• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    _BENNY: a ted bez legrace. V jakem myslis, ze zijes systemu?
    Myslis, ze je to nejlepsi mozny, a ze je udrzitelny?
    Nebo by si neco zmenil?
    Hodnotis system i z jineho hlediska, jestli ty se mas fyzicicky a financne dobre?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KUATO: no hlavne je nejvic nespravedlivy ze toho ponika nemam ja, takovy system je prohnily a melo by se s nim neco udelat. idealne tak, ze se zmeni moralka vsech 7mi miliard lidi.
    KUATO
    KUATO --- ---
    _BENNY: ja myslim, ze uz jsem to pochopil, jak to Tilopa ma. moje dcera se treba kouka rada na My Little Pony a ja si myslim, ze to neni spatny napad. mit kridla a delat duhy a jine kouzla. ale nesmi se vam tam dostat menavci. v kazdem pripade je nespravedlive, ze normalni kone nejsou ponici s kridlama. nekteri maji i takovy ruzek na cele. jako jednorozci. a vlastne tim delaji ta kouzla. mozna bychom meli mit kridla i my. litat v povetri a zavodit s vetrem, kdo bude driv doma u korytka. nemysli si, ze jsem se zblaznil. ja pisu o zmene, kdy se vsichni lidi i kone OPRAVDU zmeni. proc by to neslo? jak rika elektronicka bible - muzes mit vsechno co chces, staci chtit!!!
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    btw k resource based economy http://mises.org/daily/4636

    chce to aspon zakladni beckground k tomu pochopit o cem tam mluvi, ale treba to tu bude pro nekoho zajimave
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    TILOPA: takze student?
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    FRONEMA: No neco mam, jinak bych ti tu nemohl odepisovat, takze vlastnim treba netbook. Ale treba proc by mel nekdo vlastnit zakladni veci jako je voda a vydelavat na tom, aby se lidi a zvirata mohla napit a zit ? Proc by mel nekdo vlastnit lesy, pudu, nerostne suroviny atd..jasne, ze muze a taky to tak je, nu a ja pisu o zmene, kdy si jako normalne myslici bytosti rekneme, ze tohle prece neni uz potreba, ze to neni normalni, abysme se takhle vzajemne k sobe chovali...
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    TILOPA: uff. hele a co ty? ty si tak vsechno co mas ukradl? nebo proste nic nemas?
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    _BENNY: Stojim si za tim vsim.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    TILOPA: takze si za tim uz nestojis. chapu, zrejme sam tusis ze to nemas vubec promysleny.
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    FRONEMA: Netusim, bo nevim cim se zivis, jestli si poctivy clovek, nebo prodavas hrnce duchodcum :) Ja tim nezastavam komunisticky nazor vzit vse bohatcum a dat to chudcum, nebo nejakym dektretem zabavit vse co chci.)) Proste je to o zmene, o paradigmatu , o novych hodnotach, ktere se v lidech - aspon by mely - vykrystalizovat vyvojem

    _BENNY: Jak sem psal, koncim s touhle debatou, ktera jede uz jen proto, aby te zase utvrdila v tve spravnosti a ze ti vse zapada, jak ma a nic neni treba menit :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JAZZZ: tak bud bydlim protoze pracuju, bydlim protoze jsem rentier anebo bydlim protoze je to zadarmo. ja tam vic moznosti nevidim, pokud tedy nechces redefinovat slovo "zadarmo".
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    _BENNY: ty ho fakt tlacis nekam, kde ho chces mit. proc by bydleni zadarmo melo automaticky znamenat bez prace? dyt preci s emu libi bartrovej system. v Libechove takhle bydli cela komunita v sadu vicemene vymenou za to, ze se tam o to staraji. nesklouzavej do demagogie ve snaze si potvrdit svuj nazor ;)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    TILOPA: jakoze my vsichni kdo chodime do prace ve skutecnosti nepracujem ale kradem? wtf?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    TILOPA:

    chces tedy zrusit penize ano/ne?
    chces mit bydleni, stravu a energie zadarmo a bez prace ano/ne?
    chces lidem davat vic ze sveho majetku, sveho casu a svych mentalnich a fyzickych kapacit nez doposud ano/ne?
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    _BENNY: Co jsem poprel ?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    TILOPA: a za cim konkretne si tedy stojis? dovedes to napsat tak, abys to kvuli mym soucasnym hodnotam a kolejim nemusel vzapeti poprit?
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    FRONEMA: V tom nevidim problem, protoze oni to zase ukradli nekomu jinemu :)
    _BENNY: A na to si zase dosel jak ? Stale si za tim stojim, jen uz me to energeticky vycerpava, snazit se ti vysvetlit neco, co ti vysvetlit, jak zjistuju neumim, protoze si zaseknutej v soucasnych hodnotach a kolejich.
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    KUATO: No myslim si ze si sobecky parchant, ale z jineho duvodu :) Jinak ja nikde nepisu, nebo alespon nemyslim, ze neco je bez prace, prace coby pozitivni vyvojova aktivita bude potreba u kazde bytosti vzdy, jinak zdegeneruje.spis pisu o jejim nasmerovani, zda budou za umysli k te praci sobecke tendence, nebo nesobecke. Atd atd atd...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    ale muzu to taky chapat tak, ze ve skutecnosti neslo o snahu nejak konkretne zmenit stavajici system, ale o obycejne moralizovani.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    TILOPA: podivej, pokud zrusis koncept vlastnictvi tak vsem co neco maji (a nevidi to jako dobrej napad) vsechno ukradnes. chapes?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam