• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    INK_FLO: asi si to znova nepustim, na tenhle zanr je treba specialni setting, ale na Biu zive to bylo moc fajn, pobavilo i potesilo :)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    dobrý den, nerad ruším, ale kdyby si chtěl někdo odpočinout od intelektuálně náročných debat a na chvíli zrelaxovat a spočinout v bohu či se jen na chvíli rozpustit v nirváně, tak tady je nový mix od Shantiboye 108

    [ INK_FLO @ chillout | ambient | psytrance | progressive | glitch | bass ]

    ZIVA
    ZIVA --- ---
    hela: Imho clovek se nejlip nauci sam tim ze to proste dela kdyz tak nejak plus minus vi proc. . ucitel to je takova forova instituce (imho kind of)
    imho meditace v tom smyslu co popisujes seberegulacni je, nebo alespon me to tak funguje (ale ja chci odpovedi zevnitr)

    kdyztak posta
    EVA_
    EVA_ --- ---
    F0N: Nechat věci tak, jak jsou, předpokládá zvládnout svoje pocity a tíhu rozhodnutí vlastních i ne-svých. Přinutil jsi mě se zamyslet nad tématem "odpor". Vnímám ho zároveň jako lpění na té zkušenosti, ke které si ho člověk vytvoří a děkuji ti, i když bych ti nejradši utrhla nos a obě uši, protože jsem o tom musela fakt přemýšlet a to bolelo! Ale beru, když jsi přidal tu Carminu.
    Co na to vše vášeň? :-)


    HELA: Mě to asi položilo. Ale nevěděla jsem, jak blbě jsem na tom byla. Bylo to jako kdybych se propadla do nějakýho jinýho světa, kde všechno bylo v pořádku. Pak jsem se vrátila a na zemi mi učitel, kterýho jsem milovala, říkal, že spousta z toho byly falešný představy. Jsem ráda, že byl daleko, donedávna jsem ho za ty pindy nenáviděla, je o život mě něco učit.:-)
    Nejsem vymeditovaná a kolem spirituality jsem si "nadělila", bylo to jak protržená hráz. Určitě nebudu tvrdit, že není čeho se bát. Podle mě je. Dostala jsem na prdel, teď na starý kolena připouštím, asi zaslouženě. Když to neudělá táta, udělají to nebesa.:-) Vztekala jsem se jak puberťačka. Ještě včera bych tu psala statě o tom svém bebí. Ale dneska to vnímám trošku jinak. Ještě nevím jak, ale něco se mění. Chce se mi smát a zdá se mi, že už je stejně všechno vykecaný... Takže...pokud k tomu mám co říct, meditovat jo. Ale je dobré mít dobrého učitele. Který rozpozná, kdy člověk medituje špatně a kdy je to OK. Já zřejmě měla štěstí. Ale zjišťuju to až teď (po 12 letech).

    YMLADRIS: U nás tenhle konflikt probíhá tak, že já tvrdím, že by můj muž chodil do práce přesto, že nás má, zatímco pro mě jsou děti a pobyt v domácnosti obrovská změna, se kterou se vyrovnávám podle okolností (nemoci dětí, fyzické síly, a.t.d.). Můj muž, dříve starší mládenec, který si pral, uklízel, žehlil a vařil, nyní svoji práci nyní považuje za zásluhy pro rodinu. Podle mě to ale ohromně vyhrál, nemusí žehlit!:-) A tak o víkendech vybuchuju. On si svojí potřebu spánku okecá, ale já málokdy.:-) Odpočívá rád doma, pro mě práce navíc, která nebývá doceněná. Řvu jak tur, valím oči a odmítám se usmiřovat.
    Ale jak jde čas a děti rostou, měníme se i my a věci také. Díky tomu, že si dokáže dopřát, můžu dopřát i sobě, respektive se to od něj učit...a to se mi líbí ... už nebudu pít, měla jsem dvě deci vína a jsem moc pozitivní.

    Mimochodem...dneska bylo z D1 u Říčan vidět Krkonoše a Trosky. Nepamatuju si, kdy byl tak čistý vzduch.

    Dobrou noc.:-)
    KUATO
    KUATO --- ---
    YMLADRIS: zas maji treba vasnivejsi sex jako tuzidlo vztahu, co ja vim :o). italska domacnost funguje pry jinak :o).
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    FRONEMA: ad rakovina vyresena psychickou praci, tak pro ne deprese.

    No ja nejsem doktor ani psychiatr. Podle mne presne priciny depresi nejsou znamy. Tezka bipolarni porucha treba, zpusobil si to dotycny vadnym pouzivanim mysli a muze spravnym pouzivanim mysli se zase uzdravit? Jestli je metabolismus serotoninu (ci co) pro mysl jednodussi nez nador, fakt nevim. Psychicky podil na nemocech je urcite znacny. Ale nikdo (asi) nechce po diabetikovi aby si rozmeditoval slinivku. Beru to pragmaticky, co nejvyrovnanejsi mysl bud pomaha telu nemoc/depku vylecit, anebo pomaha dusi tyto stavy aspon lepe prezit. Kazdopadne win-win. Jak to "dopadne" v konkretnim pripade se ukaze.

    Poradny data (ktere spiritualni skoly prohlasuji ze umi vylecit deprese a naopak), ale nemam.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    RAVNOS: Spanek je imho zaklad. To se muzes snazit jak chces, ale stejne jsi v prdeli. Vymysli, co s tim udelas.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KUATO: rozumim. Ravnos pise ze jsou oba s zenou vybusni a vecne hadky. Takze asi nemaji zrovna konstelaci ze oba vedi ze ten druhej dela to nej atd., takze bych proste byla s nejakym "holt zakurvuju a cojako" opatrna, tot vse...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    RAVNOS: ajo. No pokud ti to pomaha ze mas cim dal stabilnejsi mysl a situace te tolik nerozhazuji, tak to funguje. Pokud ne, ne :). To musis posoudit ty.
    KUATO
    KUATO --- ---
    YMLADRIS: taky mam doma zenu v domacnosti, co lita kolem decek a tak :). Hele muzes si doma dovolit hodne, kdyz s tim druhym nevyjebavas a ten druhy to vi. Vetsinou je clovek po prichodu z prace ok, tak se prevlikne, neco poji a jde delat co je potreba. Nekdy to tak neni a je nouzovy program. Jindy vypadne ten druhy a je zastoupen prvnim. Nikdo nepocita, kdo ma kolik volnejsich dnu. Proste se dela co je treba. Vyzaduje to od obou jistou miru zodpovednosti a dospelosti. Je jasne, ze kdyz bude jeden podvadet, nebude to fungovat.
    PIZI
    PIZI --- ---
    RAVNOS: První jsou tvoje baterky. Ty si musíš nabít dřív, než z nich mohou čerpat další. Tvojí povinností vůči rodině je udržovat se v kondici, ne se nechat vysát. V jejich zájmu musíš říkat ne.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    RAVNOS: Po kazdem vzteklem vybuchu si dej praci s dohledanim, co ti zpusobilo frustraci a zamysli, jak ji zmekcit. Co muzes v zivote zorganizovat jinak, aby tebe a zenu to tak netocilo.

    Samozrejme nenechat se proste vytocit realitou to je taky naramny. Psychicka hygiena, musis zit dostatecne nakrmeny (metafora) a vyspany, sport, odpocinek, dobre zazitky, meditujes? :)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    HELA: no placeny a v kladne je asi showstopper. ja k tomu svymu chodila asi ctyri mesice pak jsem to vzdala... predstava ze bych mela jich vyzkouset nekolik a kazdymu znova vypravet svuj pribeh mi prijde silne neprijemna.... holt jsem ochotna delat jenom to co bude prinaset nejakej prinos relativne od zacatku....
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KUATO: Na tohle je ale potreba urcita kapacita na strane manzelky, aby pochopila ze muz se odchazi zavrit na zahradu pro dobro cele rodiny. Jinak to muze pro ni vyznit jako velka krivda a cely se to jeste vic zkomplikovat.

    Asi neco mezi tim (RAVNOS): az budete mit pohodu, vysvetlit tvou potrebu dat si oraz, ze to neni nic proti nim a ze kdyz prijdes dom a jdes hned na zahradu tak at netrojci.

    KUATO: no, prava zivitele rodiny... jako ze proto, ze mas vyplatni pasku, zatimco zena otroci kolem decek, tak (jen) ty jsi zivitel? To prave vim ze spoustu v zen v domacnosti totalne toci; celodenni nepretrzita pozornost kolem deti, nikdo to neoceni, pak prijde pan zivitel atd.
    HELA
    HELA --- ---
    Já bych se zas ráda zeptala na něco, co mi uvízlo v hlavě z té diskuze o meditacích předtím - když se při meditaci vyplavujou různý "bordely", jak to tu někdo napsal - jak je to s meditací a psychickými problémy, kdy je těch hnusných věcí k vyplavení tolik, že by to člověka mohlo položit? Je potřeba být opatrný, nebo je meditace tak nějak samoregulující a nedá to víc, než se dá ustát?:) Uvědomila jsem si, že tohle je asi největší důvod, proč se bojím s meditací začít, i když o tom delší dobu přemýšlím.

    Taky mě dost zaujaly znímky o meditaci v chůzi nebo právě bubnováním, prostě ty za pohybu. Chtěla bych o tom zjistit víc, kdyby měl někdo dobrý zdroj informací, mohl by mě prosím nasměrovat? Díky:)
    HELA
    HELA --- ---
    FRONEMA: záleží na terapeutovi, já jich vyzkoušela během asi sedmi let opravdu hodně, co mi byli k ničemu nebo skoro k ničemu, než jsem našla někoho, kdo mi sedl a dokáže pomoct... Nejsem si jistá, jestli nemá plno, ale můžu dát kontakt, kdyžtak pošta. Je sice placený a na Kladně, ale je vážně dobrý.
    Každopádně držím palce, vím, že s tím bojovat jednoduchý není:)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    HELA: nj ja chvili terapii zkousela a prislo mi to pomerne k nicemu... ale je mozn ze jsem si s tim terapeutem nesedla.... ted premyslim ze bych se k tomu mozna vratila, ale nevim... chtelo by to doporucit nekoho dobryho. musela bych sebrat nejaky odhodlani..... neni to jednoduchy...
    HELA
    HELA --- ---
    FRONEMA: nevím, jak je to u těch depresí, co jsou fakt způsobené čistě chemickou nerovnováhou v mozku, ale podle mě je většina depresí a podobných svinstev způsobených hluboko zažranými negativními způsoby myšlení a citovými zraněními, co si s sebou člověk v životě táhne, a práce s myslí a podobně má pak právě mnohem větší šanci pomoct, než antidepresiva. Ale je dobré, když má člověk osvíceného terapeuta, který mu pomůže se v tom bordelu vyznat, uvědomovat si (protože člověk má často tam, kde má největší problémy, slepá místa, která sám před sebou schovává, jak to moc bolí, a je asi sktro nemožné to prohlédnout bez pomoci zvenčí) a najít způsoby, jak se k věcem stavět jinak... Mluvím z vlastní zkušenosti s obojím:)
    F0N
    F0N --- ---
    EVA_: klido pido si ten stav neprezivam, ale neodmietam a ked odmietam tak vidim aj to odmietanie. Pozri vsetci tu rozpravame o neulpivani, neviazani sa na atd atd, ale priama prax je presne toto - proste teraz sa citim takto - viem stym byt? Neutekat od toho? Proste to nechat tak ako to je.


    RAVNOS: ja by som si k tomu pustil karmina burana a poriadne si tu dramu uzil
    Carl Orff: Carmina Burana - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=QEllLECo4OM
    KUATO
    KUATO --- ---
    YMLADRIS: nebo svym blizkym proste po prichodu domu rict - nehnevejte se decka a vazena manzelko, ja jsem dneska zbity jak pes, jdu se ni na chvilku lehnout, za pul hodky se vam budu venovat. a pokud to nepomuze, proste zakurvovat a poslat je vsechny do prdele z duvodu, ze jsem unaveny, protoze tohle nevidim jako situaci, kdy by mel jeste clovek nejak ustupovat. zivitel rodiny ma sve povinnosti, ale take sva prava (moje babina mi rikala, ze kdyz byla jeste decko a bylo na obed maso, tak dostal jeji tata a ostatni jenom kdyz zbylo). zena by v tomhle konkretnim pripade mela mit trochu pochopeni. nechat si srat na hlavu jen proto, ze je to slunickove, nebyva vzdy nejlepsi reseni. jakoze pisu tohle, kdyz neznam konkretni souvislosti u vas, tak to berte s nadhledem. ale ja kdyz jsem unaveny, tak si jdu lehnout, a naopak, kdyz se zena neciti, tak ji doporucim totez. a decka? ty do toho nemaji co mluvit. na ty se dostane az ve druhe rade. a na psa ve treti. a pokud s tim maji problem tak decka uzemnim (mohou se jit misto vecere, na kterou jsem dneska vydelaval, napast) a psa sezeru! proste priznat slabost - jsem unaveny, nezvladam priliv pozornosti a emoci, kteryma me zahrnujete, nezvladam plnit vase ocekavani. je to blbe, ale nevim jak to jinak udelat nez se na chvilku zasit a vzchopit se..
    EVA_
    EVA_ --- ---
    F0N: Tyjo, s tím odporem je to zvláštní. Já kdysi meditovala, vlítla jsem do jakéhosi "stavu", ze kterého se nějak nedalo dostat rozumně zpátky na zem, požádala jsem o ukončení a ono to fakt skončilo; byl to opravdu "jiný stav", já to ale netušila, takže když to skončilo, přesahovala ta bolest meze únosnosti. Před pár týdny jsem si uvědomila, že k tomu "stavu" a spiritualitě vůbec mám odpor, pomalu se z toho hroutím a Ty si tu klíďo píďo píšeš, že když máš k něčemu odpor, tak tím víc prožíváš ten stav. Tohle kdyby fungovalo všeobecně, teda i u mě, tak svítím, jak žárovka.:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam