• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    KUATO: Víš jak, když jseš podstatou Šiva, je jedno, jak vypadáš. Notabene je úplně jedno, jak to posuzují podřadné- smrtelné živočišné druhy (vč. h. sapiens např. ;)
    KUATO
    KUATO --- ---
    KUKIDE: zajimave je, ze pres svoji "nesmrtelnost" nevypada jako nejak extra uspesny zivocisny druh. ostatne k te smrtelnosti -

    "Pláčeš pro ty, kteří si nezaslouží tvého soucitu, Ardžuno. Ačkoli mluvíš moudře, ti, kdož jsou ještě moudřejší, netruchlí ani pro živé, ani pro mrtvé.
    Neboť nikdy se nestalo, aby nebylo Mne, ani tebe, ani těchto králů. A nikdy nebude, abychom kdy přestali být."
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    KUATO: mýlíš se : droboučký sladkovodní polyp hydra(nezmar)...
    "Nezřídka se má za to, že nezmar je mezi živočichy ojedinělý tím, že netrpí stárnutím organismu, tudíž je biologicky nesmrtelný. Toto tvrzení dokázal Martinez (1998)."
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZU4bg1LoF2g

    jj nezmar .)
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Hydra

    a ještě teda tohle je třeba dodat:
    http://czech.ruvr.ru/2012_12_12/Vedci-nasli-gen-nesmrtelnosti/
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    Pro vsechny, kteri delaji praci, kterou nechteji delat, a radeji by meli zakladni prijem, ktery je pro ne podminkou nebo moznosti, jak z toho ven....

    Neuspokojující zaměstnání - Eckhart Tolle - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=BByiQ0iw1IU
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    TEDDYBEDDY: jo, to mas pravdu. cena zakladnich zivotnich potreb dost silne zavisi na jejich dostupnosti. vicemene nepotrebnej kus elektroniky ma pro me cenu porad stejnou, ale hrnek horkyho caje nebo sucho v botech je obcas k nezaplaceni :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TEDDYBEDDY: jo, ale za den žebroty si vyděláš na výpis z rejstříku trestů a lístek na tramvaj na pracák nebo do pracovní agentury. Píšu o bezdomovectví jako životním stylu.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    JAZZZ:
    KOTENCE:

    Za 72h bez jídla a pití uděláte za vodu z louže úplně všechno a na " sebeúctu" ani nevzdechnete ;)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    JAZZZ: Já taky ne. Patří k tomu, že musíš i vypadat a smrdět jako bezdomovec. Jinak nic nevyžebráš. Ale změnilo to můj pohled na věc.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    KOTENCE: ja osobne bych takhle levne svou sebeuctu neprodal, ale kazdy ma asi svou cenu :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    JAZZZ: K nám do baru chodil bezdomovec Mikula, co žebrá v Karlově ulici skoro u Karlova mostu se psem, a ten si vyžebral tak 1500 za den a to "dělal" tak od 11 do 14 hodin. Pak už měl dost a šel do hospody. Kolem vánoc si prej vyžebrá i 2000-4000. Měl přenosný DVD přehrávač, tak si ho tam nabil a pak koukal na filmy někde u trubek s teplou vodou. Je to spíš životní styl než nějaká slepá ulička, protože na ubytovnu nebo podnájem by si určitě ušetřil. Taky vyprávěl, že s tim psem prochodil celou francii a živil se jenom žebrotou.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    YMLADRIS: kdyz to tak vezmu - bezdomovec nema nic, do ceho by investoval svuj skromny prijem, nez do alkoholu. ozrat se a zapomenout, to je to jedine a nejlehci, co muze udelat. vsechny ostatni dlouhodobejsi investice jsou pro ne temer nedosazitelne.

    btw. vedeli jste, ze ve 4 rano vam v 90% otevrenych prazskych podniku (vicemene jen herny) nenalejou nealko a ani vas nepusti dovnitr, pokud nebudete nic hazet do automatu? me to pripada jako zrudny mechanismus a profituji na nem predevsim "uspesni podnikatele" stejne jako Tomas Sokol - uspesny pravnik pobira desetitisicove poplatky za vedeni exekuce castek v radu stokorun (predevsim od lidi, co bydli po najmech, nebo s trvalym bydlistem psanym na radnici). z tehle parazitu v kravatach je mi fakt na bliti..
    STRYX
    STRYX --- ---
    TEDDYBEDDY: Upozornoval jsem spis na tu kognitivni zkratku ohledne te kognitivni zkratky (osobni svoboda x obcas se nekdo uchlasta) => (bezdomovec = asocialni alkoholik), nez ze bych nebyl obeznamen s siri duvodu bezdomovectvi. :o) Viz: YMLADRIS:
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TEDDYBEDDY: alkoholismus je duvod, proc bezdomovec umre. protoze nekde umrzne neb je mu vse fuk. bezdomovec ne moc alkoholik muze fungovat dlouho a dlouho. bavime se zda u nas umiraji lidi a proc
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    STRYX:
    Bezdomovectví primárně nerovná se alkoholik. Např. v Novém prostoru najdeš životní příběhy předcházející bezdomovectví. "Aha" efekt zaručen;)
    STRYX
    STRYX --- ---
    LEOZ: Jakym zpusobem se muze pohled na bezdomovectví a vliv sociální politiky promenit, pokud prijmeme ze bezdomovec nerovna se asocialni alkoholik?

    V studii co linkujes se pise:

    Pouze 9 osob z celkového počtu (18) pobírá sociální dávky, 2 bezdomovci jsou ve starobním a 3
    v invalidním důchodu (1 osoba má pozastavený invalidní důchod, jelikož nemá občanský
    průkaz). Další 4 osoby mají nárok na sociální dávky, ale nepobírají je z důvodu ztráty nebo
    krádeže občanského průkazu. Ve zkoumaném výběrovém souboru 5 osob nemá žádný
    pravidelný měsíční příjem od státu a zbývajících 13 osob pobírá důchod nebo sociální dávky.

    Na zaklade toho by se mi zdalo, ze jediny duvod proc ve vybranem vzorku kdokoliv nepobira davky je, ze si nezasel pro novy obcansky prukaz. Dale se tam pise:

    O poskytované služby v azylových domech je ve zkoumané skupině 18 respondentů malý zájem,
    navštěvují je jen někteří, a to jednou týdně z důvodu vykonání hygieny. Je nutné připomenout, že
    rozhovory byly prováděny s osobami preferujícími život na ulici, které jsou přesvědčeny, že
    tento způsob života je nejlepší a poskytuje volnost. Dle jejich subjektivního pohledu jim
    v azylových domech vadí především povinnost dodržování režimu, dále pak uváděli krádeže,
    šatní vši, svrab, chrchlající a nemocné bezdomovce, špatné jídlo. V případě výskytu parazitů
    v azylových domech či noclehárnách poskytovatelé sociálních služeb tento stav samozřejmě
    ihned řeší deratizací. Snahou této studie je však také přiblížit problematiku bezdomovectví očima
    bezdomovce.

    Je mi jasne, ze to situace slozitejsi, ale opet se mi zda, ze pisou ze to je predevsim jejich volba. Krome nutnosti dodrzovat rezim, jim tam vadi hlavne ostatni bezdomovci.
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    KUATO: jak říká Jack Kornfield, nepřítelem neulpívání je lhostejnost...
    YMLADRIS: lze se dopouštět kognitivní zkratky bezdomovec = asociální alkoholik, ale všechny české i zahraniční studie dokládají nepřesnost takového zjednodušení.
    (viz např.
    http://www.ostrava.cz/...users-zivcakzd-desktop-komplexna-socia-lna-pra-ce-bezdomovstva-studie-proces-studie_o_stavu_bezdomovectvi_v_ostrave_final.pdf

    http://www.ipvz.cz/download.aspx?item=1103&)

    pokud by jsme tedy přijali, že determinanta bezdomovectví není nezbytně alkoholismus, ale ztráta práce, umrtí v rodině, absence intimních sociálních vazeb, potom se pohled na bezdomovectví a vliv sociální politiky (přerozdělování) může značně proměnit...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    LEOZ: jasny a taky se dost lidi zabije na silnicich ufetuje a spacha sebevrazdu. to je dan za svobodu. chces li ochranu soc systemu, musis s nim spolupracovat.

    za komunistu neumrzl ani jeden bezdak, protoze nepracovat = trestny cin priziva = sup do tepleho vezeni. ja ale myslim, ze osobni svoboda, volba je dobra vec, i kdyz holt obcas nekdo se uchlasta na zastavce misto aby sel na tu armadu spasy

    to je ale neco jinyho nez kdyz umiraji lidi protoze nejsou solidarni mechanismy.

    polivku jsi mu koupit mel :)
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    JAZZZ: mno tak ja muzu mluvit vicemene jenom za indy, no a ti jsou extremnezivotaschopni imho prave proto, ze jedou pluralismus, tedy, zachaziji s mnohosti a jinakosti velmi prakticky. cimz padem, solidarita a spoluprace (a nespoluprace), soutezivot komplementuji ie tvori socialni kontinuum. S tou komunikaci a sdilenim to neni tak jednoznacne, ale pozadu vazne nezustavaji.

    Yml.: jina kultura, jine kultury to ano.
    KUATO
    KUATO --- ---
    LEOZ: vsichni umreme. zatim smrti nikdo neunikl. bohudiky za to.
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    YMLADRIS: "Tolik k memu pocit U nas se prerozdeluje o sto sest a nikdo neumira."
    --> myslím, že zrovna včera jsem viděl bezdomovce umírat téměř v živém přenosu. Seděl v Kuřimi na zastávce u železnice. Když jsem nastupoval do autobusu, začal se klepat a pochcal se do gatí. Měl nepřítomný výraz. Celkem si vyčítám, že jsem mu nekoupil aspoň tu teplou polívku... Takže s tím "nikdo neumírá" jednoznačně nesouhlasím...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ad prerozdelovani - zajimavy clanek z aktualniho respektu

    - ginniho index - meri miru nerovnovahy v prijmech lidi v urcite zemi
    - prumer OECD se v poslednich desitkach letech zvysuje (vyssi rozdily). USA z 32 na 38, svedsko z 21 na 24 atd.
    - mimo OECD drama: brazilie 56, rusko 45, indie 37, cina 47 (!)

    Ceska spolecnost zdedila velmi nizke rozdily v prijmech z dob soc. hospodareni. Pro minuly rezim byly male rozdily v platech dulezitu ingredienci pro akceptaci rezimu vetsinou spolecnosti. Po 40 letech soc. byl ginniho index 20. Behem 4 let po revoluci se zvedl na 25 a od te doby se u nas prakticky nemeni. Dve dekady se prijmove nuzky nerozeviraji, CR jednou z nejvice rovnostarskych zemi na svete. Jinde v postkomunismu podstatne vetsi narust (dalsi jedina vyjimka je Slovinsko).

    Zajimave: rozdily v hrubych mzdach v CR jsou 44, prumer OECD 46. Az po sekundardni redistribuci (dane a socialni davky) to klesne na tech 25. Udobi pravicovych a levicovych vlad se nelisi.

    Stejny zaver ohledne ohrozeni chudobou - bez soc. systemu bychom byli na prumeru OECD, diky socialni zachranne siti je Ceska republika na prvnim miste, co se tyce nejnizsiho procenta domacnosti, ktere spadaji pod hranici chudoby (obvykle definovano jako 40, 50 nebo 60 % medianu prijmu)


    List of countries by income equality - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_income_equality

    dle tohoto zebricku je pred nama jen dansko, japonsko, svedsko a norsko.

    Tolik k memu pocit U nas se prerozdeluje o sto sest a nikdo neumira.


    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam