• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    FRONEMA: pokud zaujme ta Rothova, muzu pujcit jeji Mapy k extazi. Je pro mne celkem duveryhodna, takova tanecni samanka bez samanismu.. knizka rozebira veci uz se zase spis pres hlavu, coz ja delam normalne :), takze si z toho moc nepamatuju, ale po prakticke strance ma koncept Inner Wave, spojila pet rytmu - flow stakato chaos lyrika a klid, coz se da snadno praktikovat jako trochu strukturovana a pritom hodne volna praxe. vlna vede do still pointu, mistu kde je klidna mysl a proste se je; :) jak uz vsechny tyhlety cesty a meditace vedou. Coz se mi libi, ze se da tancit, tancit, tancit a hlavou neresit, ale knizku si samozrejme precti, pokud chces. U nas to uci ta Raduca Vojackova, takova zenska, pripada mi fajn si k ni jit vyzkouset ruzne veci, tak uvidis jestli zaujme.

    na videu z toho delaji trochu umeni :) ale tak asi je to bavi


    The Wave Dance by Gabrielle Roth - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=8cYYzcTzm6Y


    nejlepsi by bylo kdyz by nejaci djove delali takove treba pulhodinove sety poskladane takhle, zadarmo nenapadne to tlacili do obecenstva :) (protoze jak se z neceho delaji "seminare" tak uz je to zas za hodne penez a lidi tam chodi jinak naladeni nez treba na psycko).

    druha pulka ve mne podotyka, ze to uz je zase cely slozity a konceptualni, jakych 5 rytmu, proste je potreba tancit, otevrit se, tancit, otevrit se, tancit, ... :) a hudba hraje leckde, jenomze jenomze zase tam byva desne nakoureno. enjoy!
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    FRONEMA: kytky musis... :) to je zasadni.

    terasa u nas letos



    a brozkeffuv nazor na problematiku

    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    YMLADRIS: jo tanec jako cesta, jak to pises mi zni velmi blizce a tak nejak mi na to neco rika ze bych to mela zkusit :) vseobecne mi dava v posledni dobecim dal tim vic takovy primarni uspokojeni delat "zensky" veci, tu zutulnovat byt, tu upect kolac, tuhle vytahnout bavlnky a udrhat neco hezkyho, mam z toho takovej pocit spravnosti. takze zkousim vymyslet co dal tvorit, premyslim o porizeni kytek domu, a to tancovani by mohl byt taky spravnej krok....uvidime kam me tohle zavede, dekuju za odkazy, prozkoumam to
    KUATO
    KUATO --- ---
    DARUMA: jediny problem je, ze.. vidouci se skoro nikdo nerodi, skoro vsichni to nejak nabyvaji behem zivota ne az tak zridka ve velmi kurioznich situacich (vim z doslechu o jednom, ktery se ozral jak dobytek, rano se probral z opice a rozpomenul se na byvale inkarnace a otevrel se mu vnitrni zrak, znamy dlouholety hermetik nedavno na akupunkture jak se mu srovnala energie, tak mu to najednou naskocilo - vize egyptskych bozstev, napojeni na predky jeho linie nauky, proste nejaky realizacni pochod..).

    "zadne zabehnute nabozenstvi nestoji o to, aby lide rychle dosahli, protoze takovi lide nedelaji, co se jim rekne, ale co uznaji sami za vhodne (podle okolnosti), cimz narusuji ustanoveny rad a stabilitu".
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    YMLADRIS: Jo. Vsechno je mozny. Nicmene, za predpokladu, ze jsme ty zviratka ze safari (nevedomost, samsara, etc.) je experimentovani se skillfull means dvousecna zbran, protoze zviratko jedna primarne na zaklade impulsu vlastniho ega, ktery bejva dost casto lliny, vycurany a dela vsecko proto, aby nemuselo konfrontovat samo sebe. Chapeme se? :-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    DARUMA: ja tomu rozumim a nerozporuju te. tento aspekt tu urcite je. vyflaknes se na cosi (tezko rict jednoduse na co).

    Ale zaroven to ma i jiny aspekt, ze cim dal vic se stira rozdil mezi tebou a ostatnima. Jako by, kdysi ses snazil abys byl "stastnej" (nebo neco). Ted na to treba kasles, ale koukas ze neco v tobe jedna, aby ostatni byli stastni. Aby to pokracovalo efektivne, pouzivas vsechny prostredky kterejch jses schopen, vcetne toho ze se dobre staras sam o sobe abys mel fajn energii a frcelo to. Celej ten komplex "my vsichni". Cili, zopakuju, pokud si nekdo jde zatancovat, tezko muzes zvenku posoudit, zda dela zrovna to nejlepsi pro svet co mu vyslo jako nejlepsi, nebo nedela. Ze ty bys treba zachranovat sebe a bytosti tancem nevedel jak, neznamena, ze zadna zenska taky ne :). Tedy z mnozstvi a sortimentu aktivity daneho cloveka nemuzes jednoduse vysuzovat, zda prcha pred sebou a prazdnotou, nebo zda ma energie na rozdavani. Leda by ses ho zeptal nebo tak. Chapem se?

    DARUMA
    DARUMA --- ---
    DARUMA: btw. Trungpa Rinpoche tomu rikal "genuine heart of sadness".
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    KUATO: Hele, nejsem zadna Matka Tereza. Delam to primarne pro prachy a abych mohl jezdit do tej Indie. :-D Ale jsem za tu praci rad. Ma to neco do sebe.
    KUATO
    KUATO --- ---
    DARUMA: no, jsi vyjimka :o). klobouk dolu.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    YMLADRIS: Ja chapu zreknuti jako vnitrni proces. Nikoliv primarne jako vnejsi formu. V podstate to znamena, ze ti bleskne a zacnes videt, co je skutecne dulezite a cemu stoji za to venovat svuj relativne kratky zivot. Vzhledem k tomu, ze vnitrni a vnejsi je propojene, manifestuje se zreknuti i na vnejsi urovni. Vulgarne a obecne receno: "ty vole ma to vlastne nejakou cenu a smysl? dyt uz jsem to (vazeny ctenar at si dosadi neco ze sve zivotni zkusenosti) zkousel tolikrat..." ;-) Kazdej jsme jinej a myslim si, ze kazdej to muze realizovat jinde a jinak. Nekdo se 3 detma v panelaku, jiny v klastere v Indii. Ale myslim, ze ten vnitrni twist je stejnej...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    DARUMA: pokud ne tak fajn. pochopila jsem to tak, ze froneme rikate medituj tak dlouho az prestanes mit jakykoliv potreby; pokud potreby naplnujes nejses dobra pionyrka, ale tupe zvire... :)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    YMLADRIS: Tak o jeskyni tady snad nikdo nemluvil ne? :-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    AIM_FREEMAN: prvnich 20 let v Evrope normalne ucil na VS a staral se o rodinu. Ucil zacal az pak. Klasterni vychovu za sebou ma, jo. A prave rikal ze jako malej kluk se casto modlil k budhovi aby mu zaridil aby uz v zadne reinkarnaci neskoncil v klastere :). Obecne k te ceste "opustte svet a bezte meditovat do jeskyne" ma znacne vyhrady. Takze uznavam ze jsem tim padem predpojata.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    KUATO: Hele, ja ziju se staryma lidma s Alzheimerem, popripade rakem, 24 hodin denne, 7 dni v tydnu. ;-)) Jinak souhlas. Chtelo by to zavest povinny exkurze na patalogii ci onkologii! Jsme takovy Siddhartove, akorat se porad nemuzeme dokopat k tomu, abychom opustili ten bezpecny zamek. ;-) Nevedomost je zazrana.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    YMLADRIS: :-) Tak jedna vec je ucitel a jeho kapacita a druha vec je zak a jeho kapacita, zejo. Kopirovat chovani ucitele bez toho, aniz bych byl na stejne urovni co se tyce stavu mysli, je trosku mimo misu. ;-) Nevim jestli je to povysenost, ale mam za to, ze nektery veci plati tak nejak univerzalne pro vsechny z nas. Vsichni jsme lidi a chceme bejt Stastny (jakoze trvale) atp. :-)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    Pardon za OT.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    YMLADRIS: A nevěnoval se on pár let v Tibetu, předtím než začal jezdit po světě, usilovné praxi? Já nemám nic proti vzorům, ale aby bylo jasné odkud ten vzor vchází v činnost a čím vlastně je..
    KUATO
    KUATO --- ---
    YMLADRIS: ale jo, at tanci, at dela cokoliv, vsechno je lepsi nez nedelat nic. byt cinny je dulezite. upadnout do tuposti je pruser, protoze ti to dava falesnou iluzi klidu a miru (meditace).
    KUATO
    KUATO --- ---
    DARUMA: my mame nevyhodu, ze se mame jak prasata v zite. imho mame nevyvazene zivotni zkusenosti - malo ucitelu v podobe starych, nemocnych a umirajicich. na rozkladajici mrsinu hned tak nenarazis, stari s nama nezijou, jsou lifrovani do ruznych utulku, ani ty zvirata nevidime moc umirat. nase trable jsou plesateni, malo prachu na vlastni bejvak a dovolenou u more. a holt kdyz se clovek neprekonava, tak vlastne nepostupuje. a ono se tezko prekonava, kdyz jednoho nic nekope do prdele :o).

    to je imho duvod, proc upadaji prakticky vsechna nabozenstvi - proc bys mel prekonavat smrt, kdyz nevis co je smrt? (ve smyslu, neznas z vlastni zkusenosti jeji dotek, nemas s ni osobni zkusenost).
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    DARUMA: ok, asi ta sutra nebo co :). Muj ucitel pracuje 18 hodin denne, napsal 80 knizek, 48 tydnu v roce cestuje atd atd. Z meho pohledu naopak jak rostes, tim se nabaluje cinnost, pokud teda mas kapacitu nejak slouzit. To, jestli konkretni impuls je siditko v mysli anebo skvela aktivita pro blaho bytosti, muze posoudit tak mozna ten dotycnej sam, my zvenku tezko. Proste mne nastvala vase povysenost, se kterou vite co je pro svet vcetne Fronemy nejlepsi :)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    YMLADRIS: Lepci oldskul, ale skutecny (odrazejici nasi kazdodenni zkusenost) , nez uberkul, ale odtrzeny od reality. ;-)) IMHO spravne provadena meditace vede spise k postupnemu ustavani potreby neco neustale delat a vymyslet nova siditka pro nasi neposednou mysl. Jakoze veskery ostatni snahy jsou celkem hopeless, protoze vzniknou, trvaji (davaji chvili pocit bezpeci a radosti) a pak zase prirozene zanikaji (generuji pocit smutku a ztraty). A tak porad dokola. Simple life/good life.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    YMLADRIS: no dobra, tak muzeme rict, ze nekteri a neni jich mnoho mají zájem i o druhé a třetí efekty meditace a nikdo se nebude snad cítit ublíženě. ale je to totéž co řekl kuato. jeho "se chcou maximalne zbavit nejakych tech blech, najit lepsi liz atd." je tvoje jeden z prvnich efektu ma, ze clovek lepe rozumi sve situaci a umi se o sebe lepe starat. :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam