• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    RAVNOS: ty plane nestovice matky naopak resi tak, ze kdyz se v okoli vyskytne nakazene dite, udela se u nej detska party, aby se nakazily vsechny okolo. Je to totiz mnohem lepsi, nez dostat nestovice v pozdejsim veku.
    STRYX
    STRYX --- ---
    RAVNOS: Dite nemam a ac chapu, ze nemam pristup ke zkusenosti z takove situace plynouci, jak rika pizi, jako argument je to bez urazky irelevantni. Obdobne bych mohl rici, ze pokud ti neumrelo dite na nemoc proti ktere se ockuje, tak nevis o cem mluvis. (Ale chapu, ze nejspis dost dobre nemuzes zastavat jiny nazor a respektuji to, takze to asi nema smysl dale resit)

    Aby to nevyznelo nespravne, sam nejsem zastancem nejakeho extenzivniho ockovani. Nicmene takovy ten povinny zaklad povazuji za docela slusny uspech a to co se treba diky serioznimu vakcninacnimu hnuti povedlo s pravymi nestovicemi za opravdu frajerinu (pisou 300-500 milionu umrti za 20. stol), na kterou muze byt tato civilizace hrda.

    Jinak co se tyce nemoci ktere uvadis, plane nestovice nespadaji do povinneho ockvani, a o spalnickach/osypkach, ktere povinne jsou, jsem se docetl, ze jsou celosvetove nejcastejsi pricinou umrti deti do 5 let:

    According to the WHO, measles is a leading cause of vaccine-preventable childhood mortality. Worldwide, the fatality rate has been significantly reduced by a vaccination campaign led by partners in the Measles Initiative: the American Red Cross, the United States Centers for Disease Control and Prevention (CDC), the United Nations Foundation, UNICEF and the WHO. Globally, measles fell 60% from an estimated 873,000 deaths in 1999 to 345,000 in 2005
    PIZI
    PIZI --- ---
    RAVNOS: Já nerozporuji to, že vakcínám nevěříš, mě vadilo že jsi argumentoval tím že máš dítě. To mi sice umožní pochopit jaké emoce tě k tomu vedly, ale neznamená to, že máš názor nějak správnější, než někdo kdo dítě nemá. Ale v tom se myslím už chápeme.
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    PIZI: asi sme sa nepochopili.

    ja som hovoril o svojom postoji, ktory ovplyvnil to, ako sa pozeram na riziko plynuce z nariadenia (vakcinacia), ktore napisal niekto, koho nepoznam, nemam k nemu vybudovanu doveru, pretoze nepoznam motiv konania (a je tam zavesenych viacej skupin=prvotny umysel asi dobry, ale nasledne mozno pozmeneny v profit v podobe penazi pre urcitu skupinu) a navyse v praxi mojemu dietatu nerobi dobre.
    =nehovoril som o tebe ci tvojom/plosnom postoji, ktory musi kazdy zaujat. kazdy nech si zaujme postoj podla vlastneho svedomia a vedomia. v tom poste som skor pisal o tom, ze az bude niekto pozorovat po vakcine negativne ucinky na svojom dietati, asi uz tak horlivo o zaujme spolocnosti recnit nebude a skor sa bude pozerat, kam ho vedie jeho individualny kurz a jak ho vie smerovat sam.
    preto chapem, ze niekto, kto nema dieta a nepozoroval negativne nasledky ockovania, nevie o com hovori, ked hovori o plosnej vakcinacii.

    k tomu, aby som zaujal postoj so zalozenymi rukami voci plosnej vakcinacii ma doviedlo to, ze rozumna bytost, s ktorou sdielam svoj zivot uz viac nez 10 rokov, vazim si ju aj jej nazory, vyslovila obavy ohladne dopadu vakciny na nasu mladsiu dceru a podlozila to rozumnymi faktami+pracuje v obore, kde ma moznost dostat sa k vedeckym podkladom ohladne vakcinacie.

    a kedze som rodic dietata a mam moznost ovplyvnit to..
    =>marginalny uzitok z vakciny je pre mna neporovnatelne nizsi ako riziko a nasledky vakcinacie na vyvoj mojej dcery.

    Osypky, spalnicky,nestovice...to vsetko su choroby nie smrtelne a liecitelne, nevidim dovod cpat do 1,5 rocneho telicka virusy/oslabene patogeny, len aby nahodou v buducnosti nebola chora. Ja som nestovice mal a ano, bol to neprijemny tyzden... ale bol to tyzden, nic trvale.

    Plus ten patent hexavakcin, ked sa do tela pusti 3-6 druhov patogenu je otazny. Nechcem to spochybnovat, nie som vedec, ale v tomto pripade vyuzijem svoje pravo ovplyvnit dopad plosnych rozhodnuti ohladne vakcinacie na svojich potomkov.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    tak kdyz uz teda chceme slovickarit... ono ani to vlastnictvi veci, ktere evokuje vlastnictvi zeny, coz je to co vas asi hodne pali, neni zase tak horke. takovou vec, ktera je tvoje, ti klidne nekdo ukradne a to ze je v tvem vlastnictvi ho vubec nezajima ;) vsechno co clovek vlastni neni tak uplne jeho (clovek se sem rodi s holou prdeli a s tou taky odchazi), o vsechno co clovek vlastni muze clovek prijit. takto vzato, nemam s takovym primerem problem, klidne budu nejakou zenu vlastnit (ne ze by se tim cokoliv zmenilo ;-)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    _BENNY: pokud ma clovek doopravdy rad ji a ne jen sebe, tak by se o to mel snazit. a platit by to melo obousmerne.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    _BENNY: tenhle post si uložím a pošlu ho Tvý budoucí bejvalý :-)
    (ale slovní hříčka dobrý :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DARJEEL: otazka je, jestli je mozne nevlastnit vlastni zenu ;)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PIZI: no tywoe... a svoji ženu taky vlastníš? A za kolik jí prodáš?
    F0N
    F0N --- ---
    A Flight Through the Universe, by the Sloan Digital Sky Survey - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=08LBltePDZw


    This animated flight through the universe was made by Miguel Aragon of Johns Hopkins University with Mark Subbarao of the Adler Planetarium and Alex Szalay of Johns Hopkins. There are close to 400,000 galaxies in the animation, with images of the actual galaxies in these positions derived from the Sloan Digital Sky Survey (SDSS) Data Release 7.
    PIZI
    PIZI --- ---
    SUBHAM: Odvozeno od slovního spojení "mít dítě".
    SUBHAM
    SUBHAM --- ---
    PIZI: ten výraz vlastnictví dítěte... co to proboha je?
    PIZI
    PIZI --- ---
    RAVNOS: Vlastnictvím dítěte se ti automaticky nepřepojí mozek tak, abys mohl mluvit o vakcínách jen pravdu. Vlastnictví dítěte není argumentem. Ano bez dítěte třeba nepochopím co cítíš, ale nepomůže mi k pochopení jak vakcíny fungují, atd.
    DNF
    DNF --- ---
    hehe, a to jsem onehda slysel, ze to s cim se ockuje dneska je slabej cajicek, ale za nasich mladejch let, to TEPRV byly vakciny :D Rusky ....
    Nebylo by asi od veci testovat snasenlivost vakcin - koneckoncu se tvarime ze jsme dost bohati na to aby pro nas mohl byt kazdy jedinec dulezity - jenomze co to znamena to ti rekne nekdo kdo v tom dela ... a este mozna blbe, protoze bude zastance svoji "methody".
    Prakticky to zni jako vakcina prizpusobena na jednotlivce. Sci-fi, hehe? Mozna uz ne, vubec nevim... Ale potom by se dalo dosahnout jednak proockovanosti a zaroven vynechani jedincu kteri to nesnesou - a ti by pohodlne zili ve stinu vetsiny ;)
    DUSHAN
    DUSHAN --- ---
    Byli jsme nedavno na prednasce o ockovani, co jsem si odnesl:
    - Ucinnost diskutabilni, leckdy onemocni i ockovani (napr. cerny kasel)
    - nelze jednoduse nalezt vakciny bez hliniku, jehoz mnozstvi mnohonasobne prekracuje denni pripustnou davku
    - nemoce proti kterym se ockuje je mozne v dnesni dobe vylecit
    - nemoc slouzi jako vyzva pro dite aby se posunulo dal
    - nektere vakciny jsou pestovany na nadorovych budkach nebo zvirecich organech, takze je na zvazeni jakou informaci (napr. ve smyslu homeopatie) s sebou nesou dal
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    STRYX: tak mas deti alebo nie? lebo ak nemas, nevies o com hovoris. moze sa ti to zdat ako hlupa otazka, ale pochopis, az budes rodicom.
    nehovorim, ze vsetky ockovania su hlupost, kazdopadne drtiva vacsina je skor business nez potreba. tomu verim a podla toho sa zariadim, hlavne ked vidim, ze to mladej nerobi dobre.
    STRYX
    STRYX --- ---
    RAVNOS: Pri vsi ucte, je nutne uvedomit si rozdil v nazorove subjektvite individualni pozice rodice, jehoz dite melo komplikace po ockovani, a pozice z niz se formuluje globalni strategie prevence proti vaznym onemocnenim. Osobne mohu zase dat zkusenost z rozvojovek kde neni dostatecna proockovanost a clovek realne potkava na ulici mnozstvi deformovanych lidi, kteri si prosli detskou obrnou. Pak si zase rika, ze mel docela kliku, ze se narodil do zeme, kde se ockovalo.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    STRYX: časová efektivita a systémová přehlednost klidně - já tím "pohodlnější" ani nic moc jinýho nemyslím, jen jsem to vyjádřil s ne úplně žádoucím despektem k "lékařům", kteří za to, jaká jsou pravidla, konec konců většinou ani nemůžou
    STRYX
    STRYX --- ---
    KERRAY: Ja sice nejsem doktor abych tohle byl schopen presne posoudit, ale dokazu si predstavit ze duvodem namisto pohodli je proste casova efektivita a systemova prehlednost, ktere jsou dulezite pri prosazovani takhle rozsahle plosne koncepce. Asi je take neco jineho odkladat vakcinaci v prostredi s nulovym vyskytem onech onemocneni a v situaci, kdy kolem tebe rocne onemocni stovky tisic deti a ciste statisticky znas osobne nekoho komu na ne dite umrelo nebo je dozivotne poznamenane.
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    STRYX: myslim, ze by sa predtym nez sa dieta napichne na x posobiacich latok malo odkusat, ci mu tie latky nevadia, pretoze u nasej druhorodenej nastali po vakcine len trable. fakt si to najprv skuste zazit na vlastnej kozi s vlastnym potomkom a potom tu hadzte protiargumenty. a ano, radsej podstupim riziko,ze chyti nieco v buducnosti nez ze je vyrobim nejaku serioznu zbrzdenost tym ze do nej necham napichat xyz vakcin.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    STRYX: já třeba nejsem odpůrce vakcinace, ale přijde mi padlé na hlavu očkovat tak, jak se to obvykle dělá - ještě v porodnici, tedy v zásadě pro pohodlí lékařů... očkovali jsme až po roce a půl života, a neočkovali jsme hexavakcínou, ale jenom nějaký menší výber... následkem toho mimo jiné je, že dcerka nemá očkovací průkaz, protože ten by dostala v porodnici, kde jsme vůbec nebyli, a jinak ho zřejmě sehnat nejde... mno
    STRYX
    STRYX --- ---
    Zajimalo by me jak se odpurci vakcinace vyrovnavaji s body

    1) dokumentovany pokles vyskytu onemocneni v reakci na uspesne proockovani spolecnosti
    2) dokumentovane pripady epidemii v reakci na pokles proockovanosti spolecnosti
    3) ten free rider problem (tj. dokud je spolecnost proockovana lze se vezt na obecne imunite) http://www.landesbioscience.com/journals/vaccines/mayHV1-1.pdf
    4) studiemi ktere nenalezly souvislost mezi vetsinou vyhrad vedlejsich efektu viz: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2680557/

    ma nekdo nejake executive summary info?
    STRYX
    STRYX --- ---
    Ockovaci tematika s citacemi a daty.

    Vaccine controversies - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Vaccine_controversies
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam