• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    PIZI
    PIZI --- ---
    RAVNOS: Vlastnictvím dítěte se ti automaticky nepřepojí mozek tak, abys mohl mluvit o vakcínách jen pravdu. Vlastnictví dítěte není argumentem. Ano bez dítěte třeba nepochopím co cítíš, ale nepomůže mi k pochopení jak vakcíny fungují, atd.
    DNF
    DNF --- ---
    hehe, a to jsem onehda slysel, ze to s cim se ockuje dneska je slabej cajicek, ale za nasich mladejch let, to TEPRV byly vakciny :D Rusky ....
    Nebylo by asi od veci testovat snasenlivost vakcin - koneckoncu se tvarime ze jsme dost bohati na to aby pro nas mohl byt kazdy jedinec dulezity - jenomze co to znamena to ti rekne nekdo kdo v tom dela ... a este mozna blbe, protoze bude zastance svoji "methody".
    Prakticky to zni jako vakcina prizpusobena na jednotlivce. Sci-fi, hehe? Mozna uz ne, vubec nevim... Ale potom by se dalo dosahnout jednak proockovanosti a zaroven vynechani jedincu kteri to nesnesou - a ti by pohodlne zili ve stinu vetsiny ;)
    DUSHAN
    DUSHAN --- ---
    Byli jsme nedavno na prednasce o ockovani, co jsem si odnesl:
    - Ucinnost diskutabilni, leckdy onemocni i ockovani (napr. cerny kasel)
    - nelze jednoduse nalezt vakciny bez hliniku, jehoz mnozstvi mnohonasobne prekracuje denni pripustnou davku
    - nemoce proti kterym se ockuje je mozne v dnesni dobe vylecit
    - nemoc slouzi jako vyzva pro dite aby se posunulo dal
    - nektere vakciny jsou pestovany na nadorovych budkach nebo zvirecich organech, takze je na zvazeni jakou informaci (napr. ve smyslu homeopatie) s sebou nesou dal
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    STRYX: tak mas deti alebo nie? lebo ak nemas, nevies o com hovoris. moze sa ti to zdat ako hlupa otazka, ale pochopis, az budes rodicom.
    nehovorim, ze vsetky ockovania su hlupost, kazdopadne drtiva vacsina je skor business nez potreba. tomu verim a podla toho sa zariadim, hlavne ked vidim, ze to mladej nerobi dobre.
    STRYX
    STRYX --- ---
    RAVNOS: Pri vsi ucte, je nutne uvedomit si rozdil v nazorove subjektvite individualni pozice rodice, jehoz dite melo komplikace po ockovani, a pozice z niz se formuluje globalni strategie prevence proti vaznym onemocnenim. Osobne mohu zase dat zkusenost z rozvojovek kde neni dostatecna proockovanost a clovek realne potkava na ulici mnozstvi deformovanych lidi, kteri si prosli detskou obrnou. Pak si zase rika, ze mel docela kliku, ze se narodil do zeme, kde se ockovalo.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    STRYX: časová efektivita a systémová přehlednost klidně - já tím "pohodlnější" ani nic moc jinýho nemyslím, jen jsem to vyjádřil s ne úplně žádoucím despektem k "lékařům", kteří za to, jaká jsou pravidla, konec konců většinou ani nemůžou
    STRYX
    STRYX --- ---
    KERRAY: Ja sice nejsem doktor abych tohle byl schopen presne posoudit, ale dokazu si predstavit ze duvodem namisto pohodli je proste casova efektivita a systemova prehlednost, ktere jsou dulezite pri prosazovani takhle rozsahle plosne koncepce. Asi je take neco jineho odkladat vakcinaci v prostredi s nulovym vyskytem onech onemocneni a v situaci, kdy kolem tebe rocne onemocni stovky tisic deti a ciste statisticky znas osobne nekoho komu na ne dite umrelo nebo je dozivotne poznamenane.
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    STRYX: myslim, ze by sa predtym nez sa dieta napichne na x posobiacich latok malo odkusat, ci mu tie latky nevadia, pretoze u nasej druhorodenej nastali po vakcine len trable. fakt si to najprv skuste zazit na vlastnej kozi s vlastnym potomkom a potom tu hadzte protiargumenty. a ano, radsej podstupim riziko,ze chyti nieco v buducnosti nez ze je vyrobim nejaku serioznu zbrzdenost tym ze do nej necham napichat xyz vakcin.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    STRYX: já třeba nejsem odpůrce vakcinace, ale přijde mi padlé na hlavu očkovat tak, jak se to obvykle dělá - ještě v porodnici, tedy v zásadě pro pohodlí lékařů... očkovali jsme až po roce a půl života, a neočkovali jsme hexavakcínou, ale jenom nějaký menší výber... následkem toho mimo jiné je, že dcerka nemá očkovací průkaz, protože ten by dostala v porodnici, kde jsme vůbec nebyli, a jinak ho zřejmě sehnat nejde... mno
    STRYX
    STRYX --- ---
    Zajimalo by me jak se odpurci vakcinace vyrovnavaji s body

    1) dokumentovany pokles vyskytu onemocneni v reakci na uspesne proockovani spolecnosti
    2) dokumentovane pripady epidemii v reakci na pokles proockovanosti spolecnosti
    3) ten free rider problem (tj. dokud je spolecnost proockovana lze se vezt na obecne imunite) http://www.landesbioscience.com/journals/vaccines/mayHV1-1.pdf
    4) studiemi ktere nenalezly souvislost mezi vetsinou vyhrad vedlejsich efektu viz: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2680557/

    ma nekdo nejake executive summary info?
    STRYX
    STRYX --- ---
    Ockovaci tematika s citacemi a daty.

    Vaccine controversies - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Vaccine_controversies
    DIXIE
    DIXIE --- ---
    vzhledem k tomu, ze se tu vyskytuje clanek ktery neduveru ve farma korporace a jim v dobre vire pomahajici lekare (imho vic nez opravnenou) nazyva "kampani proti ockovani", nemohu si odpustit jeden odkaz z druheho konce nazoroveho spektra
    Dokumentární.TV > Anita Petek-Dimmer: Očkování - smysl, či nesmysl? / Impfungen
    http://dokumentarni.tv/zdravi/anita-petek-dimmer-ockovani-smysl-ci-nesmysl-impfungen-sinn-oder-unsinn
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    co sa tyka ockovania, hodim este jeden link s knihou.

    Dr. Taťjana Obuchanyč: „Ilúzia očkovania — O tom, ako očkovanie oslabuje prirodzenú imunitu a čo možno urobiť pre znovuzískanie zdravia“ — 0. Úvod :: Sloboda v očkovaní
    http://www.slobodavockovani.sk/...h-iluzia-ockovania-o-tom-ako-ockovanie-oslabuje-prirodzenu-imunitu-a-co-mozno-urobit-pre-znovuziskanie-zdravia-uvod/
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    DARUMA: to mi pripada jako idelani reseni. muzou ho nechat povinne naockovat pred nastupem do skoly a on v ty dobe uz bude rozvinuty tak, ze byt i hypoteticke zbrzdeni vyvoje bude mit mensi vliv a navic funkcni imunitni system takovou hrozbu spis potlaci.

    prijde mi zvlastni, ze noveho clovicka na svete uvita inkubator nasledovany uvitacim vyborem v podobe party oslabenych mikrozabijaku. daleko vetsi vliv na povahu cloveka, nez nesmyslny horoskop ma fakt, jestli je "z krabice", nebo jestli se po narozeni hned schoulil k mamince do naruce.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Moje sestra makrobioticka neockovala vubec nic, malymu jsou 2 roky a zatim v pohode. Nicmene je pravda, ze do kolektivu s nim moc nechodi a zijou si doma svym makro zivotem.

    Česká televize - MUDr. Eleková o očkovaní - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=6m-8gyL8aII&feature=player_embedded
    SUBHAM
    SUBHAM --- ---
    mě přijde nejvice na hlavu, že očkování probíhá takřka hned po narození... ve chvílích, kdy si organizmus buduje svou jedinečnou imunitu (v největší síle tohoto procesu) se tato hned v prvních fázích života musí vyrovnávat s vnějším zásahem. nesouhlasím!
    u syna jsme se snažily v rámci možností oddalovat co to šlo, takže jsetli si to dobře pamatuju v době kdy měl mít kompletní ty první tři vakcíny, měl za sebou jednu.

    EVA_
    EVA_ --- ---
    YMLADRIS: Známý imunolog mi na podobnou otázku odpověděl cosi ve stylu "očkovat rozhodně", ale s mírou. Takže my nechali to základní očkování, nic víc nedáváme.
    Upozorňoval též na možnou škodlivost autovakcín na celkovou stabilitu imunitního systému - podle něj mohou způsobovat autoimunitní onemocnění.
    Překvapil mě tvrzením, že už netestuje alergie na zvířata, protože se prokázal jejich psychický původ a doporučil děti otužovat postupně prodlužovaným pobytem v domácnostech s mazlíčky. Otužování a pohyb pak doporučil všeobecně spíš než vakcíny.
    Tvrdil ale také, že jsou antihistaminika nejmenší zlo. Pro mě platí opak.

    Takže asi co imunolog, to jiné stanovisko jako u všeho, imho.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    jinak co se tyce tech ockovani proti chripce, ptala jsem se doktoru a sester u nas na klinice (platime si ve firme praktickeho lekare, kteremu zalezi na tom abychom byli zdravi - takovej VIP program) a vesmes rikali, ze oni osobne nechavaji ockovat svoje stare rodice, protoze stary clovek muze na chripku snadno exnout; ale sami se ockovat nenechavaji, resp. jak kdo, ale nepovazuji to za nejak zasadni; na chripku se neumira.

    tak podobny nazor jsem prejala tez
    F0N
    F0N --- ---
    YMLADRIS: Ale to ani mne, ale idem na to tak nejak sedliackym rozumom a samozrejme by som si nedovolil hovorit co je spravne. Mozem si sam vybrat co vyhovuje viac mne a pre mna je asi prirodzenejsie neockovat ako ockovat aj ked sam som bol ockovany ako dieta. (takze som spomaleny a prosim o strpenie :) )

    A tiez je fajn si o tom precitat co najviac s roznych uhlov pohladu a clovek ma vacsiu moznost si vybrat co sa mu najviac pozdava.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    F0N: co se tyce ucinnosti, na to jsou uz empiricke evidence .. ruzne staty snizily ockovani kde ceho, choroba se vratila, tak zas zvysily, chorova odesla. samozrejme nelze rict plosne o vsech vakcinach, nevim co vi pani doktorka

    Co způsobily kampaně proti očkování
    http://www.zdrava-rodina.cz/med/med498/m498_7.html

    jeste chci dodat, ze ja netvrdim ze mam uplny nazor, ja se prave ptam at mi to nekdo vysvetli (ale kvalifikace typu jsem rodic nebo jsem pani dr z TV mi bohuzel nestaci - ja vim no jsem hrozna)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam