• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    DNF
    DNF --- ---
    _BENNY: co moje otazka benny, vcera ses vyjadroval ke kazdemu prdu, a dneska si vybiras? DNF
    Proc te tak rozpaluje ze nekdo jiny bude zit z plodu tve prace? Jakoby to bylo dulezite. Cokoliv co delas a cim se zabyvas delas pro sebe, predpokladam, je to tak?
    Nebo mas ty svoji prace moc, a nebavi te?
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    _BENNY: koukám, že hroší kůži asi nemáš, tak to je ještě dobrý... na diskuzi to ale zatím nevidím, radši bych nějaký koláč bez práce
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KERRAY: ocekaval jsem, ze se zrovna ty nabidnes, ze celou tu kolektivni srandu budes platit ze sveho (sveho rozpoctu, sveho casu, zapracujes pro ostatni namisto pro sebe atp), aby to mohlo cele fungovat (co si budem vykladat, patris mezi stredni tridu, zdroje mas). ale vidim ze ty bys chtel taky kolace bez prace. ale tak hlavne ze mas tu vysokou emocionalni inteligenci.

    URZA: nenasel by se nejaky propocet pro CR? odkazy sjizdim, ale nepripadne mi ze by tam bylo neco aplikovatelneho pro nasi krajinu, aby to davalo ekonomicky a socialni smysl.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    _BENNY: sorry Benny, nedostatek představivosti nebo emocionální inteligence nebo co to vlastně řešíš je tvůj boj, nepřijde mi, že bych s tím byl schopen něco udělat, dokud si budeš myslet, že vyhráváš :D
    KUATO
    KUATO --- ---
    JAZZZ: umim si predstavit, ze by to slo, kdyz bys opustil vymozenosti technologickeho sveta, protoze "primitivni" zivot je v podstate dost nenarocny na suroviny. akorat je tam mnohem vice prace. zahradka a zviradka. zadny pocitac, televize, auto, cestovani.. jenze ono to ma i sve nevyhody. co kdyz se neurodi? vcera jsme kopali brambory a jak je letos bramborove spatny rok, tak jsme vykopali asi to, co jsme zasadili. docela pruser by to byl, kdybychom s tim museli vyzit do pristi sklizne. uz jenom proto, ze by nebylo na jare co zasadit.

    jo, samozrejme jedna rodina by tak zit nemohla, protoze by nebyla schopna si vsechno vyrobit sama - od naradi zelezneho pres drevene, z kuze (i ty se musi zpracovat, nez se s nima da pracovat).. takze by takovych lidi muselo byt no, mala vesnicka. a teda meli by se hodne modlit, aby se nekdo casem nerozhodl jim vybrat sypky a opichat zeny a dcery, protoze se sekerou a lukem a sipy se palnym zbranim tezko brani..
    URZA
    URZA --- ---
    Basic Income – A cultural impulse

    https://dotsub.com/view/26520150-1acc-4fd0-9acd-169d95c9abe1?utm_source=player&utm_medium=embed

    Doporucuju kouknout jak skeptikum tak priznivcum BI.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    _BENNY: kazdy sice sanci ma, ale ve vice lidech se to lepe tahne :) tenhle exemplar sice neni muj, ale brzo si podobny postavim a ostatnim radim totez, protoze ke staru pro ne misto v zadnym domove duchodcu nebude :)
    Na Andělu vyrůstá dům z odpadu. Unikátní stavba vítá návštěvníky - iDNES.cz
    http://bydleni.idnes.cz/...lodka-dum-z-odpadu-066-/reality_bdp.aspx?c=A130927_115722_reality_bdp_web
    DNF
    DNF --- ---
    _BENNY: hele, a kde vezi ten donor dneska? Cim to je ze si takovy previs vydaju muzeme dovolit dneska? Kde je ten donor, kdyz kazdej hajzl plati minimalni dane, jen aby nemusel byt solidarnia jeste chce ten system nejak pumpnout? (vsechno to jsou tvoje slova, klidne ti to dohledam)
    PIZI
    PIZI --- ---
    _BENNY: Psal jsem, že bych mohl učit. Ne nic nedělat.
    PIZI
    PIZI --- ---
    KOSMO: Kdo mě nutí do ní vstupovat? Přece trh práce. Vnímat práci jako službu. Fajn, ale takové vnímání nijak magicky jídlo, bydlení a ošacení nevytvoří.
    URZA
    URZA --- ---
    _BENNY:

    Tady jedna studie navrhuje jak financovat basic income pro Francii
    http://www.allocationuniverselle.com/doc/BIEN_Munich_2012-09-15_MdeBasquiat.pdfc

    tady jsou cisla pro Kanadu
    http://naturalgovernance.blogspot.ca/2011/01/canadian-basic-income-vs-guaranteed.html

    V obou propoctech dochazi autori v zaveru k tomu ze zas tak moc navic oproti tomu co vyplaci socialni system v danych statech by basic income nedelal.

    Tady je neco pro Spanelsko, vychazi jim to tam ufinancovatelne rovnou dani
    http://basicincome.org/bien/pdf/2004PinillaSanzo.pdf

    O tom jak obecne basic income financovat rovnou dani
    http://www.amazon.com/Public-Economics-Action-Proposal-Lectures/dp/0198292163

    V druhem videu na teto strance - to v nemcine s nazvem "Basic Income – A cultural impulse" je asi ve dvou tretinach nejaky propocet pro Svycarsko, jen jsem to ted proletel ale tvari se to jako progresivni zdaneni

    http://basicincome2013.eu/ubi/basic-income-a-cultural-impulse/

    ten dokument asi stoji za to zkouknout cely, ve Svycarsku to bylo motivaci k tomu ze tam ted vazne uvazuji o zavedeni basic income.


    Nejaky shrnuti z wikipedie
    https://en.wikipedia.org/wiki/Basic_income#Funding
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JAZZZ: to si prece kazdy udela DIY :) na to netreba statni podpora z kapes ostatnich
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    _BENNY: je to celkem jednoduchy princip. po svete jich uz stoji tisice.
    CO STAVÍME | ZEMĚLOĎKA ANDĚL | PRAGUE EARTHSHIP
    http://zemelodka.cz/co-stavime/
    ja ty technologie znam a jsem ochotny s timhle typem lokalniho reseni globalnich problemu komukoli zdarma pomoct :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    URZA: zatim se ke mne nedostala zadna studie, ktera by to mela dobre spocitane. nejsme Aljaska. nejsme Norsko. nejsme Kuvajt. nemame prirodni zdroje, ktere bychom propadavali cizim zemim a diky prijmum bychom ucpavali huby nasim narokujicim si obcanum. na vsechno si musime vydelat mravenci praci alespon v tom exportnim prumyslu.

    ale jestli mas studii ktera dovede udrzitelny NZP system spocitat pro CR, rad si ji prectu. ale moje namitka lezi jinde - kde vezi ten donor?
    URZA
    URZA --- ---
    _BENNY: A uz jsi precetl vsechny ty studie ktere maji na webu?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JAZZZ: o jake autonomni jednotce je rec? ty nejakou takovou mas?

    to je porad ze nase civilizace je dostatecne technologicky vyspela a bohata a zna a umi... kdo z vas ty technologie ma, zna a umi? kdo z vas je ten bohaty donor nebo ochotny technik, ktery pracuje zadarmo pro ostatni? koukate na veci a technologie ostatnich, zirate na bohatstvi zapadniho sveta a berete to vsechno za verejny majetek na ktery maji narok vsichni, ale staci aby se na to par lidi, ktere vy ani neznate a kteri to zenou dopredu, vykaslala, a je se vsim konec.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    _BENNY: a co kdyby clovek misto zakladniho prijmu mel narok na autonomne funkcni jednotku, ktera by ho uzivila pouze pokud by ji svou praci udrzoval v chodu? staral by se o zahradu, sdilena zvirata a za trochu prace by byly veskere jeho zakladni zivotni potreby zajistene :) na to vsechno by mel mit clovek pravo.
    ale nemyslim si, ze by mel mit pravo na jisty prijem bez prace za ktery by si kupoval spotrebni nesmysly, jejichz masova produkce ohrozuje moznost existence jakekoli formy udrzitelneho reseni.

    zemelode, opensource a creative commons zadarmo pro vsechny! kdo chce slouzit modlam, at si za to plati sam.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    hele ja mam napad jak celou tu mizerii vyresit - pojdme vsichni nic nedelat a zit na ucet druhych! ti druzi (mezi ktere my nepatrime) nas budou radi zivit protoze je to bavi a my se konecne osvobodime od svych biologickych potreb a vubec nutnosti se vyporadavat se svym bytim na tomto svete. vsechny problemy se tim vyresi a vsichni budeme nakonec spokojeni!
    GORG
    GORG --- ---
    jinak na "nedostatek peněz" nevěřím. u řady lidí by základním příjmem mohlo být, že jim stát většinu peněz, co si vydělali, nechá, tj. odečte od daní.

    řekněme, že někdo vydělává 30k měsíčně.. z toho stát (teď) dostává 40k na daních ?? tj. víc než dostane ten člověk?-- superhrubá mzda + DPH a jiné daně. daň darovací, daň ze smíchu, daň z daně, velkorysá daň, dorovnávací daň, daň z cigaret a alkoholu...

    přijde mi úžasný, do čeho se lidi nechali namotat.. pracovat většinu dne a někteří mít sotva na jídlo a bydlení
    GORG
    GORG --- ---
    _BENNY: No mně přijde, že 15k je tak akorát pro kvalitní žití. Na to asi nebude jasný vzoreček (nebo možná ano, nejsem ekonom),ale peníze co ti zajístí bydlení a jídlo. To jsou základní potřeby člověka. Pak nemusíš pracovat, aby si přežil. Tam se to mysllím láme.
    Vrátit, co jsem lidstvu sebral? Tohle je asi úplně jiné paradigma myšlení.. viz třeba ten Hearth.net, kde lidi dělají lidem věci zadarmo. Chtějí dávat, protože mají pocit, že tím sami získávají. Vykalkulovanost dnešně běžného dávání je podle mě paradigma jiné. Samozřejmě projekt základního příjmu se může stát katastrofou stejně jako jiné projekty v minulosti. Kdo ví..ale USA dneska stejně už sama neměla na výplaty, tak asi moc hůř být nemůže :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam