• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    PIZI
    PIZI --- ---
    VRBIK: Spíš tipuji glukózu. Ale v zásadě je to jedno. Fruktoza i glukoza jsou součásti bílého cukru.
    VRBIK
    VRBIK --- ---
    PIZI: maratonci ji fruktozu
    PIZI
    PIZI --- ---
    CONTINUITY: A co třeba, když mám období když jsem pasivní a válím se u televize, jím více cukru?

    Jinak maratónci cukr pojídají a věří, že jim pomáhá k výkonům. Tvá zkušenost s válením u TV kontra jejich zkušenost.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY: Pokračování k debatě o cukru, našlo si mně samo ;)): Další článek o cukru je v aktuálním čísle National Geographic, srpen 2013. Tam je celá jeho historie, která je velmi zajímavá (a krvavá).

    A pozoruhodnej postřeh jednoho amerického lékaře, podle kterého celej fenomén pasivního válení u televize souvisí s nadměrnou konzumací cukru, protože člověk, kterej jí pořád cukr, má mnohem méně tělesné energie, než by měl bez něj, takže mnoho lidí sotva zvládne své běžné denní úkoly, a když se dostane večer domů, nemá už sílu se hýbat, i když by to nesmírně potřeboval a bylo by to po prosezeném dni přirozené.

    Pod to bych se podepsala, mám to vyzkoušené, kdykoliv začnu zas jíst cukr, začnu zas trpět vyčerpaností a pasivníma zásekama u kompu.
    Určitě někdo snáší cukr relativně lépe, a někdo má velké zásoby energie a tu ztrátu nepozoruje, ale mně to přijde hodně výrazné.
    Samozřejmě je to jen jeden z faktorů a příčin, ale taky jeden z nejvíc popíraných (to pozoruju i na sobě, to automatické racionalizování, že tím to přece být nemůže, respektive zapomínání na tu souvislost ;)
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    Kotvičník, stévie, konopí. Rostliny léčí bez vedlejších účinků, říká biolog | zpravy.ihned.cz - Česko
    http://zpravy.ihned.cz/...80-kotvicnik-stevie-konopi-rostliny-leci-bez-vedlejsich-ucinku-rika-biolog
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PIZI: já si myslím, že to co si myslíš, že si myslíš, je pěkná blbost ,-)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    rozdil mezi skvelym vinem vyvazene ovocne chuti a splasky z krabice dela taky co do poctu molekul celkem zanedbatelna cast objemu :) uplne obecne bych rekl, ze cim slozitejsi prijimac i vysilac, tim vic informace se da prenest nepatrnymi rozdily, pokud za nimi je nejaky identifikovatelny vzor.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    ja si myslim, ze pravy med je neco opravdu vic z hlediska esenci nez cukr. Na druhou stranu mi cukr neprijde jako nejakej jed.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Darjeel: ad cukr vs med

    I u tatranek se da pracovat s predstavama ze ten cukr je kvintesence ciste blazenosti a tak se aspon maximalizuje ta sance ze 'vejde a neuskodi' ;o)
    Keeping the pure vision, placebo effect, power of the inner athanor :)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Neni to zbytecny tolik resit ten cukr? ;) Prijde mi, ze kdyz mam silny zamer v to co povazuju za dulezity a delam veci pro uskutecneni prislusnyho zameru a veci jako zdravou vyzivu pro fyzicky telo ap. beru na vedomi, ale nechavam je jen tak volne na *periferii* toho vedomi a nevenuju tomu zbytecne moc intelektualni analyticke pozornosti, tak si to telo docela samo rika o relativne vyvazenou stravu. a klidne si dam i to kafe s cukrem, nebo chleba s medem, a mam dost volnych kapacit pro ten zamer. mentalni analyza toho co je zrovna vic skodlive muze byt mrhanim cenne kapacity pozormosti. stejne telo vzdycky starne a umre, i to vitariana ci makrobiotika ci vegana.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    TOP Týdeník Občanské Právo : Polovina medů zfalšována!
    http://tydenikobcanskepravo.parlamentnilisty.cz/2013/08/polovina-medu-zfalsovana.html
    PIZI
    PIZI --- ---
    DARJEEL - Pokud záležina duchu, tak si ho můžu nastavit i na ten bílý cukr. Pokud jde jen o to na co při tom myslím a nezáleží fakt, zda je to samá glukóza a fruktóza. Já si myslím, že ten duch se na tom podílí jen trochu a fakt, že je to cukr moc nezmění. Já vím a proto že tomu věřím, tak v takovém světě budu žít.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KAREN: je to nějaký módní poslední dobou... ale je fakt, že nějaká dream lodge by se nám časem hodila... Já to teda beru dost vážně a myslím si, že buddhisti a další vědí, proč to mají nastavené jako pokročilou praxi... takže si počkám... ale láká to velmi, to jo :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PIZI: tak já vím, že na homeopatii aspol. jsi docela vysazený a "nevěříš", ale srovnávat cukr z řepy vyrobenej v továrně s totální esencí, který vyrábí včeličky pro své vlastní společenství...

    A (zas zkusím zaťukat na Ducha) ano, pokud si to v hlavě nastavíš tak, že jíš cukr s jeho negativními důsledky tak je ten rozdíl minimální, ale je taky možnost svýho ducha trochu na ten med naladit a mít z něj obrovský přínos a nevnímat jej jako "cukr", ale jako esenci květin, esenci přírody ,-)
    No jak chceš, já si vybral a z medu mám vyloženě radost, narozdíl od tatranek a sušenek :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    LEOZ: jo, jsem na to koukala pred nejakou dobou v tomhle poradu:

    Pološero : Políbení tmou — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10318730018-polosero/213562222000006-polosero-polibeni-tmou/
    LOOK
    LOOK --- ---
    Peklo na talíři: Umělá sladidla - Pořad: Peklo na talíři, Video na Stream.cz (ID: 767397)
    http://www.stream.cz/peklonataliri/767397-peklo-na-taliri-umela-sladidla


    kdo nezna, vrele doporucuji:
    Peklo na talíři - Stream.cz
    http://www.stream.cz/kategorie/482-peklo-na-taliri/
    PIZI
    PIZI --- ---
    JAXXE: Slohově i obsahově velmi podezřelé. Já hádám, že je to blbost.
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    Wave goodbye to global warming, GM and pesticides

    Radio wave-treated water could change agriculture as we know it. Its Irish pioneers meet Tom Prendeville

    25 August 2013

    A GROUNDBREAKING new Irish technology which could be the greatest breakthrough in agriculture since the plough is set to change the face of modern farming forever.

    The technology – radio wave energised water – massively increases the output of vegetables and fruits by up to 30 per cent.

    Not only are the plants much bigger but they are largely disease-resistant, meaning huge savings in expensive fertilisers and harmful pesticides.

    Extensively tested in Ireland and several other countries, the inexpensive water treatment technology is now being rolled out across the world. The technology makes GM obsolete and also addresses the whole global warming fear that there is too much carbon dioxide in the air, by simply converting excess CO2 into edible plant mass.


    Developed by Professor Austin Darragh and Dr JJ Leahy of Limerick University's Department of Chemistry and Environmental Science, the hardy eco-friendly technology uses nothing but the natural elements of sunlight, water, carbon dioxide in the air and the minerals in the soil.

    The compact biscuit-tin-sized technology, which is called Vi-Aqua – meaning 'life water' – converts 24 volts of electricity into a radio signal, which charges up the water via an antennae. Once the device is attached to a hose, thousands of gallons of water can be charged up in less than 10 minutes at a cost of pennies.

    Speaking about the new technology, Professor Austin Darragh says:

    "Vi-Aqua makes water wetter and introduces atmospheric nitrogen into the water in the form of nitrates – so it is free fertiliser. It also produces the miracle of rejuvenating the soil by invigorating soil-based micro-organisms.

    "We can also make water savings of at least 30 per cent. When the water is treated it becomes a better solvent, which means it can carry more nutrients to the leaves and stem and percolate better down into the soil to nourish the roots, which in turn produces a better root system. Hence the reason you need less water and why you end up with larger and hardier crops," explains Professor Austin Darragh.

    Extensively tested in Warrenstown Agricultural College, the technology is being hailed as a modern day miracle.

    Wave goodbye to global warming, GM and pesticides - Independent.ie
    http://www.independent.ie/...ss/irish/wave-goodbye-to-global-warming-gm-and-pesticides-29525621.html
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    KUATO: tak alkohol jako součást léčiv a vůbec jako lék, mi přijde jako něco úplně zásadně jiného než jako běžná konzumní droga, přesně jak píšeš :)

    Podle ájurvédy, a tuším i makrobiotiky (?, kdyžtak mě opravte), je alkohol něco jako cukr na druhou :)
    Z toho zjevně plyne, že může mít své místo a léčebné aplikace, ale taky že je to totálně extrémní věc se spoustou rizik.

    To je ostatně řekla bych úplně typická vlastnost naší civilizace, že se extrémní věci používají masově, jako by byly normální a bezpečné.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam