• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    GAISAKA: "vynecháním celeru ze svíčkové skutečně dostaneš uplně jiný jídlo" samozrejme, ja ale nemluvim o vynechani nejaky suroviny z konkretniho jidla,mluvim o tom ze muzes udelat jiny stejne chutny(!= stejne chutnajici, me osobne z vege jidel chutnaj nejvic ty ktery si na nic nehrajou) jidlo z jinejch surovin(coz je samozrejme individualni vec, nekomu to muze chutnat stejne a nekomu vic a nekomu min)

    jinak teda vidim ze mas ve svym okoli bohuzel dost ubohej priklad vege jidel z kterejch vypliva tvoje mylna predstava...
    a)naprosta vetsina vege receptu co znam a varim neni z jednoho hrnce ani typu slichtanec b)imho to nesouvisi s tim jestli varis s masem nebo bez, jednoduchy jidla se daj varit i vege(sam uvadis priklad) stejne tak slozity z mnoha surovin se daj varit i s masem(a ano vetsinou je to pejsek s kocickou varili dort kdyz to dela nekdo kdo varit neumi a ale kdyz se to umi tak muze bejt super jidlo, a zase jak s masem tak bez, ale to zase muze bejt vec nazoru a chutovejch bunek, nekdo na to neni no, ja jo)... v ty makrobiotice je to jeste jinak, tam ta slozitost jidel vyplyva proste z principu makrobiotiky jako takovy...

    musis taky brat v uvahu to ze vetsina lidi ktery uz varit umej a najednou vyhazej suroviny na kterejch stoji vetsina jidel ktery umej tak sou najednou v prdeli a nevedi co varit a pak to dopada jak pises...

    sorry teda za rozjety OT jen sem chtel hodit druhej pohled na vec kdyz uz se tu obevil tenhle klasickej predsudek o vege jidlech
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    MONKEYFIGHTER: No nevím... vynecháním celeru ze svíčkové skutečně dostaneš uplně jiný jídlo, a maso samozřejmě není jen tak nějaká surovina... Ovšem mě šlo spíš o to, že (aspoň v mým okolí) se vegetariánská/makrobiotická kuchyně projevuje i ve změně "technik vaření", a tím i výsledků. Začasté je hlavní problém to, že:
    a) je to z jednoho hrnce (což by primárně nevadilo) a vypadá to jak "šlichtanec". Proti tomu, hodit na pánev zelený papriky na plátky a nakonec poklást balkánem nemám ani zbla, je to jedno z mých comfort foods z dětsví. Ale přidej do toho byť blbou cibuli, kterou žeru po kilech, a božská chuť je v tahu.
    b)se tam projevuje často s bodem a) spojená nutnost "nasrat" do toho jídla půlku spíže, jak předpokládám jako jakási nevědomá kompenzace toho, že sme se o něco ochudili, jakkoliv na vědomé úrovni sme na to ještě hrdí.

    Nemůžu nevzpomenout Magdu Vašáryovou v Postřižinách, která hození plátku vepřovýho jen tak na sádle na pánev proměnila - v dobrým smyslu - v dokonalý gastroporno,))
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    _BENNY: imho argumenujes proti necemu co nezaznelo... ja v tom prispevku vidim ze by sme nakrmili vic lidi kdyby jsme za a) neplejtvali a za b) nejedli zivocisny produkty...nikde tam ale nevidim ze by to mahuta daval/a do souvislosti...

    GAISAKA: heh vzdycky me znovu pobavi kdyz vidim nekoho kdo si mysli ze vynechanim jedny jediny suroviny automaticky dostanes hur chutnajici jidlo(jestli si tvoji sarkastickou narazku prekladam dobre), to je stejne smesny jako kdyz nekdo kdo si celej zivot pochutnava na veprovy panence s rokforovou omackou, najednou zacne jist vegansky dejme tomu a zacne si takovyhle jidla automaticky hnusit...tohle je spis v hlave nez na taliri...
    KUATO
    KUATO --- ---
    PAULMUADDIB: no, ceska policie a armada by uz v dnesni dobe stezi porazila sedlaky u Chlumce, takze tohoto se snad v dohledne dobe bat nemusime :o).
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    LOOK: Nejde o predeterminaci místem narození, neb nereferuji k etnickému národu, ale k politickému. Což je velmi užitečná distinkce.
    LOOK
    LOOK --- ---
    GAISAKA: tak jeste tuhle:)

    Ten dělá to a ten zas tohle - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=4MK_vNkiPRk


    btw neakceptuji predeterminaci mistem narozeni.
    PIZI
    PIZI --- ---
    MAHUTA: Ty potravinové odpady jsou odpady z vypěstovaného jídla, nikoliv z jídla které by Země měla rovnou připravené a stačilo ho jen sebrat.
    PIZI
    PIZI --- ---
    MAHUTA: pH kyselin v žaludku nezmiňují, no jo, nehodí se jim do krámu, že to máme blíž k masožravcům a navozuje to otázku: Co ještě autor vynechal, protože to nepodporuje jeho předem udělaný závěr?
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    GAISAKA: vpodstatě souhlas, až na to že nikdo nic netají.
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    GAISAKA: Tady jedna kniha . Jsem ted mimo čr ,vic toho tu nemam,nemohu najit. Je si myslim docela odborná.

    _VITAL_Morse-R_CS_Zazracna_detoxikace-Syrova_strava_a_bylinky_pro_regeneraci.pdf (6314932 B)
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    MAHUTA: No tím si právě nejsem jistej. Pokdu by to tak bylo, vše ok. Já sám totiž v reálu, jakkoliv mám maso rád, nejsem nepřítelem racionáních upráv jídelníčku. Jen z toho nedělám co to není, a nevymýšlím s i kvůli tomu nové oblasti či termíny biologie,)
    Pokud jen říkáš, že kdo nejí maso cítí se lehčejc od žaludku a prdí fialkovej parfém, pak nuendo problemo a máš tu moji omluvu.) To je celkem dokázaný (no, až na ty fialky, samo,) ). Ale opravdu to není víc než že po něčem co je lehce stravitelný se cítíš lehčejc. End of story.
    Jakýkoliv předpokládány kognitivní či jiný alterace ("lepší energie a myšlenky" apod.) jsou v podstatě na bázi těch fialek - je to logické, a nikdo to netají (jakože se nám zatuje že "sme vlastně plodožravci atd.").
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    SHEALA:ano i tak ,nejen
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    GAISAKA: si nerozumíme. Za prve začala tato debata o plýtvání potravinama. A duležitý faky je že nemluvim o žadným převybrování,už vubec nejsem prorok ani nic takovýho,netvrdim že je něco lepší ani horší,jen jsem se zapojil do debaty kde jsem mohl dat do placu i moji zkušenost.Spíš se jedná o to jak se kdo cítí,co chce,to je vše. Pokud ti svědčí živočišna strava je to tva volba a jsem rad že jsi štastný.
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    MAHUTA: Poslouchaj, a znaj ten jak Ábeles snižoval náklady?
    Ábeles byl chudej židovskej povozník, a měl jen svůj vozejk na kerým vozil uhlí,a tu svou starou herku. Byznys se mu vyplácel čím dál míň, a tak si Ábeles řekl, že na to pujde moderně, a že teda bude snižovat provozní náklady. Ale jak, když je jenom chudej židovskej povozník a nemá nic než toho starýho koně? Tak se rozhodl, že ji naučí nežrat. Samozřejmě, jako semita na to šel chytře, a dávky snižoval postupně. A liboval si, jak tak jeho herka táhne pořád stejně, ale jí stále míň. No a nakonec, když byl těsně před tím, že nežrala vůbec, když byl těsně před tím velkým úspěchem vědy a techniky, ta mrcha ho odborářsky zradila, a zdechla.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MAHUTA: Otázka stavu vědomí? Cuže?
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    A proč syrová strava? Hlavně proto že ma jinou energetiku. Ze začatku naročný ale pak zjistíš že potřebuješ polovinu a možna i mín hmoty k zasycení a cítíš se vitalní. Chvíli tělo jakoby strádá pak přepne do jiného "módu". Jen vlastní zkušenost
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    MAHUTA: Právě, jak říkáš náčelníku, je jimi přeplněn.
    Bohužel, informační gramotnost je mimo přirozeně nadané a absoloventy některých VŠ oborů dost, ale dost vzácným zbožím.
    Prosím, vezmi to nejlepší a nejpřesvědčivější pédéefko, a hoď nám ho sem, ať můžem hovořit konkrétně.
    Chápeš prosím, že to že je něco na internetu, tím méně že je toho kupa, absolutně nic neznamená?
    Nenavážím se, btw. jen se snažím o diskuzi na základě argumentů, jen nechci aby mi někdo dělal proroka, chápeme se?
    MAHUTA: A sme u toho. Ano, bez živočišných bílkovin se tvoje vnímání změní. To ale není důkaz absolutně ničeho, resp. výpovědní hodnota vůči našemu životu je v konečné rovině nulová. Mohu podobné změny dosáhnout drogami, hyperventilací, atd. atd. V důsledku to ovšem na horizontu mého bytí jaksi nic nemění. Ano, pokud chceš být vylehčenej ezoušek, nejez maso, ale představa že pak převibruješ někam výš či že se ti to oplatí jakkoliv jinak než tak, jak to můžeš zvládnout pouhým záměrem, je mylná.
    Samozřejmě, já sám vím že to co jsem napsal vlastně pravda není,) V krátkodobém horizontu tu změny jsou, pokud se k nim nejsi schopen dostat jinak /pouze? myslí/ jsou i žádoucí, ale v horizontu dlouhodobém, jak rpaví klasik, je to jaksi všechno jedno. Jde jen o to, jakou pohádku chceš poslouchat /a s tím co jíst, a jakou srandu si užívat/. Já ti tu tvoji neberu, jen si ale proboha nemysli, že jedeš na něčem "univerzálně" či jinak platném.
    Je to všechno jen volba.
    A pak je tu ta poslední past, že tobě zbyde jen ideologicky prohásit, že to tvoje je lepší, protože já jsem hnusnej masoužrout, čímž nejen že pošleš svoji karmu do kanálu, ale naběhneš si přímo na moji pěst.
    Asi tolik jsem k tomu chtěl říct, a nemluvím zdaleka jen k Tobě, ale k celé řadě zdejších ID, začasté mých osobních přátel.
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    GAISAKA: tak to se shodnem,taky ti neřikam vzdej se stejku. To je otazka spiše stavu vědomi co chceš a co nechceš. Mame na výběr.
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    GAISAKA: navážet se nemusiš pokud neznaš o čem píši.Zdroju mam spousty v podobě knih. Něco i v PDF. Maš li zajem o studium od doktoru co maji i sve kliniky a uspěšně léčí lidi "zeleno-ezoterickou ideologií" tak rad ti je pošlu. A jak říkaš internet je také zdrojem informací,a je jimi přeplněn.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam