• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    EVA_
    EVA_ --- ---
    YMLADRIS: Dík!:-)
    EVA_
    EVA_ --- ---
    YMLADRIS: Věřím, že těmi metodami disponuje i život jako takový. Brno je daleko.:-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    EVA_: no jo no. :). to popisujes asi uplne presne vychodisko mnoha lidi kteri se rozhodnou dat budhismu sanci. stesk.. nemusi byt po mystickem zazitku, ale treba po zamilovanosti, nebo detske bezstarostnosti, zdravi, nejakem cloveku, ... necem. Nejde treba snest a ne a ne prijet za mnou. Budhismus na to, mame doktrinu, ze to ti dela tvoje mysl a mame metody jak prokouknout jak to ta mysl dela... coz se ZAHADNEHO (mysterium nejvyssi kvality, fakt) duvodu ten attachment rozpousti. Vsechno zustane treba jak je (neni slibovano vyrizeni reklamace vyletu), ale uz te to tak nedere a cim dal vic muzes byt v tom, co zrovna je, misto krecovani se v tom co by melo nebo mohlo byt.

    Cimz ale nerikam ze budhismus je pro kazdyho, nic neni pro kazdyho... :) pokud cerveny satek, tak ignoruj

    drzim palce
    EVA_
    EVA_ --- ---
    DARUMA: Děkuju Ti za ten post. I za to, jak jsi mi kdysi kdesi jinde napsal "musíš sama", to je věta, která na mě působí jak červený šátek na býka a málem jsem Ti k ní něco prskavého napsala. Možná i proto začínám pomaloučku připouštět jinou možnost, než to, co jsem kdysi viděla.
    Je to úleva. Duchovní vize, kterou jsem tu kdesi popsala, se nedá v mém pojetí žít. Nejde ale unést ani stesk po ní. Začala jsem o ní psát a rozhodla se to řešit.

    Vážená Nebesa,
    tímto vám reklamuji mystický výlet z roku 0.
    V letáčku nestálo,
    že člověk umírá steskem,
    když vás neunese.
    Náhradou žádám o zážitky,
    které by se daly žít.
    Například můžete přijet vy za mnou.
    Nebo tak něco.

    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    FRAKTALEK: pokud "dieta podle krevních skupin je už přakticky vyvrácená", asi nebudu spamovat vyvrácenými tvrzeními, pro chvíli zmlknu a nechám se dovzdělat up-to-date zjištěními :-) Díky
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    PIZI: dobře, Evropan jí nadbytečně všeobecně; co se týče sacharidů, tak problém je hlavně nadbytek těch jednoduchých cukrů. Pochybuju, že by trpěl nedostatkem bílkovin.
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    INK_FLO: super clanek. Myslim, ze se nevylucuje s tim ode me. Sam Harris to ma v hlave docela srovnane :)
    SELATKO
    SELATKO --- ---
    INK_FLO: Velmi konvenující názor.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    FRAKTALEK: malá protiváha k protiváze :-)...aneb kdo najde víc článků, ten vyhrává a má pravdu :-)...btw. autor tohoto je dlouholetý praktikující vipassany (a v tom článku se dostal trochu dál než jen k omýlání jedné prosté metafory o hoře)

    Drugs and the Meaning of Life : Sam Harris
    http://www.samharris.org/blog/item/drugs-and-the-meaning-of-life/
    PIZI
    PIZI --- ---
    MAKOSHARK: Evropan jí nadbytek sacharidů s těmi bílkovinami už si nejsem tak jistý.
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    BROZKEFF: Netvrdím, že je to optimální dieta. Dával jsem to jako příklad, co evidentně dost úspěšně funguje pro tadytu skupinu lidí. O obecné platnosti nic tvrdit nechci (ale určitě je pravda, že průměrný Evropan nebo Američan jí nadbytek masa a bílkovin).

    Průměrná délka života ve východní Africe je samozřejmě mnohem nižší než na Západě. Jednak tam je z nějakého důvodu pořád (relativně vzhledem k Západu) vysoká dětská úmrtnost a pak další vnější faktory, co zmiňuješ - jako hladomory, úroveň zdravotnictví. Atleti, co hladomorem netrpí, ale mají dostatek té "tradiční" (v úvozovkách, protože ty plodiny tam taky nebyly odjakživa, ale dostali se tam přes Evropany před možná zhruba 200 lety?) místní stravy (která je taková, jak jsem psal), viditelně prospívají.
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    BROZKEFF: mas nejakou podporu pro ta tvrzeni? Napriklad dieta podle krevnich skupin je uz prakticky vyvracena. V jakem smyslu se toho vic lisi nez podoba?
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    MAKOSHARK: neznám žádné detaily, ale jen poznamenám, že potřeby lidí v různých částech světa jsou jiné, někdo mluví že to souvisí s rozložením krevních skupin atd. vůbec výzkum toho, jak se krevní skupiny šířily s tím, jak se člověk roztahoval po Zemi, je celkem zajímavý a byť je to asi trochu spekulativní, není to úplně hloupé. To co funguje někde a někomu nemusí fungovat jinému. Možná jsou nějaké obecniny platné "obecně", ale víc se toho liší než podobá.

    A propos, jaká je průměrná délka života v té východní Africe a jaký je odhad, že by byla, pokud by tam nebyly ty války a hladomory apod. a krom té skladby výživy by byly podmínky třeba zdravotnictví analogické Evropě? (asi spíš řečnická otázka na kterou nelze dát jasnou odpověď...)
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    INK_FLO: k nízkoproteinové dietě bych poznamenal, že je to typická dieta východní Afriky (cca 80% energie ze sacharidů, zhruba 15% bílkovin a 5% z tuků). Co je ale zajímavé, že tuhle stravu drží i východoafričtí běžci, co na tom dávají 200km běhu ve vysoké intenzitě ve vysoké nadmořské výšce týdně, vyhrávají Olympiády a mistrovství světa. Základem je jen kukuřičná kaše (ugali), plus nějaká zelenina; tuk jen z mlíka, co si lejou do čaje. Bílkoviny z mlíka, plus občas fazole. Maso, chleba jen o svátcích (pro většinu; ti bohatší, co už vyhráli pár závodů ve světě, si samozřejmě dopřejou maso častěji)

    Vyšlo o tom i pár vědeckých článků.
    PIZI
    PIZI --- ---
    Každý si může otestovat stav svého mozku na tom, co zná a u čeho dokáže posoudit a porovnat dosažené výsledky.
    GAF
    GAF --- ---
    SHEALA: tak to už ale mluvíš o přístupu a ne o duševní práci. A na druhou stranu mezi třeba akční hrou a (pořádnější) adventurou je hodně slušnej rozdíl v tom, jak si jeden vaří mozkové závity. A na třetí stranu hrát několik hodin v kuse poctivě nějaký brutálnější 3D FPS mě vyždímá stejně spolehlivě jako třeba půl hodina běhu. Ok, ne tělo jako takový, ale únava a energie docela srovnatelný.
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    Mala protivaha k tem entheogenum (CONTINUITY):

    HARDCORE ZEN: Mountain of Drugs
    http://hardcorezen.blogspot.cz/2011/07/mountain-of-drugs.html
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    PIZI: muze ale furt je to "jen jako". U prace je ten stress, ze kdyz to neudelas, nedostanes zaplaceno (sef se nasere, znicis material a podobne). Ano, pokud te ta prace bavi, je ten rozdil minimalni, ale je to porad jen treninkova situace.
    PIZI
    PIZI --- ---
    SHEALA: Strach, že umřeš je emoce. Bavíme se myslím spíše o rozumu. O přemýšlení nad tím co udělat, jak si rozvrhnout síly, plánování, atd. To vše může při hraní her být.
    GAF
    GAF --- ---
    SHEALA: tak ok no, ale já s tim nesouhlasim. Je tam toho hodně, co člověk musí umět, ovládat, učit se, překonávat, vynalézat, bejt v klidu, nacházet, dávat pozor a jiný.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam