GAISAKA: "vynecháním celeru ze svíčkové skutečně dostaneš uplně jiný jídlo" samozrejme, ja ale nemluvim o vynechani nejaky suroviny z konkretniho jidla,mluvim o tom ze muzes udelat jiny stejne chutny(!= stejne chutnajici, me osobne z vege jidel chutnaj nejvic ty ktery si na nic nehrajou) jidlo z jinejch surovin(coz je samozrejme individualni vec, nekomu to muze chutnat stejne a nekomu vic a nekomu min)
jinak teda vidim ze mas ve svym okoli bohuzel dost ubohej priklad vege jidel z kterejch vypliva tvoje mylna predstava...
a)naprosta vetsina vege receptu co znam a varim neni z jednoho hrnce ani typu slichtanec b)imho to nesouvisi s tim jestli varis s masem nebo bez, jednoduchy jidla se daj varit i vege(sam uvadis priklad) stejne tak slozity z mnoha surovin se daj varit i s masem(a ano vetsinou je to pejsek s kocickou varili dort kdyz to dela nekdo kdo varit neumi a ale kdyz se to umi tak muze bejt super jidlo, a zase jak s masem tak bez, ale to zase muze bejt vec nazoru a chutovejch bunek, nekdo na to neni no, ja jo)... v ty makrobiotice je to jeste jinak, tam ta slozitost jidel vyplyva proste z principu makrobiotiky jako takovy...
musis taky brat v uvahu to ze vetsina lidi ktery uz varit umej a najednou vyhazej suroviny na kterejch stoji vetsina jidel ktery umej tak sou najednou v prdeli a nevedi co varit a pak to dopada jak pises...
sorry teda za rozjety OT jen sem chtel hodit druhej pohled na vec kdyz uz se tu obevil tenhle klasickej predsudek o vege jidlech