• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    PIZI
    PIZI --- ---
    DARJEEL - Pokud záležina duchu, tak si ho můžu nastavit i na ten bílý cukr. Pokud jde jen o to na co při tom myslím a nezáleží fakt, zda je to samá glukóza a fruktóza. Já si myslím, že ten duch se na tom podílí jen trochu a fakt, že je to cukr moc nezmění. Já vím a proto že tomu věřím, tak v takovém světě budu žít.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KAREN: je to nějaký módní poslední dobou... ale je fakt, že nějaká dream lodge by se nám časem hodila... Já to teda beru dost vážně a myslím si, že buddhisti a další vědí, proč to mají nastavené jako pokročilou praxi... takže si počkám... ale láká to velmi, to jo :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PIZI: tak já vím, že na homeopatii aspol. jsi docela vysazený a "nevěříš", ale srovnávat cukr z řepy vyrobenej v továrně s totální esencí, který vyrábí včeličky pro své vlastní společenství...

    A (zas zkusím zaťukat na Ducha) ano, pokud si to v hlavě nastavíš tak, že jíš cukr s jeho negativními důsledky tak je ten rozdíl minimální, ale je taky možnost svýho ducha trochu na ten med naladit a mít z něj obrovský přínos a nevnímat jej jako "cukr", ale jako esenci květin, esenci přírody ,-)
    No jak chceš, já si vybral a z medu mám vyloženě radost, narozdíl od tatranek a sušenek :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    LEOZ: jo, jsem na to koukala pred nejakou dobou v tomhle poradu:

    Pološero : Políbení tmou — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10318730018-polosero/213562222000006-polosero-polibeni-tmou/
    LOOK
    LOOK --- ---
    Peklo na talíři: Umělá sladidla - Pořad: Peklo na talíři, Video na Stream.cz (ID: 767397)
    http://www.stream.cz/peklonataliri/767397-peklo-na-taliri-umela-sladidla


    kdo nezna, vrele doporucuji:
    Peklo na talíři - Stream.cz
    http://www.stream.cz/kategorie/482-peklo-na-taliri/
    PIZI
    PIZI --- ---
    JAXXE: Slohově i obsahově velmi podezřelé. Já hádám, že je to blbost.
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    Wave goodbye to global warming, GM and pesticides

    Radio wave-treated water could change agriculture as we know it. Its Irish pioneers meet Tom Prendeville

    25 August 2013

    A GROUNDBREAKING new Irish technology which could be the greatest breakthrough in agriculture since the plough is set to change the face of modern farming forever.

    The technology – radio wave energised water – massively increases the output of vegetables and fruits by up to 30 per cent.

    Not only are the plants much bigger but they are largely disease-resistant, meaning huge savings in expensive fertilisers and harmful pesticides.

    Extensively tested in Ireland and several other countries, the inexpensive water treatment technology is now being rolled out across the world. The technology makes GM obsolete and also addresses the whole global warming fear that there is too much carbon dioxide in the air, by simply converting excess CO2 into edible plant mass.


    Developed by Professor Austin Darragh and Dr JJ Leahy of Limerick University's Department of Chemistry and Environmental Science, the hardy eco-friendly technology uses nothing but the natural elements of sunlight, water, carbon dioxide in the air and the minerals in the soil.

    The compact biscuit-tin-sized technology, which is called Vi-Aqua – meaning 'life water' – converts 24 volts of electricity into a radio signal, which charges up the water via an antennae. Once the device is attached to a hose, thousands of gallons of water can be charged up in less than 10 minutes at a cost of pennies.

    Speaking about the new technology, Professor Austin Darragh says:

    "Vi-Aqua makes water wetter and introduces atmospheric nitrogen into the water in the form of nitrates – so it is free fertiliser. It also produces the miracle of rejuvenating the soil by invigorating soil-based micro-organisms.

    "We can also make water savings of at least 30 per cent. When the water is treated it becomes a better solvent, which means it can carry more nutrients to the leaves and stem and percolate better down into the soil to nourish the roots, which in turn produces a better root system. Hence the reason you need less water and why you end up with larger and hardier crops," explains Professor Austin Darragh.

    Extensively tested in Warrenstown Agricultural College, the technology is being hailed as a modern day miracle.

    Wave goodbye to global warming, GM and pesticides - Independent.ie
    http://www.independent.ie/...ss/irish/wave-goodbye-to-global-warming-gm-and-pesticides-29525621.html
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    KUATO: tak alkohol jako součást léčiv a vůbec jako lék, mi přijde jako něco úplně zásadně jiného než jako běžná konzumní droga, přesně jak píšeš :)

    Podle ájurvédy, a tuším i makrobiotiky (?, kdyžtak mě opravte), je alkohol něco jako cukr na druhou :)
    Z toho zjevně plyne, že může mít své místo a léčebné aplikace, ale taky že je to totálně extrémní věc se spoustou rizik.

    To je ostatně řekla bych úplně typická vlastnost naší civilizace, že se extrémní věci používají masově, jako by byly normální a bezpečné.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PIZI: tak jasně, že v přírodních věcech mohou být toxiny, díky za upozornění, jasně, dobré vědět, dávat si pozor, atd, to je zas jinej aspekt

    ale to ještě nedělá rafinovanej cukr zdravej

    samozřejmě, třeba chleba, co jedli naši předkové, měl daleko větší výživnou hodnotu než rychlokvašenej pseudochleba z centralizovaných megapekáren, ale taky mohl obsahovat nebezpečné plísně

    dneska máme tu výhodu, že máme jak ty znalosti a schopnost vědět, co potraviny obsahují, a zajistit aby byly biologicky bezpečné, tak ty znalosti o tom, které potraviny jsou vhodnější v přirozeném stavu
    Přijde mi vhodné aplikovat obojí :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    DNF: ja chovam docela v ucte jak med, tak alkohol - prvni je "posvatny", protoze je to (v pripade kvetoveho medu) prirodni kvintesence - kondenzat toho nejvyssiho, nejjemnejsiho, nejsubtilnejsiho, co v kytce je - kvetovy nektar.

    co se alkoholu tyce - v alchymii je na nej nahlizeno jako na projev Merkura - tekaveho prchaveho principu (nebo na zivel ohne pri ctyrslozkovem modelu nahlizeni) v rostlinne risi. jako soucast bylinnych preparatu je nepostradatelny. je to latka, ktera vitalizuje, ktera nese a konzervuje sirnou a solnou kvalitu a spojuje vsechny do jednoho celku. bohuzel to, co z nej nase zapadni kultura udelala je smutne. v kazdem pripade odsouzeni si nezaslouzi alkohol sam, ale jen profanni konzumni pristup k nemu.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    DNF: aha, o tom nic netuším, odkaz třeba? .)
    PIZI
    PIZI --- ---
    CONTINUITY: No tak příroda do medu například zabalila botulotoxin, takže dokonce kojencům se med nedoporučuje. Já vidím rozdíl mezi je to lepší, protože to je přírodní a mezi je to lepší, protože skupina která jedla med na tom byla zdravotně lépe, než skupina která jedla ekvivalent cukru.
    DNF
    DNF --- ---
    CONTINUITY: dalsi jasny priklad je taky orezavani vyssich harmonickych z muziky na CD a mp3.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PIZI: tvrzení, že je to jedno, že med je přece v podstatě cukr, mi přijde zastaralé
    takhle přece všechny ty průmyslově potravinářské a farmaceutické úlety vznikly, že se ve 20. století myslelo, že je to jedno

    A teď ve 21. století se přichází celkem obecně na to, že to jedno není, že obvykle tak, jak příroda věci "zabalila", jsou pro nás daleko vhodnější, než když si z nich vycucneme jen jednu (samozřejmě to nemusí platit vždycky, ale jasné příklady jsou právě ten cukr, bílá mouka, ovocný koncentrát, průmyslově zpracované rozložené-složené-homogenizované mléko, nebo třeba zmíněné tvrdé drogy, taková efedra je léčivá bylina, efedrin už nebezopečná droga, a co teprv deriváty z něj....atd, atd ;)
    Ještě mně napadá např. kofein v zeleném čaji versus šňupnutý čistý kofein ;-D...pořád je to kofein, tak jako cukr je pořád cukr, ale rozdíl je podle lidí, co zkoušeli obojí, fakt značný ;D
    DNF
    DNF --- ---
    Nez se strhne sladky a od medu ulepeny flame, tady jsem to nasel
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    KUATO: Tak med je zjevně přirozenější než rafinovanej cukr a obsahuje užitečný věci.
    Což i odborníci všeho druhu říkají.
    Z vlastní zkušenosti z něj mám pocit, že je zdravej
    1. pokud je kvalitní, od rozumnýho včelaře s rozumnýma postupama
    a rozumně zpracovanej (tj. určitě ne "med" ze supermarketu, smíchanej z "medů z EU a mimo EU" a zahřátej na šílenou teplotu, to je už jen toxickej nesmysl....tohle není pozn. pro tebe, je mi jasné že víš:)
    2. pokud se užívá v rozumném množství, v ájurvédě doporučují třeba lžičku denně, tak do tří mi to přijde ok, víc mi přijde úlet, kdy se člověk přecukruje jako každým cukrem
    3. pokud ho užívá člověk, pro kterého je vhodnej.
    Med může být výbornej posilující lék pro člověka, co potřebuje např. nabrat energii v rekonvalescenci, nebo pro toho starce
    - a může být škodlivej pro člověka, co má problém s kvasinkama a zahleněním a potřebuje momentálně vynechat veškerý cukr

    Obecně, ten příspěvek byl o cukru, tedy o jedné extrahované látce z přírodnin, cokoliv v přírodním stavu bývá IMHO bezpečnější.
    A i ten cukr může být za určitých okolností lék, je to spíš o tom, že je to brutální droga, když se zaměňuje s potravinou a užívají ho po kilech skoro všichni skoro pořád :)
    PIZI
    PIZI --- ---
    DARJEEL - Jak vypadá praxe, která vyvrací má tvrzení? Co z mých tvrzení je v rozporu s praxí?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PIZI: Piziho teorie vs. praxe spousty lidí ,-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam