KUATO: Tak med je zjevně přirozenější než rafinovanej cukr a obsahuje užitečný věci.
Což i odborníci všeho druhu říkají.
Z vlastní zkušenosti z něj mám pocit, že je zdravej
1. pokud je kvalitní, od rozumnýho včelaře s rozumnýma postupama
a rozumně zpracovanej (tj. určitě ne "med" ze supermarketu, smíchanej z "medů z EU a mimo EU" a zahřátej na šílenou teplotu, to je už jen toxickej nesmysl....tohle není pozn. pro tebe, je mi jasné že víš:)
2. pokud se užívá v rozumném množství, v ájurvédě doporučují třeba lžičku denně, tak do tří mi to přijde ok, víc mi přijde úlet, kdy se člověk přecukruje jako každým cukrem
3. pokud ho užívá člověk, pro kterého je vhodnej.
Med může být výbornej posilující lék pro člověka, co potřebuje např. nabrat energii v rekonvalescenci, nebo pro toho starce
- a může být škodlivej pro člověka, co má problém s kvasinkama a zahleněním a potřebuje momentálně vynechat veškerý cukr
Obecně, ten příspěvek byl o cukru, tedy o jedné extrahované látce z přírodnin, cokoliv v přírodním stavu bývá IMHO bezpečnější.
A i ten cukr může být za určitých okolností lék, je to spíš o tom, že je to brutální droga, když se zaměňuje s potravinou a užívají ho po kilech skoro všichni skoro pořád :)