• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    VRBIK
    VRBIK --- ---
    JAZZZ: nedovolil bych si v tomhle kontextu pouzit slovo vedomi. a nevidim, kde je ten nehmotny konstrukt. mame jedince, kteri tvori hejno. to hejno vykazuje naky znamky komplexniho chovani. to ale preci neznamena nutnost pritomnosti nakyho vedomi hejna nebo neceho jineho :) mozna jsem te jen spatne pochopil, klidne muzem pm a t to tu nespamujem ;)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    VRBIK: presne tak. celularni automaty jsou podobne a i ten nazev k necemu navadi :)
    mozna je to slovickareni, ale slo mi o to, ze takove meta-organismy maji v tomhle kontextu emergentni vlastnost/vedomi zalozene na nehmotnem konstruktu.
    kdyz ta pridana komplexita neplati jednotlivce, tezko k nim vztahovat tuhle vlastnost celku. mozna to pisu zbytecne kostrbate, ale proste vidim podobnost v tom, jak funguje vedomi v neuronove siti a v hejnu jakychkoli objektu.
    VRBIK
    VRBIK --- ---
    JAZZZ: no ono hejno nema naprogramovany zadny chovani. spis je zajimavy, ze projevem hodne jednotlivcu s nakou jednoduchou strategii muze byt pomerne komplikovane chovani nakeho celku.. jinak treba obrovsky komplexnosti pomoci jednoduchych pravidel dosahnes i s pouzitim celularnich automatu, zadna pridana inteligence neni potreba :)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    VRBIK: me prave zajima kde se bere ta "pridana inteligence" navic ciste virtualniho subjektu "hejno". staci se podivat dost blizko, abys videl jen jednoho jedince a jeho chovani ovlivnene hejnem vykazuje stejnou komplexitu, prestoze ji nema naprogramovanou. kde se vzala? molekuly meho tela jsou moje hmota a samy o sobe zane vedomi nemaji. z nich se pak skladaji hloupe bunky, ktere dohromady tvori hloupe organy a moje osoba najednou nejake vedomi ma. organismus je jen slozite hejno :)
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    RAVNOS: no a když opomenu zákony,tak jaký je rozdíl mezi tím cigárkem a jointem? Tady jsou legal drogy tabak a alkohol,což je mnohdy-zaleží na tom-daleko horší pro některé jedince a to ostatní je nelegal. Zkrátka mam pocit že klameme akorat sami sebe,když se dětem snažíme něco namlouvat. Ale to je muj nazor z osobní zkušenosti se 3letým synem,kterýmu bulo prostě najednou vše jasný. Oni moc dobře vycítí,že to jsou dvě ruzná cigárka. Začlo to tím že se učil barvy a hned "táto zelená" a to mu byly dva.Bud hulím a neskrývam to,nebo nechci abyćh byl příkladem a seknu s tím. S radostí mohu říci že vic to řešitt nemusím-nepožívám už nic. Díky synku :)
    RAVNOS
    RAVNOS --- ---
    LEOZ: dik. vzhladom na to ze deti uz maju 6 a 3 roky a ja si doma na zahradke uz par sezon pestujem konope netechnicke :) , tak ma to zacina zaujimat. lebo tym, ze si balim cigarko to uz o chvilku neodbijem.
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    How to Talk to Your Kids About Drugs
    http://lifehacker.com/...ow_lifehacker_facebook&utm_source=lifehacker_facebook&utm_medium=socialflow
    pro Všechny, kteří měli, nebo by jednou mohli mít, tu čest zplodit dítě ... By se mělo někde vyučovat či co =)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    VRBIK: víš to jistě ? :)
    VRBIK
    VRBIK --- ---
    KUATO: to nemyslim, me bohove neobklopujou, nastesti
    CONTINUITY: ok dik.
    JAZZZ: otazka pohledu:) zrovna ve swarmech jsou strategie jednotlivejch agentu pomerne jednoducha, ackoliv cely hejno jevi komplexni chovani. nicmene veskery rozhodovani se deje na urovni tech agentu, jejichz inteligence (v simulaci tuplem) od hmoty oddelena neni :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    VRBIK: Právěže ne. Ale přijde mi, že někteří lidé si to myslí nebo se o to pokoušejí :) Jsem ráda, že tady nikdo :)

    DNF: Nepsala jsem vůbec nic o tom, že by mě svět ovlivňoval negativně, zajímavé, ty vnímáš nějaký úplně jiný příběh. Cítím se tady v tomhle světě (myslíš jako Zemi, ČR, současnost, nebo co přesně?) dobře a svoje, netuším kde bych měla jinde :)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    VRBIK: v urcitem smyslu mi to tak pripada treba u tehle simulace
    XnaBoids - Swarm Intelligence Demonstration
    http://www.youtube.com/watch?v=M028vafB0l8

    jakoze vznika nejaky vyssi spolecny "nekdo" :)
    PIZI
    PIZI --- ---
    Polednice, vodník...
    KUATO
    KUATO --- ---
    VRBIK: pokud myslis hmotou svet forem, ktery nas obklopuje namatkou bohove, zivlove a planetarni bytosti?
    VRBIK
    VRBIK --- ---
    CONTINUITY: ma nekdo intelekt nezavisly na hmote?
    DNF
    DNF --- ---
    CONTINUITY: jsem rad ze o tom premejslis :) Spis jsem myslel bojovat s tim svetem, aby te neovlivnil negativne, jak jsi psala. Pouzit ho tak, jak jsi zvykla jinej svet, kde se citis svoje. Ja jsem zrovna jeden z tech, co u kompu stravi vetsinu bdeleho casu, tak vim o cem mluvim :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    DNF: Jakože mám bojovat, abych se asimilovala a přestala si všímat věcí, kterých si všímat nemáme a o kterých se nemluví ? :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    nebo snad radši ani ne...;)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    DNF: Jasně že je. Lidi, co ji nepoužívají vůbec, vykazují zase jiná omezení. Měla jsem na mysli situaci, kdy u ní někdo tráví VŠECHEN nebo skoro všechen bdělej čas, viz. příspěvky níže, o jedincích, co jsou u ní 16 hodin, to je přece extrém. A Piži se k tomu tak nějak přihlásil :)....

    Bojuj s čím? Můžeš to prosím definovat? :)
    DNF
    DNF --- ---
    CONTINUITY: no hele, ta krabice s pocitacem je ale okno do jineho kusu sveta .. a pekne hluboke :) Je to dalsi prostor k poznani, a integraci. Bojuj :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PIZI: ok, máš to perfektně pořešené :)
    na tvých názorech je každopádně poznat tahleta spokojenost, která vytváří jakousi čistotu a rovnováhu
    PIZI
    PIZI --- ---
    CONTINUITY: Myslím si, že by se změnily. Ovšem nehledám ty jediné správné názory. Hledám takové, se kterými budu spokojený a nebudu ubližovat druhým. Takové názory myslím mám, takže nemám potřebu hledat nějaké "lepší". Pro mě musí být prvotní nespokojenost se současností, abych něco měnil. Neměním věci proto, že něco jiného je lepší, ale proto, že to současné je špatné. A to, že je něco jiného lepší, neznamená automaticky, že to současné je špatné.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam