• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LEOZ: no ta je... a je tak slavná, že jsme se o ní učili už v prváku... terapeutická celebrita :-)
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    terapeutka pro každého
    Eliza, Computer Therapist
    http://epanel.cz/eliza/eliza.php
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    KAREN: jako já už si oholil bradavku a začínám ji pravidelně dráždit =) mému synovi nemůžu nechat utéct takový komparativní náskok
    KAREN
    KAREN --- ---
    LEOZ: jj, jsme to zrovna nedavno rozebirali v [ Breakthrough - prorážení skořápky reality ] - ten pan se tu zastavi v ramci sve masazni snury, ted probiha medialni masaz kolem ty jeho knihy, co tu vyjde. tak jsem zvedava, jestli to bude podobnej humbuk jako kolem breatharianu tehdy;)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    BROZKEFF: ja bych zajem mela, ale priznavam ze spis zvedavostni nez ze bych mela nejaky plan jak to aktivne vyuzivat... uz jsem tam pred nejakou dobuou zadala at mi ji poslou az budou mit navic ale furt nic... tak pokud se vejdu do tvych kriterii, tak prosim :)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    BROZKEFF:
    Screenshot Hearth.net
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Jsem v hearth.net, kdo mě trochu znáte a já znám vás a chcete dostat pozvánku, napište mi
    PEJR
    PEJR --- ---
    KAREN: pustil jsem si jen to spodní video, a rozdíl pro mě evidentní... schválně jsem to celý poslouchal se zavřenejma očima, a ta první smyčka byla jako když vejdeš do lesa a ta druhá jako do továrny... ta první smyčka mi jakoby hladila bubínky, ta druhá je taková mnohem víc mechanická, jak ze scifi... těžko se to popisuje, chce to cit vnímat ten rozdíl...
    SUBHAM
    SUBHAM --- ---
    tady: http://jlswbs.wordpress.com/2009/01/15/komorni-a-jeho-ladeni/ jsem nasel v komentarich nazor Lukáše Kuty, což je člověk, který mě vlastně do způsobů vnímání zvuku zasvětil ze všech nejvíc, špičkový houslista s imho nejdokonalejším hudebním sluchem, kterého znám osobně a mockrát jsem to sním řešil. Komentuje tam absolutní sluch, což je dost zajímavý skill některých lidí. Lehce naznačuje, jak je těžké vnímáním uchopit zvuk do všeobecné objektivity ve srovnání s viděním barev. (posun tónů vs. posun barev)
    SUBHAM
    SUBHAM --- ---
    KUKIDE:
    AMBIENTIUM:
    Soucasna tendence v ladeni komorniho a je takova, ze naprosta vetsina orchestru dnes ladi na 442-3Hz, tzn. šponuje to ješte výš. Proč tomu tak je, není jasné a jednoznacne, me osobne to prijemne neni, a dle mych zkusenosti soudim ze ladeni se neda unifikovat - a jsem zastancem a propagatorem tzv. prirozeneho ladeni , i kdyz samozrejme vim, ze nejde aplikovat plosne, narozdil od temperovaneho ladeni.
    Tech 440 to je presny priklad takove svetova unifikace - ISO norma, duvod proc, je jednoduchy: zjednodusuje to praktickou stranku cele veci - provadeni hudby, - jeste v baroku se ladilo vselijak, hral jsem z orchestrem v kostele v želivě, který má původní ladění varhan a tam bylo a 416Hz coz je uz o cely pulton niz nez soucasny stav. Pro muj mozek sileny otres, jelikoz je zvykli, ze pokud polozi prst na strune na urcite misto ma se mu ozvat urcity ton, tady to bylo o pul tonu vedle, tzn. zmatek pro referencni aparat v mozku (nevim co za centrum to sefuje) - a hmatova pamet se s tim vyporadavala dost spatne a vcelku jsem byl pri hrani provazen znacnou nejistotou.


    LOOK: je to komplikovane, vyvoj vnimani zvuku lidskym uchem je hodne abstraktni zalezitost a resili to a stale resi vedci i hudebnici na celem svete.
    Zrovna tvuj priklad s bachovym dilem je vymluvny sam za sebe, ta popisovana snaha od interpretu tu bezpochyby je a vzdy byla, ale o vysledcich (maximalni priblizeni se bachovu zameru) radsi pomlcim.

    PIZI: rozdil uz jenom 3Hz, je dost velky a muze se projevit ruznymi zpusoby v zavislosti na situaci. nejde takto generalizovat.

    Tomuto tematu se venuju uz par let a stale si pripadam dost na zacatku neb zrovna u toho zvuku nejaky objektivni ucinek pro lidske ucho je dost nejisty sam o sobe

    doporucuju vsem, koho toto zajima lehce citelnou knihu neurologa O. Sackse "Musicophilia", kde se zabyva pripady svych pacientu, kteri maji trable s vnimanim hudby od tinitu az po hudebni halucinace.
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    Stanislav Grof -- rozhovor, režie: Igor Chaun - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=g25Xd2TKu34
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    AMBIENTIUM: mě to zkrátka zajímalo neb to v jednom rozhovoru tvrdil Jackson.

    BROZKEFF: takže mi nejde o konspirace ty jsou všude, ale proč to tvrdil... link už nemám...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    BROZKEFF: do spotrebni elektroniky se schvalne cpou nebezpecne toxicke latky, a to proto abychom pak utraceli dalsi penize za lecbu drahymi leky produkovane farmaceutickym prumyslem. zidozednari totiz vlastni akcie jak Sonyho tak Pfizera.
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    KUKIDE: Kazdej hudebni soft ma moznost nastavit ladeni. Klidne Ti svy pristi album vyrendruju na 432. Rozhodne to nebude nic zjevneho, krom o kapicku hlubsiho tonu.Porad nechapu tu frekvenci prirody, co ze jako to kde ma kmitat prirozene na 432 Hz.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Asi to patří spíš do "Věda vs pavěda", ale navrhuji, aby každý nás vymyslel nějakou jakoby plausibilní (uvěřitelnou) teorii čehokoli, kde se vyskytuje nějaké spiknutí ("nacisti zavedli jedovatých 440 Hz místo harmonických léčivých 432 Hz" apod.) a vysvětlení a apel jak to teda je. Pak z toho uděláme články a pošleme to do různých osudů.cz a jiných plátků. Uvidíme, jaké budou reakce...
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    tak jsme našel tohle :)
    http://www.microsofttranslator.com/bv.aspx?from=&to=cs&a=http://www.music432hz.com/index.html

    KAREN: no já jsem právě myslel třeba nějakou normální muziku kde to maj naladěný na 432 a ne ty pokusy...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    AMBIENTIUM: to video je pičovina jak zvon, respektive je to minimálně zjednodušený a tím pádem blbost :-)
    Mně se taky líbí víc to první, ale 432 jako frekvence přírody, is reality that simple? aj dont fink sou... ,)
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    KAREN: Nicmene zopakoval jsem pokus a pustil si to naopak, a stale se mi vic libi ten 432. Ale wtf frekvence prirody (slunce, zeme, vody..jak tam pisou) 432? Frekvence ceho?
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    KAREN: No u tohoto videa me zni lepe to prvni. Ale nejsem si jist, jestli to neni prave tim, ze to je prvni, a ze se clovek prirozene naladi na to, co slysi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam