• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    DNF
    DNF --- ---
    DARJEEL: Rano po tom tripu kdyz se mi chtelo brecet, tak jsem si vzal lzici medu od Jirika, strcil jsem si ji do pusy, a koukal na nebe.
    Toz ten alkac je premenenej cukr, takze je to jenom dalsi stadium drogy... Je neco silnejsiho co se da udelat z alkoholu?
    Jsme mladi a plni CUKRU!
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KUATO: imho ne - už jenom z té podstaty, že medu do sebe těžko naláduješ velké množství, on je potom takový "přeslazený" jak hovno z nutrie a myslím, že se ho moc sníst nedá...

    Druhá věc je, že rafinovaný cukr je prostě čistý speed, kdežto med obsahuje spoustu dobrých látek, minerálů, stopových prvků atd., které se ve výsledku podílejí na celkové charakteristice dané substance a jejího efektu v organismu.

    Můj děda nedá na med dopustit, každý den si dává žličku do vloček a ve svých pětaosmdesáti je neuvěřitelně vitální a silnej. Ale imho pořád platí -- dobrého pomálu :o)
    KUATO
    KUATO --- ---
    CONTINUITY: plati to i u uzivani jednoduchych cukru v podobe medu? pac o tom jsem cetl, ze je pri pravidelne konzumaci prospesny pro zdravi obzvlaste starsich lidi. nekde jsem cetl, ze byl i nazyvan mlekem starcu.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    V časopise Týden je úžasnej článek o cukru, velmi transformační, je tam všechno a vůbec se nebojej říct to natvrdo, že je to tvrdá droga (že mezi cukrem a řepou je v povaze, účincích a rizicích podobnej rozdíl jako např. mezi kokou a kokainem, makovou šťávou a heroinem, apod), co dělá v těle, jak narušuje metabolismus a psychiku (vyměklost, labilita....ve středověku to prý věděli a muži-bojovníci cukr nesměli :), co dělá dětem (poruchy učení, chování a mentálního vývoje), a kolik ho je v běžných potravinách (moc pěkná dvojstránka s fotkami "dobrot" jako jsou třeba muesli s 50% cukru).
    Autor se nebojí ani říct, že vzhledem k jednoznačně známým faktům by se cukr měl považovat za drogu na úrovni alkoholu, se kterým má hodně společného (píší tam, že vlastně skoro všechno, akorát nevyvolá opilost ale jen euforii ;))

    Samozřejmě pro čtenáře tohohle klubu to většinou nebudou nové informace, ale v téhle podobě jsou stravitelné i pro naše zatím neinformované blízké, je to dobrý text, který jim dát přečíst.

    Vůbec, články o kvalitě a povaze běžných potravin v poslední době v některých mainstreamových médiích příjemně překvapují :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LEOZ: se nedivím ,-)
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    DARJEEL: áno, šarm Veroniky Kavenské ho vylákal až do Prahy
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LEOZ: týjo, samotný velký Mabit!!!
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    taková zajímavůstka: jsem netušil, že někdo dělá dunkelterapii v rámci komerčních lázní =)
    TERAPIE TMOU | Beskydské Rehabilitační Centrum
    http://www.brc.cz/terapie-tmou/
    BRT
    BRT --- ---
    Zlatý pluh

    Kvůli náhlému poklesu zemědělské produkce v Bulharsku byl Viktor Schauberger v 30. letech pozván do této země tehdejším bulharským králem Borisem. Schauberger přišel na to, že pokles úrody souvisel se zavedením moderních železných pluhů. Pozorování ukázala, že půda s obsahem železa je suchá a méně úrodná. Zato půda s obsahem mědi podle Schaubergerových pozorování lépe udržuje půdní vlhkost. Podobné úvahy vedly Schaubergera k tomu, aby se při obdělávání půdy používaly nástroje z mědi, popř. jejích slitin. Výnosy se zvýšily až o 50 %, přitom vzrostla i kvalita plodin – rostliny získaly sytější barvu. Díky vyšším výnosům dostaly jeho pluhy brzy od některých zemědělců v oblasti Rakouské solné komory jméno „zlatý pluh“. Název se udržel dodnes. Pluhy se však postupně přestaly používat, protože podle pramenů, které jsem měl k dispozici, byl tehdejší výrobce donucen zastavit výrobu. „Zlatý pluh“ by prý vedl k nežádoucí zemědělské nadprodukci…

    Dnes už se ve spolupráci s rodinou Schaubergerových zahradní nástroje podle návrhů Viktora Schaubergera opět vyrábějí.

    Za další vývojový stupeň „zlatého pluhu“ můžeme považovat spirální pluh, u kterého je kromě materiálu optimalizován také jeho tvar a tím i forma pohybu orané půdy. Půda není rozhrnována tlakem jako u běžného pluhu (bořící princip), nýbrž spirálovitě „přehazována“ na stranu, podobně jak to dělá krtek. Pluh je navržený pro povrchové obdělávání půdy, neboť Schauberger byl proti hluboké orbě, která narušuje prostředí a rozvrstvení půdních organismů.

    Schauberger přikládal velkou váhu také elektrickému potenciálu země a tvrdil, že mezi geosférou (zemí) a atmosférou (vzduchem) leží „neobyčejně hustá a fialově zářící síť podobná kůži“, která funguje jako izolace. „Propustí jen nejhodnotnější záření proudící dovnitř a ven.“ V tomto biologickém kondenzátoru mezi zemí se záporným nábojem a vzduchem s kladným nábojem se nacházejí rostliny. Jejich růst probíhá podle Schaubergera v závislosti na rovnováze a působení obou pólů. Přirozené zvýšení této energie vede k vyšší plodnosti. Schauberger odmítá zásahy, které snižují zemský potenciál nebo poškozují povrchovou vrstvu. Tedy i umělá hnojiva, která jsou podle něj výrobním procesem „zbavena náboje“ a proto půdě energii odnímají, místo aby ji dodávala, jak to činí např. dobré organické hnojivo. Schauberger poukazuje na to, že úspěchy umělých zásahů nemohou být trvalé, půda se jimi postupně znehodnocuje a přestává být odolná proti škůdcům.

    Viktor Schauberger – voda, energie, les, půda, úroda, měď - 3.část | Albert Smart & Delicates
    http://www.albert-sd.cz/viktor-schauberger-voda-energie-puda-uroda-med-3-cast/
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    jedna pozvánka

    Rituál v tradici amazonské medicíny - seminář pro veřejnost | Česká společnost pro analytickou psychologii
    http://www.csap-cz.eu/node/664
    Dr. Jacques Mabit, Dr. Rosa Giove Nakazawa
    Význam rituálu v terapeuticky navozených změněných stavech vědomí
    (na základě zkušeností z terapeutického centra Takiwasi v Amazonii)
    PIZI
    PIZI --- ---
    BRT: Pokud víš o technice díky které dnes sklidíš víc a s menšími náklady, než ostatní. Nic ti asi nebrání začít zemědělčit už dnes.
    BRT
    BRT --- ---
    politika eu v rámci zemědělství je likvidační.potravinová soběstačnost a její kvalita by měla být strategickým cílem čr bez ohledu na dotace(které naše zeměd.likvidují-viz řepka,neobdělávaná půda,kvoty na základní potraviny,monsanto a spol.)vrátíme-li se k tradičním a nevyužívaným technologiím v zeměd.(viz schauberger-jednoduchou nenákladnou metodou zvýšení výnosů a kvality bez chemie o 17-50%) dosáhneme strategické soběstačnosti i konkurenceschopnosti v zeměd.,zvýší se zdravotní potenciál lidí(místo toho hnoje co žerem z dovozů eu navíc v dikci codexu alimentarius),výrazně klesnou klesnou náklady na zdr.péči, a celkově se zlepší biodiverzita čr(povodně,sucha,záplavy,chem.znečištění).Nezapomínejme že jsme z 90% z vody,jejíž kvalita a dostupnost neustále bere za své.s tímto základemse dá pak něco dělat.

    do eu ted víc dáváme než podmíněně dostáváme-vystupme z ní a budme sví.Takových států s podobnými podmínkami je víc, nebudeme sami
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    Ahoj všem....ráda bych rozšířila email mé známé, ale vůbec nevím do jaké diskuze to patří :o/
    Tak mě buď smažte nebo to hoďte tam kam to patří. díky!

    Chcete překonat sami sebe? Chcete se posunout ve svém životě? Chcete zažít něco pro Vás nepoznaného?Chcete zažít pocit, že To dokážete? Máte chuť strávit nádherný den s prima lidmi a naplno si ho užít?
    Jste srdečně zváni a vítáni!
    Přidejte se! JEDNODENNÍ SEMINÁŘ FIREWALKINGU, při němž zažijeme bubnování, tanec, volný pád vzad, sdílení skupinové energie, osaháme si transformační a sebevědomí posilující metody a jehož vrcholem je rituální přechod přes žhavé uhlí o teplotě 500°C. I pasivní přítomnost může pomoci uvolnit strachy, posunout či zbořit limity tak, jak jsme si dosud nedokázali představit.
    Život si tvoříme sami...A vše v něm může dopadnout | Já Lenka
    http://www.cestazasluncem.wbs.cz/
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    JUNIPETRUS: "bojujes proti danim vseobecne. Pak, aby si byl konsisteni, tak by si mel bojovat proti polici, ucitelum, armade, silnicim, zkrat vsemu co se plati z dani"

    Ano, bojuji proti daním všeobecně. Jsem konzistentní a znám a věřím modelům financování silnic, školství, dokonce justice, policie a armády jiným způsobem, než daněmi.

    "Existuje vic modelu financovani VZP"

    Ano, dovedu si představit různé modely pomocí například výnosů státních podniků, různých monopolů (energie, znečištění, doprava), nicméně fundamentem je, že stát vlastní majetek, který musel nějak vzniknout (někdo jej musel vytvořit a odevzdat státu), nebo jde o arbitrálně určenou cenu (za znečištění, přesun na území,..). U cla je to v bleděmodrém to samé. Problém je to historické násilí (výběr daní) a to, že správcem, nikoliv majitelem spravované statky a služby mají tendenci být drahé a nekvalitní. Ale v těchto otázkách je tolik historicky sporných bodů že bych dokonce i souhlasil, že některé bohatství (nerostné apod.) může být "veřejné" a může být zdrojem financování "dividendy" občanům ve formě VZP.

    "No ty sam to vytrhnes."

    No považuji za čestnější napřít své úsilí k tomu, abych tvořil cenné statky a mohl se o ně podělit s potřebnými dle svého uvážení, než toto úsilí napírat k tomu, abych nadesignoval, jak tyto někým jiným vytvořené cenné statky k potřebným dostat (a tím je bezpodmínečně dostat z toho, kdo je vytvořil, což bez toho, že by to jako já dělal dobrovolně, lze jen násilím, čímž ho připravím o část jeho života, tj. času a úsilí, který získávání statků věnoval)
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    PAULMUADDIB: Ale to, že podstata nepodmíněného příjmu a dotací je stejná, je fakt. Jedná se o přerozdělení vytvořeného bohatství. Někdo ho musí vytvořit, musí se mu násilím odebrat a teprve potom je možné platit "bohulibé" činnosti.
    Stejna neni. Dotace je podpora podnikatelum, ktera jim poskytuje zisk nebo kryje ztraty.
    Nepodmineny prijem, je prijem pro vsechny, ktery posktyne lidem, kteri nemaj praci ci penize zivobyti, jidlo a bydleni.
    Je mozne, ze to bude placeno z dani. Pokud povazujes dane za nasili, tak pak ale nebojujes proti VZP, ale bojujes proti danim vseobecne. Pak, aby si byl konsisteni, tak by si mel bojovat proti polici, ucitelum, armade, silnicim, zkrat vsemu co se plati z dani.

    Pokud mi to vadí, jakože ano, měl bych dát společnosti, co umím nejlépe (práci, organizaci práce jiných, objevování vynálezů, tvorba umění) a z výsledků podporovat to, co nerad vidím. A jsem to adresně já, kdo to dobrovolně podpořil.
    Nejlepsi muzes davat lidem i po zavadeni nepodmineho prijmu.
    A pozor - neni vubec jasne a automaticke, ze nekdo bude muset platit vyssi dane. Existuje vic modelu financovani VZP.
    Jsem presvedcen, ze vetsiny se zvysovani dani tykat nebude. Naopak treba dan prijmu zamestancu a fyzickych osob by se mohl zrusit.

    A jsem to adresně já, kdo to dobrovolně podpořil.
    No ty sam to vytrhnes. Ty sam zajistis, aby ubylo bezdomovcu, vyresis problem nezamestnosti, poskytnes lidem svobodu delat si co chteji, zbavis je existencnich starosti?
    Pro spolecnost je dulezity system a ideal na kterem stoji stat.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    JUNIPETRUS: S těmi dotacemi jsem jen upozorňoval na to, že pokud se miliardář k penězům dostane tímto způsobem (dnes typické), tak to samozřejmě není hodno obdivu, jachtu si nezaslouží a podobně. Abych předešel diskuzi na toto téma ("ty obhajuješ boháče, ale oni si to nakradli).

    Ale to, že podstata nepodmíněného příjmu a dotací je stejná, je fakt. Jedná se o přerozdělení vytvořeného bohatství. Někdo ho musí vytvořit, musí se mu násilím odebrat a teprve potom je možné platit "bohulibé" činnosti.

    Bohužel, dnes drtivá většina politické reprezentace, ale i "lidu" přemýšlí tak, že dotace na aquapark, nebo "hotýlek" poslance jsou horší, než dotace matek na mateřské a bezdomovců. Ale neřeší samu podstatu.

    Ano, existují bezdomovci, ano, umírají v zimě. Věř nebo ne, netěší mne to. S nepodmíněným příjmem by možná umírali více (více peněz na alkohol), ale možná méně. Ale stejně tak umírají lidé na silnicích, horolezci na skalách, sportovci při výkonech, ať už na zranění, nebo vyčerpanost a spousta lidí na nemoci, protože baští sračky. Je to vždy kombinace blbých rozhodnutí a smůly, někdy více prvního, někdy více druhého.

    Pokud mi to vadí, jakože ano, měl bych dát společnosti, co umím nejlépe (práci, organizaci práce jiných, objevování vynálezů, tvorba umění) a z výsledků podporovat to, co nerad vidím. A jsem to adresně já, kdo to dobrovolně podpořil. Vymýšlet místo toho změnu "systému" přerozdělení, aby to, co já považuju za "dobro" museli řešit jiní, je slabošské, ubohé a nefér. Je to jako rozdíl mezi člověkem, který při autonehodě s vážným zraněním začne poskytovat první pomoc, byť se umaže od krve, je to hrozné a ještě riskuje, že neuspěje a ponese si trauma, a tím, kdo stojí opodál a radí, "co by se mělo dělat".
    EVA_
    EVA_ --- ---
    DNF: No úředníci...ti se moc nezmění, já myslím normální lidi, kteří jsou naštvaní na to, že máme tzv. solidární systém, založený na nějakém plošném odvodu poplatků. Těm bych moc ráda vyprávěla o tom, jak vyčerpané a vrásčité jsou padesátileté ženy z Izraele, jak uštvaní jsou muži v Koreji, jak vysoké je procento sebevražd školáků v Seoulu (musejí drtit, jako blázni, aby se dostali na vysokou, když se na ni nedostanou, budou žít jako "manuálové", čili dle názoru jejich matek velmi špatně, přičemž jejich vzdělání stojí jako dům na předměstí).
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    PAULMUADDIB: nejak si mi nepredvedl to nepochopeni a nebezpecnou naivitu.
    To si predstavuju tak, ze vezmes moje tvrzeni a nejak ho vyvratis.

    To je jiste velkomyslna uvaha, ze vydela ten komu se zaplati penize. Coz nikdo nepopiral ani jsem o tom nikdo nemluvil.

    Mluvil jsem o tom, ze existuji bezdomovci. Je to naivita nebo fakt?
    Mluvil jsem o tom, ze bezdomovci v zime umiraj. Je to naivita nebo fakt?
    Mozna, ze te to vubec nevzrusuje a prijde ti jako dobry stav.
    Jedine zlo pro tobe je,ze existuji dotace, jakmile se zrusi, bude idealni stav spolecnosti.

    A tvoje posledni veta je naprosto podpasovy emocni konstrukt, kde jsi propojil dve zla(VZP a Dotace),VZP zredukoval si na to volani regulacich, a nakonec jakoze vlastne podporuju dotace nebo diky podpore VZP za to neprimo muzu. Odporne.

    Podporuji nepodmineny prijem, povazuji to to dobre, protoze to zlepsi podminky vetsine lidem a spolecnost se dostane na vyssi level.
    Podle me ten, kdo nevidi, ze spolecnost se vyvijela a vyviji a musi se vyvijet a nesnazi se vymyslet lepsi reseni a nemysli na dobro spolecnosti, je bud debil nebo ignorant.

    DNF
    DNF --- ---
    SCHWEPZ: no prece ten kdo to stanovuje ted, nebo jeho naslednik v novem systemu ... vy se tvarite jak vsechno je nejaka novinka co se bude muset vymyslet kdo co a jak .. ale tohle se prece uplne vsechno deje, jenom podle soucasnych (cti sto let za opicema) pravidel ... :)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    DNF: započtení externalit do výsledné ceny. Otázka je, co všechno bys tam započetl a kdo a jak to bude stanovovat. Není to zcela jednoduché a jednoznačné.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam