• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    A_NICK_MARDER
    A_NICK_MARDER --- ---
    DARUMA: pekne, a ano, ty cinnosti presne tohle "maji za ukol", a fakt se jim to taky skvele dari! :D A nakonec i to konani dobra muze byt uplne stejnou kryjici cinnosti, kdyz je spojena s ocekavanim nejakeho vysledku, spousta konatelu dobra jsou hodne vystresle neuroticke bytosti plne hnevu a nenavisti ( oj, ja teda tyhle veci v sobe fakt citim) ale zase porad lepsi tvorit dobrou nez spatnou karmu.
    KUATO: to se mi libi jak pises "ochoten zaplatit tu nejvyssi cenu" - zivot a osobnost:)
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    FRAKTALEK: Jaké jsou argumenty pro vyvracení diety podle krve? Nějaký odkaz na kvalitní text?Zajima mne to čistě teoreticky,bo o tom sem tam vedem doma diskuzi.Osobně na stravu podle krevních skupin vubec nevěřím, znam vegany kteří by podle kr.skupiny měli maso a živočišný produkty jíst hojně a i bez nich prospívají velmi dobře. A naopak.Sám jsem B, maso nejím asi 12 let a určitě mne neschazí,naopak.....ikdyž jsem vyrost na převažně masový stravě.
    A_NICK_MARDER
    A_NICK_MARDER --- ---
    KUATO: no ja bych nebyl vubec proti formulaci, ktera by znela tak ze, k pocatecnemu kroku smerem k breakthrough/insight/ceste..blabla... nastartovava cloveka casto nejaka extremni nebo sokova zkusenost/zazitek...ale zovseobecnovat to na potrebu nejakych castych vnejsich extremnosti/fenomenu, to myslim ze ne.

    ..takove detaily! :))

    DARUMA
    DARUMA --- ---
    KUATO: Aby to ale nebylo jako s tou slanou vodou. Cim vic pijes slane vody, tim mas vetsi zizen. Ale sam nevim, jak to presne je. ;-)
    KUATO
    KUATO --- ---
    DARUMA: docela souhlasim, myslim, ze v cloveku je nejaky zivotni hlad, ktery musi umlcet, jinak zadne spocinuti v chladu nirvany neustoji - nevyzite touhy v nem mu to nedovoli. tedy si hraje s tim a s tim, az uz ma dost zivotnich zkusenosti.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Jeste k te zivotni angazovanosti a k tomu konani obecne. Mne se deje to, ze cim dele praktikuju, tak tim vice zacinam videt, jak je vsechno v podstate hopeless. Narodime se sami, umreme sami a mezi tim se vsemozne snazime potvrzovat vlastni existenci skrze nespocet ruznych aktivit a cinnosti (prace, vztahy, zabava atp.) Trosku mi to evokuje krecka bezhlave beziciho v takovym tom kolecku. Jako kdyby vsechny ty cinnosti mely za ukol pouze zamaskovat nejakou hlubokou existencialni neurozu. Jediny, co se podle me z toho trosku vymyka je aktivita zamerena pro dobro druhych a muze to mit ruzne formy - snazit se dobre vychovat vlastni deti, mi dobry vztahy se sousedama nebo se proste jenom chovat slusne a ohleduplne. Teda ne ze bych jenom sedel na prdeli a nezakousel radost, spis je to jen takovy zivotni "view". :-)
    KUATO
    KUATO --- ---
    A_NICK_MARDER: ne nutne. zatezove zkousky potrebujes, abys vyzkousel a prekonal svoje limity. mezitim je priprava a zivot. ty byvaji proste, nenapadne. pokud nejsi ministr :o). ja myslim, ze je potrebny urcity predpoklad, predpodminka.. moudrost? zasveceni? spravne pochopeni a zamer? ja nevim, co to je. pak at pujdes kteroukoliv cestou, dojdes na ni uspechu. jsou lidi, kteri dosli v klastere, ale velka cast lidi ne. jsou lidi, kteri dosli v zivote, ale vetsina ne. imho na prikladu mahasidhu (kolik jich bylo? 84?) muzeme videt, ze realizovat se da skoro v jakychkoliv podminkach. ale.. mozna by bylo dobre se zeptat.. cim jsi ochoten zaplatit? ja jsem presvedcen, ze dokud nejsi ochoten zaplatit jakoukoliv (nejvyssi) cenu, tak neuspejes. protoze se ti nepodari svazat roztristene zajmy a tendence v bytosti v jednom okamziku do jednoho proudu/bodu - blik.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Vsichni umrem,ha!
    (otazkou je jen kdy)
    A_NICK_MARDER
    A_NICK_MARDER --- ---
    KUATO: z toho by vyplyvalo, ze cim extremnejsi a kvantitativne rozmanitejsi zivot clovek proziva tim je bliz k moudrosti. ja si dovolim s tim nesouhlasit.

    a zde YMLADRIS: prisazuje

    ..a i pro toto uctivani extremu zijeme v tak krasnem svete plnem lasky a moudrosti. ale tak frcet to frci. v tranzu.
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    PAULMUADDIB: to povedal Albert MC2.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    KUATO: Náhodou taková grilovačka/opékačka s vychlazeným pivem s výhledem na zapadající slunko a hory, to může být silné zpřítomění okamžiku a když jsi u toho s dobrými lidmi, tak i celkem obohacující. Jinak ale podepisuju – včera jsem koukal na Wall Street 2 a dostala mě věta „Děláme stále totéž a očekáváme jiný výsledek.“ Těch šancí na změnu je fakt podle stavu otevřenosti mysli, nemusí být revoluční, stačí malá, ale vyjet z kolejí.

    YMLADRIS: Jinak když jsme u těch včel, taky jsem vytáčel med v přetopeném včelíně a rozumím těm pocitům. Jeto super zážitek. Když to spojím – včela dělá stále totéž, ale jestím spokojena (pravděpodobně). „Bdělý“ člověk zkouší nové věci a je s nimi také spokojen. Nejblbější je „konzument“, který dělá stále totéž a je s tím nespokojen...

    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    EVA_: ja vim no, mne to utesovani nejde, ale delam na tom :)

    Slusi ti to!
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KUATO: prisadim si deidou: masculine grows by challnege, feminine by praise

    cesky: chlapum prospiva hrotit, zenskym chvalit
    KUATO
    KUATO --- ---
    EVA_:
    evicko, jsi sikovna devucha, jen tak dal!
    dal bych ti hubana na licko
    chot by tvuj chlopek lal :o).
    EVA_
    EVA_ --- ---
    KUATO:
    YMLADRIS: Jéžiš, vy místo toho, abyste člověku poklepali na rameno, jak je prima, že na starý kolena sklopil uši a rozhodl se nějak vypořádat s vlastnoručně vymaštěným dogmatem, zatáhnete za všechny neurotický lana a táhnete, aby se rozeběhl.:-) Jsem starší dáma, dogmata likviduju svým tempem...:-)

    Ale druhá část by byla:

    "Milá dcero,
    na tvoji žádost o reklamaci nereflektujeme.
    Co sis natropila, to sis natropila.
    Koukej si vážit toho, že umíš mít ráda.
    Stesk holt k lásce patří.
    Umírala jsi na něj celý dětství.
    Než sis náš produkt pořídila,
    bylas kus afektovanýho ledu.
    Umíš borůvkovej koláč?"

    KUATO
    KUATO --- ---
    YMLADRIS: tak jo, vzdavam se, nemohu se hadat sam se sebou :o).

    jen bych k tomu dodal, ze aby se clovek mohl ucit od zivota, tak musi zit, musi neco delat. vlastne ne neco, musi hodne. proste tu transformaci silu maji extremni situace. clovek, ktery pod pojmem zivot vnima grilovacku u vychlazeneho piva, ten ma velmi malou sanci, ze narazi na transformaci okamzik - mozna kdyz mu umre nejaky blizky clovek a rosype se mu svet. nekde jsem cetl, ze bezny clovek ma v zivote tak tri, ctyri momenty, kdy muze udelat nejakou zmenu. vic neni bdely, jede ve vyjetych kolejich. pak ho sejme nejaka nemoc nebo nehoda nebo umrti a... kdyz clovek cvici bdelost, muze delat vypady mimo mnohem casteji. proto ma smysl delat silenosti jako magie, alchymie, extremni meditacni sezeni (horolezectvi, extremni formy turismu..) protoze se clovek blizi svym limitum a ve chvili, kdy mu zacina horet koudel u prdele, tak samotna zivotni sila, zivotni pud, oziva, aby mu pomohla prezit. v TUHLE chvili to jde.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KUATO --- 9:49:19 14.8.2008
    DARUMA: nesouhlasim s tim, ze clovek musi sedet uteceny v jeskyni, aby pokrocil ve sve praxi a ve vysledku dosahl Probuzeni. ano, jiste, je treba mit dost volneho casu, aby se dalo praktikovat (ve smyslu zkoumat v sobe v klidu pocitovou pavucinu vnitrniho sveta, nastolovani stavu, ktere nam nejsou vlastni..), ale on ten zivot sam je skola. tak jak vesmir funguje, tak je to tlaceni na bytost vnejsimi nebo vnitrnimi udalostmi.

    ja jsem se treba hafo veci naucil ze zivota - treba pobyvani v Pritomnosti. vytaceli jsme s tchanem med v kocovnem voze. ma tam 12 silnych vcelstev, vezme to tak vzdycky 10-12 hodin prace. bylo to zaparkovane na miste, kam cely den svitilo slunce, takze ve voze bylo tak 45 stupnu. bylo to uz posledni toceni, takze vcely nemely moc pastvu a drzely se vevnitr. byly vsude, na nic se nedalo bez rukavic sahnout, ze stropu visely chuchvalce, topily se v medometu, v kybliku, vsecko bylo umatlane od medu, nedalo se poradne sednout, protoze lezly po kalhotach a hned jsi dostal zihadlo do prdele.. rikal jsem si, kurva jeste tri hodiny, to tu zdechnu, bylo to absurdni, kroutil jsem se jako had, abych unikl z te situace, abych premostil ty tri hodiny, ale nebylo kam utect. byl tu jen ledovec nehybneho vlekouciho se casu. tri hodiny zasranych vcel a hicu. mysl na to tlacila, natahovala se do doby, kdy uz bude klid, chtel jsem to vsechno kolem sebe rozmlatit, myslel jsem ze se zblaznim, nenavidel jsem toho stareho hajzla, ktery si vedle za zastenou pobrukoval a podaval porad dalsi a dalsi ramky zajebane vickama pres celou plochu. Dalo se to velmi dobre identifikovat, co je to ta strast. Pak jsem si vsiml, ze to jde i jinak, ze tato rovnice ma reseni. to reseni bylo vysrat se na vsechno krome preziti jedineho okamziku - tohoto okamziku, stale znovu a znovu. v tom okamziku mysl stala, nebyly zadne myslenky, intelekt byl pouzitelny - na zavolani, byl to velmi uvolnujici stav, spontanni, maximalne energeticky usporny, skutecna reakce na skutecny stav okoli. dnes si ho mohu vyvolat v podstate kdykoliv. nekdy, kdyz to ale nejde, protoze jsem "v pohybu" aniz bych si uvedomil, ze dosahovani je v primem rozporu s tim, co hledam, vzpomenu si ta ten vuz a na to "prijeti". chapiso?
    KUATO
    KUATO --- ---
    YMLADRIS: jo :o)), ale to bylo az po tom, co jsem mel nejake meditacni zkusenosti :o).

    kdyz jsou podminky tak hrozne, ze je to na zblazneni a pritom neni kam pred nimi/sebou utect, tak se muze neco precvaknout v mozku a je to. to gro je v preneseni teziste z ziti v linearnim case -> dosahovani, planovani, rizeni budoucnosti do pritomnosti. prijeti. ochota rikat zivotu ano. tanec. ted ted ted. bez "pojistky na barak, auto, zlomenou nohu".
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    kuato napsal kdysi jak se malem upekl s tchanem pri nejake vcelarske operaci, z toho to celkem plynulo, ale nevim zda ten prispevek jeste na nyxu je...
    KUATO
    KUATO --- ---
    EVA_: to podstatne je (a prakticky nikoho nenapadne to jen-tak delat, pokud tebe ano, tak jsi svetla vyjimka), ze oddelis pozorujici princip v cloveku od zbytku (tela a psychiky). dusledek toho je, ze bez ohledu na to, co ti zivot prinese, to na tebe nema zdaleka tak drtivy dopad, protozes pochopila, ze ty nejsi ten panak, kteremu se to stalo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam