• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Tak to aby jsme si připravili prkna s hřebíkama na konci ,)
    MARCIPAN82
    MARCIPAN82 --- ---
    ...petice na podporu CELOSVĚTOVÉHO MÍRU tady: http://www.petice24.com/celosvetova_mirova_smlouva
    MARCIPAN82
    MARCIPAN82 --- ---
    CELOSVĚTOVÁ MÍROVÁ SMLOUVA 21.3.2013
    Je čas začít novou kapitolu v životě lidstva na Zemi, kde se mír a služba lidskosti stane středem a ohniskem každého člověka, namísto dnešního falešného materialistického života, který přinesl člověku tolik utrpení od jeho příchodu na tuto planetu...
    Nadace KESHE vyzývá obyvatele světa, aby se jako jednotlivci stali POSLY MÍRU pro váš domov, město, národ a lidstvo a aby přinesli poselství v těchto čtyřech dopisech všem světovým vůdcům, velvyslancům světa, starostům, náboženským vůdcům, vašim sousedům, bratrům a sestrám.
    Celosvětová mírová smlouva | Cestyksobe.cz
    http://www.cestyksobe.cz/celosvetova-mirova-smlouva-ac2047/
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    F0N: jj ringo to říká v 2.53
    František Ringo Čech o korupci a tunelech ve společnosti, 1997 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=CtzQDantj6A
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    DARJEEL: ad strom poznani dobreho a zleho - vyhnani z raje

    Dokud jsi tupe zvire, da se to chapat tak, ze znas bolest, ale neznas utrpeni, protoze utrpeni vyplyva z predstavivosti - z identifikace se s "dobrym", s tim jak by "veci mely byt spravne", s rozlisovanim dobreho a zleho. Zvire trpi taky ztratou (koncetiny, smečky, ...), ale zase se s tim nejak vyrovna, protoze se nefixuje na predstavu, jak by mel byt jeho zivot dobry.

    Tim, ze vime, co je dobry a co neni dobry, jsme jako bohove, jsme uplne jiny nez zvirata. Ale je to konec s rajem.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    F0N: a to ze hrozi ze budeme mit vodu nekvalitni a budeme ji kupovat stale draz od statnich podniku podporovanych z deravych evropskych fondu (ktere jsou zase podporovany z nasich dani), to uz nikoho netrapi...

    ja jen cekam kdy se zakladnim lidskym pravem stane narok na sex. vzdyt je zde tolik frustrovanych lidi, kteri maji negativni vliv na narodni hospodarstvi a tak dale. sex by mel byt osvobozen od liberalizace (vzdyt si jej mohou dovolit jen ti kteri aspon neco malo vlastni!), mely by se zavest prisne regulace (prilis malo nebo prilis mnoho a navic nestandardniho sexu skodi) a partneri a partnerky by se meli zacit fasovat (vzdyt jde o zivot, a zivot neni komodita, abychom se o nej handrkovali jak na arabskem trhu! ;-)
    KUATO
    KUATO --- ---
    F0N: nam uz to muze byt jedno. vetsina nasich vodovodu se promrdalo hned po revoluci. presneji stat to dal obcim a obce to velmi casto prodaly.
    F0N
    F0N --- ---
    Prislo mailom:

    Europska Unia pripravuje privatizaciu vodnych zdrojov vratane vodarni, vodovodov a kanalizacii v EU. Ak si tiez myslite ze voda ma ostat verejnym zdrojom, podporte svojim hlasom iniciativu europskych obcanov "Voda a sanitacia su ludske prava! Voda je verejny statok, nie tovar!"

    https://signature.right2water.eu/

    Potrebuju 1.000.000 hlasov aby dosiahli, ze sa Brusel touto poziadavkou bude zaoberat. Inac sa mozme pripravit na to, ze vodu z vodovodu budeme kupovat stale drahsie od koncernov ako Nestle, Penta a pod....
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    Zhasněte si a namiřte lampy k zemi!
    Reakce na prohlášení ministra životního prostředí Tomáše Chalupy | astro.cz
    http://www.astro.cz/clanek/5592
    STRYX
    STRYX --- ---
    SCHWEPZ: Jeste obecneji lze rici, ze mytologicka figura Zlateho veku je vzdy situovana na nejakem horizontu. V case je to bud minulost, ale jsou i pojeti, kdy je kladen do budoucnosti (tendence napr nasi kultury) pripadne kolmo na casovou osu (takove to, ze veky sveta jsou pritomny vechny najednou jako ruzne cteni skutecnosti). Muze to ale byt i horizont zkusenosti at jiz ve smyslu individualniho zivota ci limitu zkusenosti jako takove.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    DARJEEL: libi se mi, co rekl o smrtelnosti Tolle. ze nas mozek je brana kterou vedomi proudi do tohoto sveta. chvili po smrti se nase atomy rozprchnou a casem poslouzi k udrzovani jineho kanalu vedomi. chapu to tak, ze kdyz snehova vlocka roztaje a zadna dalsi uz nebude stejna, jeste to neznamena, ze neco zmizelo. ten pattern pro jeji vznik tu/tam vzdycky byl a bude.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    _BENNY: jenže vyhnání z ráje je takový "multi" mem, dá se napasovat na kdeco myslím... třeba docela pěkně se mi to líbí jako bod v evoluci, kdy dochází ke vzniku metakognice - objevujeme strom poznání (vím že vím), ale zároveň ztrácím strom života (uvědomuji si vlastní smrtelnost).
    BNT
    BNT --- ---
    dobrej dokument...

    OrgoNet: Film: Revoluce kulturně kreativních
    http://orgo-net.blogspot.cz/2013/02/film-revoluce-kulturne-kreativnich.html?spref=fb
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    _BENNY: "Mircea Eliade ukázal, že představa „zlatého“ počátku a následujícího úpadku tvoří jedno z nejběžnějších výkladových schémat pro postavení člověka na světě. V usedlých a organizovaných společnostech zakládá jednak autoritu předků a starších, kteří stojí blíže k „počátku“ a jsou tedy nezměnitelnými vzory. Na druhé straně z ní plyne povinnost žijících, aby se pravidelně postarali o odstranění všeho, co se během roku změnilo, a snažili se tak vrátit blíže k počátku – podobně jako se každoročně obnovuje i příroda." http://cs.wikipedia.org/wiki/Zlat%C3%BD_v%C4%9Bk
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    YMLADRIS: já se pořád s těmito různými pohledy, studiemi, názory, memy ... seznamuju, a pořád jsem nedošel k nějaké teoretické saturaci, tj. mě pořád to co se dovídám, fascinuje a přináší něco nového.

    To o čem píšou v tom Respektu vychází z dat z jedné oblasti.
    Jiní antropologové v jiných dobách zjistili jiné věci.
    Nedávno jsem studoval co napsal Tomáš Ryška o kmeni Akha a to taky bylo dost jiné.
    Ono to asi nelze říct že "takhle to měly všechny primitivní kmeny". V závislosti na jejich izolaci, přírodních podmínkách, atd.atd. se to asi vyvinulo pokaždé jinak.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    tak to ze kdysi davno bylo vsechno v dokonale rovnovaze akorat pozdeji jsme sesli z cesty a ted za to platime je mytus stary snad jako lidstvo samo. viz napriklad Stary Zakon a vyhnani Adama a Evy z raje. podle vseho velmi zivotaschopny mem.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    BROZKEFF: chtela jsem se zeptat co ty na to, jako svazak, ...

    vnimam to tak, ze ty jsi prave ten proponent Zlateho veku minuleho, ... ze jsme sesli z cesty a je potreba se vratit k tomu, jak to drive bylo funkcni a v pohode. Jo? A co ty na ty vyhrady, ze strach ze smrti (strach, ze te priroda zabije), je velky determinant lidskeho zivota, a ze zrejme asi vzdycky byl zivot spis boj, takze to neni tak jednoduchy.

    Jinak jak jsme se bavili o tom Atapanovi (etnolog - amazonie), ze mi tez prijde ze to trochu vidi zjednodusene, tak tento dojem jsem nabrala z tohoto rozhovoru. prijde mi nejak povrchni, nostalgicky, nekonstruktivni ci jak to rict

    Všechno, co děláme, je úpadek: Mnislav Zelený Atapana - Magazín Legalizace
    http://www.magazin-legalizace.cz/cs/articles/detail/456-vsechno-co-delame-je-upadek-mnislav-zeleny-atapana

    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    tady je ten článek z respektu ze kterého citovala ymladris :-)

    Takovi jsme byli - Respekt.pdf (2111827 B)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    YMLADRIS: bylo by pekne kdyby to tak bylo, ale nejak tomu neverim :-) vidim to spis jako investici do posileni sve znacky a upevneni vlastni pozice na trhu a mezi lidmi. byt za toho zlyho sneses kdyz jdes za svym cilem trebas pres mrtvoly, ale kdyz jsi ho uz dosahla, najednou ti zacne krev na vlastnich rukach vadit, minimalne z toho duvodu ze muzes byt ostatnimi neoblibena a mohou si na tebe ukazovat. to ty nechces. a o ego ti jde nadale, chces svoje snahy legitimizovat, abys z tohoto sveta neodchazela se spatnou povesti. chces prospet predevsim sama sobe. imho.

    cimz samozrejme nerikam ze jejich vysledky jsou nezajimave nebo neuzitecne.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    _BENNY: ja to chapu jako beznou zivotni vyvojovou fazi... kdyz je ti 15 tak nejvyse na zebricku je fuck the system a cmarat graffitti co nejvys a nejdal, kdyz je ti 35, tak vydelat mega profity a zajistit a vychovat decka, a kdyz je ti 55, snazis se delat veci, ktery te nejak presahnou, maji skutecnej jako ze smysl, ... vlastni ego a vlastni rodinu jsi uz zvladl, identita se ti meni do moudreho starce, ktery chce prospet svetu. Podle sve kapacity bud otravujes lidi vykrikama v saline, nebo utracis miliardy v africe...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam