• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    DNF: aha, o tom nic netuším, odkaz třeba? .)
    PIZI
    PIZI --- ---
    CONTINUITY: No tak příroda do medu například zabalila botulotoxin, takže dokonce kojencům se med nedoporučuje. Já vidím rozdíl mezi je to lepší, protože to je přírodní a mezi je to lepší, protože skupina která jedla med na tom byla zdravotně lépe, než skupina která jedla ekvivalent cukru.
    DNF
    DNF --- ---
    CONTINUITY: dalsi jasny priklad je taky orezavani vyssich harmonickych z muziky na CD a mp3.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PIZI: tvrzení, že je to jedno, že med je přece v podstatě cukr, mi přijde zastaralé
    takhle přece všechny ty průmyslově potravinářské a farmaceutické úlety vznikly, že se ve 20. století myslelo, že je to jedno

    A teď ve 21. století se přichází celkem obecně na to, že to jedno není, že obvykle tak, jak příroda věci "zabalila", jsou pro nás daleko vhodnější, než když si z nich vycucneme jen jednu (samozřejmě to nemusí platit vždycky, ale jasné příklady jsou právě ten cukr, bílá mouka, ovocný koncentrát, průmyslově zpracované rozložené-složené-homogenizované mléko, nebo třeba zmíněné tvrdé drogy, taková efedra je léčivá bylina, efedrin už nebezopečná droga, a co teprv deriváty z něj....atd, atd ;)
    Ještě mně napadá např. kofein v zeleném čaji versus šňupnutý čistý kofein ;-D...pořád je to kofein, tak jako cukr je pořád cukr, ale rozdíl je podle lidí, co zkoušeli obojí, fakt značný ;D
    DNF
    DNF --- ---
    Nez se strhne sladky a od medu ulepeny flame, tady jsem to nasel
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    KUATO: Tak med je zjevně přirozenější než rafinovanej cukr a obsahuje užitečný věci.
    Což i odborníci všeho druhu říkají.
    Z vlastní zkušenosti z něj mám pocit, že je zdravej
    1. pokud je kvalitní, od rozumnýho včelaře s rozumnýma postupama
    a rozumně zpracovanej (tj. určitě ne "med" ze supermarketu, smíchanej z "medů z EU a mimo EU" a zahřátej na šílenou teplotu, to je už jen toxickej nesmysl....tohle není pozn. pro tebe, je mi jasné že víš:)
    2. pokud se užívá v rozumném množství, v ájurvédě doporučují třeba lžičku denně, tak do tří mi to přijde ok, víc mi přijde úlet, kdy se člověk přecukruje jako každým cukrem
    3. pokud ho užívá člověk, pro kterého je vhodnej.
    Med může být výbornej posilující lék pro člověka, co potřebuje např. nabrat energii v rekonvalescenci, nebo pro toho starce
    - a může být škodlivej pro člověka, co má problém s kvasinkama a zahleněním a potřebuje momentálně vynechat veškerý cukr

    Obecně, ten příspěvek byl o cukru, tedy o jedné extrahované látce z přírodnin, cokoliv v přírodním stavu bývá IMHO bezpečnější.
    A i ten cukr může být za určitých okolností lék, je to spíš o tom, že je to brutální droga, když se zaměňuje s potravinou a užívají ho po kilech skoro všichni skoro pořád :)
    PIZI
    PIZI --- ---
    DARJEEL - Jak vypadá praxe, která vyvrací má tvrzení? Co z mých tvrzení je v rozporu s praxí?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PIZI: Piziho teorie vs. praxe spousty lidí ,-)
    PIZI
    PIZI --- ---
    No med, sice obsahuje minerály a takové věci, ale netvrdil bych že spoustu. Med má podobné složení jako cukr. Je to hustá cukrová pasta plus nějaké ty minerály. IMHO je to podobné jako tvrdit, že jed na krysy obohacený vitamínem C je zdravější, než pouhý jed na krysy. Je to sice pravda, ale...

    Čímž nechci tvrdit, že cukr obecně je takový jed. Ale jde o to, že když sním med, tak stále jím hlavně cukr s jeho negativními důsledky a k tomu jím trošku nějakých minerálů, které ty negativa cukru nemění. Totéž opěvovaný hnědý cukr. Opět vlastně jen ušpiněný cukr bílý.
    DNF
    DNF --- ---
    DNF: jsem to mel spis napsat do LSD nez sem, co? Nejakej jinej tripreport asi psat nebudu. :)
    DNF
    DNF --- ---
    To uz bylo brzo rano, chvili svetlo. Vsude smradek z vecnejch cigarek co si lidi bali .. nevim proc, chutnat jim to snad realne ani nemuze. Naparfemovana umela hnusna smradlava spinava zanedbana krasna party. A ten med byl tak jednoduchej, a slunecnicovy seminka. Schazela mi nejaka tmava cokolada 80+, dohromady by to uplne presne naplnilo moje chute.
    Vasi duchove .... je pozdravujte.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    DNF: tak nás s Conti tak trochu zajímá purgatorní level práce s organismem, aby jsme mohli efektivněji vyvolávat duchy :-))) Což chápu, že dost možná není v ranku Tvých zájmů a zálib...

    A vyřešils to dobře, i když já si teda po tripu radši pořádně pobrečím a med bych si dal až potom, co by to ze mě pořádně vylezlo :) Jste taky olizovači kapátka, to je jasný, že to pak s váma mávalo!!! :DDD
    DNF
    DNF --- ---
    DARJEEL: Rano po tom tripu kdyz se mi chtelo brecet, tak jsem si vzal lzici medu od Jirika, strcil jsem si ji do pusy, a koukal na nebe.
    Toz ten alkac je premenenej cukr, takze je to jenom dalsi stadium drogy... Je neco silnejsiho co se da udelat z alkoholu?
    Jsme mladi a plni CUKRU!
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KUATO: imho ne - už jenom z té podstaty, že medu do sebe těžko naláduješ velké množství, on je potom takový "přeslazený" jak hovno z nutrie a myslím, že se ho moc sníst nedá...

    Druhá věc je, že rafinovaný cukr je prostě čistý speed, kdežto med obsahuje spoustu dobrých látek, minerálů, stopových prvků atd., které se ve výsledku podílejí na celkové charakteristice dané substance a jejího efektu v organismu.

    Můj děda nedá na med dopustit, každý den si dává žličku do vloček a ve svých pětaosmdesáti je neuvěřitelně vitální a silnej. Ale imho pořád platí -- dobrého pomálu :o)
    KUATO
    KUATO --- ---
    CONTINUITY: plati to i u uzivani jednoduchych cukru v podobe medu? pac o tom jsem cetl, ze je pri pravidelne konzumaci prospesny pro zdravi obzvlaste starsich lidi. nekde jsem cetl, ze byl i nazyvan mlekem starcu.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    V časopise Týden je úžasnej článek o cukru, velmi transformační, je tam všechno a vůbec se nebojej říct to natvrdo, že je to tvrdá droga (že mezi cukrem a řepou je v povaze, účincích a rizicích podobnej rozdíl jako např. mezi kokou a kokainem, makovou šťávou a heroinem, apod), co dělá v těle, jak narušuje metabolismus a psychiku (vyměklost, labilita....ve středověku to prý věděli a muži-bojovníci cukr nesměli :), co dělá dětem (poruchy učení, chování a mentálního vývoje), a kolik ho je v běžných potravinách (moc pěkná dvojstránka s fotkami "dobrot" jako jsou třeba muesli s 50% cukru).
    Autor se nebojí ani říct, že vzhledem k jednoznačně známým faktům by se cukr měl považovat za drogu na úrovni alkoholu, se kterým má hodně společného (píší tam, že vlastně skoro všechno, akorát nevyvolá opilost ale jen euforii ;))

    Samozřejmě pro čtenáře tohohle klubu to většinou nebudou nové informace, ale v téhle podobě jsou stravitelné i pro naše zatím neinformované blízké, je to dobrý text, který jim dát přečíst.

    Vůbec, články o kvalitě a povaze běžných potravin v poslední době v některých mainstreamových médiích příjemně překvapují :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LEOZ: se nedivím ,-)
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    DARJEEL: áno, šarm Veroniky Kavenské ho vylákal až do Prahy
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LEOZ: týjo, samotný velký Mabit!!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam