• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    EVA_
    EVA_ --- ---
    ANDY_WARHOL: Uff...teď jsem na rozpacích, vůbec nevím, jak zareagovat. Když takhle otočíš něco, co píšu všeobecně na mě, je pro mě trošku obtížné si to nebrat osobně.:-)
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    ANDY_WARHOL: no to ze rodic nebude ridit ozralej nic nezarucujue...ja nikoho ze svejch rodicu nevidel ridit ani po malym pivu a s tejne sem parkrat s ozralym ridicem jel kdyz mi bylo 16, ackoliv sam bych ozralej neridil a nemel sem z toho uplne dobrej pocit
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ANDY_WARHOL: pacifismus je nepraktickej hlavne, kdyz dojde na lamani rukou :) takze pacifisti, pozor na nebankovni pujcky a soudni exekutory :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    EVA_: to je ale problem rodicu, kteri casto jezdi taky ozrali, ta pak detem vysvetluj, ze se to nedela. musis davat svym ratolestem spravny priklad, pak se ti nezabijou tak blbe.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    YMLADRIS: pacifismus je sice fajn, ale kdyz dojde na lamani chleba, tak celkem nepraktickej. a to az fatalne.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    EVA_: nojo holt by se jeden pantata s tranzitem a spatnejma jatrama musel obetovat a mlady vzdycky v patek odvezt vyjuchat na disko a nebo jim pozvat systemaky az na naves :)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    z trochu jineho soudku :

    drogy jsou nebezpecne AAANO?
    Otrava metanolem se šíří jako epidemie, mladá žena ze Slezska sedmou obětí  – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/278385-otrava-metanolem-se-siri-jako-epidemie-mlada-zena-ze-slezska-sedmou-obeti.html

    takze hlavne pozavirat vsechny pestitele konopi, po kterem jeste nikdo neumrel a investovat obrovske castky do hlidani "cistoty" latky, ktera zabiji az po konzumaci 1litru objemu. kde to sakra zijem?
    EVA_
    EVA_ --- ---
    YMLADRIS: Drog tu je hafo. Mařena na každém kroku, to je jasný. Všichni to vědí a všichni děláme, že nevíme.
    Taky jsou tu jiný. To je o dost horší.
    Sex - partičky chodí různě do kina, pěšky přes les na diskotéky, často jedou autem, předloni to čtveřice napálila do dubu, nevydržel nikdo, kdyby na vsi jezdily taxíky, bylo by nám v tomto ohledu všem líp.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    GAISAKA: jasne, to uz jsem si trochu zaprehanel :) ale ovladani pokrocileho strojirenstvi, zakladu chemie a elektroniky je pro me do znacne miry urcujici faktor nezbytneho meritka celeho projektu. muzu odjet na chatu okopavat si svuj vlastni zahonek, prestat travit cas dopisovanim si s vami a mit svet na haku. jenze me by to prislo jako mrhani nasim spolecnym potencialem.
    PIZI: cybervesnice tak, jak ji vidim ja, bude v prvni fazi plna lidi vychovanych mestem - logicky se to sejde nekde uprostred cesty a vylidneni nove vznikle udrzitelne visky bych se, zvlast behem otresu ktere nas cekaji, nebal. dal uz tam lidi budou drzet hlavne ty socialni vazby, ktere nevyhnutelne vzniknou. a navic berte v potaz, ze takovych vesnic, kam vyrazit na zkusenou, bude spousta a treba dokazou nabidnout zajimavejsi perspektivu, nez kolabujici mesta. a treba taky ne. neni nasim ukolem mlade drzet nasilim doma, ale naopak je podporit tak, aby se na nasi uroven poznani dostali daleko drive nez my a mohli jit jeste dal.
    YMLADRIS: podle me je nasili i to, kdyz banka vyhodi z bytu cloveka, ktery si nemuze dovolit splacet uroky, protoze prisel o praci kvuli splasknuti bubliny na trhu, kterou vyvolala banka nemoudrym investovanim jeho vlastnich penez, ktere zaplatil za predrazeny byt o nejz ted prisel a banka byla navic rekapitalizovana z dani tohoto nestastnika. divim se, ze se jeste nestrili kravataci, ale na kazdeho jednou dojde :) on je trilion na ucte v bance k nicemu, kdyz si lide opet plati rajcatama..
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Jinak ohledne toho jak jsou vsechny staty stejny povl a je to fuk. Az ted jsem zaznamenala zde tuto vtipnou zpravu ze Spanelska: rabovani organizuje starosta s imunitou.

    Španělští odboráři vyrabovali supermarket, jídlo pak rozdali chudým – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/275788-spanelsti-odborari-vyrabovali-supermarket-jidlo-pak-rozdali-chudym.html

    To bych prave nechtela abysme meli tady, ja se nasili bojim.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    JAZZZ: ano, to je tvuj argument s cinou - stane-li se situace ve meste neudrzitelnou, jeste radi se lidi vrati do dediny. Ja se jen snazim rict, ze pro vetsinu mladych lidi situace ve meste neni neudrzitelna, takze budou preferovat moznosti, zabavu, princezny. Vrati se az za 15 let. Anebo by musela vypuknout ta apokalypsa se kterou ty pocitas. Ale tim ti nijak nerozmlouvam projekt eko vesnicky, ber to proste jako jine uhly pohledu...
    PIZI
    PIZI --- ---
    JAZZ - Pokud bude ta vesnice úplně jako město, není důvod jít do města. Pokud to nebude totéž, tak může existovat člověk, který preferuje právě to, čím se město liší.
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    JAZZZ: Myslím že teď už trochu přeháníš. Strejda s CNC a jarda extrahující námel vidlema jsou pro mě už trochu moc přitažené obrazy.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    YMLADRIS: pokud je ten "prdelakov" jediny ostruvek funkcni ekonomiky siroko daleko, mas tam hodne kamaradu, inteernet a moderni techniku, drog, sexu rokenrolu dostatek, tak bych se fakt divil, kdyby se nejakymu mladymu odtamtud chtelo :)
    on sice strajda rikal, ze me nauci s programovat CNC stroje a tamhle jarda mi ukaze jak ze zkazenyho obili dostat LSD, ale ja si radsi koupim byt na hypoteku ve meste a pujdu delat do banky nebo mc donaldu. tohle bych fakt chtel videt :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    no tak pujde do sveta na zkusenou, pokud bude chtit.
    a pak se treba vrati
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    mne by se taky (uz) libilo na vesnici, ale myslim ze to je neco jako "kdo ve 20 neni komous nema srdce, kdo je komous ve 40 nema rozum", mineno, s vekem a zivotnimi zkusenostmi se meni priority a hodnoty. Mlady decko, ktery by nechtelo z prdelakova do mesta, mi pripada fakt divny. Neco jako mlady decko co abstinuje, odmita drogy a sex, nebo tak.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ted nedavno jsem tam treba byl na duskovo ctyrech dohodach. to je zase trochu neco jineho nez ty koncerty
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PIZI: tak predpokladam ze v cca 15 km vzdalenem okresnim meste tato moznost bude.
    ale v dnesni dobe internetu je tohle trochu zbytecny pozadavek.
    PIZI
    PIZI --- ---
    Jinak Amishové praktikují systém, kdy mladí odejdou do světa povinně a je na nich zda se pak vrátí, nebo zůstanou tam venku. Zrovna teď běží na to téma nějaká reality show.
    PIZI
    PIZI --- ---
    ANDY_WARHOL: Jak snadno se tam dá dostat k článkům z vědeckých časopisů? Jinými slovy jak daleko je nějaká technická knihovna? Ono kulturní vyžití není to jediné. A kultura není vždy jen nějaká hromadná zábava s ostatními.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam