S těma knihama je to složitý ;) Nedokážu se ubránit je kupovat, prostě přichází touha po konkrétních nových informacích nebo příbězích, teď třeba čtu novýho Umberta Eca, a je to tak k věci k tomu, co prožívám (vybrala jsem si úplně náhodně v knihách na hlaváku), že až husí kůže.
Ale co pak s těma knihama... Vracím se jen k několika málo, v tuhle chvíli mám v knihovně asi 3, které si chci nechat....a i těch bych se klidně vzdala a třeba si jen poznamenala titul, abych ho mohla lidem doporučovat a někdy si koupit znova :)
Ale když už ty knihy byly vytištěny, a jsou fakt dobrý...
Chtěla bych založit nějakej druh veřejnýho prostoru, respektive poloveřejnýho, kde bude procházet hodně lidí, hodně lidí spřízněnýho myšlení :), kam bych mohla ty knihy odkládat do knihovny, a lidi si je mohli číst, půjčovat, odnášet, jak bude kdo chtít, zkrátka budou dál žít vlastním životem. To mi přijde důležitý, aby žily dál, neskončily ve slepý uličce, v khnihovně kde už je nikdo nečte a nikoho nezajímají.
Z tohohle pohledu byly super knihovny v backpackerech na Zélandu. Každej hostýlek měl fajn knihovnu plnou zajímavý literatury, lidi totiž jak cestujou, dočtou knihu, u který relaxovali pár večerů, odložej ji do knihovny tam, kde zrovna jsou, a vyberou si jinou :) Super systém imho, jedna kniha může přinést radost a informace mnoha lidem, a sloužit tak, dokud se nerozpadne. A pokud si ji někdo fakt zamiluje, třeba si ji nechá, taky pohoda :)
Teď jsem se chystala nechat pár knih tady v knihovně domečku. Ale v domečku se nic neděje :(....přestává se mi chtít je tu nechávat, vypadá to jako slepá ulička, půjdou někam jinam.
Už by to asi pomalu chtělo, založit alespoň něco jako privát klubík pro lidi z nyxu :o)