• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    PAULMUADDIB: at se tu porad nebavime jen o vaznych vecech, tak na nakousnute tema prilozim vtip:

    ten kramek je nase ekovesnicka, certi jsou bankeri a ta babicka jsme my :)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    PIZI: :) to je dobrej priklad :) i ja jsem byl kdysi spis introvert, ale lidi se casem meni. potvrdilo se mi, ze bariery ve sve hlave se clovek nesmi snazit prekonat, protoze tim potvrzuje jejich existenci, ale musi je nechat rozplynout - bude resit vsechno okolo tak, jako by nebyly a ony casem nebudou.

    hlavni ale je, ze nehledame "jedno spravne meritko pro vsechny", ale hledame prehlednou a funkcni amorfni strukturu, ktera da kazdemu takovy prostor, jaky prave potrebuje. zaroven, ale musi byt dodrzena prirozena stavebni struktura:
    jedinec / rodina / statek / kmen / lokalni sit / globalni sit
    PIZI
    PIZI --- ---
    JAZZZ: To je představa extrovertů o introvertech. Až se otrká... Když bych řekl, že až se homosexuál otrká, rozdá si to i v režimu hetero, tak bys asi lépe chápal v čem tkví ten problém.

    Ale pravda, jako odpověď stačí, že by bydlel na kraji vesničky.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ANDY_WARHOL: ano tak inflace mela funogvat ale od te doby, co banky pujcuji statum, nebo maji dokonce podil ve FED nebo zaruku odkupu "toxickych aktiv" (jaky pekny eufemismus, pro : nechali jsme se pro nasi hrabivost napalit, prosim zaplatte to za nas a nezapomente i na uroky svych dluhu, jinak nedostanete duchod) uz pro ne inflace neplati a dokonce na ni vydelavaji. tim padme jim to umoznuje hromadit nesmyslne castky a nase "hra" ztraci smysl. investice do zazitku je fajn, ale pro me nemaji velkou cenu veci o ktere se nemuzu podelit a proto rad zazivam veci s blizkymi lidmi :)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    PIZI: to mas pravdu. ale taky je tam mensi problem s grazly :)

    to se zas vratim k tomu, co jsem tu psal driv, ale ono to zapadne. vhodny nastupnicky system nemuze mit jen jedno "spravne" meritko, ale musi jich mit celou radu pro ruzne lidi prochazejci ruznymi stadii vyvoje. introvert se holt nastehuje na kraj te vesnicky a casem, az se otrka, treba prijde i na vyrocni t(r)ancovacku ;)

    dulezite je kazdemu, kdo prekona tu prvotni barieru ve sve hlave, nabidnout prostor a moznost se spolupodilet. v tuto chvili nevymyslime reseni pro kazdeho, ale pro nas a cim lepe to dokazeme, tim lepsim budeme prikladem a inspiraci lidem, kteri svoji cestu ze sparu dluhoveho systemu teprv hledaji.

    prechod to bude postupny a boj na vice frontach zaroven, ale verim, ze byt jen trochu nezabedneni ekonomove se spetkou soudnosti nam casem daji za pravdu a EU nam na to pravdepodobne da dotace, kdyz budem chtit :) protoze nakonec jde o to tady udrzet "aspon nejakou civilizaci" a lide uz jsou ochotni pro jistotu sazet na vsechny karty :)
    EVA_
    EVA_ --- ---
    EVA_: Protože jakýkoli nový systém, postavený na lidech, kteří ve valné většině nejsou sebe vědomí, je dle mého názoru instalací nového software do hardware, jehož podstatu si teprve pomaloučku uvědomujeme.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JAZZZ: muze byt i hur sem nemyslel v kontextu plytvani statu, ale bezpecnosti. uz ted neni bezpecnostni situace moc dobra, kdyz policiste resi to, kde jim nehrozi nebezpeci na ukor skutecne nebezpecnych veci. takze sice vsichni spravne parkuji, ale bezpecnost provozu je tristni. o bezpecnosti z hlediska nasilnosti radeji ani nemluvit.

    jinak co se tyce inflace, kdo tohle pochopil, zajistuje se proti inflaci, tak ze sve penize okamzite utrati za neco co hodnotu neztrati jen tak. ja treba investuju do zazitku :)
    EVA_
    EVA_ --- ---
    Já se obávám, že je to jako s tou výchovou, je třeba začít u sebe.

    PIZI: Vynikající. Vše vysvětlující. :-)
    PIZI
    PIZI --- ---
    JAZZZ: V systému založeném na sociálních vazbách je trochu problém s introverty.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    PAULMUADDIB: ne ze bych mel ze srileni do lidi radost, ale jak uz jsem psal - nasili muze mit i daleko zakernejsi nenapadnejsi podobu treba tech nesplatitelnych uroku, lidi bez prace na ulici a jejich deti v decaku, kde by nemusely byt a dokonce by byvalo i levnejsi je nechat svym rodicum.
    a protoze jsme nasli meritko pro udrzitelne fungujici spolecnost temer nezasazenou krizi, za 20 let si to budeme muset umet i ubranit.

    ANDY_WARHOL: "mohlo by byt i hur" podle toho, v jakem meritku se divas. treba 100mld rocne na obsluhu zbytecneho statniho dluhu, ktere jdou z inflace penez v tve kapse a na tvem uctu .. to je jistota velke prohry v porovnani s nejistou moznosti, ze bude rizikoveji, ale lepe. pokud nastane chaos (a ten nejmene po dobu menove reformy eura nastane) budeme spolu s korporacemi nejlepe organizovane ostruvky jen s tim rozdilem, ze my budeme fungovat udrzitelne, kdezto korporace budou velmi zavisle na udrzeni krehkeho systemu (nikdo nebude chodit do prace, pokud bude mit pocit, ze rodina v panelakovem 3+1 ho potrebuje vic, nebo ze mu za to sef vlastne nema co dat), ktery samy pomahaji podkopavat a postupne se budou drolit. to ekomunisticke usporadani neni totiz volnejsi. ono je na ucite urovni daleko tesnejsi diky jinak postavenym socialnim vazbam a predevsim tomu duvodu PROC neco delat (je to preci moje/nase). a z prebytku (ne dluhu!) ktery takove komunity budou mit si teprve mohou platit treba putujici jednotku freemenu, ktera to uklidni vsude tam, kde si na nas zacnou pohrobci vyzrane vekslacke garnitury vyskakovat.

    muze to znit i docela desive, ale globalni budoucnost desiva je (za predpokladu ze mate co ztratit;) a to ani nemluvim o desive pritomnosti, kdy vam muze particka ala berdychuv gang za prihlizeni celeho komplexniho aparatu zatnout tipec a vy jako jedinec nemate sanci.

    decentralizovane rizeni bude vzdycky stabilnejsi. vzdycky bude lepsi se spolehnout na lidi, ktere znate, nez na plukovnika, ktereho snad nikdo nepodplatil proti vam a proto byste si ho meli rychle podplatit pro sebe a on vam tam snad nekoho posle na pomoc.
    nejlepsi zpusob jak vylecit rakovinou prorosly organismus neni usekat nebo nafukovat zasazene organy a doufat, ze to necemu pomuze. kazda bunka musi zacit u sebe a postupne prorust tak, ze vznikne zcela novy a lepsi organismus a odumreni puvodnich organu si uz vlastne ani nikdo moc nevsimne.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    tohle je skutecne slabina toho volnejsiho usporadani, jak zabranit hajzlum aby vykoristovali ostatni, ne ze by to soucasny system nejak uspesne resil, ale mohlo by byt i hur.
    myslim si ze hodne zalezi na oblasti kde clovek zije. treba nejake odlehlejsi misto, kde toho pro potencialniho utocnika neni moc zajimaveho, tak se tam proste kvuli vyloupeni par usedlosti nebude tahat. vetsina techto zivlu se koncentruje ve mestech. ale vsichni zit mimo mesta nemuzou na to neni dost mista.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    na to je tu opet dobrej priklad ten svajc, kazdej ma doma zbran a mel by ji u met pouzivat. takze kdyz dojde na lamani chleba, tak by se clovek asi mohl ubranit i nejakejm takovejm chytrolinum
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    JAZZZ: "lokalniho mafia bosse budem muset proste zabit". Na to se klidně hlásím :-). Jen se obávám, že se tím staneme mafie bossem sami, holt buď vládneš, nebo jsi ovládán, obojí je o tom prstenu a já furt přemýšlím, jak se ho zbavit. Moc se mi totiž vládnout nechce, ale vím, že tak jsem jako jednotka (s rodinou, případně kmenem) odsouzen k tomu být ovládán jinými. Možná ten rozpad na malá držení různých warlordů vyrovná šance a dá možnost žít si po svém, aniž by člověk musel někoho jiného do něčeho nutit (vykázat zmíněného bosse z vlastního pozemku, a v případě, že to neakceptuje, mu na svém pozemku milostivě věnovat 2 metry čtvereční, kam zakopu jeho tělo, nepovažuju za donucení, ale za obranu).

    K tomu závěru: http://www.finmag.cz/cs/finmag/ekonomika/proc-metternich-prinesl-evropanum-rozkvet-a-merkelova-prinasi-zbidaceni-i-kdo-tady-vlastne-vladne/

    Má to i další díly, doporučuju přečíst.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    YMLADRIS: potom jsou tve posty k smichu, protoze nedavas zadne reseni. jen kritizujes nasi cestu. to umi kazdej.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    YMLADRIS: k tomu odstavci a "Nedosadili je nam sem mimozemstani; jsou to nasi cesti politici" - vidim to podobne, ale v nasi spolecnosi dominuje mem "slusny soused, co si hledi sveho", kdezto v politice jede mem "beztrestna kurva, co se lidem smeje do xichtu" a lide se tu hru rychle nauci, jakmile ji vidi hrat ostatni opicky :) jsou to natolik odrzinute svety, ze to, o cem pises, by tam sice melo byt, ale uz davno neni.

    tvuj nazor na sametobou "revoluci" sdilim a dokonce bych sel tak daleko, ze opravdu verim tomu, ze to tak pekne bezbolestne zrezirovala STB. dokonce ani ten Zivcak nemusel umrit. soudruzi, co meli funkci, chatu, mercedes a vic uz NEMOHLI mit, maji ted doly, agrofert, CEZ - ti si polepsili zdaleka nejvic, ale to se v nasi domekraticke svobodospolecnosti nesmi moc rikat, jinak zacnou lidi vysilovat ve stylu "a to bys tu radsi chtel zpatky komunismus nebo co? my sme cinkali klicema, co jsme mohli" .. no mozna bych ten komunismus zptaky i chtel, ale ve spravnem meritku :) spravne se tomu rika, jak jsem byl poucen, EKOMUNISMUS - sit udrzitelne fungujicich komunit, ktere lepe zapadnou do prirodniho ekosystemu a zaroven jsou schopne spolecne (ikdyz pomaleji nez otrokarske nebo feudalni staty) dosahnout vysokeho technologickeho stupne.

    a k tvemu poslednimu odstavci - nedavno jsem psal, ze "transformace prijde do 20ti let", to je formulovane dost nesikovne, protozo to prijde mozna nejaka faze transformace, kterou si definujeme, ale ten proces je dlouhodoby. uplny bojkot statu si budeme moci dovolit teprv, az budeme zcela autonomni a to nebude jen tak. az se nam to podari, bud se uplne uzavreme jako amishove (a to by byla ta nejvetsi chyba a mladi by pak doopravdy odchazeli, pokud bychom jim mozek nenaprogramovali dostatecne silne) A NEBO v takovou chvili zacneme funkci statu prebirat, ukazovat lidem, ze je zbytecny a drahy a konecne tu muze vzniknout neco jako konkurence v zajistovani tech skutecne nejzakladnejsich potreb.
    ze zacatlku dane budem muset platit a hrat podle pravidel, aby nas stat ze strachu nezaslapal hned v zarodku. za par desitek let uz nebude komu dane platit a lokalniho mafia bosse budem muset proste zabit az si prijede pro vypalne. tuhle mi kamarad rikal, ze ma znameho, co mu prijela kockovic familie ve dvou hummerech na dvorek a chtela po nem 2 mega za "poradenske sluzby".
    ten stat proste kolabuje a meli bychom si priznat, ze vsecky ty super veci, ktere nam doted poskytoval a poskytuje, budou fungovat cim dal tim mene. justice a policie jsou nyni pod primou kontrolou mafii=politickych stran. vic netreba vedet a ja chci byt od toho tak daleko, jak to jen bude mozne. az ale rozklad statu pokroci a prirozena bunecna struktura autonomnbi kmenove site povyroste, zesili a kazdy jeji clen ziska povedomi o cele strukture, pak uz budeme hodne silny souper a bude se muset daleko vice hrat podle nasich pravidel hry :)


    a na zaver - politik, ktery zaroven mluvi o "podpore zamestnanosti a tvorbe pracovnich mist" a zaroven o "posileni konkurenceschopnosti" je uplny idiot. zrusit pulku uradu a babky od prepazek misto hrani pasiansu poslat delat praci pro sve rodiny a nebo preskolit a do privatniho sektoru. jejich manzele je nebudou muset zivit ze svych dani a spotrebnich dani a po odecteni byrokracie a spotreby statniho aparatu najednou zjistime, ze to cele byl jen nastroj jak ziskat kontrolu nad systemem, ktery by si daleko lepe poradil sam :)
    PIZI
    PIZI --- ---
    ANDY_WARHOL: Nikoliv to není jediná jiná možnost. Jinou možností může být například budování funkčních struktur zdola.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ANDY_WARHOL: mas recht svobodne si volim te ignorovat
    F0N
    F0N --- ---
    PIZI: a paradoxne ten odpor zivi prave ten system proti ktoremu ten odpor je. Bez odporu by system nemal absolutne ziadnu existenciu :)

    Takze tu iluziu moci do ruk politikom nedavaju sami politici, ale ludia, ktori veria, ze tu moc maju.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PIZI: jasne, zato vlna pasivity buduje, akorat naposled treba technik z kapely parkan si o tom muze povidat leda tak se stvoritelem.
    PIZI
    PIZI --- ---
    ANDY_WARHOL: Vlna odporu není řešením. Ta nic nebuduje, jen boří.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam