• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    GORG
    GORG --- ---
    DARJEEL: Horcik jsem taky obcas zacal davat kvuli krecim. To zda se fakt pomaha dobre.

    JAZZZ: Takze myslis b-komplex se muze hodit? Ten je myslim hlavne na hlavu. No biorytmus se mi vzpira v pravidelnych cyklech :) Jen nevim jestli neni lepsi treba guarana..oboji stoji docela penize
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    DARJEEL: myslim, ze ty mineraly fungujou spis, nez vitaminy .. jo a ten b-komplex je obcas potreba, kdyz se clovek vzpira svemu biorytmu .. martanci jsou podle me spis o marketingu :)
    ten horcik je prej dobrej i proti unave, ale vseho s mirou zejo :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    GORG: jj, ale ne vitamíny ale minerály. Hořčík... hodně cvičím a potím se a fakt to pomáhá, abych neměl křeče.

    Myslíte že to reálně nefunguje?
    KUATO
    KUATO --- ---
    GORG: k tem jsem vylozene neduverivy. povazuju je v lepsim pripade za prostredek jak mit drahou moc, v horsim pripade za vylozene skodlive.
    GORG
    GORG --- ---
    Kdyz uz jsme u te stravy, uzivate nekdo (synteticke) vitaminy (v te forme doplnku stravy)? Premyslim, jestli ma vubec nejaky vyznam je dodavat takhle externe, zpravidla synteticke, ne z jidla.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Mám za sebou účast na Janečkově "pozitivní evoluci" v brněnském Semilassu. Krátká reportáž už je od orgů tady http://www.pozitivnievoluce.cz/cs-CZ/projekty/pozitivni-mesta/kulturni-centrum-semilasso-hlavni-sal.html (fotky jsou úplně odjinud, neřešte)

    Celé jsem to pro zájemce nahrál a ke stažení to je tady:
    http://new.brozkeff.net/pozitivnievoluce/Pozitivni%20evoluce%20Brno%202012_11_05%2019_09_01%20pt1.mp3
    http://new.brozkeff.net/pozitivnievoluce/Pozitivni%20evoluce%20Brno%202012_11_05%2020_25_17%20pt2.mp3

    Vyjádřit své pocity z Janečkovy akce a postoje k ní by asi bylo na dlouho, jsou docela ambivalentní, ale bez ohledu na to, určitě jde o aktivitu, která nějak volně s vizí nějaké "transformace" souvisí. Byť jen v tom připomenutí těch staronových hodnot slušnosti, dobra atd. Je mi sympatická aktivita hledání cest, jak od moci odstavit Janečkovým termínem "zlojedy", nicméně co mi celkově v celé akci chybí a co mělo být předmětem mého dotazu, na který se tam nedostalo, je problém "zákona opačného účinku", který Alan Watts vyjádřil citátem

    "When you try to stay on the surface of the water, you sink. But when you try to sink, you float."


    Tedy to, kterak upřímnou snahou páchat dobro se páchá zlo, pomoci lidstvu se škodí atd. Kterak technologický pokrok měl přinést ráj na zemi a přivedl do neustálé hrozby vzájemmného zničení jadernými zbraněmi, zničením si životního prostředí na němž závisíme atd. V Janečkově případě je taky otázkou, jaký účinek na svět má jeho pozice tvůrce trhu s deriváty (spekulativní využití futures kontraktů násobí objem resp. likviditu trhu a je s to hýbat cenami komodit pomalu víc než co dělá reálná poptávka po fyzické komoditě - jaké to pak je pro takové farmáře...) Ale to je možná spojování věcí co v tuto chvíli není úplně účelné. Podstatné je, že Janeček má ty své miliardy a má vesměs nadpůrměrnou ochotu je využívat k bohulibým činnostem, ať už jde o memetickou kampaň na způsob beatlesácké "War is over" billboardové kampaně za vietnamské války (analogií je Janečkova nedávná kampaň "pozitivní vlny"), nebo o nadační fond proti korupci.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    YMLADRIS: To už je podchycené. Existují různé trans a cis a kdovíjaké izomery, existují různé analogy známých "účinných látek" atd. Klasicky třeba v případě vitaminů a minerálů (mrkni na téma biologické vstřebatelnosti, vzorným příkladem je B12 - http://www.veganhealth.org/b12/mol)

    Vedle moderačních účinků taninů a jiných látek u kofeinu na jeho psychoaktivní účinek, rychlost nástupu, trvání i charakter, je klasickým dalším příkladem THC x CBD a další látky u cannabis, a nekončící srovnávací "studie" huličů o tom, který vzorek má jaké high apod. ;)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Pfff, vase starosti bych chtel mit teda. ;-) Mne tady par metru vedle umira jeden deda na Alzheimera a ja uz 3 den vymejslim, jak do nej dostat nejake tekutiny. Nefunguje nic a to uz skoro tyden nepil a nejedl a porad drzi. Jinak to zapijim Banchou. Ta je skvela!
    DNF
    DNF --- ---
    Tak abych pridal svoje kofei/tei/nove zkusenosti do mlyna: Kafe mi chutna, ale protoze frcim v caji, tak si dam jedno za ctrnact dni .. stejne o moc casteji neprijdu nekam kde to za to stoji.
    S tim cajem ovsem to napsali dobre :) To muzu podepsat, kazdodenni cajovani - coz znamena prumerne tri ruzne caje za den, termoska na jeden - zhruba kdyz zapocitam nejaky plejtvani kvuli teplu je to 3x litr caje, a na nejaky homeopaticky pulnalevy vlaznou vodou me zrovna neuzije... Kdyz mam nejakou nucenou pauzu - nemam sebou nekde caje, sluzebky, etc - tak se to zlomi tak treti den, jsem min unavenej, jako normalne bez caje. Ale jak privalim dom, hned prohrabnu krabici co bych si tak navaril. Caj je dobry spolecnik :) Bylinky vetsinou davame vecer - lip se pak spi ..
    No, sahnu si do police pro nejakej podzimni DJ, ted je na ne cas ;)
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    hmm, tak ja prestal asi pred 3-4mesici pit veskery alkohol, kourit tabak a pit kafe....
    jako kafe sem vyhodil proto aby mne to nenutilo ke koureni.
    cajickuji.? jako nikdy mi caj neholdoval, i kdyz teda tedka je to jeden s mala napoju ktere piji.....
    staci pit caje bylinne se zahradky, ja teda zahradku mam a bylinek cajovych ci takovejch co se da pit stale je dost a tim odpada celej kofein. Caj mi vzdy chutnal cernej s medem a citronem.....ten muzu pit stale.........
    EVA_
    EVA_ --- ---
    PIZI: Základní výbava matek na mateřské a po ní.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    FRONEMA: jj, chápu co tím myslíš... mně tenhle konfort efekt u čajování celkem v pohodě nahradil hrnek s heřmánkem nebo jinou bylinkou a funguje mi to dobře. Ale tak třeba něco/nějak najdeš, co by fungovalo, protože okud nemáš ptořebu do sebe kofein cpát, tak je fakt asi lepší a zdravější být bez něj .)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    DARJEEL: nj ja vim ze soja neni vyhra, ale v ty coste jsem rada ze maji aspon to... ale jak rikam, mliko se pomalu dostava z podezreni, takze se k nemu pravdepodobne vratim...

    comfort efekt, podle vzoru comfort food, nekdo ji cokoladu na nervy, a ja zas mam kafe spojeny s tim ze je vsechno ok a ted si tim hrnickem udelam radost... tezko to nejak konkretne popsat, lakonicky bych rekla ze ho mam proste rada, tu udalost s tim spojenou
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    BBAN4N: tak kakao, to je kapitola sama pro sebe.... neskutečná psychedelie... ale je teda dobrý s drahou polovičkou .)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    FRONEMA: ono sojový mlíko taky není žádná výhra, to už radši rýžový... dá se taky vyrobit doma....

    A co má mít za efekt ten comfort efect?
    PIZI
    PIZI --- ---
    FRONEMA: Moje přítelkyně si oblíbila Caro.



    Ale musí to být origoš Caro, jsou prý i jiné nápoje toho typu a ty prý tak dobré nejsou.
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    Zkus Maté nebo dobrý Kakao :-) Chutná mi i Melta..
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ke kafovemu tematu... ja se nedavno konecne odhodlala kafe vysadit, delalo mi to strevni problemy, nejdriv jsem si myslela ze je to tim mlikem, ale kdyz jsem vymenila mliko za kokosovy nebo mandlovy, tak to nepomohlo...
    nedavno jsem v coste zkusila bezkofeinove a voila, nemam zadnej problem. ale zase prvni nevyhoda je ze stoji 90 korun, coz rozhodne na zadny casty piti neni, a taky pit bezkofeinove kafe se sojovym mlikem mi pripada jak barbarstvi...

    ted se snazim najit nejakou rovnovahu, pripadne neco co by mi nahradilo ten "comfort efekt" kafe (caj na me tak proste nefunguje)....
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    vcera jsem si doplnil kulturni vzdelani a konecne shlednul
    Bezstarostna jizda.CZ.1969.avi | Ulož.to
    http://ulozto.cz/xgEesoC/bezstarostna-jizda-cz-1969-avi

    presne to vystihuje - film o nicem a zaroven o vsem. je tam videt nezavisly farmar a veta "mas to tady pekny. ne kazdej dokaze zit ze zeme, bud na to hrdej"

    pak hippie komunita, ktera ma sanci dotahnout to jeste daleko dal, ale srazi ji technologicka nevyspelost.

    a nakonec tu mame krupany a ubozaky, kteri udelaji cokoli jen aby se nemuseli probudit. jsou jako nizkourovnovy projev systemu, ktery ma svobody plnou hubu, ale ve skutecnosti je pripraven pouzit jakoukoli formu natlaku a nasili, aby mel pod kontrolou stado poslusnych robotu, co o svobode jenom prazdne zvani.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KUATO: já to s čajem docela přeháněl dřív, pracoval jsem i v čajovně... to jsme si kolikrát se šéfem uvařili litr dva darjeelingu ještě po směně v deset večer (a pak seděli a kecali do 6ti do rána :)
    A poslední dva roky co pracuju tak čaj ráno a občas čaj odpoledne... žádný moc vyhajpovaný stavy, spíš takový udržovací zvyk. Mám teda teďka skrz to vysazení trochu rozhozené trávení, ale už se to dostává do pořádku, bio kysané zelí dělá zázraky :)
    Imho je to s tím čajem dost individuální a poslední dobou začínám přemýšlet nad setem a settingem, imho i u čaje je důležitý...
    KUATO
    KUATO --- ---
    ja piju kafe malo (jedno za mesic nebo dva), akorat kdyz potrebuju, aby na me min slo spani (kdyz je treba nejaka nudna prednaska :o). caj (zeleny) piju casteji, ale spis jako zpestreni k piti bylinnych caju, ze bych si na tom nejak ulitaval nebo me to nejak nakopavalo, to moc ne. a cerny caj si rad uvarim o vikendu ke snidani, pac ho mam rad s medem. tak to asi nejsem ani na kofeinu ani na teinu zavisly. lehkou zavislost mam na medu :o).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam