JAZZZ: ad politici: no jo ale cim to je, ze ve svycarsku si politik nedovoli krast, zatimco africky politik sni srdce sveho politickeho odpurce v primem prenosu a cesky politik nedodrzuje smlouvy a obohacuje se? Ja to minim tak, ze narody maji takove politiky, co se v tom narode povazuje za normalni. Rozumim ze rikas, ze obycejni lidi nejsou nepoctivy a zkorumpovani a obohacujici se na cizi ucet, ale tomu ja prave tak uplne neverim. beru to tak, ze podvody a prilepsenicka jsou u nas jako by norma a to je presne ten duvod proc lidi toleruji takove politiky jake mame. Nedosadili je nam sem mimozemstani; jsou to nasi cesti politici. Ale ok, nemusime to dal resit.
ad revoluce: revoluci minim jako krvavou zalezitost kdy se nasilim zmeni pomery a spousta obycejnych lidi doplati na ten prevrat, nasledne cistky atd. proste obcanska valka mezi frakcemi, abys udrzel nastoleny novy poradek musis pouzivat armadu, veset lidi a tak. To si myslim ze je vhodne kdyz teror z toho povstaly je srovnatelny s terorem ktery provadi ta stara vlada, coz zatim proste nemame. Revoluce v 89 - statni prevrat kdy neumrel ani jeden clovek - nepovazuju za revoluci, to se jen 'demokraticky' (na natlak lidi) skrtla z ustavy vedouci uloha KSC. Takovy mirovy prevrat, ktery by zavedl detektory lzi pro politiky a okamzity konec pusobeni v politice pro provinilce nebo tak neco, ten by mi nevadil. Jen neverim ze k nemu dojde driv u nas nez v ostatnich zemich, protoze cesi jsou proste liknavi a flegmaticti, viz ten rok 89. To jen tak na vysvetlenou neb jsem jeste premyslela o svem vztahu k nejakemu reseni typu "prevrat".
ad "my uz s vama nehrajem". To z meho pohledu zalezi, kam az myslis to nehrajem. Je v poradku, pokud tvoje vesnice vystoupi z bankovniho systemu, nebude uzivat sunt z Ciny, decka si bude vzdelavat ve sve vlastni skole, pouzivat lokalni produkty, neucastit se vanocniho konzumu, necumet na TV, proste nebude hrat ty bezne oblbovaci a ozebracovaci hry. Pak se ukaze zda se mate lepe a budou k vam prichazet ze systemu dalsi lidi, ok. Vyhrady mam jen k tomu, pokud nechcete dodrzovat zavazky plynouci z toho, ze zijete na uzemi nejakyho statu, kterej zajistuje suverenitu, vymahani prava, zdravotnictvi, rozvoj velke infrastruktury, vedu atd atd, o tom uz jsme se bavili driv. Protoze tato statni pater (bez ohledu na to jak je vuci svycarsku neefektivni a zkorumpovana) ti umoznuje bezpeci a pohodu, ve ktere muzes vubec svuj eko-vesnicky projekt resit, takze mne neprijde logicke se k tomu stavet stylem "nejak to poresime abysme dane neplatili, ha ha". Zdravotni pojisteni platit budete? Ale predjimam tvou odpoved ze to uz jsi psal, ze statni sluzby ti nepripadaji jako hodnotne a ze by ti nevadilo, kdyz by vetsina lidi v tomto state prestala plnit svoje zavazky k nemu a on se rozpadl. Ja ocekavam v takovem pripade ohromny narust nasili, utrpeni, problemu, ale mozna si to uvedomujes a chapes to jako mensi zlo a jsi na to pripraven, takze ok. Tvoje volba.
Jeste k tomu zvani lidi sem do klubu k diskusi o odpojeni se ze systemu - je primo klub Odpojeni ze systemu, nevim jestli vis, muze te zaujmou