• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    KOSMO: mohl bys to jeste rozvest? nejsem si jisty jestli to sprave chapu
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    PIZI: OK - tak tedy vše co je obsahem psyché je časoprostorově ohraničené - duchovní vnímám jako neohraničené...
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    PIZI: me to spis prijde, jako kdyby mi nekdo rozdil mezi sodikem a uranem popsal v klingonstine :)

    podle me je duchovni prace tohle : identifikuju nejake objekty ze sveho okoli a v ruznych meritkach se je snazim porovnat s tim, co uz mam v hlave z drivejska. kdyz jsou si ty patterny podobne, muzu je zkusit pitvat na mensi casti a ty pak k sobe ruzne skladat a znova porovnavat. to vsechno smeruje k vetsi usporadanosti meho vnitrniho modelu vesmiru a aby pak okoli uznalo, ze jsem nejakou praci vykonal, tak to musim promitnout zase ven. nejsnaz pomoci kombinace pismenek, ktera z nepreberneho mnozstvi blabolu vykousne presne to, co reprezentuje muj dusevni stav. pokud ale nemluvim stejnym jazykem s clovekem, kteremu se to snazim sdelit, tak je nakonec celkem jedno na co jsem prisel, k nemu zas doputuje jen blabol.
    PIZI
    PIZI --- ---
    KOSMO: Taková odpověď mi připadá jako popsat rozdíl mezi sodíkem a uranem tím, že sodík je v periodické tabulce více nahoře (vymýšlím, nevím). Sice je to pravda, ale onen rozdíl to moc nepopíše.
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    PIZI: psyché je o kus níže... v tatvách je manas tuším 16. tattva - ze 36... tady se dá ještě pracovat docela normálně, ne?
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    EVA_: já tě nevim - nějak mi spojení těchto slov dohromady nepasuje - duchovní a práce :-) duch, svědek je přihlížející - ne pracující. Co myslíte?

    Jinak, volněji myšleno, bych odpověděl, že jde činnost jež nás sbližuje s Realitou...
    PIZI
    PIZI --- ---
    Já zkusím přihodit: A jak se to liší od psychické práce? V čem je rozdíl mezi duchovní a psychický.
    EVA_
    EVA_ --- ---
    KOSMO: Myslím, že se toto děje nejen na vědomé, ale i na podvědomé úrovni, to "peklíčko"...

    Tuhle jsme s kamarádkou narazily na téma, co je a co není duchovní práce (ne praxe, ale práce, konkrétní konání)...patřila by sem otázka, co si pod pojmem duchovní práce představujete? Pokud ano, můžu vás také poprosit o názory?
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    EVA_: Ano, pro člověka je to připomínání si krásného, hotového, bezpečného základu asi vážně nutné. Neb v opačném případě člověk postupně upadá v mysli stále hlouběji do problémů, které zrovna řeší… až se z toho za nějaký čas propadne do peklíčka stálého a neustávajícího řešení problémů. A vše božské, ty nebe, úplně zapomene… otázkou jen je jakým způsobem, metodou si připomínat, že to jde i samo, bez intervencí myšlení.
    EVA_
    EVA_ --- ---
    KOSMO: Možná proto se často zdůrazňuje ta potřeba připomínání si toho dobrého, toho, co je v pořádku...při vědomí toho, co v pořádku není.
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    EVA_: Přesně tak Evo, k tomu zasouvání vjemů do podvědomí mám jeden krásný, čerstvý postřeh. Náš kluk, má teď něco přes rok a naučil se nové slůvko – pes, pejsek a že pejsek dělá haf. No, a má z toho obrovskou radost, že rozpozná psa a že ho taky pozná na dálku, když zaštěká. Takže snad pokaždé, když uslyší štěkat psa, hned spustí – pes, pejsek, haf… a to mi bylo překvápko, jak často automaticky filtruji štěkání… když je člověk někde uvnitř, kde „ví“, že nehrozí nebezpečí nebo kontakt… hned nastupuje „temný“ překryv… ale o to má také svůj význam – neviděl bych to jen jako negativní posun. Prostě jdem pořád dál...

    KUATO
    KUATO --- ---
    PAULMUADDIB: neco jineho je mirne nebezpeci jako kdyz jdes na kance s kopim - muzes natahnout brka, nebo utrpet vazne zraneni. neco jineho je utok atentatnika. na to se neda pripravit. muzes (z pozice Izraelcu) leda strilet po kazde hnede kuzi, ktera se ukaze - a to je politicky nepruchozi, ze?
    EVA_
    EVA_ --- ---
    LYDI: Se na ně snadno zvykne, imho. Na ty příjemné záležitosti. Zasunou se a jsou najednou samozřejmost.
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    ano, nase lesy sou fakt extra!!!
    LYDI
    LYDI --- ---
    prijemne je ocenit dobre veci, zas ale se ne v nich zbytecne odpodcinout.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KUATO: presne, toto taky cim jsem starsi tim vic ocenuju. Ten nas svejkovsky narod proste nema v povaze (se) zabijet; nasi romove nejsou vrazi ale jen zlodeji a nejsme na spicce svetovych socialnich statu jako skandinavie (takze k nam neemigruji davy nasilnejsich narodu). Proste tezka pohoda.

    Pricemz jen den jizdy od nas se dokazou sousedi zgenocidovat; proste nepochopitelne nasima ocima.

    a mame nejvetsi podil lesu od 18. stoleti!! (vedci zjistili..)
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    KUATO: Na druhou stranu mírně dávkované nebezpečí udržuje přirozené obranné smysly na přijatelné úrovni. Na druhou stranu nulové nebezpečí s rizikem náhlého zvratu lidi ukolébá ve falešném pocitu bezpečí (a nobelových cen za mír) :-) a v krizové situaci pak čumí jako puk...
    KUATO
    KUATO --- ---
    EVA_: kdyz uz mluvis o tom Izraeli - tuhle mi vypravel kamarad, jak se do CR z Izraele pristehovala jeho znama s rodinou, ze uz nemela nervy na to, ze nemela nikdy jistotu v tom, ze se ji vrati deti ze skoly zdrave. sebevrazedni atentatnici si autobusy, skoly, zastavky vybiraji vcelku nahodne a pry to jde hodne na palici. tohle taky neni uplne samozrejmost, to bezpeci.
    EVA_
    EVA_ --- ---
    Mám něco na sdrci a myslím, že to patří sem. Víte, dost málo se mluví o tom, co je v tomhle státě fajn. Tuhle mi psala kámoška z Izraele, že tam mají mateřskou tři měsíce. V Koreji nic takového neexistuje. Totéž ve Francii a kdovíkde. Já vím, že ty čtyři roky, co můžeme být my, rodiče, doma s dětmi, jsou dost finančně náročné pro tenhle systém, ale...je moc fajn, že jsou. Vůbec není sranda vydržet doma. Svým způsobem je to stresující, mozek zplošťující záležitost. Ale...já jsem za to ráda. Líbí se mi, jak moderní společnost přijímá matky na mateřské. Zmizel imperativ "makej". Předsudek "se válí doma" pomalu slábne. Nastupuje "samozřejmost". Ale ona to samozřejmost není. Socík nesocík, naši museli do práce a mě se po nich děsně stýskalo. Takže...dík. (Manželovi jsem už samozřejmě poděkovala.)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    kdyz jsem tu predtim psal o tom, ze slozite systemy se nedaji jednoduse ridit, tak jsem mel na mysli presne neco podobneho :
    Ilegální projekt na snížení koncentrace oxidu uhličitého zaskočil OSN – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/veda-skoly/282010-ilegalni-projekt-na-snizeni-koncentrace-oxidu-uhliciteho-zaskocil-osn.html
    v prirode to funguje jinak. globalni rovnovahu ssebou prinasi lokalni rovnovaha.
    _SKRITEK
    _SKRITEK --- ---
    YMLADRIS: Jak říká Jazz. V 0:20 se asi pořádně uzemnil a ten záznam vypadá, jako by ho někdo stopnul. Po detailnějším prozkoumání ten kanál energie pulzuje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam