• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    KOSMO
    KOSMO --- ---
    EVA_: Přesně tak Evo, k tomu zasouvání vjemů do podvědomí mám jeden krásný, čerstvý postřeh. Náš kluk, má teď něco přes rok a naučil se nové slůvko – pes, pejsek a že pejsek dělá haf. No, a má z toho obrovskou radost, že rozpozná psa a že ho taky pozná na dálku, když zaštěká. Takže snad pokaždé, když uslyší štěkat psa, hned spustí – pes, pejsek, haf… a to mi bylo překvápko, jak často automaticky filtruji štěkání… když je člověk někde uvnitř, kde „ví“, že nehrozí nebezpečí nebo kontakt… hned nastupuje „temný“ překryv… ale o to má také svůj význam – neviděl bych to jen jako negativní posun. Prostě jdem pořád dál...

    EVA_
    EVA_ --- ---
    LYDI: Se na ně snadno zvykne, imho. Na ty příjemné záležitosti. Zasunou se a jsou najednou samozřejmost.
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    ano, nase lesy sou fakt extra!!!
    LYDI
    LYDI --- ---
    prijemne je ocenit dobre veci, zas ale se ne v nich zbytecne odpodcinout.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KUATO: presne, toto taky cim jsem starsi tim vic ocenuju. Ten nas svejkovsky narod proste nema v povaze (se) zabijet; nasi romove nejsou vrazi ale jen zlodeji a nejsme na spicce svetovych socialnich statu jako skandinavie (takze k nam neemigruji davy nasilnejsich narodu). Proste tezka pohoda.

    Pricemz jen den jizdy od nas se dokazou sousedi zgenocidovat; proste nepochopitelne nasima ocima.

    a mame nejvetsi podil lesu od 18. stoleti!! (vedci zjistili..)
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    KUATO: Na druhou stranu mírně dávkované nebezpečí udržuje přirozené obranné smysly na přijatelné úrovni. Na druhou stranu nulové nebezpečí s rizikem náhlého zvratu lidi ukolébá ve falešném pocitu bezpečí (a nobelových cen za mír) :-) a v krizové situaci pak čumí jako puk...
    KUATO
    KUATO --- ---
    EVA_: kdyz uz mluvis o tom Izraeli - tuhle mi vypravel kamarad, jak se do CR z Izraele pristehovala jeho znama s rodinou, ze uz nemela nervy na to, ze nemela nikdy jistotu v tom, ze se ji vrati deti ze skoly zdrave. sebevrazedni atentatnici si autobusy, skoly, zastavky vybiraji vcelku nahodne a pry to jde hodne na palici. tohle taky neni uplne samozrejmost, to bezpeci.
    EVA_
    EVA_ --- ---
    Mám něco na sdrci a myslím, že to patří sem. Víte, dost málo se mluví o tom, co je v tomhle státě fajn. Tuhle mi psala kámoška z Izraele, že tam mají mateřskou tři měsíce. V Koreji nic takového neexistuje. Totéž ve Francii a kdovíkde. Já vím, že ty čtyři roky, co můžeme být my, rodiče, doma s dětmi, jsou dost finančně náročné pro tenhle systém, ale...je moc fajn, že jsou. Vůbec není sranda vydržet doma. Svým způsobem je to stresující, mozek zplošťující záležitost. Ale...já jsem za to ráda. Líbí se mi, jak moderní společnost přijímá matky na mateřské. Zmizel imperativ "makej". Předsudek "se válí doma" pomalu slábne. Nastupuje "samozřejmost". Ale ona to samozřejmost není. Socík nesocík, naši museli do práce a mě se po nich děsně stýskalo. Takže...dík. (Manželovi jsem už samozřejmě poděkovala.)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    kdyz jsem tu predtim psal o tom, ze slozite systemy se nedaji jednoduse ridit, tak jsem mel na mysli presne neco podobneho :
    Ilegální projekt na snížení koncentrace oxidu uhličitého zaskočil OSN – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/veda-skoly/282010-ilegalni-projekt-na-snizeni-koncentrace-oxidu-uhliciteho-zaskocil-osn.html
    v prirode to funguje jinak. globalni rovnovahu ssebou prinasi lokalni rovnovaha.
    _SKRITEK
    _SKRITEK --- ---
    YMLADRIS: Jak říká Jazz. V 0:20 se asi pořádně uzemnil a ten záznam vypadá, jako by ho někdo stopnul. Po detailnějším prozkoumání ten kanál energie pulzuje.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    _SKRITEK: podle zaberu jednu sedminu vteriny (ale bude to jeste o neco dele) funguje plazma vzniknuvsi na ceste prvniho vyboje jako vodic. je to videt na tom prvotnim rozprsku, kterej za sebou nechava cesticky ze zariciho ionizovaneho plynu a, kdyz se to nekde poradne uzemni, tak prijde ta hlavni sleha a ta uz udela dost silnej kanal, kterym to tece, dokud panuje rozdil potencialu.
    daj se s tim delat kouzla ale uz trochu OT :)
    Dr Zeus w LightSabers vs Twin Musical Tesla Coils - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=xD_HQ4B0Fcw&feature=related


    jo a ymladris ma pravdu ze mysleni asi prostorove vypada podobne, ale ty cesticky jsou predem dany a kazda ma svoji vahu a bla bla proste neuronovy site
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    _SKRITEK: jak myslis nemenny
    _SKRITEK
    _SKRITEK --- ---
    YMLADRIS: Ou...jakto, že vydržel tak dlouho neměnný? :O
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    neska mne napadlo ze toto je dost podobny tomu jak si myslim ze funguje mysleni

    Lightning captured at 7,207 images per second - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=_1mB5rM8WHU
    F0N
    F0N --- ---
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    MONKEYFIGHTER: principialne souhlas. To rawfood je jeste jina dimenze. Nemam zadnej mixer a to se toho moc vymyslet neda. Zase ale nepotrebujes nic. Vemes si kus ovoce, orech ci zeleniny a jis. Zato musis dlouze dobre rozmelnovat.
    posta.....
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    GAISAKA: "vynecháním celeru ze svíčkové skutečně dostaneš uplně jiný jídlo" samozrejme, ja ale nemluvim o vynechani nejaky suroviny z konkretniho jidla,mluvim o tom ze muzes udelat jiny stejne chutny(!= stejne chutnajici, me osobne z vege jidel chutnaj nejvic ty ktery si na nic nehrajou) jidlo z jinejch surovin(coz je samozrejme individualni vec, nekomu to muze chutnat stejne a nekomu vic a nekomu min)

    jinak teda vidim ze mas ve svym okoli bohuzel dost ubohej priklad vege jidel z kterejch vypliva tvoje mylna predstava...
    a)naprosta vetsina vege receptu co znam a varim neni z jednoho hrnce ani typu slichtanec b)imho to nesouvisi s tim jestli varis s masem nebo bez, jednoduchy jidla se daj varit i vege(sam uvadis priklad) stejne tak slozity z mnoha surovin se daj varit i s masem(a ano vetsinou je to pejsek s kocickou varili dort kdyz to dela nekdo kdo varit neumi a ale kdyz se to umi tak muze bejt super jidlo, a zase jak s masem tak bez, ale to zase muze bejt vec nazoru a chutovejch bunek, nekdo na to neni no, ja jo)... v ty makrobiotice je to jeste jinak, tam ta slozitost jidel vyplyva proste z principu makrobiotiky jako takovy...

    musis taky brat v uvahu to ze vetsina lidi ktery uz varit umej a najednou vyhazej suroviny na kterejch stoji vetsina jidel ktery umej tak sou najednou v prdeli a nevedi co varit a pak to dopada jak pises...

    sorry teda za rozjety OT jen sem chtel hodit druhej pohled na vec kdyz uz se tu obevil tenhle klasickej predsudek o vege jidlech
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    MONKEYFIGHTER: No nevím... vynecháním celeru ze svíčkové skutečně dostaneš uplně jiný jídlo, a maso samozřejmě není jen tak nějaká surovina... Ovšem mě šlo spíš o to, že (aspoň v mým okolí) se vegetariánská/makrobiotická kuchyně projevuje i ve změně "technik vaření", a tím i výsledků. Začasté je hlavní problém to, že:
    a) je to z jednoho hrnce (což by primárně nevadilo) a vypadá to jak "šlichtanec". Proti tomu, hodit na pánev zelený papriky na plátky a nakonec poklást balkánem nemám ani zbla, je to jedno z mých comfort foods z dětsví. Ale přidej do toho byť blbou cibuli, kterou žeru po kilech, a božská chuť je v tahu.
    b)se tam projevuje často s bodem a) spojená nutnost "nasrat" do toho jídla půlku spíže, jak předpokládám jako jakási nevědomá kompenzace toho, že sme se o něco ochudili, jakkoliv na vědomé úrovni sme na to ještě hrdí.

    Nemůžu nevzpomenout Magdu Vašáryovou v Postřižinách, která hození plátku vepřovýho jen tak na sádle na pánev proměnila - v dobrým smyslu - v dokonalý gastroporno,))
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    _BENNY: imho argumenujes proti necemu co nezaznelo... ja v tom prispevku vidim ze by sme nakrmili vic lidi kdyby jsme za a) neplejtvali a za b) nejedli zivocisny produkty...nikde tam ale nevidim ze by to mahuta daval/a do souvislosti...

    GAISAKA: heh vzdycky me znovu pobavi kdyz vidim nekoho kdo si mysli ze vynechanim jedny jediny suroviny automaticky dostanes hur chutnajici jidlo(jestli si tvoji sarkastickou narazku prekladam dobre), to je stejne smesny jako kdyz nekdo kdo si celej zivot pochutnava na veprovy panence s rokforovou omackou, najednou zacne jist vegansky dejme tomu a zacne si takovyhle jidla automaticky hnusit...tohle je spis v hlave nez na taliri...
    KUATO
    KUATO --- ---
    PAULMUADDIB: no, ceska policie a armada by uz v dnesni dobe stezi porazila sedlaky u Chlumce, takze tohoto se snad v dohledne dobe bat nemusime :o).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam