tom jak se ti zvedla jedna noha, posunula se, dopadla, zvedla se druha noha.. idealne i mezifaze mezi tim. Nekomu to muze byt tezke, ma co delat aby zaregistroval zakladni faze kroku. To nevadi (to je fuk), proste se snazis co nejvic byt se svym krokem. Jak uz to u sutrickych skol byva, neni zadna predstava o tom, co bys tim jako mela dosahnout, co by se ti melo stat, jak stav by mel nastat atd., ... proste vedome chodis. Kdyz si vsimnes ze tvoje pozornost je u neceho jineho nez u chuze, zastavis se a zase pozornost nahodis a jdes dal. (Nesnazis se pohyb pozornosti, myslenky atd. nejak potlacovat nebo menit; proste cil je soustredit se na chuzi, do toho mysl prsi, to ignorujes a stale se vracis k chuzi.)

    Bubnovani nevim. Mne vzdycky kdyz jsem pobrala konkretni rytmus to prislo spis transovni, ze clovek snadno uleti nekam uplne kamkoliv :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    EVA_: ale, bud v pohode :)

    ad cesta do nebes a zpet: pokud mas nejakeho pro tebe duveryhodneho ucitele, ktery rozumi te situaci a ma pro tebe nejaky nazor, je to bezva. Tady tyhle ty super povznesene stavy byvaji krajne neprehledna zalezitost. Na jednu stranu blaha a slasti jsou zaklad, o tym zadna, ale na druhou stranu, fakt kdo vi co se ti to tehdy delo.

    Ja od meditaci spis chci abych si mohla vice delat co chci. (Nebyla furt vlacena svym naprogramovanim atd.), spis nez nejaky konkretni napr. emocni stav. Samozrejme, kdyz se clk citi dobre a v lasce, jde to taky lip. Jak to popisujes mi to trochu prijde jak stavy na drogach, tam se taky obcas vyjevuje co by clovek touzil zazivat. Ale pozor! Fakt netusim jak to mas a jaks to mela, zda to bylo true ci untrue, zda to chtit znovu a lepe nebo obloukem vyhnout... myslim tu paralelu jen v te dramaticnosti.
    KUATO
    KUATO --- ---
    EVA_: dve deci vina neni zadne piti.
    EVA_
    EVA_ --- ---
    EVA_: Slibuju, že už nebudu nic psát pod vlivem alkoholu. :-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    INK_FLO: asi si to znova nepustim, na tenhle zanr je treba specialni setting, ale na Biu zive to bylo moc fajn, pobavilo i potesilo :)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    dobrý den, nerad ruším, ale kdyby si chtěl někdo odpočinout od intelektuálně náročných debat a na chvíli zrelaxovat a spočinout v bohu či se jen na chvíli rozpustit v nirváně, tak tady je nový mix od Shantiboye 108

    [ INK_FLO @ chillout | ambient | psytrance | progressive | glitch | bass ]

    ZIVA
    ZIVA --- ---
    hela: Imho clovek se nejlip nauci sam tim ze to proste dela kdyz tak nejak plus minus vi proc. . ucitel to je takova forova instituce (imho kind of)
    imho meditace v tom smyslu co popisujes seberegulacni je, nebo alespon me to tak funguje (ale ja chci odpovedi zevnitr)

    kdyztak posta
    EVA_
    EVA_ --- ---
    F0N: Nechat věci tak, jak jsou, předpokládá zvládnout svoje pocity a tíhu rozhodnutí vlastních i ne-svých. Přinutil jsi mě se zamyslet nad tématem "odpor". Vnímám ho zároveň jako lpění na té zkušenosti, ke které si ho člověk vytvoří a děkuji ti, i když bych ti nejradši utrhla nos a obě uši, protože jsem o tom musela fakt přemýšlet a to bolelo! Ale beru, když jsi přidal tu Carminu.
    Co na to vše vášeň? :-)


    HELA: Mě to asi položilo. Ale nevěděla jsem, jak blbě jsem na tom byla. Bylo to jako kdybych se propadla do nějakýho jinýho světa, kde všechno bylo v pořádku. Pak jsem se vrátila a na zemi mi učitel, kterýho jsem milovala, říkal, že spousta z toho byly falešný představy. Jsem ráda, že byl daleko, donedávna jsem ho za ty pindy nenáviděla, je o život mě něco učit.:-)
    Nejsem vymeditovaná a kolem spirituality jsem si "nadělila", bylo to jak protržená hráz. Určitě nebudu tvrdit, že není čeho se bát. Podle mě je. Dostala jsem na prdel, teď na starý kolena připouštím, asi zaslouženě. Když to neudělá táta, udělají to nebesa.:-) Vztekala jsem se jak puberťačka. Ještě včera bych tu psala statě o tom svém bebí. Ale dneska to vnímám trošku jinak. Ještě nevím jak, ale něco se mění. Chce se mi smát a zdá se mi, že už je stejně všechno vykecaný... Takže...pokud k tomu mám co říct, meditovat jo. Ale je dobré mít dobrého učitele. Který rozpozná, kdy člověk medituje špatně a kdy je to OK. Já zřejmě měla štěstí. Ale zjišťuju to až teď (po 12 letech).

    YMLADRIS: U nás tenhle konflikt probíhá tak, že já tvrdím, že by můj muž chodil do práce přesto, že nás má, zatímco pro mě jsou děti a pobyt v domácnosti obrovská změna, se kterou se vyrovnávám podle okolností (nemoci dětí, fyzické síly, a.t.d.). Můj muž, dříve starší mládenec, který si pral, uklízel, žehlil a vařil, nyní svoji práci nyní považuje za zásluhy pro rodinu. Podle mě to ale ohromně vyhrál, nemusí žehlit!:-) A tak o víkendech vybuchuju. On si svojí potřebu spánku okecá, ale já málokdy.:-) Odpočívá rád doma, pro mě práce navíc, která nebývá doceněná. Řvu jak tur, valím oči a odmítám se usmiřovat.
    Ale jak jde čas a děti rostou, měníme se i my a věci také. Díky tomu, že si dokáže dopřát, můžu dopřát i sobě, respektive se to od něj učit...a to se mi líbí ... už nebudu pít, měla jsem dvě deci vína a jsem moc pozitivní.

    Mimochodem...dneska bylo z D1 u Říčan vidět Krkonoše a Trosky. Nepamatuju si, kdy byl tak čistý vzduch.

    Dobrou noc.:-)
    KUATO
    KUATO --- ---
    YMLADRIS: zas maji treba vasnivejsi sex jako tuzidlo vztahu, co ja vim :o). italska domacnost funguje pry jinak :o).
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    FRONEMA: ad rakovina vyresena psychickou praci, tak pro ne deprese.

    No ja nejsem doktor ani psychiatr. Podle mne presne priciny depresi nejsou znamy. Tezka bipolarni porucha treba, zpusobil si to dotycny vadnym pouzivanim mysli a muze spravnym pouzivanim mysli se zase uzdravit? Jestli je metabolismus serotoninu (ci co) pro mysl jednodussi nez nador, fakt nevim. Psychicky podil na nemocech je urcite znacny. Ale nikdo (asi) nechce po diabetikovi aby si rozmeditoval slinivku. Beru to pragmaticky, co nejvyrovnanejsi mysl bud pomaha telu nemoc/depku vylecit, anebo pomaha dusi tyto stavy aspon lepe prezit. Kazdopadne win-win. Jak to "dopadne" v konkretnim pripade se ukaze.

    Poradny data (ktere spiritualni skoly prohlasuji ze umi vylecit deprese a naopak), ale nemam.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    RAVNOS: Spanek je imho zaklad. To se muzes snazit jak chces, ale stejne jsi v prdeli. Vymysli, co s tim udelas.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KUATO: rozumim. Ravnos pise ze jsou oba s zenou vybusni a vecne hadky. Takze asi nemaji zrovna konstelaci ze oba vedi ze ten druhej dela to nej atd., takze bych proste byla s nejakym "holt zakurvuju a cojako" opatrna, tot vse...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    RAVNOS: ajo. No pokud ti to pomaha ze mas cim dal stabilnejsi mysl a situace te tolik nerozhazuji, tak to funguje. Pokud ne, ne :). To musis posoudit ty.
    KUATO
    KUATO --- ---
    YMLADRIS: taky mam doma zenu v domacnosti, co lita kolem decek a tak :). Hele muzes si doma dovolit hodne, kdyz s tim druhym nevyjebavas a ten druhy to vi. Vetsinou je clovek po prichodu z prace ok, tak se prevlikne, neco poji a jde delat co je potreba. Nekdy to tak neni a je nouzovy program. Jindy vypadne ten druhy a je zastoupen prvnim. Nikdo nepocita, kdo ma kolik volnejsich dnu. Proste se dela co je treba. Vyzaduje to od obou jistou miru zodpovednosti a dospelosti. Je jasne, ze kdyz bude jeden podvadet, nebude to fungovat.
    PIZI
    PIZI --- ---
    RAVNOS: První jsou tvoje baterky. Ty si musíš nabít dřív, než z nich mohou čerpat další. Tvojí povinností vůči rodině je udržovat se v kondici, ne se nechat vysát. V jejich zájmu musíš říkat ne.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    RAVNOS: Po kazdem vzteklem vybuchu si dej praci s dohledanim, co ti zpusobilo frustraci a zamysli, jak ji zmekcit. Co muzes v zivote zorganizovat jinak, aby tebe a zenu to tak netocilo.

    Samozrejme nenechat se proste vytocit realitou to je taky naramny. Psychicka hygiena, musis zit dostatecne nakrmeny (metafora) a vyspany, sport, odpocinek, dobre zazitky, meditujes? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam