• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    INK_FLO: Nechce se mi to tu vypisovat :) Mrkni na Enpsyro-Paulioie napojna(ucinky). Zajimavy je, ze tam pisou, ze neni vhodna k dlouhodobymu uzivani a pak tam nasleduje vycet pozitivnich vlivu pri dlouhodobym uzivani :) Chce to fakt pravidelne a maly davky na hranici citelnosti.

    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    INK_FLO: Jsem dával kůru 2-3 polévkové lžíce denně. To se potom nedá přehlédnout:) Ale je fakt že jsem v tý době jedl jen zeleninu, ořechy apod, skoro žádný sacharidy, takže jsem byl slaboučkej a tenhle boost jsem potřeboval. Ale jednorázovka na otestování by mohla být zajímavá i pro tebe. Teď dávám necelou čajovou dva dny za sebou a pak většinou den pauza.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    PIZI: to neni jen o kofeinu nebo jinych drogach. sdilena iluze se stava ve spolecnosti realitou. a nase spolecnost je na iluzich postavena. predevsim na te, ze nase penize jsou v bance a kdyz si pro ne prijdem, tak je taky vsichni dostanem.

    pro me je to autor, ktery dokazal napsat predehru k Orwellovu 1984 a povedlo se mu to uz v roce 1953 :) tak jeste posledni citat k tematu a pak uz s tim dam pokoj :)

    Nebylo divu, že Babsonovi nevadilo, že kolem slídí poli­cie. Nebylo divu, že je vládnoucí síly nechaly volně vstou­pit. Nebyla tady žádná politická vězení, žádné pracovní skupiny nebo koncentrační tábory... nebylo jich třeba.
    Mučírny a vyhlazovací tábory byly potřebné, až když selhalo přesvědčování. A zde přesvědčování fungovalo per­fektně. Policejní stát – vláda teroru – přicházel ke slovu ve chvíli, kdy byl totalitní aparát na pokraji zhroucení. Dřívější totalitní společnosti byly nedokonalé. Vládnoucím silám se nikdy nepodařilo proniknout do všech sfér života. Ale technologie komunikace byly stále dokonalejší. i Před očima se mu uskutečňoval první opravdu úspěš­ný totalitní stát: neškodný a banální. Poslední stádium – hrozné, ale naprosto logické – nastane, až bude všem nově narozeným chlapcům dobrovolně a s radostí dáváno jméno John Edward.

    „Chcete tím říci, že jste vytvořili plán s cílem přetvořit lidi podle Yancyho vzoru?“ zeptal se Taverner.
    „Nemohu přesně říci, co je konečným cílem toho všeho. Pracoval jsem jako scénárista reklam pro společnost ústní hygieny. Mocnosti na Callisto si mne najaly a nastínily mi, co chtějí, abych dělal. O účelu celého projektu se mohu jen dohadovat.“
    „Mocnostmi myslíte vládnoucí radu?“
    Sipling se ostře zasmál. . .
    „Myslím obchodní syndikáty, které vlastní tento měsíc, jak tu stojí a leží. Neměli bychom tomu ovšem říkat měsíc. Je to planeta.“ Hořce se ušklíbl. „Zdejší, mocnosti očividně sestavily velký program, který vyvrcholí absorbcí jejich obchodních konkurentů na Ganymedu – až se tohle podaří, budou mít všechny Jupiterovy měsíce pevně v rukou.“

    „To máte zatracenou pravdu. A aby mohli začít vál­ku, musejí srovnat obyvatelstvo do jedné řady. Pravda je taková, že lidé tady nemají co získat. Válka by skoncova­la se všemi malými podnikateli – a tím by se soustředila moc mezi menší počet lidí – kterých je i teď dost málo. Aby donutili osm milionů lidí tady na Callisto podporovat válku, potřebují tupou, poslušnou veřejnost. A oni ji brzy budou mít. Až tahle Yancyho kampaň skončí, lidé tady na Callistu budou souhlasit s čímkoliv.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    PIZI: nebo bychom mohli zformulovat story o Vychodoindicke spolecnosti, ktera brity tezce navykla na caj, spustila tim narodu imperialni choutky a sama se stala prvni korporaci...
    PIZI
    PIZI --- ---
    Mě se líbí zamyšlení nad tím co kofein dělá se společností. účinky na jedince jsou známé, ale tady bych se spíše zamyslel nad společností. Jestliže je vnímání mnoha členů společnosti posunuto směrem ke kofeinovým stavům, asi se to projevuje.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    pro ty, co nemaj radi sci-fi, jsem vytrhnul jen odstavec, pro porovnani s nasi medialni realitou.

    Rostlo v něm podivné podezření. Na některá témata ano. Na méně důležité záležitosti měl Yancy přesná pra­vidla, vymezené hranice, odvozené z bohatého zásobníku lidových moudrostí. Ale hlavní filozofické a politické otáz­ky, to bylo něco jiného.
    Taverner vytáhl jednu z mnohá kazet označených slo­vem ‚Válka‘ a zběžně si ji přehrál.
    „...jsem proti válce,“ slabikoval Yancy hněvivě. „Něco o ní vím. Zažil jsem si své.“
    Následovala montáž bitevních výjevů: válka mezi Jupi­terem a Marsem, ve které se Yancy vyznamenal statečnos­tí, starostlivostí o kamarády, nenávistí k nepříteli, úžasnou paletou pravých vlastností.
    „Ale,“ pokračoval Yancy pevným hlasem, „cítím, že naše planeta musí být silná. Nesmíme se pokorně vzdá­vat... slabost vyvolává agresi a útočnost nepřítele. Slabos­tí bychom podporovali válku. Musíme se obrnit a ochránit ty, které milujeme. Celým svým srdcem a duší jsem proti zbytečné válce, ale říkám znovu to, co jsem opakoval už mnohokrát předtím, člověk muší vykročit a bojovat spra­vedlivou válku. Nesmí couvat před vlastní zodpovědností. Válka je strašná věc. Někdy ale musíme...“
    Když Taverner vracel kazetu na místo, uvažoval, co vlastně k čertu ten Yancy řekl. Jaký byl jeho pohled na válku. Zabíral asi sto jednotlivých kazet s páskou. Yancy byl neustále připraven řečnit na taková důležitá a velkole­pá témata, jako byla Válka, Planeta, Bůh, Daně. Ale říkal vůbec něco?
    Tavernerovi přeběhl mráz po zádech. Na specifické – a primitivní – záležitosti měl Yancy jednoznačné názory: psi jsou lepší než kočky, grapefruit je bez špetky cukru příliš hořký, je lepší vstávat ráno brzy, příliš mnoho pití škodí. Ale co se týkalo velkých témat... pouhé vakuum, naplněné prázdným duněním ušlechtilých frází. Veřejnost, která s Yancym souhlasila v názoru na válku, na daně, na Boha a na planetu souhlasila s ničím. A se vším.
    Na důležité věci neměli vůbec žádný názor. Oni si pou­ze mysleli, že mají názor.
    Taverner začal rychle prohlížet kazety se závažnými té­maty. Bylo to jedno a to samé, od začátku až do konce. Jednou větou Yancy něco prohlásil, druhou větou to vzal zpátky. Jediné, o co šlo, bylo chytré odvolávání, šikovná negace dříve řečeného. Ale divák odcházel s pocitem, že právě strávil bohatou a pestrou hostinu vědění. Bylo to úžasné. A bylo to profesionálně provedené: všechno bylo svázáno dohromady tak dokonale, že nemohlo dojít k žád­nému selhání.
    Neexistoval nikdo neškodnější a prázdnější než John Edward Yancy - model "obyčejného člověka". Vypadal až neskutečně.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    asi nejsem na tyhle latky moc citlivy. caj mi nic nedela i kdyz vypiju dve konvicky a kafe nebo red bull si musim dat dve aby to melo aspon trochu citelny ucinek. vylozene spatne mi z tehle drog, ktery uz nadale hodlam omezit jak jen to pujde, udelal jen Monster juice, coz je stava, kterou vetsinou pije tohle vyfetovany decko.
    Here Comes Honey Boo Boo - Psycho Beauty Pageant High On Caffeine!! Too Funny!! - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=wgB2CQxRvps

    tezko rict jestli je zdravejsi si po party v 7 rano dobit baterky na cestu domu mini lajnou speedu, nebo red bullem .. obe latky mi prijdou vysoce nebezpecne srovnatelnym zpusobem, tak si davam pozor na obe a radsi podlehnu tomu kofeinu ;)

    ale to honey boo boo decko je celkem vystraznej priklad toho, co kofein dokaze .. a taky toho, co dokaze vyplodit dnesni spolecnost. nemluvim jen o zfetovanym decku a matce co se zivi jeho ukazovanim v ubohejch sou , ale hlavne o lidech co ten televizni porad tvori a o tech, kteri ho konzumujou a o spolecnosti, kde tohle kvete. tuhle jsem videl porad s oprah winfrey a neveril svym ocim co za sracky se na me vali. prectete si od P. K. Dicka povidku "Styl Yancy" to je presne o tomhle nenapdanem vymyvani mozku. zacne to politicky korektnim povidanim a skonci emocionalnim klystyrem, ktery vam umozni zapomenout na ubohost sveho pachteni v soukoli absurniho stroje a absolvovat dalsi kolecko. ta transformace o ktere tu mluvime muze probihat obema smery a rekl bych, ze tohle vytycilo presne ten opacny smer, nez jakym bychom se tu asi chteli ubirat :)

    v tehle sbirce povidek vysla ta "Styl Yancy" - kdo jste to necetl, tak doporucuju touhle zacit ;)
    Philip K. Dick - Zlaty Muz.rtf | Ulož.to
    http://ulozto.cz/xD6Y361/philip-k-dick-zlaty-muz-rtf
    btw. P.K.Dick bral jednu dobu amfetaminy a psal pres 60 stranek denne. pak po case zjistil, ze ma specificky metabolismus na ktery temer neucinkuji a cele to bylo placebo..
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    A berete v potaz jakou kávu pijete a jakým způsobem připravenou?
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    AIM_FREEMAN: na msm jsem taky najel, ale zatím těžko rozeznat skutečný účinek od placeba, tak uvidíme

    YMLADRIS: jj, vody piju dost. Jinak s tou záteží těžko říct, jestli je to kofeinem, spíš si říkám, jestli zbytečně nezvýrazňuje moji nesoustředěnost a roztěkanost (nebo spíš jak moc jí zvýrazňuje)

    SLAPPY: potenciál dlouhodobýho užívání guarany?....myslel jsem, že u ní jde taky jen o obsah kofeinu. Jinak ten postřeh z Pharmakodynamis mi příjde dost trefnej
    SLAPPY
    SLAPPY --- ---
    INK_FLO: kavu jsem mel jen parkrat v zivote, vyjimecne si dam energy drink, obcas caj (driv jsem to neresil, ale posledni dobou k caji pristupuju jako k ostatnim psychoaktivum a nejdriv se rozmyslim, jestli se chci vycajovat a pk si pripadne uzivam, stejne jak pise Conti, docela grilnou zmastenost), nejradeji mam guaranu, uzival jsem ji prilezitostne, ale nedavno jsem ji nasadil denne, abych vyuzil potencialu dlouhodobyho uzivani. jinak kofein povazuju za jednu ze zasadnich hnacich latek systemu. Ve Pharmako Dynamis se pise neco jako ze masove uzivani kavy a objeveni se typickych kavaren souvisi s prumyslovou revoluci
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    INK_FLO: a jeste mne napadlo ze pokud citis ze te kofein zatezuje ale do abstaku ted nejdes (jasna vec), zkus pit k tomu co nejvic normalni vody, zejmena horke. To je takovy asijsky nazor, ze horka voda je vselek, plus kofein trochu dehydruje
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    INK_FLO: kofein resim taky, vlastne uz leta, posledni dobou se ze zavislosti na nem konecne dostavam:)

    Nedavno jsem si dala 3 tydny uplne bez, po delsi dobe, a znova se mi pripomnelo,co vlastne taky vim davno,ze pro mne plati: kvalita vedomi bez kofeinu nebo alespon bez jeho soustavnyho prisunu denne, je opravdu jina. Klidnejsi, jemnejsi, soustredenejsi. V mym pripade tahle droga osobnost a chovani urcite ovlivnuje. Netvrdim ale,ze to plati obecne,celkem zjevne kofein hodne drazdi moji konkretni konstituci,a jine tolik ne.

    Momentalne mam dojem,ze jsem schopna uzivat mirne:),piju obcas caj a pak si vychutnam tu docela silnou zmastenost. Mockrat jsem se ale taky uz presvedcila,ze je to zavislost dost silna a zaludna,kafe a energydrinky mi vylozene nedelaji dobre a pritom by bylo velice snadny zase zacit,staci si dat:)

    Kofein je imho dost zasadni systemova droga a formuje nas svet daleko vic nez si uvedomujeme
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    YMLADRIS: zavislost, ktera "nemeni osobnost uzivatele" (prijde mi to trochu jako protimluv, ale budiz) je o to nebezpecnejsi. tezko muzu byt zavisly na LSD, ale od ty doby, co mi huleni skoro nic nedela a jen me uklidni, tak si rikam, ze bych to mel omezit :)

    YMLADRIS: souhlasim, ale tu posledni radku uplne nechapu resp. mozna mi uniklo nejake zazite schema na ktere narazis. kazdopadne pravdu maj v tomhle pripade zensky :)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    EVA_: alergie byla taky vlastně..ale tady u sebe vidím souvislost i s nadužíváním cukru..což je zase následek fluktuující hladiny krevního cukru při užívání kofeinu a následný craving po sladkém. možná to tak nemá každý, ale pár lidí okolo mne a já sám ano.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    YMLADRIS: pekny prispevek, jen ten posledni radek mi prijde trosku pritazeny za vlasy, i kdyz asi chapu, jak to myslis.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    EVA_: soucasti moji duchovni cesty je podnikat kroky, ktere snizuji rozdil mezi praci, dusevni praci a duchovni praci :)

    Pod pojmem duchovni prace si predstavuji, ze dotycny jedinec ma nejaky vyklad sveta zahrnujici nejakou transcendenci vodnekud nekam (cestu), veri na nejake metody na teto ceste, ktere ho mohou priblizit k plodu cesty. Duchovni prace je provadeni tech metod. Pises "neptam se na praxi ale na konani" coz tezko rict jak se ale da konkretne rozlisit. Budes-li jeptiska v klastere, tak prochazka kolem reky prodchnuta uzasem a vdecnosti za stvoreni (modlitbou beze slov) je duchovni prace [ delas to timto zpusobem schvalne za nejakym ucelem ]. Umyvani zadku lidem v hospicu to samy, atd., idealne jakekoliv konani probiha jako oslava Boha a svedectvi o Nem.

    Tytez ukony ale v kontextu jinyho cloveka muzou fungovat jinak... zalezi kdo si co mysli o tom kam jde a jak moc vedome tam jde.

    A pak je docela rozdil v tom, jak se to jevi z muzskeho pohledu (duch jako neco mimo tento svet) a z zenskeho pohledu (duch ve vsem)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    INK_FLO: za mne: v detstvi hodne moc (zakladni napoj v domacnosti - preluhovany preslazeny cerny caj), kafe jsem poradne nikdy nepila. Ted co ziju zdrave jsem kofeiny omezila na minimum (jednou tydne slaby caj jako svatek). Ono fakt hodne tech alternativcu klade duraz na to, ze stimulanty nas energeticke chcipaky fakt vysiluji.

    Jinak v praci jsem povestna tim, ze kdyz nas vyjimecne ceka tezka sichta napr. neco dodelavat pres noc a ja si dam na to kavu, tak se vsichni klidi, protoze se chovam jako klasicky na piku...

    jako se vsim, zajimavy nastroj, ale je blby pokud je z toho setrvacny zvyk. Anti kofeinove kampane podle mne nejsou taky i proto, ze prakticky vsichni doktori a zdravotnici jsou kofeinisti. (Prof. Vondracek: "Kofeinismus je zavislost uslechtila neb nemeni osobnost uzivatele.")
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    AIM_FREEMAN: v dlouhodobym horizontu to daval do souvislosti s rakovinou (kava pozitivne ovlivnovala vyskyt)
    EVA_
    EVA_ --- ---
    INK_FLO: Dlouhodobě: konzumace kofeinu v období 1998 - 2006 = 0. Pak jsem začala pít kafe (únava z diety a následně z druhého těhotenství), čili 2006 - 2012 1 - 2 kafe denně...Do roku 2011 jsem vůbec nepotřebovala antihistaminika. V půlce roku 2009 rýma a alergie, o dva roky později záněty průdušek, antihistaminika a do konce roku několikatery antibiotika, imunita v háji. Operace dutin. Další záněty. Tak léčitel (překvapivě žádnej čakramakra, ale nevěřící Tomáš s jednoduchými tipy na vyčištění organismu), výplachy nosu a zákaz kofeinu i antihistaminik. Teď jsem dva měsíce bez obojího a překvapivá úleva. Kafi se už asi vyhnu a místo antihistaminik jsme si do bytu nasadili kocoura, prý posiluje imunitu (na VPP značkuje, takže zas poputuje ven, pusinka). Čaj jednou týdně s mužem, je zavilý čajista a dělá mu moc dobře, když s ním rodinně vyjem theinovým blahem.
    PEJR
    PEJR --- ---
    AIM_FREEMAN: tu aktivaci mám spojenou hlavně s hořkou chutí kávy, piju už jen černou bez cukru, pochoutka to zas taková neni, ale cejtim, že skrz tu výraznou chuť to probouzí "znuděný/unavený" tkáně, stejně na mě funguje třeba i čerstvá grepová štáva nebo fakt hořká čokoláda
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam