• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    MASOO: Kindle nema monitor ani klasickou obrazovku jako pocitac. Obrazovka Kindlu nesviti a vypada to jako papir.
    MASOO
    MASOO --- ---
    kdyz me to nebavi furt koukat do monitoru...
    PIZI
    PIZI --- ---
    DARUMA: Jo, eknihy. Zařízení není až tak důležité. Problém je, že u nás se eknihy moc neprodávají, takže zatím prostě knihy moc nekupuju. Čtu v angličtině knihy co upirátím na netu.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    PIZI: Takze Kindle?
    MASOO
    MASOO --- ---
    MASOO: navic pulka z nich, jak na to koukam, je z rodinneho fondu, tak se vrati, kam patri
    MASOO
    MASOO --- ---
    PIZI: no ja uz je taky nekupuju, obcas dostavam, ale zaroven posilam i dal a nebo je prodavam/daruji, ale ty co mam a nejak me oslovili, tech se zbavit uplne nechci...
    navic u rodicu v dome je jeden prazdny regal pro dedovi knihomolovi, takze tam to pasne jak prdel na hrnec;)
    PIZI
    PIZI --- ---
    Knihy už odmítám kupovat papírové. Právě z toho důvodu, že je to koule na noze. Minimalizuji svůj majetek a učím se zbavovat se stále dalších lpění na majetku a knihy do toho patří také.
    MASOO
    MASOO --- ---
    INK_FLO: jo mela bych vypnout compa a jit si cist;)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    dobrej vtip na téma knihy



    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    MASOO: jó knihy, při jednom stěhování jsem je nechal u máti ve sklepě. Ona se pak přestěhovala do nového bytu, tak se ptám po knihách a ona prej "je, to se museli asi někde v tom zmatku ztratit" :-)
    MASOO
    MASOO --- ---
    DARUMA: to nechci;)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    MASOO: Kup si Kindle. :-)
    MASOO
    MASOO --- ---
    INK_FLO: presne, i kdyz obcas si na neco vzpomenu a reknu si, sakra, ted by se mi to hodilo, nebo jsem i napr stendr prodala a za par mesicu kupovala znova, ale to jsou detaily

    DARUMA: to jiste
    INK_FLO: ;)
    ja taky nerikam, ze takhle budu zit vecne, ale ted a tady je to jedina a nejlepsi volba pro me
    a furt mam kouli v podobe auta, zalib jako je fireshow a gumove kachnicky a v neposledni rade - knihovnu nedam, ale jak se ty knihy blbe prepravujou, tak je odlozim na cas k rodicum, protoz je nechci znicit
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    DARUMA: ve stáří si přibalíš ledviňák a chlupatý papuče :-)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    MASOO: Jo, neco na tom bude. Ja taky nemam zadnej vlastni domov. Kdyz jsem obcas v Cechach, tak bydlim u rodicu, jinak diky sve praci bydlim pokazde jinde a sve volno travim take na cestach. Svuj majetek jsem zredukoval na obleceni, cestovni kufr a nejakou tu elektroniku. :-) Cloveku se zije tak nejak vic s lehkosti a nema tolik kouli na noze. Na druhou stranu jsem mladej a pocitam s tim, ze ve stari ma clovek jiny priority. ;-)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    MASOO: jj, já jsem to během let taky redukoval na úplný minimum. Spousta věcí se i někde různě ztratila, něco jsem nechal u někoho po sklepech a půdách, něco rozdal a tak
    MASOO
    MASOO --- ---
    zaznamenala jsem tu hlasku "nemit domov, aspon se nam bude lepe umirat" nebo tak nejak...
    podelim se se svym dojmem:
    ja jsem domov mela az do svych 25ti tusim let....byl to byt mych rodicu v praze, pak se ale rodice odstehovali nekam, kde uz doma nejsem.
    Ja jsem se predtim uz parkrat stehovala a dneska mam na konte 10 presunu ( a s rodici predtim take nekolik, ale to si moc nepamatuju).
    V prvnich bytech jsem se s idealismem a nadsenim dost zabydlovala, byt to nakonec bylo treba jen na par mesicu, to me postupne poustelo...pak jsem v jednom bydlela dlouho a tam jsem se opet zabydlela a taky jsem zacla zas hromadit veci, pak to vzalo za sve po dalsim stehovani po 4 tydnech!!! jsem se na to zacla pomalu vykaslavat, i pres to, ze jsem se treba v jednom byte s fajn lidmi doma citila.
    Nakonec jsem eliminovala nejen veci, co prenasim, ale i ty, co vlastnim a v poslednim byte, kde jsem ted, jsem na zacatku jen diky spolubydlici - kamaradce, ktera z osobnich duvodu mela jeste nadseni a energii - nedelala vse jen provizorne, ale udelaly sme si to pekne ...
    a co se deje? budeme se zas stehovat, pro me je to uz bezny ukon, v hlave mam srovnano, co kam presunu, ceho se jeste zbavim, co komu daruji, co potrebuji, jak to sbalim a konecne se dostavam k tomu, ze mi doslo, ze bydleni na jednom miste pro me neni a proto se chystam k porizeni domecku na koleckach;)
    Takze nejenze se nam muze lepe umirat, ale i lepe zit, kdyz se neupiname tolik na domov (jako misto), koreny je dobre znat a citit, ale neni to zas tak nutne podle me.
    MTO
    MTO --- ---
    Farmageddon - The truth about the food and dairy industry - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5uah8LBUbfc
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    DARUMA: viz odpoved v jinem klubu.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    DARUMA: japonsko vs. amerika, society of shame vs. society of guilt; ale je to uz povalecny (stary) a rozporuplne duveryhodny

    The Chrysanthemum and the Sword - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/The_Chrysanthemum_and_the_Sword
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Nevite nekdo o nejake knize, ktera by se zabyvala rozdily v mysleni Evropanu a Asiatu? Diky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam