• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    MASOO
    MASOO --- ---
    INK_FLO: presne, i kdyz obcas si na neco vzpomenu a reknu si, sakra, ted by se mi to hodilo, nebo jsem i napr stendr prodala a za par mesicu kupovala znova, ale to jsou detaily

    DARUMA: to jiste
    INK_FLO: ;)
    ja taky nerikam, ze takhle budu zit vecne, ale ted a tady je to jedina a nejlepsi volba pro me
    a furt mam kouli v podobe auta, zalib jako je fireshow a gumove kachnicky a v neposledni rade - knihovnu nedam, ale jak se ty knihy blbe prepravujou, tak je odlozim na cas k rodicum, protoz je nechci znicit
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    DARUMA: ve stáří si přibalíš ledviňák a chlupatý papuče :-)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    MASOO: Jo, neco na tom bude. Ja taky nemam zadnej vlastni domov. Kdyz jsem obcas v Cechach, tak bydlim u rodicu, jinak diky sve praci bydlim pokazde jinde a sve volno travim take na cestach. Svuj majetek jsem zredukoval na obleceni, cestovni kufr a nejakou tu elektroniku. :-) Cloveku se zije tak nejak vic s lehkosti a nema tolik kouli na noze. Na druhou stranu jsem mladej a pocitam s tim, ze ve stari ma clovek jiny priority. ;-)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    MASOO: jj, já jsem to během let taky redukoval na úplný minimum. Spousta věcí se i někde různě ztratila, něco jsem nechal u někoho po sklepech a půdách, něco rozdal a tak
    MASOO
    MASOO --- ---
    zaznamenala jsem tu hlasku "nemit domov, aspon se nam bude lepe umirat" nebo tak nejak...
    podelim se se svym dojmem:
    ja jsem domov mela az do svych 25ti tusim let....byl to byt mych rodicu v praze, pak se ale rodice odstehovali nekam, kde uz doma nejsem.
    Ja jsem se predtim uz parkrat stehovala a dneska mam na konte 10 presunu ( a s rodici predtim take nekolik, ale to si moc nepamatuju).
    V prvnich bytech jsem se s idealismem a nadsenim dost zabydlovala, byt to nakonec bylo treba jen na par mesicu, to me postupne poustelo...pak jsem v jednom bydlela dlouho a tam jsem se opet zabydlela a taky jsem zacla zas hromadit veci, pak to vzalo za sve po dalsim stehovani po 4 tydnech!!! jsem se na to zacla pomalu vykaslavat, i pres to, ze jsem se treba v jednom byte s fajn lidmi doma citila.
    Nakonec jsem eliminovala nejen veci, co prenasim, ale i ty, co vlastnim a v poslednim byte, kde jsem ted, jsem na zacatku jen diky spolubydlici - kamaradce, ktera z osobnich duvodu mela jeste nadseni a energii - nedelala vse jen provizorne, ale udelaly sme si to pekne ...
    a co se deje? budeme se zas stehovat, pro me je to uz bezny ukon, v hlave mam srovnano, co kam presunu, ceho se jeste zbavim, co komu daruji, co potrebuji, jak to sbalim a konecne se dostavam k tomu, ze mi doslo, ze bydleni na jednom miste pro me neni a proto se chystam k porizeni domecku na koleckach;)
    Takze nejenze se nam muze lepe umirat, ale i lepe zit, kdyz se neupiname tolik na domov (jako misto), koreny je dobre znat a citit, ale neni to zas tak nutne podle me.
    MTO
    MTO --- ---
    Farmageddon - The truth about the food and dairy industry - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5uah8LBUbfc
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    DARUMA: viz odpoved v jinem klubu.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    DARUMA: japonsko vs. amerika, society of shame vs. society of guilt; ale je to uz povalecny (stary) a rozporuplne duveryhodny

    The Chrysanthemum and the Sword - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/The_Chrysanthemum_and_the_Sword
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Nevite nekdo o nejake knize, ktera by se zabyvala rozdily v mysleni Evropanu a Asiatu? Diky.
    EVA_
    EVA_ --- ---
    YMLADRIS: Přemýšlela jsem o tvých radách. Nějak se napsalo...

    Peklo i Nebe
    Jsem
    Zem.

    Přijmout chandru se zdá být funkční.:-)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    YMLADRIS: Což ovšem může opět zvrátit náhled na tělo jako na pouhý jev v mysli/vědomí..což (v buddhismu víceméně afaik) tak nakonec je. A co se týče argumentů z našich krajů, tak psychosomatika poměrně jasně ukazuje, že tělo je myslí silně ovlivněno. Kořeny neduhů bývají psychické a to i v případě, kdy se jedná o nezdravý životní styl..protože ten nějak vzniká a mj musí dojít k ignorování poplašných signálů těla ať už z důvodů sebedestruktivních tendencí, nebo jiných..každopádně mnoho tělesných problémů vzniká na úrovni mysli (dokonce i v tom úzkém "západním" slova smyslu).
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    EVA_: ad NEJ, souhlasim, taky bych byla opatrna :). Zapadni neurovedy zas maji indicie, ze mysl ve skutecnosti neresi nic, telo ji akorat obcas neco da na vedomi :), ale se zpozdenim, az po te co uz doslo k rozhodnuti a to je vykonavano...

    Kdo vi, jak to je. Kazdopadne je uzitecny si myslet, ze mentalni obsahy jsou pruzny.
    EVA_
    EVA_ --- ---
    DARUMA: Aha. Dobrá zpětná vazba. Mrknu na to.
    (IQ je jediné, co na mě není dramatické, to je asi zrcadlo.)
    Pokud napíšeš o mysli, že je NEJmocnější nástroj, stavíš ji nade všechny nástroje. A těžko se jí bude spolupracovat s ostatními nástroji, trošku s nimi pak může začít závodit?:-) Pokud jsem dobře pochopila YMLADRIS: , pak bych navrhla formulaci, že je velmi mocný nástroj, jeden z těch, které člověk může ovládat a naučit se s ní pracovat tak, aby tvořil pro něj. Pak je to pro mě přijatelné. I ta zodpovědnost. Budu přemýšlet.

    Formulaci s "nej" se bráním proto, aby zůstal prostor pro případ, kdyby se objevilo ještě něco, co to vyvrátí a bude potřeba učení přestavět. To víš, před pár dny pro mě bylo "nej" ono "vše je jedno", tak to nechci honem nahradit jiným "nej". :-)

    YMLADRIS: Dočetla jsem, vyvěsím nad postel a budu študovat, ráda čtu, co píšeš.:-)

    Vůbec, poděkovala jsem vám za zájem, péči a snahu pomoct? Dík.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    EVA_: Ja v tom zadne dogma nevidim. Asi to zavisi na uhlu pozorovatele.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    EVA_: No ne, ja jen ze ty tady najednu stranu castecne pritakavas a na druhou stranu pak vypisujes duvody, proc to nejde, ze ty to mas postaveny tak a tak...:-) Inu, intelegince je nekdy spis fakt prokleti. ;-)))
    EVA_
    EVA_ --- ---
    DARUMA: Nemyslím to zle, ale pakliže někde napíšeš NEJ, tak tam může být dogma. Mám sklony k dogmatismu, něco o tom vím.
    EVA_
    EVA_ --- ---
    YMLADRIS: To je prd. Cvokhaus vypadá jinak.:-) Děkuju. Shodou okolností nám bouchla voda, jdu se na to podívat ryze prakticky.
    EVA_
    EVA_ --- ---
    DARUMA: Houby.:-) Ty s tím pracuj.:-)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    EVA_: Tak s tim pracuj. ;-)
    EVA_
    EVA_ --- ---
    DARUMA: Beru. Kromě poslední věty: lidská mysl je ten nejmocnější nástroj...jakmile někde čtu superlativ, tj. NEJ., naskakuje mi červený šátek a korida. :-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YMLADRIS: Jeste mozna zbytecne doplnim :)

    Pokud ti sousedka ublizuje = voda ti bere barak, je to proto, ze ses rozhodla zit pospolu s lidma, kteri maji proste svoje cesty kudy tect, a zpravidla za sebou maji spoustu zkusenosti jak je zivot tezky a ublizuji, aby si uzili chvilkovy pocit moci nebo neco. Frustrace tece shora dolu. Budhista rekne, kdyz ti voda bere barak, postav hraz, uklidni vodu, udelej cokoliv co muzes (pokud ti to vadi), ale neni nutne se trapit a neni nutne vodu nenavidet atd. Je to jeji prirozenost, proste dementni voda. Z pozice Ok zijem v zatopove oblasti se zije uvolneneji nez z pozice Proc ja??? atd. Tak nejak je to mineno s tim ze trapeni si delas sama...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam