PIZI: asi sme sa nepochopili.
ja som hovoril o svojom postoji, ktory ovplyvnil to, ako sa pozeram na riziko plynuce z nariadenia (vakcinacia), ktore napisal niekto, koho nepoznam, nemam k nemu vybudovanu doveru, pretoze nepoznam motiv konania (a je tam zavesenych viacej skupin=prvotny umysel asi dobry, ale nasledne mozno pozmeneny v profit v podobe penazi pre urcitu skupinu) a navyse v praxi mojemu dietatu nerobi dobre.
=nehovoril som o tebe ci tvojom/plosnom postoji, ktory musi kazdy zaujat. kazdy nech si zaujme postoj podla vlastneho svedomia a vedomia. v tom poste som skor pisal o tom, ze az bude niekto pozorovat po vakcine negativne ucinky na svojom dietati, asi uz tak horlivo o zaujme spolocnosti recnit nebude a skor sa bude pozerat, kam ho vedie jeho individualny kurz a jak ho vie smerovat sam.
preto chapem, ze niekto, kto nema dieta a nepozoroval negativne nasledky ockovania, nevie o com hovori, ked hovori o plosnej vakcinacii.
k tomu, aby som zaujal postoj so zalozenymi rukami voci plosnej vakcinacii ma doviedlo to, ze rozumna bytost, s ktorou sdielam svoj zivot uz viac nez 10 rokov, vazim si ju aj jej nazory, vyslovila obavy ohladne dopadu vakciny na nasu mladsiu dceru a podlozila to rozumnymi faktami+pracuje v obore, kde ma moznost dostat sa k vedeckym podkladom ohladne vakcinacie.
a kedze som rodic dietata a mam moznost ovplyvnit to..
=>marginalny uzitok z vakciny je pre mna neporovnatelne nizsi ako riziko a nasledky vakcinacie na vyvoj mojej dcery.
Osypky, spalnicky,nestovice...to vsetko su choroby nie smrtelne a liecitelne, nevidim dovod cpat do 1,5 rocneho telicka virusy/oslabene patogeny, len aby nahodou v buducnosti nebola chora. Ja som nestovice mal a ano, bol to neprijemny tyzden... ale bol to tyzden, nic trvale.
Plus ten patent hexavakcin, ked sa do tela pusti 3-6 druhov patogenu je otazny. Nechcem to spochybnovat, nie som vedec, ale v tomto pripade vyuzijem svoje pravo ovplyvnit dopad plosnych rozhodnuti ohladne vakcinacie na svojich potomkov.