PIZI: a hele, nenapadlo te, ze existujou takzvani workoholici, kterym nejde az tak o penize, jak o to mit co nejvic prace idealne nepretrzite??? :)
respektive, ty penize pak vetsinou prijdou s praci, peclivosti a tendenci neposedavat u internetu, televize ci v hospode...
ja si taky po tech letech nestezuju na svuj v tuto chvili dost nadprumerny prijem... ale k tomu se musis dopracovat.
problem je, ze vetsina populace nechce makat. prace ji smrdi a mysli si, ze ji za ne nekdo udela sam.
ja jak delam predsedu svj, tak se s tim setkavam dost casto. oblibeny argument obyvatel domu je "nemel by nekdo neco udelat?", "nemelo by se to udelat?".... moje obvykla odpoved je "hlasite se dobrovolne?" "nee, ja mam deti a hrozne prace" ....
predevcirem nam vypadla elektrika, na pul hodiny, behem ty pul hodiny za mnou prisli dva sousedi, oba dva v podstate se stejnym problemem
"pane predsedo, nejde elektrika"
"ja vim, a co?"
"nevite vo tom neco?"
"ne, akorat ze nejde"
"aha, a nemelo by se neco udelat?"
"a co jako?"
"treba nekam zavolat?"
"a uz ste zkousel volat?"
"ne, ja sel nejdriv za vami".
"aha, tak vite co, bezte domu, otevrete si casopis nebo knizku a pockejte az to nahodi. a vite vy, ze jsou zeme, kde jde elektrika trebajen 3 hodiny denne a nebo vubec?"
"jo, aha"